Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα! Θέλω να χτίσω ένα PC για editing και gaming on the side. Χρησιμοποιώ κυρίως Photoshop και InDesign. Με νοιάζει η RAM να ναι αρκετά καλή και να χει δυνατό SSD με μπόλικο χώρο (1ΤΒ φαντάζομαι) και αν είχε και μια τίμια κάρτα γραφικών, για να παίζω τα πιο καινούρια games στα high/very high, ακόμα καλύτερα.

Budget: Σκέφτομαι περίπου στα 2000 αλλά αν μου πείτε ότι αυτό δεν είναι ρεαλιστικό είμαι διατεθειμένος να πάω και πιο πάνω με μαξ τα 3000.
Δε χρειάζομαι οθόνη και περιφερειακά.

Θα εκτιμούσα τις προτάσεις σας :)

Bonus Points: Αν μπορεί να έρθει έτοιμο ακόμα καλύτερα γιατί είμαι λίγο noobας σε αυτα. Αν όχι, I will figure it out!

Δημοσ.

Καλά το σκέφτεσαι για Photoshop (για InDesign δεν ξέρω)

A)ok cpu(δεν χρειαζετε 12/16πυρηνο -εκτος εάν δουλεύεις παράλληλα με άλλο πρόγραμμα)

Β)Ram ανάλογος πως δουλεύεις θα έλεγα για 64gb η ακόμα και 96gb (2stick configuration-οχι 4-).Εάν σε κάποια φάση στο μαρκινο μέλλον δεν σε φτάνουν προσθέτεις άλλα τόσα.Με 96gb εξαρχής ίσως και να μην χρειαστεί.

Γ)Nvme-> το vfm είναι στους 2tb pci-e 4.0, κατά την γνώμη μου δεν αξίζει να πας σε pci-e 5.0.Ακομα και να υπάρχει το budget καλύτερα να πάρεις 2 pci-e 4.0(τον ένα θα τον δουλεύεις με windows/προγράμματα/cache και στον άλλο τα αρχεία σου).

Δ)Κάρτα γραφικων->Εφόσων αναφέρεις και gamming θα έλεγα να κοιτάξεις για 5070ti, πλέον παίζουν στο skroutz από ~850ευρω.Για την δική σου χρήση και με γνώμονα το Photoshop κατά την γνώμη μου δεν αξίζει να πας σε 5080, ίσως εάν έκανες video, ίσως εάν είχε 24gb vram αλλά ως έχει θα έλεγα για 5070ti.

Αυτά πρέπει να προσέξεις.

Κατέληξε εάν θέλεις am5 (πιστεύω πως οι b850 είναι vfm όσο αφορά τις μητρικες και παίζουν στο ~200ευρω τίμιες), σε Intel δεν το έχω παρακολουθήσει καθόλου οπότε δεν ξέρω.

Το psu προφανώς είναι σημαντικό, εάν το δεις πολύ ζεστά το θέμα κοίτα για 1200αρια.Εαν δεν κάνεις αναβαθμίσεις γενικά μπορείς να δεις για gold 850αρη.

-Τώρα δεν ξέρω εάν χρειάζεσαι και μηχανικούς δίσκους για αποθήκευση αρχειων-

Επίσης πολύ σημαντικά η οθόνη/οθόνες(πολύ χρήσιμο να έχεις 2), ποντικι,γραφίδα(εάν δεν έχεις πάρε μια σιγουρα) και παρόλο που δεν πάει η σκέψη μας σε αυτά καλό θα είναι να έχεις σωστό γραφείο,καλή καρέκλα και τις οθόνες σου σε σωστό ύψος(ίσως χρειαστείς έξτρα βάσεις).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...