Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, ramarg είπε

Επίσημη παραπλάνηση σε ποιον.? Ζείτε στην Ελλάδα και κατ'επέκταση στην Ευρωπαική Ένωση, και μου φέρνετε ως απόδειξη εξαπάτησης screenshots από το αμερικάνικο Apple.com .? Είναι σοβαρή συζήτηση τώρα αυτή.? Εσείς θα συμβουλεύεστε το επίσημο site της Apple (apple.com.gr) και φυσικά τις διαφημίσεις που προωθούν οι επίσημοι APR & APP. Ποια επικοινωνιακή βιτρίνα και ποια επικοινωνιακά πυροτεχνήματα μου λες. Παρακολούθησες έστω και μία φορά το περσυνό WWDC ή τις ανακοινώσεις της Apple για το δικό της Intelligence και άκουσες να σου πουν AVAILABLE TODAY.? Όποιος παρακολουθεί σοβαρά τις εξελίξεις και τις ανακοινώσεις, γνωρίζει από την 1η μέρα ότι τα χαρακτηριστικά θα έκαναν σταδιακό rollout με τις επόμενες αναβαθμίσεις (αυτή ήταν η επίσημη ενημέρωση). Το ότι σας έδειξαν Preview των δυνατοτήτων δεν αποτελεί εξαπάτηση σε καμία περίπτωση. Αν είναι δυνατόν να ρίχνετε το φταίξιμο για τις επιλογές της ΕΕ σε μία εταιρία που εδρεύει εκτός Ευρώπης και ψάχνεις τρόπους να ικανοποιήσει τους πελάτες σε ένα καθεστώς κανονιστικής/νομοτεχνικής ευρωπαϊκής παράνοιας. Αφήστε τα σχόλια εντυπωσιασμού και δείτε την συνολική/αντικειμενική εικόνα. 

Παραπλάνηση έκανε μια χαρά στις ΗΠΑ. Έταζε την νέα Siri , app awareness, context awareness , 3 level AI (on device, Apple private cloud , open AI) και παρέδωσε μισοτελειωμένα apps σε beta ακόμα. Εμένα δεν με νοιάζει τόσο ώστε να πάω στην πίσω σαπίλα της Google αλλά να λέμε την αλήθεια. Για αυτό άλλαξαν μάνατζερ και το έδωσαν στον Craig Federighi (Leslie Nielsen 😛). Κάποιος έπρεπε να χάσει την θέση του για κερδίσει χρόνο και να καλύψει το παραπλανητικό marketing.

Το θέμα της ΕΕ όντως είναι αλλού παπά ευαγγέλιο.

Επεξ/σία από Dimitris_1981
  • Thanks 2
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, spirostolios είπε

Παράνοια... διαφωνούν με την κοινή λογική και την έννοια του χρόνου γενικότερα αλλά συνεργάζονται με όλους. Αγόρασα όλα τα προιόντα της apple κατά την διάρκεια της ζωής μου (είμαι 53) και κυριολεκτώ (εκτός από εξιδικευμένα επαγγελματικά μηχανήματα που πήρα 2 απο αυτά). Νομίζω ότι θα αρχίσω να ψάχνω αλλού στέγη για τα υπόλοιπα μου χρόνια. Δεν μπορώ να πληρώνω μία εταιρία που όλα πλεόν τα εκτιμά μόνο οικονομικά και έχει την πρόθεση να σε εξαπατήσει όπου και όταν μπορεί...

Κάτοχος συνεχόμενων iPhone και Air Mac, ήμουν ευχαριστημένος. Αλλά η ξεφτίλα αυτής της εταιρίας με τον Κουκ επικεφαλής δεν γίνεται χειρότερη (τώρα που το σκέφτομαι όλο και κάτι θα σκεφτούν). Τους παράτησα πριν από δύο μήνες, πούλησα οτιδήποτε Apple προϊόν είχα και έφυγα. Το σχόλιό μου το αφήνω για να πω πως δεν είμαστε λίγοι αυτοί που ξενερώσαμε με την κατάσταση.  

• Thanks 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, ramarg είπε

Επίσημη παραπλάνηση σε ποιον.? Ζείτε στην Ελλάδα και κατ'επέκταση στην Ευρωπαική Ένωση, και μου φέρνετε ως απόδειξη εξαπάτησης screenshots από το αμερικάνικο Apple.com .? Είναι σοβαρή συζήτηση τώρα αυτή.? Εσείς θα συμβουλεύεστε το επίσημο site της Apple (apple.com.gr) και φυσικά τις διαφημίσεις που προωθούν οι επίσημοι APR & APP. Ποια επικοινωνιακή βιτρίνα και ποια επικοινωνιακά πυροτεχνήματα μου λες. Παρακολούθησες έστω και μία φορά το περσυνό WWDC ή τις ανακοινώσεις της Apple για το δικό της Intelligence και άκουσες να σου πουν AVAILABLE TODAY.? Όποιος παρακολουθεί σοβαρά τις εξελίξεις και τις ανακοινώσεις, γνωρίζει από την 1η μέρα ότι τα χαρακτηριστικά θα έκαναν σταδιακό rollout με τις επόμενες αναβαθμίσεις (αυτή ήταν η επίσημη ενημέρωση). Το ότι σας έδειξαν Preview των δυνατοτήτων δεν αποτελεί εξαπάτηση σε καμία περίπτωση. Αν είναι δυνατόν να ρίχνετε το φταίξιμο για τις επιλογές της ΕΕ σε μία εταιρία που εδρεύει εκτός Ευρώπης και ψάχνεις τρόπους να ικανοποιήσει τους πελάτες σε ένα καθεστώς κανονιστικής/νομοτεχνικής ευρωπαϊκής παράνοιας. Αφήστε τα σχόλια εντυπωσιασμού και δείτε την συνολική/αντικειμενική εικόνα. 

Πάμε να τα πιάσουμε ένα-ένα:

Λες: «Ζείτε στην Ελλάδα, όχι στην Αμερική»

Το ότι ζούμε στην Ε.Ε. δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να βλέπουμε τι λέει η Apple στο apple.com. Αντιθέτως, η Apple είναι πολυεθνική που κάνει παγκόσμια παρουσίαση στο WWDC και το marketing της δεν απευθύνεται μόνο σε Αμερικανούς. Όταν σε keynote λένε "Available this fall", δεν γράφουν disclaimer "μόνο για U.S." με αστερίσκο νούμερο 12 κάτω από την οθόνη.

Λες: «Δεν είπαν ποτέ Available Today»

ΨΕΜΑ.
Στο αρχικό Apple.com, οι λέξεις ήταν "Available Now" – και αυτό δεν αφορούσε preview, αλλά κανονική ένδειξη διαθεσιμότητας.
Στο:
🔗 https://www.apple.com/apple-intelligence/

Έδειχνε καθαρά το "Available Now" κάτω από το Apple Intelligence στις 10 Ιουνίου 2024.
Μετά από πίεση και γκρίνια — ακόμα και από Αμερικανούς χρήστες στο MacRumors και Reddit — το "Now" άλλαξε σε "Coming this fall", αθόρυβα, χωρίς καμία ανακοίνωση. Αυτό λέγεται stealth edit, όχι «τυπική ενημέρωση».

Λες: «Μας έδειξαν preview, δεν είπαν ότι είναι έτοιμο»

Ωραία. Αν είναι preview, γιατί τοποθετείται δίπλα στις ήδη ενεργές λειτουργίες του iOS 18; Γιατί το πλασάρουν στα δελτία τύπου σαν κεντρικό πυλώνα του νέου οικοσυστήματος; Αν ήταν preview, θα το έλεγαν ξεκάθαρα, όπως το έκαναν στο παρελθόν με προϊόντα όπως το Vision Pro (“available early next year”).

Η πραγματικότητα είναι ότι έκαναν κανονικό product launch, αλλά επειδή οι περισσότερες δυνατότητες είναι ακόμα στον φούρνο, το μάζεψαν κακήν κακώς.

Λες: «Η ΕΕ φταίει, η Apple προσπαθεί»

Αν η Ε.Ε. φταίει, γιατί ακόμα και στις ΗΠΑ δεν έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι λειτουργίες; Γιατί ούτε οι alpha testers στις ΗΠΑ δεν έχουν πρόσβαση σε όλα τα features; Μήπως τελικά δεν είναι θέμα ρυθμιστικού πλαισίου, αλλά ότι το πράγμα δεν είναι έτοιμο;

Και μην ξεχνάμε: η Apple διάλεξε συνειδητά να μην υποστηρίξει ούτε iPhone 15 (non Pro), ούτε iPads/Macs χωρίς M-series. Όχι επειδή δεν μπορεί — αλλά επειδή το AI τους βασίζεται σε νεοφερμένο branding, όχι real-time επεξεργασία που απαιτεί υπερυπολογιστές.

Λες: «Αφήστε τα σχόλια εντυπωσιασμού»

Δεν είναι σχόλια εντυπωσιασμού. Είναι τεκμηριωμένη κριτική σε μια εταιρεία που πλασάρει ως “έτοιμο” κάτι που είναι στο 10% λειτουργικό, και μετά παριστάνει την έκπληκτη όταν την ρωτάνε “πού είναι;”.

TL;DR:
Η Apple παρέσυρε το κοινό με misleading messaging, έκανε "stealth edit" στο site της, ακόμα και οι Αμερικάνοι δεν έχουν πρόσβαση στα περισσότερα AI features, και η επίκληση της Ε.Ε. είναι απλά το νέο default άλλοθι. Δεν είμαστε εμείς που δεν καταλάβαμε — είναι η Apple που επένδυσε στην αοριστία για να γεμίσει headlines χωρίς να έχει έτοιμο προϊόν.

Αυτά τα ολίγα ^_^ -peace-

• Like 2
  • Thanks 5
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, didakos είπε

Λες: «Ζείτε στην Ελλάδα, όχι στην Αμερική»

Το ότι ζούμε στην Ε.Ε. δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να βλέπουμε τι λέει η Apple στο apple.com. Αντιθέτως, η Apple είναι πολυεθνική που κάνει παγκόσμια παρουσίαση στο WWDC και το marketing της δεν απευθύνεται μόνο σε Αμερικανούς. Όταν σε keynote λένε "Available this fall", δεν γράφουν disclaimer "μόνο για U.S." με αστερίσκο νούμερο 12 κάτω από την οθόνη.

Λες: «Δεν είπαν ποτέ Available Today»

ΨΕΜΑ.
Στο αρχικό Apple.com, οι λέξεις ήταν "Available Now" – και αυτό δεν αφορούσε preview, αλλά κανονική ένδειξη διαθεσιμότητας.
Στο:
🔗 https://www.apple.com/apple-intelligence/

Έδειχνε καθαρά το "Available Now" κάτω από το Apple Intelligence στις 10 Ιουνίου 2024.
Μετά από πίεση και γκρίνια — ακόμα και από Αμερικανούς χρήστες στο MacRumors και Reddit — το "Now" άλλαξε σε "Coming this fall", αθόρυβα, χωρίς καμία ανακοίνωση. Αυτό λέγεται stealth edit, όχι «τυπική ενημέρωση».

Λες: «Μας έδειξαν preview, δεν είπαν ότι είναι έτοιμο»

Ωραία. Αν είναι preview, γιατί τοποθετείται δίπλα στις ήδη ενεργές λειτουργίες του iOS 18; Γιατί το πλασάρουν στα δελτία τύπου σαν κεντρικό πυλώνα του νέου οικοσυστήματος; Αν ήταν preview, θα το έλεγαν ξεκάθαρα, όπως το έκαναν στο παρελθόν με προϊόντα όπως το Vision Pro (“available early next year”).

Η πραγματικότητα είναι ότι έκαναν κανονικό product launch, αλλά επειδή οι περισσότερες δυνατότητες είναι ακόμα στον φούρνο, το μάζεψαν κακήν κακώς.

Λες: «Η ΕΕ φταίει, η Apple προσπαθεί»

Αν η Ε.Ε. φταίει, γιατί ακόμα και στις ΗΠΑ δεν έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι λειτουργίες; Γιατί ούτε οι alpha testers στις ΗΠΑ δεν έχουν πρόσβαση σε όλα τα features; Μήπως τελικά δεν είναι θέμα ρυθμιστικού πλαισίου, αλλά ότι το πράγμα δεν είναι έτοιμο;

Και μην ξεχνάμε: η Apple διάλεξε συνειδητά να μην υποστηρίξει ούτε iPhone 15 (non Pro), ούτε iPads/Macs χωρίς M-series. Όχι επειδή δεν μπορεί — αλλά επειδή το AI τους βασίζεται σε νεοφερμένο branding, όχι real-time επεξεργασία που απαιτεί υπερυπολογιστές.

Λες: «Αφήστε τα σχόλια εντυπωσιασμού»

Δεν είναι σχόλια εντυπωσιασμού. Είναι τεκμηριωμένη κριτική σε μια εταιρεία που πλασάρει ως “έτοιμο” κάτι που είναι στο 10% λειτουργικό, και μετά παριστάνει την έκπληκτη όταν την ρωτάνε “πού είναι;”.

TL;DR:
Η Apple παρέσυρε το κοινό με misleading messaging, έκανε "stealth edit" στο site της, ακόμα και οι Αμερικάνοι δεν έχουν πρόσβαση στα περισσότερα AI features, και η επίκληση της Ε.Ε. είναι απλά το νέο default άλλοθι. Δεν είμαστε εμείς που δεν καταλάβαμε — είναι η Apple που επένδυσε στην αοριστία για να γεμίσει headlines χωρίς να έχει έτοιμο προϊόν.

Αυτά τα ολίγα ^_^ -peace-

Βαριέμαι και μόνο να απαντήσω. Ήμουν ξεκάθαρος πιο πάνω. Η απάντηση μου παραμένει ως έχει. Να ενημερώνεσαι από την σελίδα & τις ανακοινώσεις που αφορούν την χώρα/περιοχή στην οποία ζεις. End of discussion.

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ramarg είπε

Όταν έχεις να κάνεις με κόσμο που παίρνει την τρίχα και την κάνει τριχιά, τότε ναι πρέπει να παίζεις με τις λέξεις... Μια ζωή γκρίνια για όλα. Τα έχουμε πει ξανά... Στη λημέρια μας η όποια καθυστέρηση οφείλεται σε κανονισμούς της ΕΕ, οι οποίοι μέχρι σήμερα μας εμποδίζουν να χρησιμοποιούμε τις πλήρεις δυνατότητες... Όσοι από εμάς ήταν ψαγμένοι, είχαν ήδη αμερικάνικο AppleID και είχαμε τα πάντα ενεργά from day 1.. Από εκεί και πέρα κάποιες ΑΙ δυνατότητες εξαρχής γνωρίζαμε ότι θα έρθουν σταδιακά με τις επόμενες αναβαθμίσεις του iOS. Σταματήστε να ασχολείστε με παλιά topics και ας συζητήσουμε για την επόμενη μέρα του iOS...

Ποιά τρίχα κάνουμε τριχιά; Μερικές φορές μιλάτε στους άλλους λες και είστε τίποτα insiders ενώ οι υπόλοιποι είμαστε casuals. H κοροϊδία τραβάει εδώ και χρόνια, η ΑΙ ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι. "Είχαμε αμερικάνικο apple id": Που είστε ρε χάκερς; Εμείς τι είχαμε δλδ. Και τα dev updates είχαμε και όλα. Μόνο που ακόμα και στην Αμερική η ΑΙ είναι για γέλια. Εκτός και αν δεν έχετε δει τα διαφημιστικά σποτ της εταιρίας. Ξαναλέω, η κοροϊδία κρατάει χρόνια. Και η αντιμετώπιση του κοινού της σαν κρέας για μηχανή κιμά σε κάποια φάση θα ενοχλήσει ακόμα και τα fanboys. 
Για τα υπόλοιπα ψέματα του στυλ "δεν είπαν ποτέ πως είναι άμεσα διαθέσιμο", ρίξτε στο translate το "available now"

Επεξ/σία από Highscore21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Highscore21 είπε

Ποιά τρίχα κάνουμε τριχιά; Μερικές φορές μιλάτε στους άλλους λες και είστε τίποτα insiders ενώ οι υπόλοιποι είμαστε casuals. H κοροϊδία τραβάει εδώ και χρόνια, η ΑΙ ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι. "Είχαμε αμερικάνικο apple id": Που είστε ρε χάκερς; Εμείς τι είχαμε δλδ. Και τα dev updates είχαμε και όλα. Μόνο που ακόμα και στην Αμερική η ΑΙ είναι για γέλια. Εκτός και αν δεν έχετε δει τα διαφημιστικά σποτ της εταιρίας. Ξαναλέω, η κοροϊδία κρατάει χρόνια. Και η αντιμετώπιση του κοινού της σαν κρέας για μηχανή κιμά σε κάποια φάση θα ενοχλήσει ακόμα και τα fanboys. 

Μην βλέπεις και θέτεις τα πράγματα από την οπτική που σε συμφέρει. Εν προκειμένω (όχι απλά κάνετε την τρίχα τριχιά) αλλά κάνετε ένα εσκεμμένο over-reacting γύρω από μία διαφαινόμενη δυσαρέσκεια η οποία έχει άλλες ρίζες & αίτια (που δεν θα αναλύσουμε εδώ)... Δεν ανακαλύψαμε την Apple ΞΑΦΝΙΚΑ/ΤΩΡΑ που παρουσιάστηκε η ΑΙ ούτε ήταν αυτό το κίνητρο απόκτησης (για την πλειοψηφία). Οι περισσότεροι είμαστε ΠΟΛΥ παλαιότεροι & πολύ πιο συνειδητοποιημένοι για τις επιλογές μας για να γκρινιάζουμε σαν μωρά παιδιά για bugs μέτριας σημασίας...

Εμείς οι ψαγμένοι χρήστες λοιπόν, που ήδη είχαμε αμερικανικό AppleID, είχαμε τη δυνατότητα να τρέξουμε από τη 1η μέρα λειτουργίες ΑΙ που εδώ έκαναν μήνες να διατεθούν και ακόμα δεν είναι διαθέσιμες όλες στα λημέρια μας (καθαρά ΕΞ' ΑΙΤΙΑΣ των ευρωπαϊκών κανονισμών). Εφόσον εν γνώση μου παραποιώ ρυθμίσεις τοποθεσίας για να δοκιμάσω νωρίτερα κάτι που δεν προορίζεται για την περιοχή μου (και σε αντίθεση με τον μέσο γκρινιάρη χρήστη που δεν ξέρει ούτε τον κωδικό του email του), δε θα καθήσω να γκρινιάζω επειδή το summarize σε stacked notifications δεν λειτουργούσε σωστά στην αρχή.  Εσείς οι casuals όπως λες, ασχοληθείτε με την ΕΕ που θέλει να εξαπλώσει & να εδραιώσει το χάος του Android στην αγορά. 

Δεν είναι τέτοια η σημασία του bug που να δικαιολογεί ΤΟΣΗ ΓΚΡΙΝΙΑ σε βαθμό κάποιος να ισχυρίζεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε και πούλησε (δήθεν) ό,τι Apple είχε και δεν είχε.. Είναι πολύ χοντρός ισχυρισμός & πραγματικά γελοίο ψέμα το να παριστάνει κάποιος τον δυσαρεστημένο πελάτη σε τέτοιο βαθμό, γεγονός που προδίδει ότι αυτός που τα λέει μπορεί να μην είναι καν χρήστης Apple.  Ένα σταθερά αναπτυσσόμενο & ικανοποιημένο κοινό, κοιτάει την συνολική εικόνα και όχι ένα μεμονωμένο bug το οποίο λύνεται εν ριπή οφθαλμού με την εξαιρετική υποστήριξη του iOS σε αναβαθμίσεις. Πριν γκρινιάξετε για την Apple, ενημερωθείτε γιατί το θέατρο δεν μας πείθει. 

Επεξ/σία από ramarg
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, ramarg είπε

Βαριέμαι και μόνο να απαντήσω. Ήμουν ξεκάθαρος πιο πάνω. Η απάντηση μου παραμένει ως έχει. Να ενημερώνεσαι από την σελίδα & τις ανακοινώσεις που αφορούν την χώρα/περιοχή στην οποία ζεις. End of discussion.

Αν έχεις μπροστά σου τα στοιχεία, η συζήτηση φτάνει πράγματι στο τέλος της, γιατί δεν μπορείς να αντικρούσεις το αναμφησβήτητο. Αν δεν θέλεις να παραδεχτείς ότι κάτι είναι λάθος, τότε όντως «βαριέσαι» να παραδεχτείς την πραγματικότητα.
Όμως το "End of discussion" δεν έχει νόημα όταν η πραγματικότητα είναι ήδη μπροστά σου. ;) 

Επεξ/σία από didakos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, didakos είπε

Αν έχεις μπροστά σου τα στοιχεία, η συζήτηση φτάνει πράγματι στο τέλος της, γιατί δεν μπορείς να αντικρούσεις το αναμφησβήτητο. Αν δεν θέλεις να παραδεχτείς ότι κάτι είναι λάθος, τότε όντως «βαριέσαι» να παραδεχτείς την πραγματικότητα.
Όμως το "End of discussion" δεν έχει νόημα όταν η πραγματικότητα είναι ήδη μπροστά σου. ;) 

Όταν θα έχω χρόνο και όρεξη να γράψω θα σου απαντήσω. Μην βιάζεσαι 😂 Έχουμε δουλειές και άλλες 30 συζητήσεις ανοιχτές στο forum παράλληλα !

Επεξ/σία από ramarg
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, ramarg είπε

Όταν θα έχω χρόνο και όρεξη να γράψω θα σου απαντήσω. Μην βιάζεσαι 😂 Έχουμε και δουλειές παράλληλα !

Να εδώ έχεις πολύ δίκιο! Κι εγώ έσπασα τα δάχτυλά μου να γράφω και είμαι και κομμάτια απο τη δουλειά ΧΑΧΑΧΑ

Επεξ/σία από didakos
Δημοσ.

@ramarg Αδελφέ ρίχνεις νερό στον μύλο τον haters. Η Apple όπως σου έγραψα είναι φάουλ και μάλιστα με νομικές προεκτάσεις. Όταν φταίει πρέπει να την κράζουμε. Στο τέλος της ημέρας είμαστε πελάτες όχι μέτοχοι.

Το αν ο άλλος πούλησε ότι apple συσκευή είχε δικαίωμα του και δεν θα κάτσω να ασχοληθώ αν λέει αλήθεια ή παπάτζες.

Και εγώ πέταξα ότι Android συσκευή είχα και έλλατωσσα τα google services στο ελάχιστο. ΥouΤube Premium, mail μόνο για χαζά subscriptions , o Chrome 3ος browser (Βασικός ο Safari στο Mac & Edge στα Windows) και αρκετά μειωμένη χρήση Search . Ο καθένας κάνει ότι γουστάρει.

Ας βολευτούν να πληρώνουν 1000+ για το Galaxy S24 Ultra και να παίρνουν μετά από 1 χρόνο το Android 15 λίγο πριν βγεί το 16 που θα πάρουν πολλούς μήνες μετά. Επίσης υπάρχουν αναφορές ότι μετά το update κάποιοι  είχαν πράσινη γραμμή και θέματα με το ξεκλείδωμα. Όσοι υπερασπίζουν την Samsung κάνουν το ίδιο που κάνεις τώρα εσύ για την Apple.

Αναφορά σε κείμενο

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, ramarg είπε

Όταν έχεις να κάνεις με κόσμο που παίρνει την τρίχα και την κάνει τριχιά, τότε ναι πρέπει να παίζεις με τις λέξεις... Μια ζωή γκρίνια για όλα. Τα έχουμε πει ξανά... Στη λημέρια μας η όποια καθυστέρηση οφείλεται σε κανονισμούς της ΕΕ, οι οποίοι μέχρι σήμερα μας εμποδίζουν να χρησιμοποιούμε τις πλήρεις δυνατότητες... Όσοι από εμάς ήταν ψαγμένοι, είχαν ήδη αμερικάνικο AppleID και είχαμε τα πάντα ενεργά from day 1.. Από εκεί και πέρα κάποιες ΑΙ δυνατότητες εξαρχής γνωρίζαμε ότι θα έρθουν σταδιακά με τις επόμενες αναβαθμίσεις του iOS. Σταματήστε να ασχολείστε με παλιά topics και ας συζητήσουμε για την επόμενη μέρα του iOS...

αυτό είναι πατέντα και πασαλείμματα δεν πληρώνεις 1500ευρω για να κάνεις τέτοια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

@ramarg Αδελφέ ρίχνεις νερό στον μύλο τον haters. Η Apple όπως σου έγραψα είναι φάουλ και μάλιστα με νομικές προεκτάσεις. Όταν φταίει πρέπει να την κράζουμε. Στο τέλος της ημέρας είμαστε πελάτες όχι μέτοχοι.

Το αν ο άλλος πούλησε ότι apple συσκευή είχε δικαίωμα του και δεν θα κάτσω να ασχοληθώ αν λέει αλήθεια ή παπάτζες.

Και εγώ πέταξα ότι Android συσκευή είχα και έλλατωσσα τα google services στο ελάχιστο. ΥouΤube Premium, mail μόνο για χαζά subscriptions , o Chrome 3ος browser (Βασικός ο Safari στο Mac & Edge στα Windows) και αρκετά μειωμένη χρήση Search . Ο καθένας κάνει ότι γουστάρει.

Ας βολευτούν να πληρώνουν 1000+ για το Galaxy S24 Ultra και να παίρνουν μετά από 1 χρόνο το Android 15 λίγο πριν βγεί το 16 που θα πάρουν πολλούς μήνες μετά. Επίσης υπάρχουν αναφορές ότι μετά το update κάποιοι  είχαν πράσινη γραμμή και θέματα με το ξεκλείδωμα. Όσοι υπερασπίζουν την Samsung κάνουν το ίδιο που κάνεις τώρα εσύ για την Apple.

Ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει συμφωνώ. Αλλά το θέμα της είδησης είναι συγκεκριμένο. Τώρα αν κάποιος θέλει να κάνει κατάθεση ψυχής δεν μας αφορά. Αλλά μην φτάνουμε και στο άκρο να ακούμε παπάτζες ότι ένας σοβαρός/συνειδητοποιημένος χρήστης Apple εγκατέλειψε όλο το οικοσύστημα επειδή τις πρώτες μέρες λειτουργίας του Apple Intelligence δεν λειτουργούσε σωστά η σύνοψη ειδήσεων/ειδοποιήσεων (γιατί μόνο αυτό δεν δούλευε και το ξέρετε καλά). Είναι χοντρή δικαιολογία να το παίζει κάποιος θιγμένος για δυνατότητες που ΔΕΝ διατίθεντο επίσημα στη χώρα μας. Αν πάλι είχε κάνει κόλπο με US Apple ID (όπως εγώ και πολλοί άλλοι) επίσης δε μπορεί να διαμαρτύρεται γιατί εν γνώση του πείραξε ρυθμίσεις region για να δοκιμάσει λειτουργίες δια της πλαγίας οδού ΠΑΡΑ τις απαγορεύσεις/εμπόδια που η Ευρωπαική Ένωση επέβαλλε και συνεχίζει να επιβάλλει σε δυνατότητες (όπως το iPhone Mirroring). Όποιος πάλι είναι Αμερικανός και είχε μικρο-θέματα το πρώτο διάστημα, επίσης γνωρίζει ότι αυτά λύθηκαν με τις πρώτες αναβαθμίσεις που κυκλοφόρησαν. Ξαναλέω λοιπόν ας μη κάνουμε την τρίχα τριχιά, τα bugs ήταν πολύ γελοία για να μιλάμε για μαζική έξοδο χρηστών από την Apple. Εγώ προσωπικά δεν έχω όρεξη να ακούω τέτοιες χοντράδες (και μάλιστα από άτομα που κατά κανόνα δεν είναι Apple Users και μπαίνουν με συγκεκριμένο σκοπό κάθε φορά που βλέπουν ειδήσεις περί Apple). Η Apple ήταν ξεκάθαρη στην παρουσίαση, έδειξε preview του Intelligence και μίλησε για σταδιακό rollout δυνατοτήτων (οι οποίες θα επεκτείνονται όχι μόνο όσο κυκλοφορεί το iOS 18 αλλά και στις επόμενες εκδόσεις). Σε ένα μήνα έχουμε την παρουσίαση της 19 και ασχολούμαστε ακόμα με bugs του περασμένου Οκτωβρίου 2024... Ασχοληθείτε με την ΕΕ που μας έχει κάνει τη ζωή πατίνι σε όλους τους τομείς της ζωής, και αφήστε την Apple να κάνει αυτά που ξέρει...

15 λεπτά πριν, panosk111178 είπε

αυτό είναι πατέντα και πασαλείμματα δεν πληρώνεις 1500ευρω για να κάνεις τέτοια.

Το ότι ζεις σε μία ήπειρο στην οποία ισχύει ιδιόρρυθμο νομικό/κανονιστικό καθεστώς, δεν έχει να κάνει με την Apple που ως αμερικανική εταιρία προσπαθεί να βρει ''νομικές λύσεις'' για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σου... Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό με την ΕΕ, και όσο περνάει ο καιρός η παρεμβατικότητα τους αυξάνεται σε αχρείαστα εκνευριστικό βαθμό. Μακάρι να ήταν το ίδιο αποφασιστικοί και σε άλλους τομείς της ζωής των ευρωπαίων πολιτών...

Επεξ/σία από ramarg
  • Confused 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, spirostolios είπε

Παράνοια... διαφωνούν με την κοινή λογική και την έννοια του χρόνου γενικότερα αλλά συνεργάζονται με όλους. Αγόρασα όλα τα προιόντα της apple κατά την διάρκεια της ζωής μου (είμαι 53) και κυριολεκτώ (εκτός από εξιδικευμένα επαγγελματικά μηχανήματα που πήρα 2 απο αυτά). Νομίζω ότι θα αρχίσω να ψάχνω αλλού στέγη για τα υπόλοιπα μου χρόνια. Δεν μπορώ να πληρώνω μία εταιρία που όλα πλεόν τα εκτιμά μόνο οικονομικά και έχει την πρόθεση να σε εξαπατήσει όπου και όταν μπορεί...

Εγώ αντίθετα μπορεί και να το γυρίσω σε apple, αν παραμείνει η μοναδική εταιρεία χωρίς AI και @@ μαντολες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, didakos είπε

Να εδώ έχεις πολύ δίκιο! Κι εγώ έσπασα τα δάχτυλά μου να γράφω και είμαι και κομμάτια απο τη δουλειά ΧΑΧΑΧΑ

Οι μεγάλες απαντήσεις απαιτούν περισσότερη ανάλυση. Ας απαντήσω για να μη σε αφήσω με το παράπονο 😂 Θα αριθμήσω την απάντηση σου ωστόσο γιατί με κουράζει η μορφοποίηση με γράμματα διαφορετικού size:

4 ώρες πριν, didakos είπε

1. Λες: «Ζείτε στην Ελλάδα, όχι στην Αμερική» Το ότι ζούμε στην Ε.Ε. δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να βλέπουμε τι λέει η Apple στο apple.com. Αντιθέτως, η Apple είναι πολυεθνική που κάνει παγκόσμια παρουσίαση στο WWDC και το marketing της δεν απευθύνεται μόνο σε Αμερικανούς. Όταν σε keynote λένε "Available this fall", δεν γράφουν disclaimer "μόνο για U.S." με αστερίσκο νούμερο 12 κάτω από την οθόνη.

2. Λες: «Δεν είπαν ποτέ Available Today» ΨΕΜΑ. Στο αρχικό Apple.com, οι λέξεις ήταν "Available Now" – και αυτό δεν αφορούσε preview, αλλά κανονική ένδειξη διαθεσιμότητας. Στο:  https://www.apple.com/apple-intelligence/ Έδειχνε καθαρά το "Available Now" κάτω από το Apple Intelligence στις 10 Ιουνίου 2024. Μετά από πίεση και γκρίνια — ακόμα και από Αμερικανούς χρήστες στο MacRumors και Reddit — το "Now" άλλαξε σε "Coming this fall", αθόρυβα, χωρίς καμία ανακοίνωση. Αυτό λέγεται stealth edit, όχι «τυπική ενημέρωση».

3. Λες: «Μας έδειξαν preview, δεν είπαν ότι είναι έτοιμο» Ωραία. Αν είναι preview, γιατί τοποθετείται δίπλα στις ήδη ενεργές λειτουργίες του iOS 18; Γιατί το πλασάρουν στα δελτία τύπου σαν κεντρικό πυλώνα του νέου οικοσυστήματος; Αν ήταν preview, θα το έλεγαν ξεκάθαρα, όπως το έκαναν στο παρελθόν με προϊόντα όπως το Vision Pro (“available early next year”). Η πραγματικότητα είναι ότι έκαναν κανονικό product launch, αλλά επειδή οι περισσότερες δυνατότητες είναι ακόμα στον φούρνο, το μάζεψαν κακήν κακώς.

4. Λες: «Η ΕΕ φταίει, η Apple προσπαθεί» Αν η Ε.Ε. φταίει, γιατί ακόμα και στις ΗΠΑ δεν έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι λειτουργίες; Γιατί ούτε οι alpha testers στις ΗΠΑ δεν έχουν πρόσβαση σε όλα τα features; Μήπως τελικά δεν είναι θέμα ρυθμιστικού πλαισίου, αλλά ότι το πράγμα δεν είναι έτοιμο; Και μην ξεχνάμε: η Apple διάλεξε συνειδητά να μην υποστηρίξει ούτε iPhone 15 (non Pro), ούτε iPads/Macs χωρίς M-series. Όχι επειδή δεν μπορεί — αλλά επειδή το AI τους βασίζεται σε νεοφερμένο branding, όχι real-time επεξεργασία που απαιτεί υπερυπολογιστές.

5. Λες: «Αφήστε τα σχόλια εντυπωσιασμού» Δεν είναι σχόλια εντυπωσιασμού. Είναι τεκμηριωμένη κριτική σε μια εταιρεία που πλασάρει ως “έτοιμο” κάτι που είναι στο 10% λειτουργικό, και μετά παριστάνει την έκπληκτη όταν την ρωτάνε “πού είναι;”.

6. Η Apple παρέσυρε το κοινό με misleading messaging, έκανε "stealth edit" στο site της, ακόμα και οι Αμερικάνοι δεν έχουν πρόσβαση στα περισσότερα AI features, και η επίκληση της Ε.Ε. είναι απλά το νέο default άλλοθι. Δεν είμαστε εμείς που δεν καταλάβαμε — είναι η Apple που επένδυσε στην αοριστία για να γεμίσει headlines χωρίς να έχει έτοιμο προϊόν. Αυτά τα ολίγα ^_^ -peace-
  1. Κανείς δεν σου απαγορεύει να παρακολουθείς παρουσιάσεις & ενημερώσεις νέων προϊόντων/υπηρεσιών (πού το είδες αυτό γραμμένο από εμένα.?). Η παρουσίαση είναι ανοιχτή σε όποιον άνθρωπο του 21ου αιώνα έχει σύνδεση διαδικτύου & συσκευή για να παρακολουθήσει τα keynote. Αυτό τί σχέση έχει όμως με τις επιμέρους χώρες που εμπορεύονται τα προιόντα της Apple δια της μεθόδου της εισαγωγής.? Αν εγώ δω την παρουσίαση της Apple και είμαι κάτοικος Κριμαίας (όπου ισχύουν κυρώσεις της Αμερικής προς εταιρίες ώστε να μην εισάγουν τα προϊόντα τους εκεί) αυτό μου δίνει το δικαίωμα να κατηγορήσω την Apple ότι με εξαπάτησε παρουσιάζοντας μου προϊόντα που δεν μπορώ να βρω διαθέσιμα στη χώρα μου.? Και στην περίπτωση της Ελλάδας, έχει χρόνια που παρουσιάστηκαν τα Homepod & τα Apple Watch Series 3 με Cellular αλλά αυτά δεν κυκλοφόρησαν εδώ ποτέ (γιατί η κατάσταση με τους εισαγωγείς / παρόχους τηλεφωνίας εμπόδισε την εισαγωγή τους), αυτό και πάλι σημαίνει ότι με εξαπάτησε σε κάτι η Apple.? Εάν υπάρχει οποιοδήποτε νομικό/κανονιστικό πλαίσιο που απαγορεύει/περιορίζει δραστικά την κυκλοφορία προϊόντων/υπηρεσιών/software σε τί βαραίνει αυτό την εταιρία.? Και μόνο που περιμένετε από την Apple να δώσει λύσεις σε προβλήματα για τα οποία είναι υπεύθυνες οι κυβερνήσεις σας, αυτό λέει πολλά (και κυρίως δείχνει την αναγνώριση σας πως μόνο μία μεγάλη πολυεθνική εταιρία μπορεί να κινήσει τον τροχό). Όλοι γνωρίζαμε ότι υπάρχουν εμπόδια και ψάχνουν τρόπο να τα ξεπεράσουν. Η παγκοσμιότητα του Internet & η δημοσιότητα των παρουσιάσεων, δεν συμβαδίζει απαραίτητα με την βούληση των κρατών/ενώσεων κρατών, τα οποία μπορεί να έχουν λόγους/συμφέροντα να εμποδίσουν την κυκλοφορία τους. Το εξήγησα και με παραδείγματα επομένως θεωρώ έγινε κατανοητό. Πρέπει να ξεχωρίζουμε πότε φταίει η Apple και πότε υπάρχουν εμπόδια από τρίτους που δεν μπορεί να ελέγξει άμεσα η εταιρία. 

2. Καταρχήν εξαιρούμε από τη συζήτηση εσένα (καθώς ως Έλληνας δεν έλαβες ποτέ υπόσχεση για άμεση κυκλοφορία εντός ΕΕ). Πάμε τώρα στο ενδεχόμενο να είσαι Αμερικανός Πολίτης που νιώθει εξαπατημένος (για τους δικούς σου λόγους). Για κακή σου τύχη, διατηρώ προσωπικό αρχείο από το website της Apple, στο οποίο ανέτρεξα και φυσικά επιβεβαίωσα αυτό που θυμόμουν καλά. Θα γυρίσω αρχικά στην παρουσίαση του WWDC και θα σου γράψω επί λέξει αυτό που ειπώθηκε δια στόματος Craig Federighi (στο τέλος της παρουσίασης του Apple Intelligence): 

<< So that's Apple Intelligence, with tremendous benefits for developers & users. This is AI for the rest of us, personal intelligence you can rely on at work, home, and everywhere in between. Apple Intelligence harnesses the power of our most advanced silicon, and will be available on iPhone 15 Pro, iPad and Mac with M1 or later. Apple Intelligence will be available to try out in EU English this summer. We are bringing it to users in BETA as part os iOS18, iPadOS 18, and macOS Sequoia with some features, and additional languages and platforms coming out over the course of the next year. This is the beginning of an exciting new chapter of personal intelligence. Intelligence built for your most personal products, your iPhone, iPad and Mac. Intelligence grounded in the things that make you, you. Intelligence available to you systemwide, so you can get things done in the way that works for you. We are just getting started, and I hope you are as excited as I am for the road ahead >>. 

Στα λεγόμενα που έχω κάνει παράθεση, προκύπτει άμεση τελική διάθεση του Αpple Intelligence.? Τα σημεία που έχω επισημάνει με χρώμα είναι σαφέστατα (διαθέσιμο για άμεση δοκιμή στους προγραμματιστές από το καλοκαίρι, διάθεση στους απλούς χρήστες ως BETA, διάθεση λειτουργιών/γλωσσών/χαρακτηριστικών σταδιακά καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου). Επίσης τονίζουν δύο φορές πώς αυτό που παρουσιάστηκε είναι μόνο η αρχή (συνεπώς έχουμε πολλά περισσότερα να δούμε όσο προχωρά το integration της τεχνητής νοημοσύνης μέσα στο OS. Είναι μισή αλήθεια να λέτε ότι τον περασμένο Ιούνιο ειπώθηκε για το Apple Intelligence ότι είναι άμεσα διαθέσιμο τη στιγμή που η παρουσίαση του WWDC & η διάθεση Beta εκδόσεων το καλοκαίρι αφορά προγραμματιστές. Δες τί σημαίνει WWDC και θα καταλάβεις σε ποιους απευθύνεται η παρουσίαση. Τώρα το αν εμείς βλέπουμε τις εξελίξεις χωρίς να είμαστε προγραμματιστές, και ταυτόχρονα είμαστε τόσο βιαστικοί & έχουμε την απαίτηση για άμεση διάθεση πολύ πριν τα official releases επίσης δεν αποτελεί λογική απαίτηση).
    Προσπερνώντας όμως αυτά που ειπώθηκαν στο WWDC, πάμε σε στιγμιότυπο του US apple.com που διατηρώ στο αρχείο μου:
    Spoiler

Screenshot2025-04-24at21_28_18.jpg.ed9188f7327d991a7ea733f6e6e81004.jpg

Επίσης (και εδώ) δεν προκύπτει άμεση διάθεση του Intelligence (για όποιον ξέρει να κάνει ανάγνωση στις ανακοινώσεις & στις σημειώσεις). Είναι διαφορετική η ένδειξη Available Now που αναφέρεται στην διάθεση των συσκευών iPhone στην αγορά, από την ένδειξη Available this Fall ειδικά για το Apple Intelligence. Το να διαφωνείτε για το πώς τοποθετούνται τα χαρακτηριστικά (χωροταξικά) στο site είναι επίσης άσκοπη συζήτηση & υποκειμενική κρίση. Υπάρχει ξεχωριστή σελίδα αφιερωμένη στο Apple Intelligence στο site της Apple. Ακόμα και όταν έχουμε διασταύρωση πληροφοριών μεταξύ διαφορετικών σελίδων, δεν υπάρχει περιθώριο παρεξήγησης από τη στιγμή που υπάρχουν οι απαραίτητοι αστερίσκοι, οι απαραίτητες διευκρινίσεις παντού.  H ανάπτυξη του iOS δεν είναι μόνο το ΑΙ αλλά φέρνει κάθε χρόνο δεκάδες άλλες προσθήκες/βελτιώσεις στις οποίες δεν αναφέρεστε και σκόπιμα εστιάζετε στο Apple Intelligence (το οποίο γνωρίζουμε ότι τέθηκε σε διάθεση ως Beta μόνο και μόνο για να σχολιάζετε τις αναμενόμενες καθυστερήσεις ανάπτυξης & διάθεσης, τις οποίες μάλιστα κανείς δεν μας έκρυψε και γνωρίζαμε από το WWDC). Υπάρχει βαθύτατη ενσωμάτωση της ΑΙ στο οικοσύστημα, η οποία μόλις άρχισε και θα συνεχίζει να βελτιώνεται σε κάθε επόμενη έκδοση από εδώ και στο εξής (δεν αφορά μόνο την τρέχουσα έκδοση). Σταματήστε να τα κάνετε σαλάτα όλα στο μυαλό σας. Ήταν ξεκάθαροι σε όλα εξαρχής. 

3. Μην κάνεις σαν να εντυπωσιάζεσαι και σαν ακούς πρώτη φορά την λέξη Beta. Δεν είναι η πρώτη φορά που σε ένα λειτουργικό όπως το iOS κυκλοφόρησαν νέες λειτουργίες/δυνατότητες με την ένδειξη αυτή. Ούτε η ένδειξη αυτή παραμένει για πάντα. Στο WWDC δεν ανακοινώνεται η επίσημη κυκλοφορία του νέου λειτουργικού. Εκεί παρουσιάζεται στους προγραμματιστές όλου του κόσμου (και σε εκλεκτούς προσκεκλημένους) η νέα έκδοση των λειτουργικών συστημάτων στην οποία εργάζεται η εταιρία όλο το προηγούμενο διάστημα, με σκοπό οι προγραμματιστές να ενημερώνονται πρώτοι για τις αλλαγές, για τα νέα εργαλεία που έχουν στη διάθεση τους ώστε να προσαρμόσουν τις εφαρμογές τους, και φυσικά τους δίνεται το προνόμιο να δοκιμάσουν πρώτοι τις δοκιμαστικές εκδόσεις (developer beta) του νέου λειτουργικού (πάνω στο οποίο καλούνται να εργαστούν και να συμβάλλουν με feedback στην βελτίωση του). Συνεπώς στο WWDC παρουσιάζονται οι νέες εκδόσεις και δίνονται σε άμεση κυκλοφορία οι dev beta. Για τους μερακλήδες δοκιμαστές (που δεν είναι προγραμματιστές αλλά θέλουν να δοκιμάσουν τις νέες εκδόσεις και να συνεισφέρουν με feedback) μέσα στον Ιούλιο κάθε έτους δίνονται και οι Public Beta. To γεγονός ότι παρουσιάζει στους προγραμματιστές το Apple Intelligence & την δυναμική που θα φέρει στο κάθε λειτουργικό, δεν γίνεται για να ικανοποιηθεί η δική σου περιέργεια αλλά για να δώσει την απαραίτητη πάσα/inspiration στους προγραμματιστές να εναρμονιστούν με τις αλλαγές, να είναι έτοιμοι για το official release το φθινόπωρο & να πάνε ένα βήμα παρακάτω τις δυνατότητες των εφαρμογών τους (για να συνεργάζονται σωστά με το OS). Έχει διαφορά να είμαστε περίεργοι άνθρωποι που βιάζονται να εγκαταστήσουν τα iOS Beta (πολύ πριν την επίσημη κυκλοφορία) από το να είσαι πελάτης που εγκαθιστά στην ώρα του τα official releases. 

4. Και οι ΗΠΑ δεν είναι άμοιρες ευθυνών ούτε λειτουργούν χωρίς ρυθμιστικό/κανονιστικό πλαίσιο. Εκεί ωστόσο είναι ευκολότερο να γίνει άμεσο rollout γιατί υπάρχει εξ' αντικειμένου καλύτερη γνώση του αμερικανικού δικαίου. Η προσαρμογή της εταιρίας σε άλλες εθνικές έννομες τάξεις ή στην νομοθεσία ενώσεων κρατών είναι περίπλοκη υπόθεση και απαιτεί χρόνο (είναι νομικές διαδικασίες που απαιτούν χρόνο & χρειάζονται επιβεβαιωτικές πρακτικές που να αποδεικνύουν την συμμόρφωση με τους νόμους/κανονισμούς που δημιούργησαν πρόβλημα διάθεσης). Στο θέμα της backward υποστήριξης συσκευών δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης. Δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις καλύτερα από την εταιρία αν οι επεξεργαστές παλαιότερων συσκευών είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της ΑΙ. Ο Μ1 που υποστηρίζεται είναι επεξεργαστής του 2020 να σου θυμίσω (συνεπώς υπολογιστές/tablet 5ετίας υποστηρίζουν το Αpple Intelligence). Στο κομμάτι των iPhone υπάρχει μία ιδαιτερότητα καθώς υπήρξε αλλαγή στην αρχιτεκτονική των επεξεργαστών (η αλλαγή από Pro σε Bionic δεν ήταν απλό βάπτισμα των επεξεργαστών.). Οι αλλαγές στην αρχιτεκτονική είναι αυτές που επιτρέπουν μόνο στους Pro επεξεργαστές να τρέχουν τις δυνατότητες ΑΙ σωστά (δηλαδή χωρίς επιβάρυνση των υπόλοιπων λειτουργιών, χωρίς κολλήματα κατά τη χρήση, γι' αυτό και εξαιρέθηκαν συσκευές με Bionic).  Επομένως σώζει και εσάς (από κολλήματα/υπερθερμάνσεις/πτώσεις επιδόσεων), και φυσικά σώζει την ίδια από τη γκρίνια σας. Όλα τα υπόλοιπα περί λειτουργικότητας 10% είναι αβάσιμοι ισχυρισμοί.Η ανακοίνωση του iOS 18 εστίασε σε δεκάδες άλλες λειτουργίες/βελτιώσεις (οι οποίες λειτουργούν στο 100%).Η παρουσίαση του Apple Intelligence στο WWDC 2024 ήταν το τελευταίο/ξεχωριστό κομμάτι στην παρουσίαση, αφορούσε ΟΛΑ τα λειτουργικά, και ανακοινώθηκε ξεχωριστά ως επιπρόσθετο στοιχείο, το οποίο επρόκειτο να τεθεί σταδιακά/τμηματικά & θα συνεχίσει να αναπτύσσεται χρόνο με το χρόνο

Συμπέρασμα: Η ενοποίηση δυνάμεων Apple & OpenAI για chatgpt intergration είναι σύνθετη, αφορά και τις δύο εταιρίες, και δεν θα ολοκληρωθεί με μονόπλευρες ενέργειες αλλά με διαρκή συνεργασία.  Όποιος αρνείται να διαβάσει σωστά αυτά που έχει μπροστά του δεν δικαιούται να ομιλεί για αοριστία....
Επεξ/σία από ramarg
Δημοσ.

Ο  ας ήρως σε iPhone 12 Pro Max που έχουμε στο γραφείο δεν φαίνεται πουθενά το apple intelligence στο μενού οπότε ποια κινητά τελικά το έχουν παρότι είμαστε στην τελευταία έκδοση 18.4.1;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...