Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους. 

Ο Πατέρας μου στο σπίτι του έχει μαρμάρινες σκάλες. Πριν κάποια χρόνια του ηλθε να βάψει τα κάγκελα με μαύρη λαδομπογιά μ ε αποτέλεσμα να πέσουν αρκετές σταγόνες στα μάρμαρα και να ποτίσουν.

Έχω προσπαθήσει να αφαιρέσω κάποιες από αυτές με καθαριστικά μαρμάρων, χωρίς αποτέλεσμα.

Μου ειπαν ότι δουλεία μπορεί να γίνει με τροχό ρυθμισμένο σε χαμηλές στροφές για να μην καεί το μάρμαρο χωρίς άλλες λεπτομέρειες/

Επειδή η αλλαγή των μαρμάρων της σκάλας δεν είναι επιλογή κάποια ιδέα για να διορθωθεί το πρόβλημα?

Δημοσ.

Δε ξέρω σε τι βαθμό είναι ποτισμένο αλλά μάρμαρα μαύρα, με πιεστικό έγιναν ασπρα 

Δημοσ.

Με το πιεστικό φεύγουν οι επιφανειακές βρωμιές και κυρίως το χώμα που έχει ποτίσει (επειδή ανοίγουν οι πόροι όμως ξαναποτίζει. Σε άλλο πόστ θα ζητήσω tips αδιαβροχοποίησης.). Αυτές δεν φεύγουν δυστυχώς.

Δημοσ.

Με κάποιο αλοιφαδορο ίσως και με ανάλογη αλοιφή. Ρώτα σε κανά χρωμστοπωλειο 

Δημοσ.

Έχεις δοκιμάσει και με κάποια σπάτουλα - ξύστρα όπως αυτές για κεραμικές εστίες; Ή δεν μπορεί να τις πιάσει καθόλου η ξύστρα; 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, zio10 είπε

Έχεις δοκιμάσει και με κάποια σπάτουλα - ξύστρα όπως αυτές για κεραμικές εστίες; Ή δεν μπορεί να τις πιάσει καθόλου η ξύστρα; 

Ναι σε πολλά σημεία όμως έχει ποτίσει. Εκεί δεν γίνεται τίποτα.

4 λεπτά πριν, bill999r είπε

Θέλει τρίψιμο όπως σου είπαν, γυάλισμα και έπειτα βερνικωμα

Το ξέρω χρείαζομαι όμως περισσότερες λεπτομέρειες για το τρίψιμο (χαρτι, στροφές κτλ).

Δημοσ.
2 ώρες πριν, louben είπε

Το ξέρω χρείαζομαι όμως περισσότερες λεπτομέρειες για το τρίψιμο (χαρτι, στροφές κτλ).

Δεν το έχω κάνει ποτέ, αλλά θα χρησιμοποιούσα ντουκοχαρτα νερού ώστε να μην ανεβάσει θερμοκρασία η επιφάνεια. Θα ξεκινούσα από 800 για σιγουριά και ανέβαινα σταδιακά έως 3000.

Ίσως όμως το 800αρι να μην είναι αρκετό και να θες κάτι πιο επιθετικό.

Μετά γυάλισμα με αλοιφές στα πρότυπα των αυτοκινήτων και από πάνω ένα sealant.

Βέβαια δεν είμαι ειδικός και καλύτερα να φωνάξεις έναν μάρμαρα να στο κάνει. Θεωρώ πώς καλύτερα να πληρώσεις έναν ειδικό παρά να πάρεις όλα αυτά τα υλικά που χρειάζονται, ειδικά αν δεν έχεις αλοιφαδορο ή σβουρακι. 

Τώρα για στροφές όπως και στα βερνίκια, πολύ χαμηλές στροφές (1-2 στον επιλογέα του μηχανήματος)

Δημοσ.

ξεχνα το, τα εχω ετσι 30 χρονια τωρα,δεν βγηκαν με τιποτα,εκανα ολα αυτα που λενε με επαγγελματιες.το μαρμαρο αν ποτισει με μπογια δεν φευγει με τιποτα.βελτιωση θα εχεις αλλα δεν φευγει. 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, mike15 είπε

ξεχνα το, τα εχω ετσι 30 χρονια τωρα,δεν βγηκαν με τιποτα,εκανα ολα αυτα που λενε με επαγγελματιες.το μαρμαρο αν ποτισει με μπογια δεν φευγει με τιποτα.βελτιωση θα εχεις αλλα δεν φευγει. 

Αυτο είναι το σενάριο που δεν ήθελα να ακούσω. Δυστυχώς το σπίτι είναι αρκετά απομονωμένο και η πρόσβαση σε αυτό από μάστορες δύσκολη ιδίως για μερεμέτια. Ευελπιστούσα να υπάρχει καποια diy  λύση που να περιλάμβανε τρίψιμο μ ε γυαλόχαρτο νερού ή ακόμη καλύτερα με κάποιο καθαριστικό (πχ αφρίζοντα). Αλλά μάλλον thats not the case.

Δημοσ.
Στις 22/4/2025 στις 10:19 ΠΜ, louben είπε

Γεια χαρά σε όλους. 

Ο Πατέρας μου στο σπίτι του έχει μαρμάρινες σκάλες. Πριν κάποια χρόνια του ηλθε να βάψει τα κάγκελα με μαύρη λαδομπογιά μ ε αποτέλεσμα να πέσουν αρκετές σταγόνες στα μάρμαρα και να ποτίσουν.

Έχω προσπαθήσει να αφαιρέσω κάποιες από αυτές με καθαριστικά μαρμάρων, χωρίς αποτέλεσμα.

Μου ειπαν ότι δουλεία μπορεί να γίνει με τροχό ρυθμισμένο σε χαμηλές στροφές για να μην καεί το μάρμαρο χωρίς άλλες λεπτομέρειες/

Επειδή η αλλαγή των μαρμάρων της σκάλας δεν είναι επιλογή κάποια ιδέα για να διορθωθεί το πρόβλημα?

η σωστη λυση ειναι να ζεστανεις με καποιο πιστολι θερμου αερα ,εχει φθηνα με 15 ευρο,την μπογια και μετα με μια σπατουλα την αφαιρεις σαν βουτηρο.ουτε τριψιμο ουτε τιποτα αλλο

Δημοσ.

Εγώ σε μάρμαρο σε αποχρώσεις του καφε στο σαλόνι είχα κάποιες έντονες θαμπαδες. Το ετριψα απαλά με παλμικό τριβειο σε χαμηλη ρύθμιση και νούμερο 150 γυαλοχαρτο αν θυμάμαι καλά. Πλέον δεν φαίνεται κάτι αλλά το μάρμαρο αυτό είχε διάφορα σχέδια και νερά που βοηθάει την κατάσταση.

Επίσης δεν βρίσκω καλή λύση τον τροχό για να μην το κάψει.

Δεν ξέρω αν κάποιο color remover μπορεί να λειτουργήσει, αλλά πιστεύω θα θαμπώσει το μάρμαρο.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, louben είπε

Αυτο είναι το σενάριο που δεν ήθελα να ακούσω. Δυστυχώς το σπίτι είναι αρκετά απομονωμένο και η πρόσβαση σε αυτό από μάστορες δύσκολη ιδίως για μερεμέτια. Ευελπιστούσα να υπάρχει καποια diy  λύση που να περιλάμβανε τρίψιμο μ ε γυαλόχαρτο νερού ή ακόμη καλύτερα με κάποιο καθαριστικό (πχ αφρίζοντα). Αλλά μάλλον thats not the case.

το μαρμαρο ειναι πορωδες και ευαισθητο σε υγρα.ρουφαει οτι του  ριξεις .ειναι ζωντανο υλικο οπως το ξυλο αλλα δεν επιδεχεται ανακατασκευη.πρεπει να χρησιμοποιειται μονο σε σαλονια που βλεπουν κοσμο 1-2 φορες τον χρονο.φυσικα παιζει ρολο και η ποιοτητα.εμας ηταν πιοτητα,εν γνωση μας.εδω σκονη με νερο και αμεσως κανει λεκε,που φευγει αλλα θελω να σου δειξω ποσο ευαισθητο ειναι.μακρι να βρεις καποιον τροπο που προτεινεται...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, giavra είπε

η σωστη λυση ειναι να ζεστανεις με καποιο πιστολι θερμου αερα ,εχει φθηνα με 15 ευρο,την μπογια και μετα με μια σπατουλα την αφαιρεις σαν βουτηρο.ουτε τριψιμο ουτε τιποτα αλλο

Αυτη τη μέθοδο δεν την είχα ξανακούσει. Δηλαδή μ ετο πιστολί θερμού αέρα θα πετάξει έξω όλη την μπογιά που έχει απορροφήσει?Δεν θα καεί το μάρμαρο;

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, louben είπε

Αυτη τη μέθοδο δεν την είχα ξανακούσει. Δηλαδή μ ετο πιστολί θερμού αέρα θα πετάξει έξω όλη την μπογιά που έχει απορροφήσει?Δεν θα καεί το μάρμαρο;

μπορεις να παρεις με ρυθμιζομενη θερμοκρασια αλλα και τα φθηνα εχουν 2 σκαλες ,δουλευεις με οποια σου κανει,επισης το μαρμαρο δεν καιγεται ουτε η λασπη η η κολα που εχει το μαρμαρο απο κατω,τωρα αν εχει πορους θα εχει κρατησει μια μικρη ποσοτητα αλλα αν δεν δοκιμασεις δεν μπορεις να ξερεις οπως και να εχει μετα την αφαιρεση της μπογιας τριβεις το ελαχιστο χρωμα που εμεινε και εισαι ετοιμος

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...