gakost Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 23 hours ago, Fan said: Κάποια στιγμή σταμάτησε να βγάζει κρύο αέρα το κλιματιστικό. Δεν θυμάμαι εάν έγινε απότομα ή σταδιακά. Το πήγα σήμερα σε συνεργείο και ο μάστορας μου είπε ότι έχει φρέον και ότι μάλλον δεν λειτουργεί το κομπρεσέρ το κλιματιστικού. Μου είπε ότι μπορεί να προσπαθήσει να το φτιάξει, αλλιώς πρέπει να αγοράσουμε καινούριο. Το θέμα είναι εάν έχει νόημα να βγάλει το φρέον που έχει και να προσπαθήσει να το φτιάξει ή να πάω κατευθείαν για αγορά. Περισσότερο το λέω για να γλιτώσω, σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, τα μαμησιάτικα που θα ζητήσει για την προσπάθειά του. Το αυτοκίνητο είναι ένα Ε90. Φίλε πήγαινε αλλού που ξέρουν ή έχουν το σωστό μηχάνημα για κλιματισμό και διαγνωστικό για το αυτοκινητο σου. Αν είναι κολλημένος ο συμπιεστης φαίνεται δεν γυρίζει. Αν δεν είναι θα σου συνδέσει το μηχάνημα και θα δει αν κρατάει υποπίεση αν οχι πρεπει να ψάξει να σου βρει απο που χάνει. Αν το κύκλωμα δεν χάνει κοιτάς τα ηλεκτρονικά αν είναι αυτόματος κλιματισμός τι εντολή δίνει ο εγκέφαλος του κλιματισμού, τι δείχνει το θερμομετρο κλπ. Δεν χρειάζεται να πληρώνεις συμπιεστες, πλακέτες και ψυκτικό υγρό με την ελπίδα κάτι να κάτσει. Προφανώς και θα πρέπει να πληρώσεις το συνεργείο την διάγνωση, όλα αυτά θέλουν χρόνο. 1
dtk-386 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου (επεξεργασμένο) σε αντιστοιχη περίπτωση σε VAG που όταν το πάταγα να ανοίξει δεν ακούγονταν να συμπλέκει ούτε κρύωνε ήταν μια βαλβίδα (δεν θυμάμαι ακριβές όνομα) η οποία μου κόστισε πριν κανα 8αρι χρόνια 50 ευρώ. Επεξ/σία 24 Απριλίου από dtk-386
micos000 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 3 ώρες πριν, dtk-386 είπε Ανεμιστηράκι στο αμάξι στο ελληνικό καλοκαίρι; 🤣 Αυτό ακριβώς. Θα φυσάει στο πρόσωπο και θα ιδρώνει όλο το υπόλοιπο σώμα. 1 ώρα πριν, Chloe2 είπε Άρα γιατί υπάρχουν σε καταστήματα με είδη αυτοκινήτων; Mini φορητά κλιματιστικά φαίνεται ότι υπάρχουν με λιγότερα από 25 ευρώ. Δεν γνωρίζω ποια μοντέλα είναι λιγότερο ή περισσότερο αποδοτικά/ αξιόπιστα. Εάν μελλοντικά πουληθεί το αμάξι ή δοθεί με απόσυρση μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί ο φορητός εξοπλισμός.Φυσικά το ιδανικότερο είναι είτε να επισκευαστεί σωστά το κλιματιστικό του αμαξιού με λίγα χρήματα ή να αγοραστεί νέο. Αν διαβάσεις τα σχόλια για αυτές τις συσκευές στο σκρουτζ θα δεις ότι δεν είναι για πολλά-πολλά. θα σου ρίξουν την θερμοκρασία μπροστά τους 1-2 βαθμούς, 3 στην καλύτερη αν βάλεις παγωμένο νερό, αλλά δε θα κρατήσει πολύ. Για να κάνει δουλειά θα πρέπει να το έχεις πάνω στο ταμπλό και σε καμιά στροφή ή φρενάρισμα θα σου γυρίσει ανάποδα και θα γεμίσεις νερά. 3
Chloe2 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 17 λεπτά πριν, micos000 είπε θα σου ρίξουν την θερμοκρασία μπροστά τους 1-2 βαθμούς, 3 στην καλύτερη Σύμφωνα με ότι γράφεις οι συσκευές αυτές έχουν χαμηλή τιμή αλλά και χαμηλή απόδοση. Σε παλαιά αμάξια (μικρής εμπορικής αξίας) με χαλασμένο κλιματιστικό έχω δει μόνο usb ανεμιστηράκια (ρίχνουν λίγο την θερμοκρασία).
micos000 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου (επεξεργασμένο) Αυτά δυστυχώς είναι ημίμετρα. Εξαρτάται βέβαια και σε ποια περιοχή μένει ο κάτοχος του αυτοκινήτου γιατί στη βόρεια Ελλάδα το air condition το χρησιμοποιώ 15 μέρες τον χρόνο και για 10 με 20 λεπτά το πολύ. Για τέτοια κατάσταση μπορεί και βοηθούσε λίγο. Αν ήμουν Αθήνα με 40+ πάνω στην άσφαλτο και για περισσότερο από μισή με μία ώρα δρομολόγιο δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. 2 ώρες πριν, Chloe2 είπε Σε παλαιά αμάξια (μικρής εμπορικής αξίας) με χαλασμένο κλιματιστικό έχω δει μόνο usb ανεμιστηράκια (ρίχνουν λίγο την θερμοκρασία). Και χαλασμένο να είναι το κλίμα υπάρχει πάντα και ο απλός αέρας που αν το βάλεις στην ανακύκλωση είναι σαν να έχεις ανεμιστήρα στο αμάξι, οπότε πάλι δεν έχει νόημα το usb fun, εκτός αν δε δουλεύει ούτε ο ανεμιστήρας, οπότε πάω πάσο. Δε θα ξεχάσω σκηνικό το 99 να έχω πάει καλοκαίρι Αθήνα με φίλους με ένα fiat punto χωρίς ac. Στην επιστροφή να είμαστε μεσημεριάτικα κολλημένοι στα φανάρια Κηφισού για πάνω από 1 ώρα και να έχω από δεξιά φορτηγό που έβγαζε τον έντερα του από την εξάτμιση οπότε είχα κλειστά παράθυρα και τέρμα τον ανεμιστήρα. Όμως με 40 βαθμούς έξω και 4 άτομα στο αμάξι δεν έκανε απολύτως τίποτα. Μετά σταματήσαμε καμμένα βούρλα και βουτήξαμε με τα βρακιά. Αξέχαστη εμπειρία! Επεξ/σία 24 Απριλίου από micos000 3
dtk-386 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 17 λεπτά πριν, micos000 είπε Μετά σταματήσαμε καμμένα βούρλα και βουτήξαμε με τα βρακιά. Αξέχαστη εμπειρία! 🤣
Chloe2 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 2 ώρες πριν, micos000 είπε Αυτά δυστυχώς είναι ημίμετρα. Εξαρτάται βέβαια και σε ποια περιοχή μένει ο κάτοχος του αυτοκινήτου Συμφωνώ.
Fan Δημοσ. 25 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου Στις 23/4/2025 στις 11:44 ΜΜ, mike15 είπε και καλα θα κανεις,μπελας ειναι αυτο το μοντελλο και οσο περνανε τα χρονια θα βγαζει κιαλλα.εξουσιοδοτημενο λενε την αντιπροσωπεια,εκει πηγες? γιατι εκει μονο καινουρια βαζουν δεν διορθωνουν. εκτος αν πηγες σε εξιδικευμενο και το λες εξουσιοδοτημενο οποτε πασο.καινουριο αν δεν κανω λαθος κανει 1000ρικο Σωστά, εξειδικευμένο σε BMW ήθελα να γράψω. Τελικά το έλεγξαν και είδαν ότι χρειαζόταν αλλαγή το κομπρεσέρ, δεν γινόταν να το επισκευάσουν. Επειδή δεν είχα χρόνο να το ψάξω πολύ και επειδή το χρειάζομαι για τη δουλειά το αυτοκίνητο, αναγκάστηκα να αγοράσω άμεσα καινούριο και να μου το τοποθετήσουν. Μεταχειρισμένο που είπε 180 ευρώ χωρίς εγγύηση και καινούριο 300 με εγγύηση, οπότε ήταν μονόδρομος το καινούριο. Το παλαιό δεν μου το έδωσαν, δεν ξέρω εάν έκαναν καμιά μαμουνιά βέβαια. 2
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου 15 λεπτά πριν, Fan είπε Το παλαιό δεν μου το έδωσαν, δεν ξέρω εάν έκαναν καμιά μαμουνιά βέβαια. Θα πάει για ανακατασκευή.Μάλλον και αυτό που έβαλες τετοιο θα είναι. 1
dtk-386 Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου 7 ώρες πριν, Fan είπε Σωστά, εξειδικευμένο σε BMW ήθελα να γράψω. Τελικά το έλεγξαν και είδαν ότι χρειαζόταν αλλαγή το κομπρεσέρ, δεν γινόταν να το επισκευάσουν. Επειδή δεν είχα χρόνο να το ψάξω πολύ και επειδή το χρειάζομαι για τη δουλειά το αυτοκίνητο, αναγκάστηκα να αγοράσω άμεσα καινούριο και να μου το τοποθετήσουν. Μεταχειρισμένο που είπε 180 ευρώ χωρίς εγγύηση και καινούριο 300 με εγγύηση, οπότε ήταν μονόδρομος το καινούριο. Το παλαιό δεν μου το έδωσαν, δεν ξέρω εάν έκαναν καμιά μαμουνιά βέβαια. 300 μόνο ευρώ καινούριο? Σε VAG έχει 700. Σίγουρα σου έβαλε ανακατασκευασμένο. 1
Fan Δημοσ. 27 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου Στις 25/4/2025 στις 7:47 ΠΜ, dtk-386 είπε 300 μόνο ευρώ καινούριο? Σε VAG έχει 700. Σίγουρα σου έβαλε ανακατασκευασμένο. Τα mahle όσο έχουν, το τσέκαρα και από αλλού. Το θέμα είναι πώς θα καταλάβω εάν όντως έβαλε καινούριο ή ανακατασκευασμένο.
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Απριλίου Δημοσ. 28 Απριλίου 5 ώρες πριν, Fan είπε Τα mahle όσο έχουν, το τσέκαρα και από αλλού. Το θέμα είναι πώς θα καταλάβω εάν όντως έβαλε καινούριο ή ανακατασκευασμένο. Τα mahle που βρήκες είναι καινούργια ή ανακατασκευασμένα;
Fan Δημοσ. 28 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 7 ώρες πριν, mike15 είπε χωρις να γνωριζω,μηπως απο την εγγυηση? Μου έκοψε απόδειξη και μου είπε ότι έχει δύο χρόνια εγγύηση. Απόδειξη όμως από το συνεργείο. 7 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Τα mahle που βρήκες είναι καινούργια ή ανακατασκευασμένα; Από μαγαζί που πουλάει καινούρια ανταλλακτικά. Δεν τα είδα από κοντά, αλλά φαντάζομαι καινούρια.
mike15 Δημοσ. 28 Απριλίου Δημοσ. 28 Απριλίου 7 ώρες πριν, Fan είπε Μου έκοψε απόδειξη και μου είπε ότι έχει δύο χρόνια εγγύηση. Απόδειξη όμως από το συνεργείο. Από μαγαζί που πουλάει καινούρια ανταλλακτικά. Δεν τα είδα από κοντά, αλλά φαντάζομαι καινούρια. 2 χρονια δινουν στα καινουρια. δεν ξερω εαν δινουν και τι δινουν στα ανακατασκευασμενα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα