Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρελαβα απο συμβολαιογραφο αυτες τις μερες, ενα επισημο εγγραφο, ηλεκτρονικα ως pdf.

Οταν ρωτησα αν ακομη χρειαζονται εντυπα με σφραγιδες, μου ειπε οτι ειναι ψηφιακα υπογεγραμμενο.

Εγω ομως, ισως μου διαφευγει κατι, εχω δει ψηφιακα υπογεγραμμενα είτε από το gov.gr είτε απο το συστημα ιριδα του δημοσιου, και τα δυο, εχουν qr code αλλα και ενα url και ενα κωδικο επαληθευσης.

Βεβαια, δεν λεω οτι αν δεν εχει κωδικο επαληθευσης, ορατο στο ματι, οτι δεν εχει ψηφιακη υπογραφη.

Στο εν λογω εγγραφο, εχει απλα πανω με λατινικους χαρακτηρες, το ονομα της συμβολαιογραφου και date/time. Αυτο πρεπει να ειναι αλλα...δε μου γεμιζει το ματι!

Πως μπορω εγω ως χρηστης, να ελεγξω το συγκεκριμενο pdf, αν οντως ειναι ψηφιακα υπογεγραμμενο απο τη συμβολαιογραφο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ανοίγεις με το adobe reader (λογικά το κάνουν και οι υπόλοιποι (pfd readers) και θα πρέπει να κάνει έλεγχο ψηφιακής υπογραφής και να σου εμφανίσει στο πάνω μέρος αν η υπογραφή είναι εντάξει.

Γίνεται και στον edge.

Το qr δεν είναι υποχρεωτικό.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτό που έχεις στο μυαλό σου αφορά (QR Code και σύνδεσμο επαλήθευσης), αφορά στα δημόσια έγγραφα, όπως εκδίδονται από το gov.gr.

Από το ΙΡΙΔΑ δεν έχουν κατ' ανάγκη QR Code και σύνδεσμο επαλήθευσης, αλλά έχουν ψηφιακή υπογραφή όπως αυτή στο έγγραφο της συμβολαιογράφου καθώς και ένα χαρακτηριστικό κωδικό με ημερομηνία και ώρα διανομής μέσω ΙΡΙΔΑ.

Η ψηφιακή υπογραφή της συμβολαιογράφου είναι αυτή που περιγράφεις (με το ονοματεπώνυμο με λατινικούς χαρακτήρες και την ημερομηνία και ώρα που υπογράφηκε ψηφιακά).

Εάν θέλεις να κάνεις έλεγχο "γνησιότητας" της ψηφιακής υπογραφής κάνεις αυτό που αναφέρει ο micos000 με την χρήση του Adobe Reader. Δυστυχώς η διαδικασία ελέγχου δεν υποστηρίζεται από τους περισσότερους άλλους pdf readers.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...