Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
41 minutes ago, ICE-T said:

στην καρτέλα του PBO νομίζω πρέπει να είναι στα advance settings.

οκ θα το κοιτάξω.

Ελέγχοντας το pc το πρωί πριν φύγω για δουλειά(έχοντας το αφήσει ανοικτό το βράδυ χωρίς να κάνει τπτ) ήταν με θερμοκρασίες 67. μετά απο λίγο έπεσε στου 60. 

Τεστπα. δεν θα βγτάλω άκρη εύκολα. Ισως να είναι και αυτές οι θερμοκρασίες που έχει η CPU. Τι πάστα προτείνετε μήπως πάρω μια καινούρια να εφαρμόσω?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, R.E.M. είπε

οκ θα το κοιτάξω.

Ελέγχοντας το pc το πρωί πριν φύγω για δουλειά(έχοντας το αφήσει ανοικτό το βράδυ χωρίς να κάνει τπτ) ήταν με θερμοκρασίες 67. μετά απο λίγο έπεσε στου 60. 

Τεστπα. δεν θα βγτάλω άκρη εύκολα. Ισως να είναι και αυτές οι θερμοκρασίες που έχει η CPU. Τι πάστα προτείνετε μήπως πάρω μια καινούρια να εφαρμόσω?

Noctua NT-H2 , κάτι πιο φτηνό σε Artic MX6.

• Like 1
Δημοσ.

Θα πεταχτώ το απόγευμα για την πάστα και θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια σήμερα, μήπως πήγε κάτι στραβά και με τη 2η προσπάθεια με την αλλαγή πάστας

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, R.E.M. είπε

Θα πεταχτώ το απόγευμα για την πάστα και θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια σήμερα, μήπως πήγε κάτι στραβά και με τη 2η προσπάθεια με την αλλαγή πάστας

δες και κανα βιντεο πως βσζουν παστα στα μεγαλα τσιπακια σαν το δικο σου .

58 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

60 σε idle είναι άστο γμτο. Βάλε όριο 67-75.

3 ,4 φορες το εχω πει αλλα δεν ...

Δημοσ.
14 minutes ago, ICE-T said:

δες και κανα βιντεο πως βσζουν παστα στα μεγαλα τσιπακια σαν το δικο σου .

3 ,4 φορες το εχω πει αλλα δεν ...

ΝΑ δοκιμάσω να αλλάξω και το υγρό της υδρόψυξης; Διαβάζω ότι θέλουν αλλαγή ανα 1,2 χρόνια

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, R.E.M. είπε

ΝΑ δοκιμάσω να αλλάξω και το υγρό της υδρόψυξης; Διαβάζω ότι θέλουν αλλαγή ανα 1,2 χρόνια

Δεν θα είχες τόσο θέμα. Εγώ το έχω 6 χρόνια και είναι καθαρό (άλλαξα GPU και είδα το μπλοκ μέσα).

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, R.E.M. είπε

Αδερφέ δεν χρειάζεται,μην μπαίνεις στο τρυπακι, δοκίμασε μια άλλη πάστα,σφιξε το μπλοκ καλά και αν δεν δεις διαφορά για 5 φορά στο ξαναλέω βάλε thermal limit 70c και μην ξανά ασχοληθείς.

• Like 2
Δημοσ.
15 minutes ago, ICE-T said:

Αδερφέ δεν χρειάζεται,μην μπαίνεις στο τρυπακι, δοκίμασε μια άλλη πάστα,σφιξε το μπλοκ καλά και αν δεν δεις διαφορά για 5 φορά στο ξαναλέω βάλε thermal limit 70c και μην ξανά ασχοληθείς.

Ok, δεκτό!

Να ρωτήσω, το thermal limit τι προσφέρει; Προστατευει την CPU ή αποτρέπει το pc πχ από κλεισίματα λόγω υπερθέρμανσης της cpu? Εγκυκλοπεδικά. 

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. 

Μερικές φορές ξέρω ότι ακούγομαι κουραστικός, αλλά έτσι είναι όποιος δεν γνωρίζει...Ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, R.E.M. είπε

Ok, δεκτό!

Να ρωτήσω, το thermal limit τι προσφέρει; Προστατευει την CPU ή αποτρέπει το pc πχ από κλεισίματα λόγω υπερθέρμανσης της cpu? Εγκυκλοπεδικά. 

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. 

Μερικές φορές ξέρω ότι ακούγομαι κουραστικός, αλλά έτσι είναι όποιος δεν γνωρίζει...Ευχαριστώ και πάλι!

Όλα αυτά μαζί και δουλεύει σε φυσιολογικές θερμοκρασίες .Δεν ξέρω αν το ξέρεις έχει και eco mode , ρίχνει λίγο τίς επιδόσεις αλλά θα σε βολεψει νομίζω τώρα το καλοκαίρι, έπρεπε να το ξέρεις αφού έχεις καί τόν 3900Χ .

Επεξ/σία από ICE-T
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Αλλαξα πάστα και πάλι τα ίδια. Ίδιες θερμοκρασίες. Στο bios 60 και μέσα στα windows το package 65 ενώ το cpu 54 περίπου.

Έβαλα πάλι τον 3900x επάνω. Στο bios 45 και σε λειτουργία idle(με το ίδιο λειτουργικό) 

image.png.dbf3b12f1988bf96400a5e9d476fab54.png

Με cinebench

image.png

Επεξ/σία από R.E.M.
Δημοσ.

Οι μνήμες είναι χαμηλα γιατί γύρισα το bios στα defaults και όχι στο DOCP που τις πάει στα 3200

θα δοκιμάσω τώρα να βάλω το mobo με το οποίο το αγόρασα τον 5950x να κοιτάξω αν έχει διαφορά. Δε βλέπω άλλη λύση. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...