Προς το περιεχόμενο

Εμβέλεια σήματος!

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από varade,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα! Εχω πάθει το εξής παράλογο… Εδώ και δύο εβδομάδες ξεκίνησα ένα online παιχνίδι και έπαιζα κομπλέ. Ξαφνικά από εχτές το πρωί έχω τρέλα lagspikes και network connection errors στο παιχνίδι. Δοκίμασα και σε ένα άλλο online και εκεί το ίδιο. 

Εκανα speedtest και βλέπω ότι στο PC ποτέ η ταχύτητα φτάνει με το ζόρι στα 20-30 και άλλες φορές πάει 70-90! Σαν να έχει σκαμπανεβάσματα. Το PC είναι μέσα στο δωμάτιο και υπάρχει τοίχος. Πείτε περίπου 5-6 μέτρα απόσταση από το ρουτερ. 

βάζω το PC στο σαλόνι δίπλα από το ρουτερ και πιάνει 100mbps και χωρις lagspikes (σταθερό ping παιχνιδιού κάτω από εκατό). Βάζω το PC κάτω να βλέπει την ευθεία του ρουτερ  και πιάνει 70 περίπου, μετά φέρνω το ρουτερ πιο κοντά στο δωμάτιο και πιάνει 100 απροβλημάτιστα. 

Αυτο που με προβληματίζει πάρα πολύ είναι πως είναι δυνατόν τόσους μήνες να δουλεύει μια χαρά και εχτές να έχει στραβώσει!!! Πως!! Έπαιζα απροβλημάτιστα… βέβαια θα το δω και τις επόμενες μέρες.. απλά συμβαίνει μόνο στο PC αυτό.. έχω το ρουτερ της Vodafone και μια Gigabyte Eagle B650.. λέτε να έπαθε κάτι το WiFi της μητρικής; Ή να έχασε την εμβέλεια του το ρουτερ;; Απλώς μου φαίνεται τρελό το ότι το άρχισε από εχτές ενώ δεν είχα κανένα μα κανένα θέμα! 

EDIT: Μόλις έπαιξα δοκιμαστικά, το ping στο παιχνίδι ήταν σταθερά κάτω απο 150 και δεν με πέταξε καθόλου.. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η μεμονωμένη φάση μεταξύ wifi - pc; Βέβαια θέλω χρόνο να το δώ. Με ένα Game session δεν μπορώ να καταλάβω αν σταθεροποιήθηκε. Εχτές το βράδυ βρήκαμε στη σελίδα του ρουτερ 12 WiFi ενεργά (?? -δεν έχουμε τόσες συσκευές) και αλλάξαμε κωδικό και τις αποσυνδέσαμε όλες. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο.

Επεξ/σία από sp3cial
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς είναι αδύνατον.. είναι μακριά η πρίζα τηλεφώνου απο το δωμάτιό μου. Με έναν extender λες να κάνω δουλειά; Αν ναι θα ήθελα πχ να είναι σε μια πρίζα, και απο εκεί να τραβήξω ethernet καλώδιο να κουμπώσει στη μονάδα μου. Ευχαριστώ!

Θα κλειδώσω το νήμα και θα ρωτήσω για extender στο "Powerlines, Access Points και Δίκτυα"
Σε ευχαριστώ πολύ.

Επεξ/σία από sp3cial
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sp3cial είπε

Δυστυχώς είναι αδύνατον.. είναι μακριά η πρίζα τηλεφώνου απο το δωμάτιό μου. Με έναν extender λες να κάνω δουλειά; Αν ναι θα ήθελα πχ να είναι σε μια πρίζα, και απο εκεί να τραβήξω ethernet καλώδιο να κουμπώσει στη μονάδα μου. Ευχαριστώ!

Θα κλειδώσω το νήμα και θα ρωτήσω για extender στο "Powerlines, Access Points και Δίκτυα"
Σε ευχαριστώ πολύ.

με 150 ping δεν υπαρχει σωτηρια... καλωδιακι θελει.!ναι με extender κατι γινεται, τα πιο καλα ειναι τα fritz, αυτο εδω παιρνει ασυρματα wifi, και μετα βαζεις καλωδιο πανω του και το συνδεεις στο pc σου!

https://www.skroutz.gr/s/35096674/AVM-Fritz-Repeater-1200-AX-Mesh-WiFi-Extender-Dual-Band-2-4-5GHz-1200Mbps.html

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πω πω η τιμή είναι κάπως υψηλή αλλά διαβάζω εξαιρετικές αξιολογήσεις.. Φοβάμαι όμως αν δεν είναι αυτό το πρόβλημα και πετάξω τα λεφτά μου; Να ρωτήσω επίσης, είναι εύκολη η εγκατάστασή του; Μπορεί να κουμπώσει πάνω σε πολύπριζο καλό; Έχω άλλη συσκευή στην πρίζα εδώ που είναι αδύνατον να τη μετακινήσω! Σε ευχαριστώ πολύ που απαντάς, με βοηθάς!

EDIT: σε μια αξιολόγηση λέει.. "Μονο αρνητικό το μέγεθος. Σε πρίζα με καπάκι δε μπαίνει. Έβγαλα το καπάκι για να χωρέσει."

Τι καπάκι εννοεί;;

Επεξ/σία από sp3cial
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, sp3cial είπε

Πω πω η τιμή είναι κάπως υψηλή αλλά διαβάζω εξαιρετικές αξιολογήσεις.. Φοβάμαι όμως αν δεν είναι αυτό το πρόβλημα και πετάξω τα λεφτά μου; Να ρωτήσω επίσης, είναι εύκολη η εγκατάστασή του; Μπορεί να κουμπώσει πάνω σε πολύπριζο καλό; Έχω άλλη συσκευή στην πρίζα εδώ που είναι αδύνατον να τη μετακινήσω! Σε ευχαριστώ πολύ που απαντάς, με βοηθάς!

EDIT: σε μια αξιολόγηση λέει.. "Μονο αρνητικό το μέγεθος. Σε πρίζα με καπάκι δε μπαίνει. Έβγαλα το καπάκι για να χωρέσει."

Τι καπάκι εννοεί;;

εννοει τα πολυμπριζα εξωτερικου χωρου που εχουν καπακια που ανοιγουν.

ναι πληρωνεις κατι παραπανω γιατι ειναι wifi 6, oποτε θα παιρνει απο το ρουτερ σου wifi 6 αρα χαμηλο ping, και μετα δινει wifi 6 στο pc σου ή καλωδιο!

τα λεφτα σου δεν τα πετας, γιατι ακομα και για την χρηση σου να μην κανει, το βαζεις στη πριζα στο σαλονι ή σε αλλο δωματιο και εχεις καλυτερο σημα.

Επεξ/σία από varade
  • Like 1
Δημοσ.

Μια τελευταία ερώτηση. Αν έχεις κάτι πιο οικονομικό ποιο προτείνεις; Επίσης είμαι απλός χρήστης διαδικτύου.. βλέπω YouTube και παίζω παιχνίδια. μήπως είναι υπερβολή το WiFi 6?  Πάντως σε ευχαριστώ για όλα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sp3cial είπε

Μια τελευταία ερώτηση. Αν έχεις κάτι πιο οικονομικό ποιο προτείνεις; Επίσης είμαι απλός χρήστης διαδικτύου.. βλέπω YouTube και παίζω παιχνίδια. μήπως είναι υπερβολή το WiFi 6?  Πάντως σε ευχαριστώ για όλα. 

wifi 4 ειναι το φθηνο μοντελο, για μενα δεν αξιζει

https://www.skroutz.gr/s/20892476/AVM-Fritz-Repeater-600-Mesh-WiFi-Extender-Single-Band-2-4GHz-600Mbps.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβασα αξιολογησεις για το 7530 το ρουτερ τους. Για μέσο οικιακό χρήστη αξίζει; Καλά θα πεις ναι.. αλλά μήπως να άλλαζα το ρουτερ και μετά να πήγαινα και σε extender? Βλέπω ένας το πουλάει εκατό ευρώ σε αγγελία. 

Παρακαλώ κλειδώστε το νήμα.

Επεξ/σία από sp3cial

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...