Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια και έκανα την αναβάθμιση σε Kubuntu 25.04 από την 24.10 να γράψω για ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε καθώς κατά την αναβάθμιση το upgrade tool αφαίρεσε το kubuntu-desktop πακέτο και όταν έφτανες στην login screen απλά δεν μπορούσες να κάνεις σχεδόν τίποτα για να κάνεις login στο σύστημα.

Η λύση είναι ctrl+alt+f3 και από εκεί αφού βάλεις το username password απλά δίνεις sudo apt-get install kubuntu-desktop. Mετά το restart σου εμφανίζει κανονικά την login screen. 

https://askubuntu.com/questions/1545967/sddm-login-screen-is-broken-after-updating-to-kubuntu-25-04-plucky

• Like 2
Δημοσ.

Εντωμεταξύ μια και πέρασα σε κάρτα γραφικών AMD 4070 xt γύρισα το σύστημα σε wayland. 

Φοβερά smooth η όλη εμπειρία. Το μόνο πρόβλημα ήταν στον chrome που για να δουλέψει η εναλλαγή της γλώσσας στο keyboard πρέπει να το κάνεις force να χρησιμοποιεί το wayland.

Το κάνεις είτε με google-chrome-beta --enable-features=UseOzonePlatform --ozone-platform=wayland σε κονσόλα είτε μόνιμα κάνοντας edit το exec στο /usr/share/applications/google-chrome-beta.desktop

και βάζοντας αυτό εδώ

Exec=/usr/bin/google-chrome-beta --ozone-platform=wayland --enable-features=WaylandWindowDecorations --incognito %U

Θέλω να δω και στο gaming τι συμπεριφορά θα έχει το wayland αν και όλοι λένε ότι τρέχουν πολύ καλύτερα. 

• Like 1
Δημοσ.

@chek2fire έχω την εξής απορία .. γιατί κάποιος να αναβαθμίσει σε non-LTS  ubuntu διανομές .
άμα ήθελα να έχω να έχω το τελευταίο plasma desktop θα πήγαινα σε kde  neon .
το KDE κάθε ένα τετραμήνο έβγαζε / βγάζει νεο kde version 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jemadux είπε

@chek2fire έχω την εξής απορία .. γιατί κάποιος να αναβαθμίσει σε non-LTS  ubuntu διανομές .
άμα ήθελα να έχω να έχω το τελευταίο plasma desktop θα πήγαινα σε kde  neon .
το KDE κάθε ένα τετραμήνο έβγαζε / βγάζει νεο kde version 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...