gotthard Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου (επεξεργασμένο) Πρόσφατα αγόρασα τον παραπάνω επεξεργαστή και με αυτόν αναβάθμισα το παρακάτω set up DDR4 32 GBytes Channels 2 x 64-bit Memory Frequency 1066.4 MHz (3:32) Gigabyte B450M DS3H NVIDIA GeForce GTX 1080 LG HDR 4K 27.2 inches 3840 x 2160 @ 60 Hz (2 ίδιες) Samsung SSD 860 EVO 250GB Samsung SSD 970 EVO 500GB WD-WXP1AC83XEC5 1863.0 GB b Synology ds218 2x 4tb αξίζει τώρα να αναβαθμίσω γύρω από τον υπάρχων επεξεργαστή ή πλέον είμαι για am5? Ο υπολογιστής χρησιμοποιείται για επεξεργασία φωτό κυρίως και βίντεο επιπέδου capcut Επεξ/σία 24 Απριλίου από gotthard 1
nickol-us Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου (επεξεργασμένο) Αγόρασες τον επεξεργαστή ή όχι; Αν τον αγόρασες, γιατί ρωτάς αν αξίζει; Αν δεν τον αγόρασες, τι επεξεργαστή έχεις; Σε καμία περίπτωση δεν συνδυάζεται ο 5900xt με μια τόσο μέτρια και αδύναμη (vrm) μητρική. Θα έχεις μόνιμα προβλήματα θερμοκρασιών και σημαντική μείωση επιδόσεων, σε σχέση με τις δυνατότητες του συγκεκριμένου επεξεργαστή. Επεξ/σία 24 Απριλίου από nickol-us 6
duffyduck Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου Αν έχεις τον επεξεργαστή 5900XT , ο οποίος είναι 16cores/32 threads, τότε πάρε μια σοβαρή B550 μητρική π.χ. για να μην ξεφεύγει πολύ το budget : Gigabyte B550 Aorus Elite V2 rev. 1.0 https://www.skroutz.gr/s/25855777/Gigabyte-B550-Aorus-Elite-V2-rev-1-0-Motherboard-ATX-me-AMD-AM4-Socket.html 114,24 € Asus ROG Strix B550-A Gaming https://www.skroutz.gr/s/25774610/Asus-ROG-Strix-B550-A-Gaming-Motherboard-ATX-me-AMD-AM4-Socket.html 124,60 € Από τις δυο παραπάνω έχω την Asus ROG Strix B550-A Gaming (την είχα πάρει σε τιμή ευκαιρίας καινούργια). Και οι δυο είναι καλές μητρικες για την τιμή τους με καλά VRM. Ζήτα όμως από το μαγαζί που θα πάρεις την μητρική να γίνει BIOS update. Διαφορετικά, όταν την εγκαταστήσεις, θα πρέπει να βάλεις πρώτα τον παλιο σου επεξεργαστή, να κάνεις BIOS update και μετά να βάλεις τον 5900ΧΤ. π.χ. η Asus ROG Strix B550-A Gaming υποστηρίζει τον 5900XT από την έκδοση BIOS 2803 ή νεότερη. Στο κουτί της μητρικής νομίζω ότι μπορεί να έχει ενα sticker με την έκδοση του BIOS (όχι πάντα). 1
Sheogorath Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 3 ώρες πριν, gotthard είπε Πρόσφατα αγόρασα τον παραπάνω επεξεργαστή και έχω το παρακάτω set up DDR4 32 GBytes Channels 2 x 64-bit Memory Frequency 1066.4 MHz (3:32) Gigabyte B450M DS3H NVIDIA GeForce GTX 1080 LG HDR 4K 27.2 inches 3840 x 2160 @ 60 Hz (2 ίδιες) Samsung SSD 860 EVO 250GB Samsung SSD 970 EVO 500GB WD-WXP1AC83XEC5 1863.0 GB b Synology ds218 2x 4tb αξίζει να αναβαθμίσω στον υπάρχων επεξεργαστή ή πλέον είμαι για am5? Ο υπολογιστής χρησιμοποιείται για επεξεργασία φωτό κυρίως και βίντεο επιπέδου capcut Πρώτα αγόρασες και μετά ρωτάς αν αξίζει να τον βάλεις πάνω; Αμα τον πήρες... ναι. Οι μνήμες σου τι ταχύτητα υποστηρίζουν; Γιατί τώρα τρέχουν... σέρνονται στα 2133. 6
gotthard Δημοσ. 24 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 1 ώρα πριν, Sheogorath είπε Πρώτα αγόρασες και μετά ρωτάς αν αξίζει να τον βάλεις πάνω; Αμα τον πήρες... ναι. Οι μνήμες σου τι ταχύτητα υποστηρίζουν; Γιατί τώρα τρέχουν... σέρνονται στα 2133. τον τρέχω κανονικά τον επεξεργαστή. Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά. Για τα υπόλοιπα κοιτάω μήπως και καταφέρω κάτι καλύτερο να κάνω που να πιάσει και τόπο. Μνήμες έχω 4χ Corsair Desktop RAM Vengeance PRO RGB 8GB Kit 3200MHz
benign Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου (επεξεργασμένο) 7 hours ago, gotthard said: αξίζει να αναβαθμίσω γύρω από τον υπάρχων επεξεργαστή ή πλέον είμαι για am5? Αυτο μπερδεψε τον κοσμο γιατι αν πηγαινες σε am5 ο επεξεργαστης που αγορασες ειναι ασυμβατος και επομενως ,οχι ''ισως'',αλλα εκανες πολυ λαθος διατυπωση. Επεξ/σία 24 Απριλίου από benign 1
gotthard Δημοσ. 24 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου (επεξεργασμένο) Το ξαναέγραψα το κείμενο ώστε να γίνει κατανοητό. Πρωί πριν τον καφέ το έγραψα 😆. Οπότε να προχωρήσω σε αλλαγή μητρικής ; Επεξ/σία 24 Απριλίου από gotthard 1
sattack Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου Αν τον τρέχεις ήδη και πιάνει 100% χωρίς κολλήματα, δεν πρόκειται να κερδίσεις τίποτα απο αλλαγή μητρικής. Μόνο τις μνήμες που έχεις, κοίτα σε τι ταχύτητα τρέχουν και αν τυχόν μπορείς να τις ανεβάσεις λίγο. Και αυτο ειναι μόνο. Mετά, αν δεν σε καλύπτουν αυτές οι επιδόσεις, τότε όντως η μόνη αλλαγή είναι να πάρεις ΑΜ5 όλα καινουργια. 3 1
nickol-us Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 3 ώρες πριν, gotthard είπε Το ξαναέγραψα το κείμενο ώστε να γίνει κατανοητό. Πρωί πριν τον καφέ το έγραψα 😆. Οπότε να προχωρήσω σε αλλαγή μητρικής ; Δεν υπάρχει περίπτωση να τερματίζει σωστά σε επιδόσεις ο 5900xt με αυτή τη μητρική. Μια atx (εφόσον χωράει στο κουτί που δεν αναφέρεις ποιο είναι) b550 με καλά vrm θα ήταν σημαντική αναβάθμιση. Αν θες να πιστοποιήσεις πρώτα οτι συμβαίνει αυτό που σου λέω, κατέβασε μερικά Bench(cinebench, userbenchmark, passmark) και τρέξε. Δες συγκριτικά σκορ (you vs world) και έλεγξε θερμοκρασίες μέσω hwinfo για να δεις οτι βαράς κόκκινα, κατά συνέπεια κόφτες οπότε throttle. H gigabyte κάνει καλή δουλειά στο κομμάτι των αισθητήρων οπότε έχεις αναφορά από θερμοκρασίες στα vrm. Δε βλέπω να αναφέρεις πουθενά ψύκτρα. Ένας τόσο δυνατός και θερμός επεξεργαστής, έχει ανάγκη επίσης από μια σοβαρή ψύκτρα, διαφορετικά κι εκεί θα έχεις προβλήματα θερμοκρασιών, throttle κοκ. Με αυτόν τον επεξεργαστή, δε νομίζω να χρειάζεσαι να πας για am5. 4
Sheogorath Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου Εγώ απλά θα τον άφηνα στοκ και θα έβαζα ανεμιστηράκι στα VRM. Μια χαρά θα είναι. 1 1
gotthard Δημοσ. 24 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου πω πω!! Είδη φτιάχτηκα με την ταχύτητα που είδα με τις μνήμες. Θα δοκιμάσω και τα υπόλοιπα που με έχετε προτείνει ως τώρα και βλέπουμε. Πάντως τώρα είμαι φτιαγμένος για νέα μητρική και ένα καλό φορμάτ και ο υπολογιστής φαίνεται πως θα κρατήσει λίγα χρόνια ακόμα.
@topos Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου (επεξεργασμένο) 4 hours ago, gotthard said: πω πω!! Είδη φτιάχτηκα με την ταχύτητα που είδα με τις μνήμες. Θα δοκιμάσω και τα υπόλοιπα που με έχετε προτείνει ως τώρα και βλέπουμε. Πάντως τώρα είμαι φτιαγμένος για νέα μητρική και ένα καλό φορμάτ και ο υπολογιστής φαίνεται πως θα κρατήσει λίγα χρόνια ακόμα. Μην αλλάξεις ακόμα μητρική. Μην αλλάξεις ακόμα μητρική.(Δεν το έγραψα καταλάθος 2 φορές) Εφοσων το έχεις στήσει και δουλεύει παρακολουθα λίγο τις ταχύτητες της cpu καθώς και τις θερμοκρασίες τους. Επίσης πες μας λίγο ποια ψυκτρα έχεις για τον cpu.Εαν απλά έβαλες αυτή που είχες από πριν πιθανών να είναι λάθος. Γενικά να ξέρεις ότι εάν δουλεύεις Photoshop/Lightroom δεν θα τερματίζουν τον cpu σου(συνήθως δουλεύουν 6-8 πυρήνες και εσύ έχεις 16 οπότε κ το cpu και η μητρική θα "χασμουριουντε" τον περισσότερο χρόνο.) Κυρίως στο export/import θα βλέπεις ~100% utilization και αυτό μόνο όταν η adobe δεν τον "παιζει"(ανάλογα με την έκδοση, άλλες φορές πιάνει 100% άλλες φορές όχι -τουλαχιστων στον δικό μου 12πυρηνο-). Τώρα εάν πατήσεις να κάνεις export 3000photo και παράλληλα "ζωγραφιζεις" με το liquify στο Photoshop εκεί όντως θα δεις 100% utilization. Αυτό που χρειάζεσαι είναι κάρτα γραφικών για την δουλειά που περιγράφεις. Ειδικα εάν δουλεύεις enhance/photomerge/adaptive presets στο Lightroom και remove tool/remove reflections/people και διαφορά αλλα φιλτρα στο Photoshop. Και πιθανότατα -αναλογος και ποιο cpu είχες πριν- πιθανότατα να έβλεπες καλύτερες ταχύτητες στο workflow εάν τα έριχνες όλα στην κάρτα. Και παλιουτσικη είναι η 1080 και λίγη vram έχει. Valid επιλογές 5060ti 16gb στα 450, 5070ti στα ~850(σήμερα είδα ότι παίζουν από τα 800 στο skroutz)-προσπερασε 30x0/40x0 για το video. Οι 50x0 έχουν καλύτερο encoding/decoding ακόμα και σε 10bit αρχεία. Τέλος όντως το capcut έχει πλάκα, αλλά εάν βγάζεις "δουλίτσα" με το pc επενδυσε λίγο χρόνο να μάθεις το davinci. Είναι όντως πιο βαρύ/σχετικά δυσκίνητο αλλά έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες και το σημαντικότερο είναι πως χρησιμοποιεί την GPU σου(το capcut δεν έχω ιδέα εάν και τι χρησιμοποιεί). Τέλος πως κανείς ingest τα αρχεία σου?Που τα αποθηκεύεις και από πού τα δουλεύεις? Εάν η απάντηση είναι από τον nas αυτό θα είναι άλλο ένα bottleneck λόγο lan και μηχανικών δίσκων. Πιθανότατα ένας "μεγάλος" nvme(βασικά και ssd απλά έχουν ίδια τιμή πλεον) να βοηθούσε σε αυτό και όταν τελειώνεις την επεξεργασία να τα έστελνες τοτε στον nas για backup. Spoiler Εν ολίγης για photo/video(ok, εδώ εξαρτάτε και λίγο από τα codecs που χρησιμοποιείς) εάν έχεις good enough επεξεργαστή(π.χ έναν 5700) πλέον περισσότερη σημασία έχει 1)η κάρτα γραφικών πρωτα 2)η ποσότητα ram, 3)η ταχύτητα των δίσκων σου 4)και τελευταίος ο cpu. Επεξ/σία 25 Απριλίου από @topos 3
gotthard Δημοσ. 25 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2 ώρες πριν, @topos είπε Μην αλλάξεις ακόμα μητρική. Μην αλλάξεις ακόμα μητρική.(Δεν το έγραψα καταλάθος 2 φορές) Εφοσων το έχεις στήσει και δουλεύει παρακολουθα λίγο τις ταχύτητες της cpu καθώς και τις θερμοκρασίες τους. Επίσης πες μας λίγο ποια ψυκτρα έχεις για τον cpu.Εαν απλά έβαλες αυτή που είχες από πριν πιθανών να είναι λάθος. Γενικά να ξέρεις ότι εάν δουλεύεις Photoshop/Lightroom δεν θα τερματίζουν τον cpu σου(συνήθως δουλεύουν 6-8 πυρήνες και εσύ έχεις 16 οπότε κ το cpu και η μητρική θα "χασμουριουντε" τον περισσότερο χρόνο.) Κυρίως στο export/import θα βλέπεις ~100% utilization και αυτό μόνο όταν η adobe δεν τον "παιζει"(ανάλογα με την έκδοση, άλλες φορές πιάνει 100% άλλες φορές όχι -τουλαχιστων στον δικό μου 12πυρηνο-). Τώρα εάν πατήσεις να κάνεις export 3000photo και παράλληλα "ζωγραφιζεις" με το liquify στο Photoshop εκεί όντως θα δεις 100% utilization. Αυτό που χρειάζεσαι είναι κάρτα γραφικών για την δουλειά που περιγράφεις. Ειδικα εάν δουλεύεις enhance/photomerge/adaptive presets στο Lightroom και remove tool/remove reflections/people και διαφορά αλλα φιλτρα στο Photoshop. Και πιθανότατα -αναλογος και ποιο cpu είχες πριν- πιθανότατα να έβλεπες καλύτερες ταχύτητες στο workflow εάν τα έριχνες όλα στην κάρτα. Και παλιουτσικη είναι η 1080 και λίγη vram έχει. Valid επιλογές 5060ti 16gb στα 450, 5070ti στα ~850(σήμερα είδα ότι παίζουν από τα 800 στο skroutz)-προσπερασε 30x0/40x0 για το video. Οι 50x0 έχουν καλύτερο encoding/decoding ακόμα και σε 10bit αρχεία. Τέλος όντως το capcut έχει πλάκα, αλλά εάν βγάζεις "δουλίτσα" με το pc επενδυσε λίγο χρόνο να μάθεις το davinci. Είναι όντως πιο βαρύ/σχετικά δυσκίνητο αλλά έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες και το σημαντικότερο είναι πως χρησιμοποιεί την GPU σου(το capcut δεν έχω ιδέα εάν και τι χρησιμοποιεί). Τέλος πως κανείς ingest τα αρχεία σου?Που τα αποθηκεύεις και από πού τα δουλεύεις? Εάν η απάντηση είναι από τον nas αυτό θα είναι άλλο ένα bottleneck λόγο lan και μηχανικών δίσκων. Πιθανότατα ένας "μεγάλος" nvme(βασικά και ssd απλά έχουν ίδια τιμή πλεον) να βοηθούσε σε αυτό και όταν τελειώνεις την επεξεργασία να τα έστελνες τοτε στον nas για backup. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εν ολίγης για photo/video(ok, εδώ εξαρτάτε και λίγο από τα codecs που χρησιμοποιείς) εάν έχεις good enough επεξεργαστή(π.χ έναν 5700) πλέον περισσότερη σημασία έχει 1)η κάρτα γραφικών πρωτα 2)η ποσότητα ram, 3)η ταχύτητα των δίσκων σου 4)και τελευταίος ο cpu. Είχα πριν τονRyzen 7 1700 και η ψύκτρα επάνω λογικά είναι είνα η μαμά ( μεταχειρισμένο πήρα τον υπολογιστή πριν πέντε έξι χρόνια). Από εκεί και πέρα η χρήση που κάνω είναι ερασιτεχνική, οπότε τουλάχιστον 800 δεν θα δώσω σίγουρα για κάρτα γραφικών. Αν έφτιαχνα έναν νέο ναι. Για τον δίσκο είναι όπως το λες. Τα αποθηκεύω όλα στον nas και από εκεί κάνω την επεξεργασία και κρατάω και τους καταλόγους. Επειδή δεν κάνω κάποια ημερομηνία μου απευθείας επεξεργασία αλλά όταν μου κάτσει σε χρόνο και όρεξη, τα θέλω στον νας. Επίσης δεν κάνω κάτι μαζικά αλλά μια δυο φωτογραφίες .Παλαιότερα τις δούλευα από τον μηχανικό εντός υπολογιστή αλλά δεν μπορούσα να έχω όλες σε ένα σημείο και με τον κατάλογο όπως θέλω. Ήταν όντως καλύτερα σε σχέση με τον νας αλλά δεν με βόλευε σε όλα τα άλλα. Θα δω με τις θερμοκρασίες πως πάει και θα επανέλθω. Το σκεπτικό μου εξάλλου είναι να κάνω τον υπολογιστή timeproof όσο γίνεται σε λογικά και λόγο χρήσης και αναγκών πλαίσια.
@topos Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου (επεξεργασμένο) 47 minutes ago, gotthard said: Είχα πριν τονRyzen 7 1700 και η ψύκτρα επάνω λογικά είναι είνα η μαμά ( μεταχειρισμένο πήρα τον υπολογιστή πριν πέντε έξι χρόνια). Από εκεί και πέρα η χρήση που κάνω είναι ερασιτεχνική, οπότε τουλάχιστον 800 δεν θα δώσω σίγουρα για κάρτα γραφικών. Αν έφτιαχνα έναν νέο ναι. Για τον δίσκο είναι όπως το λες. Τα αποθηκεύω όλα στον nas και από εκεί κάνω την επεξεργασία και κρατάω και τους καταλόγους. Επειδή δεν κάνω κάποια ημερομηνία μου απευθείας επεξεργασία αλλά όταν μου κάτσει σε χρόνο και όρεξη, τα θέλω στον νας. Επίσης δεν κάνω κάτι μαζικά αλλά μια δυο φωτογραφίες .Παλαιότερα τις δούλευα από τον μηχανικό εντός υπολογιστή αλλά δεν μπορούσα να έχω όλες σε ένα σημείο και με τον κατάλογο όπως θέλω. Ήταν όντως καλύτερα σε σχέση με τον νας αλλά δεν με βόλευε σε όλα τα άλλα. Θα δω με τις θερμοκρασίες πως πάει και θα επανέλθω. Το σκεπτικό μου εξάλλου είναι να κάνω τον υπολογιστή timeproof όσο γίνεται σε λογικά και λόγο χρήσης και αναγκών πλαίσια. Γενικά εφόσων αναφέρεις ότι είναι για προσωπική χρηση/επεξεργασία ότι και να πάρεις θα είσαι οκ.Θελω να πω πως όταν υπάρχει πίεση χρόνου είναι διαφορετικά από το "χόμπυ". Spoiler Εγω κάνω καταλογο ανά δουλειά(παιζει να έχει και 7000 raw photo) που αποθηκεύετε σε υποφακελους της δουλειάς, το ίδιο και τα raw, το ίδιο και τα export. Οντως η προηγούμενη cpu σου ήταν σχετικά παλιά και τώρα με την καινούργια πιθανότατα να ~3πλασιασες σε επιδοσεις. Εξαρτάτε βέβαια και πως το δουλεύεις και αν ξαναγυρνας/ξαναβλεπεις συχνά παλιές φωτογραφίες. Πάντως μην δώσεις αλλά χρήματα μέχρι να βρεις κάποιο άλλο σχήμα αποθηκευτικού χωρου γιατί ειδικά για τον κατάλογο το 1000αρη lan και παλιοί μηχανικοί δίσκοι είναι το bottleneck σου. Εάν τα θέλεις όλα σε έναν δίσκο και δεν σε φτάνουν 2tb για nvme (υπάρχουν και μεγαλύτεροι αλλά ξεφευγουν κάπως σε τιμή) ίσως αξίζει να δεις κάποιον καινούργιο μηχανικό(να πάρει πρακτικά την θέση του 2tb σου) Πλεον οι "μεγάλοι" πιάνουν ~270mb/s (λογικά ~x3 από τους 4αρηδες μέσα στο nas) Όπως και να έχει τσεκαρε να δεις ποια ψυκτρα εχεις και αν δεν είσαι σίγουρος ποια είναι βγαλτη μια φωτογραφία και ποσταρε την εδώ να σου πούμε γιατί ο 1700 ήταν 65watt και ο 5900xt 105 watt και εάν έχεις την εργοστασιακή πιθανότατα να σου ρίχνει συχνότητα. Επεξ/σία 25 Απριλίου από @topos 1 1
gotthard Δημοσ. 25 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 49 λεπτά πριν, @topos είπε Γενικά εφόσων αναφέρεις ότι είναι για προσωπική χρηση/επεξεργασία ότι και να πάρεις θα είσαι οκ.Θελω να πω πως όταν υπάρχει πίεση χρόνου είναι διαφορετικά από το "χόμπυ". Απόκρυψη περιεχομένων Εγω κάνω καταλογο ανά δουλειά(παιζει να έχει και 7000 raw photo) που αποθηκεύετε σε υποφακελους της δουλειάς, το ίδιο και τα raw, το ίδιο και τα export. Οντως η προηγούμενη cpu σου ήταν σχετικά παλιά και τώρα με την καινούργια πιθανότατα να ~3πλασιασες σε επιδοσεις. Εξαρτάτε βέβαια και πως το δουλεύεις και αν ξαναγυρνας/ξαναβλεπεις συχνά παλιές φωτογραφίες. Πάντως μην δώσεις αλλά χρήματα μέχρι να βρεις κάποιο άλλο σχήμα αποθηκευτικού χωρου γιατί ειδικά για τον κατάλογο το 1000αρη lan και παλιοί μηχανικοί δίσκοι είναι το bottleneck σου. Εάν τα θέλεις όλα σε έναν δίσκο και δεν σε φτάνουν 2tb για nvme (υπάρχουν και μεγαλύτεροι αλλά ξεφευγουν κάπως σε τιμή) ίσως αξίζει να δεις κάποιον καινούργιο μηχανικό(να πάρει πρακτικά την θέση του 2tb σου) Πλεον οι "μεγάλοι" πιάνουν ~270mb/s (λογικά ~x3 από τους 4αρηδες μέσα στο nas) Όπως και να έχει τσεκαρε να δεις ποια ψυκτρα εχεις και αν δεν είσαι σίγουρος ποια είναι βγαλτη μια φωτογραφία και ποσταρε την εδώ να σου πούμε γιατί ο 1700 ήταν 65watt και ο 5900xt 105 watt και εάν έχεις την εργοστασιακή πιθανότατα να σου ρίχνει συχνότητα. Απο τον Γενάρη που την έβαλα, σήμερα είδα την διαφορά που αύξησα την συχνότητα της μνήμης. Για την ώρα και με αυτό που βλέπω είμαι ικανοποιημένος, όμως θα ήθελα να αναβαθμίσω κάτι για το μέλλον τώρα που είμαι λίγο καλά οικονομικά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα