korakios Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου Γίνεται να τσεκάρουμε τι παίζει και αν φαίνεται η πραγματική IP μας μέσω VPN ? Επειδή σέταρα το qbttorrent αρχικά σε linux σε απομονωμένο δίκτυο (namespaces) αλλά έφαγα άκυρο και έπρεπε να επιλέξω στις ρυθμίσεις του , να χρησιμοποιεί αποκλειστικά τη VPN σύνδεση (αν και κανονικά δεν έπρεπε να αγγίζει την κανονική αφού υποτίθεται ήταν περιορισμένο , αλλά άσχετο με το θέμα μας) Γιαυτό και θέλω να τσεκάρω τι παίζει με την εφαρμογή stremio που υποτίθεται την έχω και αυτή απομονωμένη . ΥΓ. Δε με ενδιαφέρει debrid μα καθόλου όμως (σιχάθηκα να το βρίσκω μπροστά μου όσο έψαχνα ώρες για λύση) , επίσης δεν προβλέπεται να έχω το VPN για όλο το σύστημα , μόνο stremio&torrent .
sortie Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου Ναι γίνεται. Υπάρχει το εξαιρετικό tool IP/DNS Detect - What is your IP, what is your DNS, what informations you send to websites., που μπορεί να σου δείξει πολύ καλά αν "μπάζει" η φάση¨. :
korakios Δημοσ. 25 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2 ώρες πριν, sortie είπε Ναι γίνεται. Υπάρχει το εξαιρετικό tool IP/DNS Detect - What is your IP, what is your DNS, what informations you send to websites., που μπορεί να σου δείξει πολύ καλά αν "μπάζει" η φάση¨. : εχμ , και πως θα το τσεκάρω με το stremio ??
korakios Δημοσ. 28 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 26 λεπτά πριν, dbrillis είπε Στο linux σου ανοιξε τη γραμμη εντολων και τρεξε αυτο: curl --interface en0 https://api64.ipify.org αντικατεστησε το en0 με το network interface που εχεις το stremio. Θα πρεπει να σου απαντησει με την public IP4 και IP6 που εχει αυτο το network interface. Κανε το ιδιο και για το αλλο network interface, και θα πρεπει να δεις αλλη public ip. Πηγή: https://everything.curl.dev/usingcurl/connections/interface.html https://www.ipify.org (API usage) αρχικά είχα φτιάξει ένα namespace network για vpn που επικοινωνούσε με veth στην κύρια σύνδεση eth0 και είδα πχ οτι το qbittorrent , όταν το όρισα να είναι στο namespace network , αν δεν όριζες στο μενού συγκεκριμένα το vpn interface , έμπαινε στο veth και έφευγε απο εκεί στο eth0 χωρίς vpn . Τώρα δοκίμασα κάτι άλλο για να μην έχω τέτοια θέματα , αλλά το ερώτημα ήταν πως να δω αν η συγκεκριμένη εφαρμογή χρησιμοποιούσε τη vpn σύνδεση . Το vpn interface γνωρίζω δεν έχει θέμα .
korakios Δημοσ. 28 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 57 λεπτά πριν, dbrillis είπε Ποιος ειναι ο στόχος σου; να είμαι 100% σίγουρος οτι το stremio δεν κόβει βόλτες αλλού 58 λεπτά πριν, dbrillis είπε Γιατι δεν χρησιμοποιεις docker containers και καθεσαι και φτιαχνεις τα namespaces με το "χέρι"; μου ήταν πολύ πιο εύκολο με <10 εντολές , ποτέ δε συμπάθησα docker και όλοι οι οδηγοί μου φαίνονται εξωγήινοι Ευχαριστώ πάντως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα