Fulgore Δημοσ. 28 Απριλίου Δημοσ. 28 Απριλίου 18 λεπτά πριν, ShadowSpectre είπε To Defend ειναι γενικα ψιλοαστειο function και βλέπω σε κάποια παιχνίδια έχουν ενσωματώσει σούπερ επιθέσεις εχθρών, σε σημείο να στο προτείνουν στο tutorial για χρήση αλλιώς δεν...Όπως και να έχει, και το SoS αξιοποιεί προφανώς interaction κατά την άμυνα/επίθεση και θα έλεγα ότι είναι πιο punishing σε περίπτωση αποτυχίας, ειδικά όταν το damage δεν αποφεύγεται ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση, απλα μειώνεται. Εντάξει, δεν είναι όλα για όλους και αυτό είναι σεβαστό. Σε συνέντευξη τους είπαν ότι η πηγη εμπνευσης ειναι τα(turn based) Final Fantasy και Persona, παιχνιδια που δεν βασιζονταν σε Dodge/Parry. Το Dodge γενικά παλεύεται και ειναι forgiving. Το Parry ειναι πολύ hit or miss όμως, ειδικά όταν βλέπεις τους εχθρους να κάνουν και προσποίηση πριν βαρέσουν. Και το κύριο θέμα ειναι ότι έχεις συνολικά 4 διαφορετικά είδη άμυνας, πράγμα που πιο πολύ παραπέμπει σε ActionRPG, παρά σε Turn Based. Προσωπικά το έχω συνηθίσει πλέον το σύστημα και δεν έχω θέμα, αλλά καταλαβαίνω για ποιο λόγο πολλοί άλλοι θα τα βρούν μπαστούνια και ίσως ψιλο ξενερώσουν σε αυτό.
nikos5800 Δημοσ. 28 Απριλίου Δημοσ. 28 Απριλίου https://www.rockpapershotgun.com/no-clair-obscur-expedition-33-wasnt-made-by-30-people 13 λεπτά πριν, Fulgore είπε Σε συνέντευξη τους είπαν ότι η πηγη εμπνευσης ειναι τα(turn based) Final Fantasy και Persona, παιχνιδια που δεν βασιζονταν σε Dodge/Parry. Το Dodge γενικά παλεύεται και ειναι forgiving. Το Parry ειναι πολύ hit or miss όμως, ειδικά όταν βλέπεις τους εχθρους να κάνουν και προσποίηση πριν βαρέσουν. Και το κύριο θέμα ειναι ότι έχεις συνολικά 4 διαφορετικά είδη άμυνας, πράγμα που πιο πολύ παραπέμπει σε ActionRPG, παρά σε Turn Based. Προσωπικά το έχω συνηθίσει πλέον το σύστημα και δεν έχω θέμα, αλλά καταλαβαίνω για ποιο λόγο πολλοί άλλοι θα τα βρούν μπαστούνια και ίσως ψιλο ξενερώσουν σε αυτό. Το doge/parry μου αρέσει,ιδικά όταν το πετύχεις σε πωρωνει 😁 Είναι κάτι φρέσκο σε turn based σύστημα μάχης 2
Fulgore Δημοσ. 28 Απριλίου Δημοσ. 28 Απριλίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, nikos5800 είπε https://www.rockpapershotgun.com/no-clair-obscur-expedition-33-wasnt-made-by-30-people Το doge/parry μου αρέσει,ιδικά όταν το πετύχεις σε πωρωνει 😁 Είναι κάτι φρέσκο σε turn based σύστημα μάχης Κοιτα και εμένα μαρέσει μεν(το συνήθισα όπως έγραψα πιο πάνω), αλλά με φίλο μου που βρέθηκα εχθές, μου είπε ότι γενικά τρώει ξύλο ειδικά κυριως με το Parry προσπαθώντας να κάνει Counter. Για μένα πιο σπαστικοί είναι οι ιπτάμενοι εχθροί που σχεδόν μόνο με Free Aim μπορείς να τους κάνεις ζημιά. Επεξ/σία 28 Απριλίου από Fulgore 1
seithan Δημοσ. 28 Απριλίου Δημοσ. 28 Απριλίου (επεξεργασμένο) 26 minutes ago, Fulgore said: Κοιτα και εμένα μαρέσει μεν(το συνήθισα όπως έγραψα πιο πάνω), αλλά με φίλο μου που βρέθηκα εχθές, μου είπε ότι γενικά τρώει ξύλο ειδικά κυριως με το Parry προσπαθώντας να κάνει Counter. Υπάρχει μοντ στο νεξους https://www.nexusmods.com/clairobscurexpedition33/mods/28 Επεξ/σία 28 Απριλίου από seithan 1
Fulgore Δημοσ. 28 Απριλίου Δημοσ. 28 Απριλίου 4 ώρες πριν, seithan είπε Υπάρχει μοντ στο νεξους https://www.nexusmods.com/clairobscurexpedition33/mods/28 Το γνωρίζω ότι υπάρχουν mods, αλλά δεν ειναι των mods ο συγκεκριμένος . Το έβαλε απλά στο Easy/Story και του έδωσα μερικά tips για να προχωρήσει.
seithan Δημοσ. 28 Απριλίου Δημοσ. 28 Απριλίου 1 minute ago, Fulgore said: Το γνωρίζω ότι υπάρχουν mods, αλλά δεν ειναι των mods ο συγκεκριμένος . Το έβαλε απλά στο Easy/Story και του έδωσα μερικά tips για να προχωρήσει. Να απλώνεις χείρα βοηθείας σε πνιγόμενο κ να μην αντιτείνει.. τί να πω.. Άστον να κάνει παρέα με τα ψάρια! 😅
enable_your_mind Δημοσ. 28 Απριλίου Δημοσ. 28 Απριλίου Ειναι φοβερο οτι ειναι το πρωτο τους παιχνιδι σαν νεο studio.. κανονικα ξευτιλιζουν τα μεγαλα studio...Το παιχνιδι ειναι καταπληκτικο..δεν το περιμενα να ειναι τοσο καλο ... 5
psof Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 1η μέρα στο παιχνίδι, γύρω στις 6-7 ώρες μέχρι στιγμής. Τα γραφικά απίστευτα, οι χαρακτήρες και το σενάριο σε μαγνητίζουν, το voice cast φοβερό και η μουσική πραγματικά υπέροχη. Η μάχη είναι παρόμοια με τα persona ψάχνοντας weakness σε κάθε mob και κάνοντας power ups στους χαρακτήρες με synergies και debuffs. Οι Γάλλοι πάντως κατάλαβαν ότι αυτό το σύστημα καταντάει βαρετό/μονότονο μετά απο ώρες όταν μάθεις τις αδυναμίες του κάθε mob/boss ή όταν έχεις γίνει overpowered και έτσι έχωσαν το parry/dodge system για να σε κρατάν σε εγρήγορση σε κάθε μάχη. Το παίζω στο expert και αν και έχω κολλήσει αρκετές φορές σε δύσκολα mobs/mini bosses το ευγενικό save/checkpoint system δεν το καταντάει μαρτύριο και έτσι η δυσκολία είναι πολύ ευχάριστη. Έχει πλάκα όταν φοβάσαι κόντρα σε άγνωστα mobs και είναι πολύ πωρωτικό όταν βρεις τον ρυθμό και κερδίζεις τις μάχες χωρίς να σε αγγίξουν. Το μόνο που με μπερδεύει αρκετά μέχρι στιγμής είναι τα general stats. Δεν έχω ιδέα τι να διαλέξω και τα όπλα του κάθε χαρακτήρα αλλάζουν συνέχεια τα main/sub stats οπότε δεν ξέρεις που να κάνεις focus. Κατέληξα μετά απο λίγες ώρες απλα να βάζω λίγο απ΄'όλα σε όλους.
Vigilante1319 Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου παλι καλα που εβαλα το μοντ και το παιχνιδι ειναι ετσι οπως πρεπει να ειναι πριν δν γινοταν με τιποτα να κανεις parry. βεβαια το ντοτζ ειναι αχρηστο πλεον 1
ShadowSpectre Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 19 ώρες πριν, Fulgore είπε Σε συνέντευξη τους είπαν ότι η πηγη εμπνευσης ειναι τα(turn based) Final Fantasy και Persona, παιχνιδια που δεν βασιζονταν σε Dodge/Parry. Το Dodge γενικά παλεύεται και ειναι forgiving. Το Parry ειναι πολύ hit or miss όμως, ειδικά όταν βλέπεις τους εχθρους να κάνουν και προσποίηση πριν βαρέσουν. Και το κύριο θέμα ειναι ότι έχεις συνολικά 4 διαφορετικά είδη άμυνας, πράγμα που πιο πολύ παραπέμπει σε ActionRPG, παρά σε Turn Based. Προσωπικά το έχω συνηθίσει πλέον το σύστημα και δεν έχω θέμα, αλλά καταλαβαίνω για ποιο λόγο πολλοί άλλοι θα τα βρούν μπαστούνια και ίσως ψιλο ξενερώσουν σε αυτό. Χτες έπαιζα στο θαλάσσιο επίπεδο και ομολογώ ότι δύο εχθροί με διέλυσαν επανειλημμένως. Δε μπορώ να βρω τα Persona μέσα στο παιχνίδι ( ίσως μόνο στην χρήση range weapon ) αλλά περισσότερο βρίσκω souls στοιχεία. Όπως και να έχει, μ'αρέσει το challenge και επειδή παίζω στο Expert, πάω με trial and error.
Saloufas Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 7 ώρες πριν, psof είπε Το μόνο που με μπερδεύει αρκετά μέχρι στιγμής είναι τα general stats. Δεν έχω ιδέα τι να διαλέξω και τα όπλα του κάθε χαρακτήρα αλλάζουν συνέχεια τα main/sub stats οπότε δεν ξέρεις που να κάνεις focus. Κατέληξα μετά απο λίγες ώρες απλα να βάζω λίγο απ΄'όλα σε όλους. Εγώ πάντα βάζω x2 στο Vitality σε όλους τώρα στην αρχή που δεν πετυχαίνουν όλα τα parry και τα άλλα τα μοιράζω ανάλογα το weapon που έχουν, μπορείς να τα ξανα μοιράσεις με το ανάλογο item άρα δεν αγχώνομαι ιδιαίτερα γι' αυτό, αργότερα που θα έχω καταλήξει σε συγκεκριμένο buid+weapon βλέπουμε. Αν δεν βγει GOTY φέτος αυτή η υπερπαιχνιδάρα θα πάω να κάψω το μαγαζάκι του Geoff! 😜 1
chrisde Δημοσ. 29 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου Σε όλα τα turn based θεωρώ ότι το agility και το speed γενικότερα είναι ένα κλικ πιο σημαντικό από τα άλλα.
psof Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 16 λεπτά πριν, chrisde είπε Σε όλα τα turn based θεωρώ ότι το agility και το speed γενικότερα είναι ένα κλικ πιο σημαντικό από τα άλλα. To speed σε αυτό το turn based system δεν έχει και πολύ σημασία πιστεύω γιατί πάει πάντα μια εσύ και μια οι εχθροί. Το μόνο που ψάχνω είναι να έχει turn πρώτα αυτός που βάζει τα debuff/buffs και μετά ο dmg dealer. Δεν είναι πχ όπως στο Baldur's gate 3 οπου όλοι οι χαρακτήρες και τα mobs κάνουν roll για να βρουν τη σειρά τους. Ακόμα είμαι όμως στο ACT 1 μπορεί να κάνω λάθος. Το Vitality που είπε ο Saloufas πιο πάνω μου φαίνεται προς το παρόν ψιλοάχρηστο γιατί όσο ζωή και να έχει κάποιος είσαι 2-3 hit αν κάνεις miss στα parry/dodge στο expert. Ισως θα κανει διαφορά όταν επενδύσεις πολύ παραπάνω αργότερα στο παιχνίδι.
Fulgore Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, psof είπε To speed σε αυτό το turn based system δεν έχει και πολύ σημασία πιστεύω γιατί πάει πάντα μια εσύ και μια οι εχθροί. Αν δεν έχεις μεγάλο speed, και πετύχεις εχθρούς μεγαλύτερο level, παίζει να βαράνε 2 φορές μέχρι να έρθει η σειρά σου. Γενικά προχωρήστε παραπάνω το παιχνίδι. Το Act1 είναι ίσως το πιο αδύναμο κομμάτι του στις μάχες και λόγω διαθέσιμων χαρακτήρων, και Skills/weapons/stats. Εγώ πλέον περιμένω να ολοκληρώσω την κεντρική ιστορία για να γράψω τελικές εντυπώσεις. Επεξ/σία 29 Απριλίου από Fulgore 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα