Sheogorath Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου 4 ώρες πριν, gotthard είπε Απο τον Γενάρη που την έβαλα, σήμερα είδα την διαφορά που αύξησα την συχνότητα της μνήμης. Για την ώρα και με αυτό που βλέπω είμαι ικανοποιημένος, όμως θα ήθελα να αναβαθμίσω κάτι για το μέλλον τώρα που είμαι λίγο καλά οικονομικά. Καλημέρα, η ψυκτρα του 1700 ήταν ψηλή, θεωρητικά για 95 βατ, αλλά και πάλι μικρή για τον 5900ΧΤ. Θα βάλεις μια λίγο καλύτερη ψυκτρα, ή υδροψυξη (αν θες θα σε βοηθήσουμε στην επιλογή), και θα βάλεις οπωσδήποτε και ένα φανακι στα vrm. Θα πάρεις ειτε ένα akasa 40x20 fan με 6 ευρώ (ακριβά είναι δυστυχώς) ή κάποιο 40x20 από Ali express με τα μισά χρήματα. Μετα ανάλογα, είτε 240 υδροψυξη, είτε κάποιον πυργο 120mm 2 1
gotthard Δημοσ. 25 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 6 ώρες πριν, Sheogorath είπε Καλημέρα, η ψυκτρα του 1700 ήταν ψηλή, θεωρητικά για 95 βατ, αλλά και πάλι μικρή για τον 5900ΧΤ. Θα βάλεις μια λίγο καλύτερη ψυκτρα, ή υδροψυξη (αν θες θα σε βοηθήσουμε στην επιλογή), και θα βάλεις οπωσδήποτε και ένα φανακι στα vrm. Θα πάρεις ειτε ένα akasa 40x20 fan με 6 ευρώ (ακριβά είναι δυστυχώς) ή κάποιο 40x20 από Ali express με τα μισά χρήματα. Μετα ανάλογα, είτε 240 υδροψυξη, είτε κάποιον πυργο 120mm Οπωσδήποτε μιας και για μένα όλα ίδια είναι. Βέβαια θα βάλω πρώτα φωτό να το δείτε αλλά προς την Κυριακή το βλέπω. 1
@topos Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου 10 hours ago, Sheogorath said: Καλημέρα, η ψυκτρα του 1700 ήταν ψηλή, θεωρητικά για 95 βατ, αλλά και πάλι μικρή για τον 5900ΧΤ. Ο Ryzen 7 1700 θαρρώ ήταν 65watt, ο 1700x ήταν 95watt και νομίζω πως ο 5900xt είναι 105watt. Συμφωνω κ εγώ για τα έξτρα φανακια...
Sheogorath Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου 16 λεπτά πριν, @topos είπε Ο Ryzen 7 1700 θαρρώ ήταν 65watt, ο 1700x ήταν 95watt και νομίζω πως ο 5900xt είναι 105watt. Συμφωνω κ εγώ για τα έξτρα φανακια... Ναι, 65, αλλά του είχαν την μεγάλη ψυκτρα, την ψηλή, που είχε και ο 1600Χ που ήταν 95. Τα 95 βαρύ τα ψύχει, για στοκ, καλά. 1
Sheogorath Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου 4 ώρες πριν, gotthard είπε Ορίστε το ανεμιστηράκια. Ωπα! Για βγάλε μια καλή φωτό το τροφοδοτικό, και κάνε μου την χάρη (και στον ευατό σου) ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΟ ΠΙΣΙ. Η ψύκτρα δεν είναι το μεγάλο πρόβλημα, απο ότι φαίνεται, αλλά καλό θα ήταν να γίνει αλλαγή. 1
nickol-us Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου Τα vrm της μητρικής, μάλλον δεν έχουν πρόβλημα... Η ψύκτρα μάλλον σου αρκεί.... Γενικά, πηγές πήρες μια Ferrari και την έριξες σε κατσικόδρομους, αν την πηγαίνεις συνέχεια μέχρι 20χμ/ώρα και προσέχεις τις λακούβες, μπορεί και να την χαρείς... Χίλιες φορές να έπαιρνες πιο οικονομικό επεξεργαστή και να τον υποστήριζες πιο σωστά, με σωστό hardware κλπ. Επιμένω ότι χρειάζεσαι άλλη μητρική, σίγουρα πλέον θα σου πω ότι χρειάζεσαι ψύκτρα και αν έχει πιάσει λαβράκι ο sheo, χρειάζεσαι και τροφοδοτικό... 1
gotthard Δημοσ. 26 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 5 ώρες πριν, Sheogorath είπε Ωπα! Για βγάλε μια καλή φωτό το τροφοδοτικό, και κάνε μου την χάρη (και στον ευατό σου) ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΟ ΠΙΣΙ. Η ψύκτρα δεν είναι το μεγάλο πρόβλημα, απο ότι φαίνεται, αλλά καλό θα ήταν να γίνει αλλαγή. 1
sattack Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου 180W tdp η 1080 και 105W tdp ο 5900XT , λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα με τα 480W που λέει ότι δίνει στην 12V γραμμή, αλλά φυσικά αυτό θα το ξέρεις εσύ από 1ο χέρι που το δουλεύεις το σύστημα. Κατά τη γνώμη μου, οσο σου δουλευει έτσι για τη δουλειά που το θέλεις, μην πετάξεις άλλα λεφτά για τίποτα άλλο εξάρτημα, άστο όπως είναι. Και αν κάποια στιγμή νομίσεις οτι δεν σε καλύπτουν οι επιδόσεις του, τότε πάρε από την αρχή ένα νέο (πιθανότατα ΑΜ5 θα είναι ακόμα...) με οτι πιο VFM υπάρχει εκείνη τη στιγμή διαθέσιμο. 4
Sheogorath Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου Μια χαρά είναι το τροφοδοτικό, απλά κατι φθηνά κινεζικά έχουν κίτρινες ταμπέλες, και με πονήρεψε. Βάζεις ένα αναμιστηρακι 4 ή 5cm στα VRM με πατέντα και μια υδροψυξη και είσαι τέλεια. 3
sakis han Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου Αν ειναι να παρει υδροψυξη καλυτερα να παρει την Arctic Liquid Freezer III 240 που εχει ανεμιστηρακια για τα VRM.https://www.arctic.de/en/Liquid-Freezer-III-240/ACFRE00134A την εχει προσφορα στα 61 ευρω! Αλλα απο οτι καταλαβα το κουτι του πρεπει να ειναι αρκετα παλιο και μαλλον δεν θα εχει καλο airflow. 1
Sheogorath Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου 12 λεπτά πριν, gotthard είπε Νομίζω πως τα πάει καλά στο τεστ VRM μητρικής 82 βαθμούς και συχνότητα 3.45GHz μόνο καλά δεν πάει... Θες ψύξη VRΜ και μετά ψύκτρα επεξεργαστή. 3
gotthard Δημοσ. 27 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 11 λεπτά πριν, Sheogorath είπε VRM μητρικής 82 βαθμούς και συχνότητα 3.45GHz μόνο καλά δεν πάει... Θες ψύξη VRΜ και μετά ψύκτρα επεξεργαστή. χτύπησα την Artic και επόμενη κίνηση θα είναι και μια μητρική (κοιτάω και στα μεταχειρισμένα) ως το τέλος του καλοκαιριού
Sheogorath Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου 19 λεπτά πριν, gotthard είπε χτύπησα την Artic και επόμενη κίνηση θα είναι και μια μητρική (κοιτάω και στα μεταχειρισμένα) ως το τέλος του καλοκαιριού Δεν χρειάζεσαι μητρική, με 5 ευρώ έχεις ανεμιστηράκι και κάνεις δουλειά. Ή τουλάχιστον δοκιμάζουμε. Αν πέσει με κανονικά clocks στον επεξεργαστή 4-4.2 πόσο πάει all core, και θερμοκρασία VRM κάτω απο 75 δεν χρειάζεσαι μητρική. Αν χρειάζεσαι, αν περιμένεις μέχρι το τέλος καλοκαιριού μπορεί να τα πάρεις και στο χέρι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα