Προς το περιεχόμενο

Clair Obscur: Expedition 33

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

image.jpeg.69e0b8f80bcdb3a1e9c6f1631885751b.jpeg

Σελίδα Steam

Ελληνικό Review (γέλασα με τα "αρνητικά" του στο τέλος 😂)

Wikipedia

System Requirements

Minimum:

Requires a 64-bit processor and operating system

Processor: Intel Core i7-8700K / AMD Ryzen 5 1600X

Memory: 8 GB RAM

Graphics: NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB / AMD Radeon RX 5600 XT 6 GB / Intel Arc A380 6 GB

DirectX: Version 12

Storage: 55 GB available space

Additional Notes: SSD required. Minimum specs allow for 1080p 30FPS low settings gameplay.

Recommended:

Requires a 64-bit processor and operating system

Processor: Intel Core i7-12700K / AMD Ryzen 7 5800X

Memory: 16 GB RAM

Graphics: NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti 8 GB / AMD Radeon RX 6800 XT 16 GB

DirectX: Version 12

Storage: 55 GB available space

Additional Notes: SSD required. Recommended specs allow for 1080p 60FPS high settings gameplay.

Το Clair Obscur: Expedition 33 είναι ένα βιντεοπαιχνίδι ρόλων που κυκλοφορεί σήμερα και αναπτύχθηκε από την Sandfall Interactive και εκδόθηκε από την Kepler Interactive. Μιλάμε για μια Γαλλική εταιρεία 30(!) μόλις ατόμων που κατάφερε (κατά γενική ομολογία) αυτό που πασχίζουν να βγάλουν εταιρείες κολοσσοί: να βγάλει ένα παιχνίδι αξιομνημόνευτο σε νορμάλ τιμή. Δίνω έμφαση στο τελευταίο διότι παρόλο που υπάρχει και στο gamepass αξίζει πραγματικά η αγορά του για να στηρίξουμε τους developers.

Από πλευράς gameplay είναι turn based rpg με action στοιχεία που θυμίζουν souls like παιχνίδια. Μια περίεργη μίξη Final Fantasy X, Persona και Elden Ring!

Για τον τεχνικό τομέα επιφυλάσσομαι για όταν το παίξω, αλλά δείχνει καταπληκτικό και ελπίζω να τρέχει χωρίς θέματα (δεν έχω διαβάσει κάτι αρνητικό so far)

Το Voice cast του είναι εξωπραγματικό για "indy" παιχνίδι όπως νόμιζα αρχικά, που τελικά μόνο indy δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρείται σε καμία περίπτωση. Μιλάμε για μια εξαιρετική και προσεγμένη παραγωγή.

Ο πρωταγωνιστής δε είναι φτυστός ο Robert Pattinson που για μένα που τον πάω με χίλια και τον θεωρώ εξαιρετικό ηθοποιό είναι ένα ακόμα μπόνους. Προφανώς πρόκειται για σύμπτωση(;) βέβαια.

Ανοίγω το θέμα διότι θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει. .

• Like 10
  • Απαντ. 198
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έχω κάνει preorder και σε λίγο θα ανεβάσω και βίντεο από αυτή την παιχνιδαρα 

Επεξ/σία από Praetorian
Απορίες για συντονιστικές ενέργειες αποκλειστικά μέσω pm
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτες εντυπώσεις από λίγα λεπτά παιχνιδιού.
Μουσική, σίγουρα η καλύτερη σε game όλων των εποχών.
Story επίσης το ίδιο.
Γραφικά κάνουν τη δουλειά τους.
Το σύστημα μάχης με μπέρδεψε πάρα πολύ.
Δεν έχω καταλάβει αν είναι μόνο turn based ή παίζει ρόλο και το πότε πατάς τα κουμπιά.
Επίσης στο interface φαίνεται να έχουν μπει λάθος fonts και τα sizes των γραμματοσειρών να είναι πολύ βιαστικά επιλεγμένα.

Επεξ/σία από lucanis
Δημοσ.

Η μουσική στο παιχνίδι είναι ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ

Ανέβασας και σας παρουσιάζω το MUSIC THEME της εισαγωγής της παιχνιδάρας ...

• Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ.

Ανέβασα ένα ακόμα από το ξεκινημα του παιχνιδιου

Εξαιρετική δουλειά , πραγματικο διαμαντάκι ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσον αφορά το performance πάντως υπάχουν αρκετά θέματα. Tουλάχιστον βγήκε (κλασικά) κιόλας mod αφαιρεί τα forced 30fps από τα cutscenes + ultrawide fix (wip)

Κατά άλλα δυστυχώς το παιχνίδι είναι αρκετά βαρύ θεωρώ και δεν υποστηρίζει fg που θα βοηθούσε αφάνταστα. Δεν έχει καν fsr (καθόλου) και επίσης κάτι που με ξενέρωσε αφάνταστα, ούτε native HDR... Special k to the rescue εν αναμονή του renodx λοιπόν... Να δω και πότε θα δεήσει ο πέτσινος να ξεκλειδώσει το Smooth Motion για τις ada...

Τέλος η εικόνα είναι κάπως... Ενώ έχει κορυφαία σκηνικά και ωραίο σχεδιασμό, πραγματικά είναι absolute cinema, η ποιότητα είναι κακή ακόμα και σε 4Κ. Δοκίμασα Dlaa (καλά αυτό είναι broken, μην το χρησιμοποιείτε), Dlss3, Dlss4, φαίνεται λες και είναι συμπιεσμένη, low res με υπερβολικό sharpening και αχρείαστα φίλτρα.

ΥΓ) Βγήκε mod του renodx για native hdr, πολύ καλύτερα τώρα:

Επεξ/σία από chrisde
  • Like 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, lucanis είπε

Δεν έχω καταλάβει αν είναι μόνο turn based ή παίζει ρόλο και το πότε πατάς τα κουμπιά.
Επίσης στο interface φαίνεται να έχουν μπει λάθος fonts και τα sizes των γραμματοσειρών να είναι πολύ βιαστικά επιλεγμένα.

Man, γιατί δεν μπορεί να είναι και τα δύο; Τι εννοείς; Turn-based είναι, αριστερά βλέπεις και την σειρά των επιθέσεων. Τα QTE τα πατάς όταν σου ζητηθούν σε skills για extra damage ή effect. Όσον αφορά την άμυνα, έχεις επιλογή να κάνεις είτε dodge το οποίο έχει ένα ανοιχτό παραθυράκι χρονικά είτε parry που έχει πιο αυστηρό timing αλλά κάνει counter-attack αν κάνεις parry όλες τις επιθέσεις. Κάτι μου λέει ότι δεν έχεις παίξει Sea of Stars για να κάνεις αυτή την ερώτηση, κάτι που πρέπει να κάνεις γιατί το παιχνίδι είναι ατόφιο 10άρι.

Όσο για fonts and sizes, παίζω στο Xbox οπότε δε μπορώ να πω πολλά λόγω PC topic. Σίγουρα πάντως δεν έχω θέμα εκεί.

Δημοσ.

Πάντως βρε παιδιά εντάξει τα reviews ήταν όλα αποθεωτικά και δικαίως γιατί πρόκειται για σπάνιο διαμαντάκι. Αλλά δεν είδα ούτε έναν να αναφέρεται στα ουκ ολίγα τεχνικά θέματα του παιχνιδιού για pc τουλάχιστον. Δεν λέω να θάψουμε το παιχνίδι προς θεού ή να ασχολούμαστε μόνο με αυτά, αλλά μια αναφορά βρε συ τουλάχιστον να γνωρίζουμε, καλώς ή κακώς είναι κάτι που επηρεάζει την εμπειρία. Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι developers για να τα αντιμετωπίσουν, δεν έχω ιδιαίτερες προσδοκίες από μια μικρή και καινούρια ομάδα 30 ατόμων, οπότε modders to the rescue again. Πόσταρα πιο πάνω ήδη fix για hdr, locked 30 fps cutscenes και ultrawide fix και περιμένουμε και άλλα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...