ICE-T Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 11 ώρες πριν, R.E.M. είπε Οι μνήμες είναι χαμηλα γιατί γύρισα το bios στα defaults και όχι στο DOCP που τις πάει στα 3200 θα δοκιμάσω τώρα να βάλω το mobo με το οποίο το αγόρασα τον 5950x να κοιτάξω αν έχει διαφορά. Δε βλέπω άλλη λύση. Εξαρχής έπρεπε να το είχες κάνει φιλαράκι για να ήξερες τι πράγματα αγόρασες. 2
R.E.M. Δημοσ. 8 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) 31 minutes ago, ICE-T said: Εξαρχής έπρεπε να το είχες κάνει φιλαράκι για να ήξερες τι πράγματα αγόρασες. Έχεις απόλυτο δίκιομ να πω ότι δεν είχες... Απλά σκέφτηκα να μη με πάει πίσω με τη δουλειά μου, κάτι που τελικά έγινε. Έκατσα μέχρι τις 2 το πρωί χτες το βράδυ και έκανα την αλλαγή. Στο bios με defaults είμαι στους 35-40( σε σχέση με τους 58-60 που είχα με το asus) βαθμούς με το σετάκι που αγόρασα. ΈΣτησα πάλι windows καθαρα. Απο θερμοκρασίες τώρα μέσα στα windows, με υποτυπώδεις ρυθμίσεις(μόνο το icue) και χωρίς να πειράξω τπτ απο το bios, είμαι γύρω στους είμαι γύρω στους 48-53 σε idle, Σήμερα θα το δοκιμάσω και με το Cinebench να δω που θα φτάσει. Δε μπορώ να καταλάβω την τόσο μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας, με το δικό του mobo(b550) σε σχέση με το δικό μου(asus x570) Επίσης δε μπορώ να κάνω bios update καθώς βγάζει συνέχιεα bios version erros απο το site της gugabyte. ΈΧει 2, 3 εκδόσης για αυτό το mobo(b550 v2) αλλα καμία δεν κάνει. ΈΧει την 14f(2021) και δεν πάει παραπάνω, ούτε απο το tool της gigabyte. Θα το ψάξω λίγο ακόμα και θα επανλεθω το απόγευμα και με το cinebecnh. Επεξ/σία 8 Μαϊου από R.E.M. 3
Sheogorath Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 13 ώρες πριν, PadPoet είπε VSoc πόσο δείχνει το HWiNFO; Πιο πίσω, σελίδα εφτά, φαίνεται να δίνει μαξ 1.006, μια χαρά είναι. 2 ώρες πριν, R.E.M. είπε Έχεις απόλυτο δίκιομ να πω ότι δεν είχες... Απλά σκέφτηκα να μη με πάει πίσω με τη δουλειά μου, κάτι που τελικά έγινε. Έκατσα μέχρι τις 2 το πρωί χτες το βράδυ και έκανα την αλλαγή. Στο bios με defaults είμαι στους 35-40( σε σχέση με τους 58-60 που είχα με το asus) βαθμούς με το σετάκι που αγόρασα. ΈΣτησα πάλι windows καθαρα. Απο θερμοκρασίες τώρα μέσα στα windows, με υποτυπώδεις ρυθμίσεις(μόνο το icue) και χωρίς να πειράξω τπτ απο το bios, είμαι γύρω στους είμαι γύρω στους 48-53 σε idle, Σήμερα θα το δοκιμάσω και με το Cinebench να δω που θα φτάσει. Δε μπορώ να καταλάβω την τόσο μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας, με το δικό του mobo(b550) σε σχέση με το δικό μου(asus x570) Επίσης δε μπορώ να κάνω bios update καθώς βγάζει συνέχιεα bios version erros απο το site της gugabyte. ΈΧει 2, 3 εκδόσης για αυτό το mobo(b550 v2) αλλα καμία δεν κάνει. ΈΧει την 14f(2021) και δεν πάει παραπάνω, ούτε απο το tool της gigabyte. Θα το ψάξω λίγο ακόμα και θα επανλεθω το απόγευμα και με το cinebecnh. Δεν σε βολεύει να μείνεις με το δικό του; Ο επεξεργαστής έχει μεγάλη διαφορά, όποτε αν πρέπει να διαλέξεις 3900 και δικό σου, και 5950 και δικό του, το δεύτερο. 4
PadPoet Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 15 minutes ago, Sheogorath said: Πιο πίσω, σελίδα εφτά, φαίνεται να δίνει μαξ 1.006, μια χαρά είναι. Δεν σε βολεύει να μείνεις με το δικό του; Ο επεξεργαστής έχει μεγάλη διαφορά, όποτε αν πρέπει να διαλέξεις 3900 και δικό σου, και 5950 και δικό του, το δεύτερο. Για τον 3900Χ μια χαρά όντως. Με τον 5950X τι έγινε;
Sheogorath Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 46 λεπτά πριν, PadPoet είπε Για τον 3900Χ μια χαρά όντως. Με τον 5950X τι έγινε; Και ο 5950 το ίδιο δείχνει. 1.06 1
R.E.M. Δημοσ. 8 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 8 Μαϊου 1 hour ago, Sheogorath said: Πιο πίσω, σελίδα εφτά, φαίνεται να δίνει μαξ 1.006, μια χαρά είναι. Δεν σε βολεύει να μείνεις με το δικό του; Ο επεξεργαστής έχει μεγάλη διαφορά, όποτε αν πρέπει να διαλέξεις 3900 και δικό σου, και 5950 και δικό του, το δεύτερο. Θα το παρακολουθήσω σήμερα και θα μείνω με το δικό του. Δεν είχα θέμα με το πιο board θα χρησιμοποιούσα, απλά δεν ήθελα να μπλέξω με την όλη ταλαιπωρία του ξήλωνε και ξαναστήσε. Αφού δε το απέφυγα, θα μείνω με το δικό του αν έιμαι οκ για 2,3 μέρες. Προσπαθώ να βρώ τη λογική στις τόσο μεγάλες διαφορές θερμοκρασιών ανάμεσα στα 2 boards. Να φταίει η διαχείρηση του 5950x απο το κάθε board; Να είναι διαφορετική δηλαδη; Επίσης παρατήρησα στο HWinfo, στο παλιό board(x570plus) μου έδινε τιμές για για cpu package και για cpu(πάντα το package με μεγαλύτερες τιμές). Τώρα με το b550 δεν έχω τιμή για package, μόνο για cpu.
Sheogorath Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 7 λεπτά πριν, R.E.M. είπε Θα το παρακολουθήσω σήμερα και θα μείνω με το δικό του. Δεν είχα θέμα με το πιο board θα χρησιμοποιούσα, απλά δεν ήθελα να μπλέξω με την όλη ταλαιπωρία του ξήλωνε και ξαναστήσε. Αφού δε το απέφυγα, θα μείνω με το δικό του αν έιμαι οκ για 2,3 μέρες. Προσπαθώ να βρώ τη λογική στις τόσο μεγάλες διαφορές θερμοκρασιών ανάμεσα στα 2 boards. Να φταίει η διαχείρηση του 5950x απο το κάθε board; Να είναι διαφορετική δηλαδη; Επίσης παρατήρησα στο HWinfo, στο παλιό board(x570plus) μου έδινε τιμές για για cpu package και για cpu(πάντα το package με μεγαλύτερες τιμές). Τώρα με το b550 δεν έχω τιμή για package, μόνο για cpu. Λογικά τσιμπάει τάση η μητρική κάπου, αλλά δεν φαίνεται. Κράτα όποιον σου κάνει καλύτερα. Δες στην πράξη δηλαδή, στην δουλειά σου. 3
Apaleytos80 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Στο Asus μου b450, βλέπω στo hwinfo (current/Min/Max/Avrg) Μήπως "κερνάει" ρέυμα στον cpu σου που δεν καταγράφεται σωστά. Σαν πιθανότητα το αναφέρω, δεν γνωρίζω καν αν εχει βάση αυτος ο σένσορ. 1
sakis han Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 5 ώρες πριν, R.E.M. είπε Δε μπορώ να καταλάβω την τόσο μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας, με το δικό του mobo(b550) σε σχέση με το δικό μου(asus x570) 2
aetos1988 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Στις 6/5/2025 στις 8:34 ΜΜ, R.E.M. είπε Καλησπέρα παιδιά. Θεωρώ ότι με τη 2η φορά που ξεκούμπωσα την υδρόψυξη και την ξανά κούμπωσα πάνω στον επεξεργαστή, κούμπωσε οκ. Σας επισυνάπτω τις φωτογραφίες απο το bios με τις ρυθμίσεις που μου είπατε, καταρχήν για να με διαφωτίσετε αν έιναι σωστά τα menu και κατόπιν να προχωρήσω με ρυθμίσεις. Επίσης σας έχω βάλει 2 φωτογραφίες απο τη θερμοκρασία της CPU οπως την έδειχνε στο bios... Ανοίγοντας το pc τώρα και γράφοντας σας το μήνυμα έχω αυτά(με κλειστό κουτί) και μόνο με το browser ανοικτό και αυτά να τρέχουν απο πίσω (cyberghost,streamdeck,bitdefender,spotify,icue,amd,ms defender) Τώρα οι ρυθμίσεις και τα μενού απο το bios είναι στις παρακάτω φωτογραφίες Να επιχειρήσω μία τελευταία φορά να τη βγάλω και να την ξαναβάλω;; Κάνε disable το pbo και από μενού AI Tweaker. Τις τρεις πρώτες επιλογές από AUTO βάλε disable ( PBO FMAX,Precision boost overdrive). Δίνει πολύ τάση στο cpu. 1
R.E.M. Δημοσ. 8 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και πάλι. Έτρεξα το Cinebench, χωρίς να έχω πειράξει τπτ στο bios όπως πρότεινε ο @aetos1988. Μέση θερμοκρασία είχα 58 βαθμούς, με κλειστό κουτί, τζάμια και όλα επάνω. Απ' ότι φαίνεται όλα πάνε καλά με το σετ αυτούσιο, όπως το αγόρασα, προς το παρόν. Επεξ/σία 8 Μαϊου από R.E.M. 3
Sheogorath Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Αφού έκανες τον κόπο, και δουλεύει έτσι, μεγεια! Αν θες δοκιμάζεις -30 undervolt σε όλους τους πυρήνες και είσαι πένα. Αλλά και έτσι αφού δουλεύει το αφήνεις. Ανεβάζεις και τις μνήμες πάλι ψηλά αν δεν το έκανες ήδη. Ειδα το έκανες. Άψογα! 1
R.E.M. Δημοσ. 8 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 8 Μαϊου 38 minutes ago, Sheogorath said: Αφού έκανες τον κόπο, και δουλεύει έτσι, μεγεια! Αν θες δοκιμάζεις -30 undervolt σε όλους τους πυρήνες και είσαι πένα. Αλλά και έτσι αφού δουλεύει το αφήνεις. Ανεβάζεις και τις μνήμες πάλι ψηλά αν δεν το έκανες ήδη. Ειδα το έκανες. Άψογα! Μακάρι να συνεχίσει έτσι, γιατί θέλω αύριο που έχω work from home, να το εκμεταλλευτώ για να στήσω πάλι τα πάντα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια, από όλους! Το εκτιμώ πολύ! 2
Πέτρος Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Στις προηγούμενες δοκιμές είχες (στην Asus) το DOCP ενεργοποιημένο? Τάιζε πράγμα κι αυτό, μάλλον.
R.E.M. Δημοσ. 8 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 8 Μαϊου 1 minute ago, Πέτρος said: Στις προηγούμενες δοκιμές είχες (στην Asus) το DOCP ενεργοποιημένο? Τάιζε πράγμα κι αυτό, μάλλον. Σε κάποιες δοκιμές ναι το είχα ενεργοποιημένο, σε άλλες όχι. Γενικά μάλλον είναι αυτό που είπε και ο @sakis han. Εκεί καταληγω. Οτι απλά η συνεργασία της x570 με τη cpu ήταν προβληματική. Πάντως αυτό που με προβλημάτιζε στην αρχή(βγάλε βάλε) του board απο το κουτί, τελικά έγινε πολύ ευκολά με το Corsair 5000x που έχω. Τα παραπάνω χρήματα μερικές φορές είναι καλή επένδυση που τη βλέπεις σε κάτι τέτοιες στιγμές. Χτες που έκανα την αλλαγή, ξεκουμπωσα τα πάντα και εβγαλα και έβαλα το άλλο board πανεύκολα, χωρίς να μετακινήσω πολύ κανένα καλώδιο. Οπως τα έβγαλα απο το asus τα κούμπωσα στο b550. Σοκαρίστηκα ευχάριστα 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα