Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, είμαι ανάμεσα σε αυτα τα 2 λάπτοπ.

https://techmobile.gr/product/asus-laptop-vivobook-15-oled-m1505ya-oled-l721w-15-6-fhd-oled-r7-7730u-16gb-512gb-ssd-nvme-win-11-home-2y-cool-silver/?ref=bestprice.gr

https://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/asus-zenbook-15-um3504da-bn158w-156-fhd-ips-ryzen-5-7535u16gb512gb-ssdradeon-graphicswin11home-laptop/1885712?__bpgid=MXNrbUwlS0UmJGUsJyphcllmNV81Lg%3D%3D

Τα πρώτο φοράει τον R7 7730U και το άλλο τον R5 7535U που δεν υστερεί και πάρα πολύ απ' ότι είδα στο cpubenchmark. Θα θυσίαζα αυτή τη διαφορά στην επίδοση για την ποιότητα κατασκευής του Zenbook 15. Ωστόσο στο official site της asus το zenbook το βγάζει με OLED οθόνη όπως και σε πολλά άλλα specs sites. Πήρα τηλέφωνο τα public και ούτε αυτοί ήξεραν.. Με ενδιαφέρει η ποιότητα κατασκευής αλλά και η OLED οθόνη είναι hard to neglect. Όποιος έχει άποψη ας την εκφέρει. Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από TikiTaka23
Δημοσ.

Το zenbook απ'όσο είδα βγαίνει και με oled και με ips. Μάλλον θα έχουν το IPS version. Για ποιότητα κατασκευής σίγουρα είναι πολή καλή στα zenbooks ή τουλάχιστον ήταν παλιά (έχω το δικό μου 8 χρόνια). Απ΄όσο έχω συγκρίνει και από κοντά μου φαίνεται καλύτερη στα zenbooks σε σχέση με τα vivobooks, αλλά παίζει να διαφέρει από μοντέλο σε μοντέλο. Η απόφαση βέβαια είναι καθαρή δική σου ανάλογα το πόσο βάρος πέφτει στο CPU και την οθόνη

• Thanks 1
Δημοσ.

ημουν στην ιδια θεση αλλα για vivobook 16 vs zenbook S16 διαλεξα το Zenbook. Το κουφο για μενα ειναι οτι στο vivobook εχου βαλει μεγαλυτερη αναλυση οθονης απο το zenbook. διαλεξα zenbook για την ποιοτητα κατασκευης

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/4/2025 στις 1:17 ΜΜ, lak10 είπε

ημουν στην ιδια θεση αλλα για vivobook 16 vs zenbook S16 διαλεξα το Zenbook. Το κουφο για μενα ειναι οτι στο vivobook εχου βαλει μεγαλυτερη αναλυση οθονης απο το zenbook. διαλεξα zenbook για την ποιοτητα κατασκευης

Μεταξύ: Vivobook s 16 M5606WA vs Zenbook s 16 UM5606WA (και τα 2 με 32Gb , ryzen 9 HX 370)

Εγώ διάλεξα το Vivobook S16, πρακτικά καλύτερη υλοποίηση, με ύπαρξη NUM, πολύ πιο ξεκούραστο πάτημα στο πληκτρολόγιο, καλύτερη ανάλυση οθόνης, ελαφρώς χαμηλότερες θερμοκρασίες.

~και 500€ φθηνότερα , φυσικά χανεις πολύ λιγο σε μπαταρία και την αφή και το Zenbook είναι ελάχιστα πιο λεπτό.

Σαν κατασκευή να πω την αλήθεια το Vivobook είναι πολύ καλό και φαίνεται αρκετά premium, το Zenbook παρόλα αυτά "αφήνει" ακόμα πιο premium αίσθηση. Δεν πήγα στο Zenbook κυρίως για το πληκτρολόγιο (ήθελα NUM) και επειδή είδα ότι έχει υψηλότερες θερμοκρασίες. Δεν ξέρω πρακτικά όμως αν δικαιολογείται η διαφορά στην τιμή του Zenbook το πολύ πολύ να "άξιζε" +100€ απλά για την ελαφρώς καλύτερη ποιότητα κατασκευής. (Συγκριτικά μιλώντας πάντα)

Επεξ/σία από Billator
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Billator είπε

Μεταξύ: Vivobook s 16 M5606WA vs Zenbook s 16 UM5606WA (και τα 2 με 32Gb , ryzen 9 HX 370)

Εγώ διάλεξα το Vivobook S16, πρακτικά καλύτερη υλοποίηση, με ύπαρξη NUM, πολύ πιο ξεκούραστο πάτημα στο πληκτρολόγιο, καλύτερη ανάλυση οθόνης, ελαφρώς χαμηλότερες θερμοκρασίες.

~και 500€ φθηνότερα , φυσικά χανεις πολύ λιγο σε μπαταρία και την αφή και το Zenbook είναι ελάχιστα πιο λεπτό.

Σαν κατασκευή να πω την αλήθεια το Vivobook είναι πολύ καλό και φαίνεται αρκετά premium, το Zenbook παρόλα αυτά "αφήνει" ακόμα πιο premium αίσθηση. Δεν πήγα στο Zenbook κυρίως για το πληκτρολόγιο (ήθελα NUM) και επειδή είδα ότι έχει υψηλότερες θερμοκρασίες. Δεν ξέρω πρακτικά όμως αν δικαιολογείται η διαφορά στην τιμή του Zenbook το πολύ πολύ να "άξιζε" +100€ απλά για την ελαφρώς καλύτερη ποιότητα κατασκευής. (Συγκριτικά μιλώντας πάντα)

μαζι σου η υπαρξη num μου λειπει για κοβω τιμολογια οποτε θα βολευε. αλλα εχει ωραια ποιοτητα ειναι η αληθεια. θα ερπεεπ να εχουν numpad σε αυτα τα λεφτα

Επεξ/σία από lak10
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...