phoenix67 Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου Χαιρετω τη παρεα. Θα ηθελα να ρωτησω ΜΟΝΟ οσους γνωριζουν υπευθυνα να μου απαντησουν. Υπεβαλε φορολογικη δηλωση η λογιστρια μου,και μου εβγαλε να πληρωσω 600 ευρω. Εχοντας παθει ενα σοκ,τη ρωτησα και μου ειπε οτι προερχεται απο παρακρατησεις φορου απο ενα συγκεκριμενο εργοδοτη. Μιλωντας μαζι του και με το λογιστη του,μου λενε οτι δεν εχουν μεριδιο ευθυνης και οτι επρεπε εγω να ειχα κανει συγκεκριμενη συμφωνια προγενεστερα. Ελα ομως που εγω σαν εργαζομενος αυτο το πραγμα το συναντησα πρωτη φορα,και ουτε ο πρωην εργοδοτης το γνωριζε. Πως θα μπορουσα λοιπον εγω να το γνωριζω απο πριν,εφοσον ποτε μου δεν ειχα παρομοιο προβλημα? Υπαρχει περιπτωση να γινει καποια τροποποιηση και να το αλλαξει ο λογιστης του πρωην εργοδοτη μου? Μπορω νομικα να το αρνηθω και να ζητησω ευθυνες απο αυτους? Δε θελω σε καμια περιπτωση να το επιβαρυνθω εγω,μιας και δεν ειχα καμια ιδεα επι του θεματος,και το θεωρω 100% αδικο και υπουλο απο καθε αποψη. Να αναφερθει οτι τους τελευταιους μηνες του 2024 εως και το μαρτη του 2025,ημουν στο επιδομα ανεργιας. Πως ζητας 600 ευρω απο εναν ανεργο,τη στιγμη που ειναι στο επιδομα 6 μηνες? Ευχαριστω προκαταβολικα για οποια βοηθεια η συμβουλη δωθει. 5
mariosnik_ Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου (επεξεργασμένο) Λοιπόν, θα σου απαντήσω μέχρι αυτά που γνωρίζω σίγουρα. Από την στιγμή που εκδόθηκε το εκκαθαριστικό της εφορίας. Τα λεφτά πρέπει να τα πληρώσεις οπωσδήποτε, αν δεν, θα είσαι οφειλέτης και θα χρωστάς όσο και να χτυπιέσαι. Αν θεωρεις τώρα ότι έχει γίνει λάθος υπολογισμός. Υπάρχει δυνατότητα ένστασης του ποσού του φόρου. Αλλά αυτό θα το κρίνει λογιστής και θα πρέπει να τεκμηριώσεις τον λόγο. Για το ζήτημα με τον εργοδότη σου τώρα. Εφόσον υποθέσουμε ότι έχει κάνει λάθος, πρέπει να το διορθώσει ο λογιστής του. Εφόσον το διορθώσει ο λογιστής του, εσύ στο μεταξυ θα πρέπει να έχεις πληρώσει το ποσόν και μετά την διόρθωση από αυτούς και το πέρασμα των νέων δεδομένων μέσα στο σύστημα, τότε θα κάνεις τροποποιητικη δήλωση στην εφορία για να βγει ο νέος μειωμένος φόρος και να σου επιστραφει το ποσόν. Εφόσον τώρα δεν αποδέχονται και δεν κάνουν την διόρθωση, αν υποθέσουμε ότι όντως φταίνε αυτοί, τότε η λύση είναι μόνο ο δικηγόρος. Εκτιμώ ότι δεν πρόκειται να ασχοληθούν καθόλου με το θέμα σου. Υπάρχει το ενδεχόμενο όμως να έχουν δίκιο και να μην φταίνε αυτοί. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, το ποσόν θα το πληρώσεις τώρα. Επεξ/σία 23 Απριλίου από mariosnik_ 3
zio10 Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου Κάνεις ένα διακανονισμό και πληρώνεις, τα υπόλοιπα σενάρια τα θεωρώ μη ρεαλιστικά.
Dinos1973 Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 1 hour ago, phoenix67 said: Χαιρετω τη παρεα. Θα ηθελα να ρωτησω ΜΟΝΟ οσους γνωριζουν υπευθυνα να μου απαντησουν. Υπεβαλε φορολογικη δηλωση η λογιστρια μου,και μου εβγαλε να πληρωσω 600 ευρω. Εχοντας παθει ενα σοκ,τη ρωτησα και μου ειπε οτι προερχεται απο παρακρατησεις φορου απο ενα συγκεκριμενο εργοδοτη. Μιλωντας μαζι του και με το λογιστη του,μου λενε οτι δεν εχουν μεριδιο ευθυνης και οτι επρεπε εγω να ειχα κανει συγκεκριμενη συμφωνια προγενεστερα. Ελα ομως που εγω σαν εργαζομενος αυτο το πραγμα το συναντησα πρωτη φορα,και ουτε ο πρωην εργοδοτης το γνωριζε. Πως θα μπορουσα λοιπον εγω να το γνωριζω απο πριν,εφοσον ποτε μου δεν ειχα παρομοιο προβλημα? Υπαρχει περιπτωση να γινει καποια τροποποιηση και να το αλλαξει ο λογιστης του πρωην εργοδοτη μου? Μπορω νομικα να το αρνηθω και να ζητησω ευθυνες απο αυτους? Δε θελω σε καμια περιπτωση να το επιβαρυνθω εγω,μιας και δεν ειχα καμια ιδεα επι του θεματος,και το θεωρω 100% αδικο και υπουλο απο καθε αποψη. Να αναφερθει οτι τους τελευταιους μηνες του 2024 εως και το μαρτη του 2025,ημουν στο επιδομα ανεργιας. Πως ζητας 600 ευρω απο εναν ανεργο,τη στιγμη που ειναι στο επιδομα 6 μηνες? Ευχαριστω προκαταβολικα για οποια βοηθεια η συμβουλη δωθει. δεν υπάρχει κανένα λάθος. Ο εργοδότης παρακρατεί τον φόρο που τον αποδίδει στην εφορία, εάν η παρακράτησή είναι λιγότερη τότε θα σου έρθει το υπόλοιπο όπως και σου ήρθε, εάν η παρακράτηση είναι μεγαλύτερη θα έχεις επιστροφή! 4 2
GREGORYMO Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 2 ώρες πριν, phoenix67 είπε Χαιρετω τη παρεα. Θα ηθελα να ρωτησω ΜΟΝΟ οσους γνωριζουν υπευθυνα να μου απαντησουν. Υπεβαλε φορολογικη δηλωση η λογιστρια μου,και μου εβγαλε να πληρωσω 600 ευρω. Εχοντας παθει ενα σοκ,τη ρωτησα και μου ειπε οτι προερχεται απο παρακρατησεις φορου απο ενα συγκεκριμενο εργοδοτη. Μιλωντας μαζι του και με το λογιστη του,μου λενε οτι δεν εχουν μεριδιο ευθυνης και οτι επρεπε εγω να ειχα κανει συγκεκριμενη συμφωνια προγενεστερα. Ελα ομως που εγω σαν εργαζομενος αυτο το πραγμα το συναντησα πρωτη φορα,και ουτε ο πρωην εργοδοτης το γνωριζε. Πως θα μπορουσα λοιπον εγω να το γνωριζω απο πριν,εφοσον ποτε μου δεν ειχα παρομοιο προβλημα? Υπαρχει περιπτωση να γινει καποια τροποποιηση και να το αλλαξει ο λογιστης του πρωην εργοδοτη μου? Μπορω νομικα να το αρνηθω και να ζητησω ευθυνες απο αυτους? Δε θελω σε καμια περιπτωση να το επιβαρυνθω εγω,μιας και δεν ειχα καμια ιδεα επι του θεματος,και το θεωρω 100% αδικο και υπουλο απο καθε αποψη. Να αναφερθει οτι τους τελευταιους μηνες του 2024 εως και το μαρτη του 2025,ημουν στο επιδομα ανεργιας. Πως ζητας 600 ευρω απο εναν ανεργο,τη στιγμη που ειναι στο επιδομα 6 μηνες? Ευχαριστω προκαταβολικα για οποια βοηθεια η συμβουλη δωθει. Μήνυση θα κάνεις αν θεωρείς ότι κάποιος φταίει
nickarg19 Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου Δυστυχώς το είχα πάθει και εγώ παλαιότερα με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Όχι μόνο εγώ αλλά όλοι όσοι δουλέψαμε υπό την ίδια σύμβαση. Μας είχε βγει θυμάμαι γύρω στα 500. Ρωτήσαμε τους λογιστές μας, ρωτήσαμε το λογιστή του εργοδότη αν μπορεί να γίνει κάτι αλλά κανένα αποτέλεσμα. Επειδή ο μισθό το διάστημα που είχαμε δουλέψει ήταν αρκετά καλός περί τα 1400 το μήνα. Δεν το κάναμε τρομερό θέμα και απλά τα πληρώσαμε. Τώρα να συμβαίνει σε εργαζόμενους με 800 - 900 ευρώ πραγματικά είναι άδικο. 1
GREGORYMO Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 6 λεπτά πριν, nickarg19 είπε Δυστυχώς το είχα πάθει και εγώ παλαιότερα με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Όχι μόνο εγώ αλλά όλοι όσοι δουλέψαμε υπό την ίδια σύμβαση. Μας είχε βγει θυμάμαι γύρω στα 500. Ρωτήσαμε τους λογιστές μας, ρωτήσαμε το λογιστή του εργοδότη αν μπορεί να γίνει κάτι αλλά κανένα αποτέλεσμα. Επειδή ο μισθό το διάστημα που είχαμε δουλέψει ήταν αρκετά καλός περί τα 1400 το μήνα. Δεν το κάναμε τρομερό θέμα και απλά τα πληρώσαμε. Τώρα να συμβαίνει σε εργαζόμενους με 800 - 900 ευρώ πραγματικά είναι άδικο. Για να βγει ο φόρος 600€ μιλάμε για εισόδημα 12.200. ΛΕΕΙ ότι ΔΕΝ δούλεψε και κάποιους μήνες το 24, άρα έπαιρνε μισθό 1.200€
basilis_k6 Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου δεν εχω καταλαβει ακομα γιατι σου ηρθε 600 ευρω. έπρεπε να στα κραταει και δεν τα κραταγε? προφανως ειναι λογικο να τα πληρωσεις τωρα. συνεβη κατι αλλο?
Moderators Inuyasha Δημοσ. 23 Απριλίου Moderators Δημοσ. 23 Απριλίου Έχει κάτι κόλπα που κάνουν λιγότερες κρατήσεις (συνήθως χωρίς να πούνε τίποτα) για να λένε ότι δίνουν καλύτερο μισθό κάτι τέτοιο παίζει Αν δούλευες παράλληλα σε 2 εταιρίες και δεν ενημέρωσες το λογιστή στη 2η πάλι θα σου έρθει μεγαλύτερη εφορία (αλλιώς μπορεί ο λογιστής της 25ης να κάνεις της απαραίτητες κρατήσεις ώστε να μην έρθεις προ εκπλήξεως όταν κάνεις δήλωση) το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν αυτό και δεν ενημερώνουν το λογιστή 1
agnostos13 Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου Στις 23/4/2025 στις 9:15 ΜΜ, Inuyasha είπε Έχει κάτι κόλπα που κάνουν λιγότερες κρατήσεις (συνήθως χωρίς να πούνε τίποτα) για να λένε ότι δίνουν καλύτερο μισθό κάτι τέτοιο παίζει Αν δούλευες παράλληλα σε 2 εταιρίες και δεν ενημέρωσες το λογιστή στη 2η πάλι θα σου έρθει μεγαλύτερη εφορία (αλλιώς μπορεί ο λογιστής της 25ης να κάνεις της απαραίτητες κρατήσεις ώστε να μην έρθεις προ εκπλήξεως όταν κάνεις δήλωση) το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν αυτό και δεν ενημερώνουν το λογιστή Για αυτό οι συμφωνίες στο μισθό γίνονται στα μικτά. Αν δουλεύεις σε δυό δουλειές συμβουλεύεσαι λογιστή και κρατάς καβάτζα για τον επιπλέον φόρο. Απίθανο να σου κάνουν μεγαλύτερες κρατήσεις για να μην τα πληρώσεις στην εκκαθάριση.
colombiano747 Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου ΟΤΑν κάποιος είναι μισθωτός από όσο ξέρω όπως γίνεται και σε μένα τον φόρο εισοδήματος το κρατάει η εταιρία από τον μεικτό μισθό σου και τον αποδίδει η ίδια στην εφορία. Δηλαδή εμένα κάθε χρόνο στην δήλωση δεν μου έρχεται ούτε επιστροφή φόρου ούτε να πληρώσω κάτι. τώρα από ότι καταλαβαίνω εδώ ο εργοδότης απέδωσε στην εφορία λιγότερο φόρο από ότι έπρεπε ετήσια και θα πρέπει να τον πληρώσει ο topic starter. Δηλαδή μπορεί να βρεθείς μπλεγμένος από το πουθενά. Αν και στα μηνιαία εκκαθαριστικά μισθοδοσίας φαίνεται τι φόρο σου παρακρατανε. Δεν ξέρω άμα τα έχει κοιτάξει καθόλου . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις