Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

να πληρωνεις οτι αναγραφει οτι συμβολαιο που εληξε, και θα δεις πως θα αλλαξει γνωμη, εγω απορω πως υπαρχει κοσμος που συναινει να φοροδιαφευγει καποιος ενω του πληρωνει τοσα πολλα χρηματα 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, VonLoutsos είπε

Αν σε βολευει το σπίτι, αν αυτά που βρισκεις για να μετακομίσεις ειναι σε υψηλότερη τιμή, αν είσαι καλός ως ενοικιαστής, ριχτον και λίγο στο φιλότιμο και πες του να κόψει λίγο την αύξηση. Αν δεν γίνει επιλέγεις είτε να φύγεις, είτε να τα δώσεις (ειδικά ανστην περιοχή ενοικιάζονται παρόμοια ακίνητα παραπάνω). Έχεις το χαρτί πως πληρώνεις στην ώρα και ειναι πολύ σημαντικό στους καιρούς που ζούμε.

οκ αυτα που μου γραφεις ωστοσο τα μισα απο τα λεφτα ειναι μαυρα στα νομιμα φαινονται μονο 200€

σιγα τα λεφτα θα μου πουν που πληρωνεις τα υπολοιπα 250€ που ειναι μαυρα δεν μπορω να τα αποδειξω καπως οτι τα δινω στην ωρα τους

εκει ειναι το θεμα..

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Thukididis είπε

οκ αυτα που μου γραφεις ωστοσο τα μισα απο τα λεφτα ειναι μαυρα στα νομιμα φαινονται μονο 200€

σιγα τα λεφτα θα μου πουν που πληρωνεις τα υπολοιπα 250€ που ειναι μαυρα δεν μπορω να τα αποδειξω καπως οτι τα δινω στην ωρα τους

εκει ειναι το θεμα..

να πληρωνεις μονο τα 200 και αλλη φορα να μην επιτρεπεις να σε κλεβουν, επισης με την επιστροφη του κουλη πλεον θα παρεις 200 αντι για 450...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, eidikos33 είπε

να πληρωνεις μονο τα 200 και αλλη φορα να μην επιτρεπεις να σε κλεβουν, επισης με την επιστροφη του κουλη πλεον θα παρεις 200 αντι για 450...

ναι ρε συ αυτο εχω σκοπο να κανω ωστοσο αυτος δεν μπορει ανα πασα στιγμη να με πεταξει εξω? αυτο με προβληματιζει...

Δημοσ.
14 minutes ago, Thukididis said:

Ευχαριστω πολύ για τις συμβουλες σας

το θεμα ειναι οτι μου το ειπε τωρα τελευταια στιγμη δεν ειναι οτι μου το ειπε εδω και  καποιους μηνες για να ψαχτω...εκει ειναι το προβλημα...

ενημερωτικα ψαχνω για σπιτι ωστοσο οι τιμες ειναι πολυ υψηλοτερες σε σχεση με αυτο που πληρωνω τωρα...

πληρωνω 450€ απο τα οποία τα 200€ ειναι νομιμα στο συμβολαιο και τα υπολοιπα 250€ μαυρα στο χερι καθε μηνα

και μου ζητησε αυξηση +50€ δηλαδη συνολο 500€ .

Αν δεις τον πληθωρισμό και την αντίστοιχη αναπροσαρμογή μισθωμάτων τα τελευταία 4 χρόνια, και αν πληρώνεις απο την αρχή 450 και δε σου έχει κάνει άλλη αύξηση, θα δεις ότι βασικά σου προτείνει ελαφριά μείωση. Αν σου κάνει και μακρόχρονο συμβόλαιο, μην το ψάχνεις καθόλου.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mezger είπε

Αν δεις τον πληθωρισμό και την αντίστοιχη αναπροσαρμογή μισθωμάτων τα τελευταία 4 χρόνια, και αν πληρώνεις απο την αρχή 450 και δε σου έχει κάνει άλλη αύξηση, θα δεις ότι βασικά σου προτείνει ελαφριά μείωση. Αν σου κάνει και μακρόχρονο συμβόλαιο, μην το ψάχνεις καθόλου.

δεν σε καταλαβαινω τι εννοεις?

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Thukididis said:

καλησπέρα σε ολους

Χρόνια πολλά και Χριστός Ανεστη

Μπαίνω κατευθυείαν στο θεμα

Ο ιδιοκτήτης του διαμερισματος που ενοικιαζω μου ζητησε αυξηση μου είε τωρα τελευταία στιγμή.

Πριν πείτε οτιδήποτε σας αναφερω τα εξής:

Στο σπιτι αυτο που ενοικιάζω μένω 4 χρόνια τωρα εχω μπει στον 5ο χρονο

Το συμβολαιο του ενοικιου εχει ληξει απο το δεκεμβριο του 2024 οποτε 4 μηνες τωρα είμαι στον αερα

ωστοσο το ενοικιο μπαινει κανονικα.

επισης  τα μισα χρηματα απο το μισθωμα του ενοικιου του τα δινω μαυρα στο χερι

στο συμβολαιο γραφονται τα μισα

ειμαι συνεπης ολα αυτα τα χρονια δεν εχει δημιουργηθει το παραμικρο θεμα.

Μιλησα μαζι του και του λεω για πιο λογο αυτη η αυξηση ? και μου απαντησε εδω και τεσσερις μηνες το σπιτι φαινεται ξενοικιαστο

ωστοσο εγω παιρνω το ενοικιο κανονικα θα πληρωσω προστοιμο στην εφορια. Κατι τετοιο ισχύει?

και στο κατω κατω δικο του θεμα ειναι να ανανεωσει τοσ υμβολαιο οχι δικο μου " θα μυρισω εγω τα νυχια μου " ποτε ληγει το συμβολαιο για να

του πω κανω ανανεωση?

Επειδη δεν εχω σκοπο να αποδεχτω την αυξηση αυτη

νομικα πως ειμαι κατωχειρωμενος?

εχει το δικαιωμα να με διωξει να με πεταξει εξω απο τη στιγμη που δεν υπαρχει συμβολαιο αφου εχει ληξει εδω και 4 μηνες

Σας ευχαριστω για το χρονο σας!!

Εαν το ενοικιο ειναι ακομα χαμηλο σε σχεση με αλλα τις περιοχης κανεις τον μα...κα και το τρως, εαν οχι τον ενημερωνεις οτι δεν συμφωνεις και φευγεις το πολυ σε 60 ημερες, ολα τα αλλα ειναι ασκοπες "μαγκιες"! Βεβαια επειδη ειναι λαμογια, θα υπεγραφα για 3ετια και θα εκανα την παπια με τα μαυρα, αλλα οταν θα ερχοταν η ωρα τις πληρωμης θα του εδινα μονο τα νομημα, και ασε το λαμογιο να τρεχει!!!

1 hour ago, GREGORYMO said:

Δεν υπάρχει η έννοια του 'ληγμένου' συμβολαίου.

Το συμβόλαιο συνεχίζεται κανονικά όταν κανείς από τούς 2 δεν ενημέρωσει από άλλο για κάποια αλλαγή κτλ .

Τι γίνεται ΤΩΡΑ: εφόσον επιμένει στην αύξηση και ΕΣΥ αρνησαι θα πάτε αναγκαστικά δικαστικά.

Θα σε βγάλει εννοείται αλλά θα περάσει 1 έτος 

δεν υπαρχει περιπτωση σε ενα ετος εαν ακολουθησει τα σωστα βηματα! ημαρτον με την αμαθεια σας!

1 hour ago, eidikos33 said:

μην του πληρωνεις τιποτα εκτος απο αυτα που αναφερει το συμβολαιο

δεν εχει συμβολαιο εχει ληξει, καλο ειναι να διαβαζουμε!

58 minutes ago, thanak96 said:

Να απευθυνθείς σε δικηγόρο για ένα ραντεβού. Πρακτικά αφού έληξε η μισθωτική σχέση και εσύ επί μήνες συνεχίζεις να του καταβάλλεις τραπεζικά (ή με τρόπο που αποδεικνύεται) το συμφωνηθέν μίσθωμα και αυτός συνεχίζει να το λαμβάνει χωρίς να έχει εναντιωθεί η μίσθωση έχει γίνει αορίστου χρόνου. Συνεπώς πρέπει να την καταγγείλει εγγράφως πλέον ο ιδιοκτήτης, στέλνοντας σου εξώδικο και τάσσοντας σου προθεσμία να αποδόσεις το ακίνητο. 

Γενικά από το ακίνητο θα φύγεις, δε το γλυτώνεις αφού δε θέλεις να δεχθείς την αύξηση. Επομένως ψάξε άμεσα σπίτι, και στο μεταξύ πες του ότι χρειάζεσαι Χ χρόνο. Εάν σου κάνει το ζόρικο κάνε τον και εσύ λέγοντας του να σου στείλει εξώδικο (θα τον πονέσει λιγουλάκι στην τσέπη). Εάν είναι εξαιρετικά κακόπιστος απείλησε τον ότι θα του καταβάλλεις το ποσό που φαίνεται στην εφορία εάν δε σου δώσει λίγο χρόνο να φύγεις. Να μη γίνεις κακόπιστος εφόσον βέβαια δε γίνει και αυτός.

Προσπάθησε ανθρώπινα ως ασθενές μέρος σε ανάγκη να ζητήσεις επαρκή χρόνο να βρεις άκρη και να μετακομίσεις. Εναλλακτικά προσπάθησε να διαπραγματευτείς την αύξηση (π.χ. εάν θέλει χ αύξηση πες του να συμφωνήσετε χ/2 αύξηση για 6 μήνες και μετά το ποσό που θέλει ώστε να πάρεις τα πάνω σου και να γίνει πιο ομαλά με υπογραφή νέου συμβολαίου εννοείται).

Σωστος!

42 minutes ago, Skrobo said:

Ε ναι, δεν είναι ότι υπέγραψες εσύ το συμφωνητικό και έκανες και αποδοχή στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, που να ξες ποτέ λήγει το συμβόλαιο. 

Είναι θυμιατά οι περισσότεροι ιδιοκτήτες, αλλά κάποιο ενοικιαστές είναι χειρότεροι. 

Για το θέμα μας, δεν έχεις κανένα δικαίωμα αφού δεν έχεις συμβόλαιο. Θα σε βγάλει, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τρέχεις νομικά για να το καθυστερήσεις. Στο τέλος και θα φύγεις από το σπίτι, και θα πληρώσεις τους επιπλέον μήνες που έμεινες μέσα από τότε που σου είπε να φύγεις (και πιθανώς τα δικαστικά έξοδα του).

Συζητάς μαζί του, του λες θέλεις 45 ημέρες να βρεις σπίτι, και αρχίζεις να ψάχνεις χθες.

σωστος!

Επεξ/σία από Dinos1973
  • Like 1
Δημοσ.

50€ αύξηση αν το σκεφτείς δεν είναι γαρ πολλά, σε σχέση με ότι υπάρχει εκεί έξω ,και σε 1 χρόνο να σε πετάξει έξω από το σπίτι με εξώδικο η κατάσταση θα είναι χειρρότερη με τα ενοικία.

Αν είσαι ευχαριστημένος (τόσα χρόνια που είσαι) κάνεις το πουλί και τα δίνεις.

Γνώμη μου προσωπική.

Αλλιώς ότι είπε το παλικάρι ακριβώς από πάνω μου, αν όλα αυτά σου κάθονται στραβά μιλάς μαζί του , του λες λίγο χρόνο και ότι γίνει αλλιώς αν δεν βρείς μέχρι να φύγεις, τότε πάλι στο 50άρικο σε κόβω.

• Like 3
Δημοσ.

Αυτό που κάνετε τώρα λέγεται σιωπηρή αναμίσθωση. Εφόσον δεν έγινε ανανέωση ή λήξη, θεωρείται αορίστου διάρκειας.

Αυτό που λέει για πρόστιμο, πιθανόν εννοεί ότι ανανέωση στο taxis μπορείς να δηλώσεις μέχρι και ένα μήνα πριν (δηλαδή μέχρι και Μάρτιο). Άρα αν δηλώσει ανανέωση από Γενάρη, θα πληρώσει κάτι.

Αν κάνει λύση μίσθωσης, δυστυχώς μπορεί να σε διώξει εφόσον πέρασε η τριετία. Άποψη μου, 50 Ευρώ φαίνεται μία λογική αύξηση με αυτά που έχουμε δει δυστυχώς...

• Like 1
Δημοσ.

ρε παιδια με το βασικο μισθο ειμαι 850 ευρω παιρνω καθαρα το μηνα απο τη δουλεια μου

αμα πληρωνω 500 ευρω ενοικιο + 100 ευρω οι λογαριασμοι του μηνα κοινοχρηστα ρευμα τηλεφωνο με ιντερνετ νερο 

συνολο 600€ . Πως να ζησω στην Αθηνα με 250€ ? 250 ευρω είναι μονο το σουπερ μαρκετ....

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, Thukididis said:

δεν σε καταλαβαινω τι εννοεις?

Πήγαινε στο https://www.taxheaven.gr/rentrates/2021

Ξεκίνα και βρες τα ετήσια διαστήματα απο την αρχή της μίσθωσης.

Για κάθε διάστημα κάνε αύξηση με βάση το ποσοστό αναπροσαρμογής, π.χ. αν άρχισες με 450 τον Δεκέμβριο του 2020, μέχρι τον Νοέμβριο του 2021 η αναπροσαρμογή θα είναι 3.6%, άρα 450*1.036=466,20. Συνέχισε στις επόμενες χρονιές, π.χ. για τον Νοέμβριο του 2022 κάνεις 466,20*1,064=496,03, και συνέχισε μέχρι σήμερα. Αυτά είναι τα ποσά που θα μπορούσε να σου ζητάει για να μένει η αξία του μισθώματος ίδια, αντισταθμίζοντας την πτώση της αξίας του χρήματος, και πιθανότατα υπάρχει και σχετικός όρος στο συμφωνητικό που είχατε (αν κάνατε κάποιο default με τυπικούς όρους).

ΥΓ: εννοείται ότι σε μια σωστή κοινωνία ο μισθός σου θα έπρεπε να ακολουθεί αντίστοιχη πορεία, και να μπορείς να το απαιτήσεις. Δεν είναι δίκαιο ούτε και λογικό να είσαι με τον ίδιο μισθό και να αυξάνονται τα πάντα, παρότι προφανώς συμβαίνει.

Επεξ/σία από mezger
Δημοσ.

να σου πω κατι ομως

απο τα 450 τα 200 ειναι νομιμα στο συμβολαιο τα αλλα 250 δεν φαινονται πουθενα....

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Thukididis είπε

ρε παιδια με το βασικο μισθο ειμαι 850 ευρω παιρνω καθαρα το μηνα απο τη δουλεια μου

αμα πληρωνω 500 ευρω ενοικιο + 100 ευρω οι λογαριασμοι του μηνα κοινοχρηστα ρευμα τηλεφωνο με ιντερνετ νερο 

συνολο 600€ . Πως να ζησω στην Αθηνα με 250€ ? 250 ευρω είναι μονο το σουπερ μαρκετ....

Όσοι είμαστε στο ενοίκιο σε καταλαβαίνουμε. Αν δούμε όμως πως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στη κατοικία τα τελευταία χρόνια, είναι αντικειμενικά μία καλή αύξηση. Εμενα το πήγε από 500 σε 600 στη τριετία. Και ξέρω ότι μπορούσε να μας πει και 700 άνετα οπότε κάναμε τουμπεκί δυστυχώς.

Τα ακίνητα πλέον επανέρχονται στην αξία που είχαν προ κρίσης, αλλά οι μισθοί δεν ακολουθούν δυστυχώς...

Δημοσ.

Ωραία του λες Οκ στα 500€, κάνετε νέο συμβόλαιο και ότι γράψει αυτά θα του δίνεις για όσο λέει το συμβόλαιο και δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...