Antreas07L Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου Ποιες σχολές θα προτείνατε σε έναν μαθητή Γ λυκείου να δει από το 4ο επιστημονικό Πεδίο και για ποιον λόγο;
marouli821316 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου Στις 23/4/2025 στις 12:42 ΠΜ, Antreas07L είπε Ποιες σχολές θα προτείνατε σε έναν μαθητή Γ λυκείου να δει από το 4ο επιστημονικό Πεδίο και για ποιον λόγο; Η αφρόκρεμα είναι το Οικονομικό ΣΑΣΣ, αλλά πρέπει να σ'αρέσει τρελά ο στρατός για να πας και εν τέλει δε ξέρω αν αξίζει κιόλας. Ύστερα, θα πρότεινα κάτι σε πληροφορική γιατί αυτός ο τομέας είναι σε άνθιση τώρα ή παιδαγωγικό για μια γρήγορη εξασφάλιση στο δημόσιο και σταθερό μισθό. Από τα υπόλοιπα επαγγέλματα του πεδίου αυτού μάλλον βγαίνεις επαγγελματίας άνεργος...
Kzaro01 Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου Στις 24/4/2025 στις 8:34 ΠΜ, marouli821316 είπε Η αφρόκρεμα είναι το Οικονομικό ΣΑΣΣ, αλλά πρέπει να σ'αρέσει τρελά ο στρατός για να πας και εν τέλει δε ξέρω αν αξίζει κιόλας. Ύστερα, θα πρότεινα κάτι σε πληροφορική γιατί αυτός ο τομέας είναι σε άνθιση τώρα ή παιδαγωγικό για μια γρήγορη εξασφάλιση στο δημόσιο και σταθερό μισθό. Από τα υπόλοιπα επαγγέλματα του πεδίου αυτού μάλλον βγαίνεις επαγγελματίας άνεργος... Δεν στέκει, να λες ότι το οικονομικό σσας είναι καλό, ενώ είναι απλά μια σχολή οικονομικών, στο ΑΠΘ με σιγουριά για τον βασικό μισθό, του δημοσίου, Και να μηδενίζεις ΟΛΕΣ τις 50+ σχολές οικονομικών, διοίκησης, λογιστικής που παράγουν στελέχη με σχετικά εύκολη πρόσβαση σε ένα ευρύ αντικείμενο ενασχόλησης! 1
marouli821316 Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Kzaro01 είπε Δεν στέκει, να λες ότι το οικονομικό σσας είναι καλό, ενώ είναι απλά μια σχολή οικονομικών, στο ΑΠΘ με σιγουριά για τον βασικό μισθό, του δημοσίου, Και να μηδενίζεις ΟΛΕΣ τις 50+ σχολές οικονομικών, διοίκησης, λογιστικής που παράγουν στελέχη με σχετικά εύκολη πρόσβαση σε ένα ευρύ αντικείμενο ενασχόλησης! Βγάλατε αυθαίρετο συμπέρασμα όσον αφορά το οικονομικό ΣΑΣΣ. Αν διαβάσετε προσεκτικά, είπα απλώς οτι η "ελίτ" σχολή του 4ου πεδίου θεωρείται το οικονομικό ΣΑΣΣ, αλλά δε σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό το ασπάζομαι σαν άποψη και ότι θα την πρότεινα εγώ προσωπικά σε άλλους, εξού και που λέω "δε ξέρω αν αξίζει κιόλας". Δεδομένου, όμως, ότι οι περισσότεροι επιλέγουν επάγγελμα με βάση το κοινωνικό κύρος και την επαγγελματική αποκατάσταση/απολαβές εγώ όφειλα να το αναφέρω. Δε ξέρω αν ο μισθός στο Οικονομικό ΣΑΣΣ ειναι τόσος καλός που μου έχουν πει γνωστοί (εγώ έχω τις επιφυλάξεις μου γι'αυτο βέβαια και τις έχω πει και σε σχετικό νήμα), αλλά ξέρω ότι θα έχεις σίγουρα έναν μισθό απο τον 1ο μήνα της φοίτησης μέχρι και για τα χρόνια που θα σε κρατήσουν. Για κάποιους αυτό είναι το ιδανικό. Και με βάση αυτό πρότεινα και το παιδαγωγικό που τα τελευταία χρόνια ξαναρχισαν να διορίζουν κόσμο, ενώ άμεση απορρόφηση έχει και ο τομέας της πληροφορικής. Μίλησα με βάση τα σύγχρονα δεδομένα. Αν παρατηρήσετε στο 4ο πεδίο υπάρχουν ενα σωρό πανομοιότυπες σχολές(οικονομικές κυρίως) με διαφορετική ονομασία απλά και προσφέρουν τις ίδιες πάνω κάτω επαγγελματικές δυνατότητες, για να μην πω ακριβώς τις ίδιες. Οπότε αυτά τα "οικονομικά/λογιστικά" επαγγέλματα έχουν απλά κορεστεί και το επιστέγασμα στην ανεργία απο αυτά τα επαγγέλματα ήδη αχνοφαίνεται από το γεγονός ότι κάποιες διαδικασίες πλέον εκτελούνται διαδικτυακά και αυτοματοποιημένα. Και για να ενισχύσω και αυτό που λέω, ξάδερφός μου σπουδάζει στο ΠΑΜΑΚ οικονομικές επιστήμες και ένας καθηγητής στο 1ο έτος τους ειπε: "Να ξέρετε μην περιμένετε να βρείτε δουλειά από αυτή τη σχολή, ντόμπρα πράγματα". Αυτο λέει πολλά... Τουλάχιστον στο οικονομικό ΣΑΣΣ έχεις επαγγελματική εξασφάλιση από τον ίδιο τον στρατό και σε υπολήπτονται κιόλας. Αυτή είναι η διαφορά με τις άλλες τις πολιτικές οικονομικές σχολές. Επεξ/σία 26 Απριλίου από marouli821316
George_pzg21 Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου Στις 23/4/2025 στις 12:42 ΠΜ, Antreas07L είπε Ποιες σχολές θα προτείνατε σε έναν μαθητή Γ λυκείου να δει από το 4ο επιστημονικό Πεδίο και για ποιον λόγο; ΔΕΤ ΟΠΑ ΛΟΧΡΗ ΟΠΑ ΧΡΗΜΑ ΠΑΠΕΙ ΟΙΚΟΝΟΚΙΚΟ ΟΠΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΚΠΑ ΕΚΠΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΤΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα