Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!! Πριν 8 μήνες μετακομίσαμε σε ένα ισόγειο το οποίο δεν έχει σίτες. Μένουμε σε επαρχία και κοντά σε δάσος οπότε εδώ και έναν μήνα έχουμε καθημερινά κουνούπια / μύγες / σφήκες κλπ. μέσα στο σπίτι. Υπάρχει επίσης μια αδέσποτη γάτα η οποία αν κάποιο παράθυρο είναι έστω λίγο ανοιχτό προσπαθεί να μπει μέσα στο σπίτι. Ο ιδιοκτήτης κατηγορεί εμάς, λέει πως οι προηγούμενοι δεν είχαν κανένα θέμα, πώς τα έντομα και η γάτα δεν είναι πρόβλημα και τέλος πάντων δεν πρόκειται με τίποτα να ασχοληθεί. Λέγαμε να βάλουμε σίτες τύπου έξυπνη σίτα ή κάτι με velcro κλπ. Δεν μας νοιάζει το να ανοίγει η σίτα αφού είναι για τα παράθυρα. Παρόλα αυτά φοβόμαστε μην αφήσουν κάποιο σημάδι / μην μας κάνει κάποιο σχόλιο. Μένει από πάνω και κάθε μέρα περνάει απέξω και κοιτάει τα παράθυρα μας, προσπαθώντας να δει και μέσα. Έχουμε μπλέξει γενικότερα. Γνωρίζετε αν αυτές οι σίτες αφήνουν κάποιο σημάδι αν τις βγάλουμε όταν φύγουμε ή αν έχει το δικαίωμα να μας πει κάτι σε περίπτωση που βάλουμε τέτοιου είδους σίτες; 

• Haha 1
Δημοσ.

Έχουν κόλλα κακιας ώρας και αφήνει σημάδι.  Δεν ξέρω αν φεύγει με καθαριστικό. 

Υπάρχουν σίτες με πλαίσιο αλλά δεν ξέρω πως στηρίζονται.  Μια που έχω πάρει από το lidl ήταν μαγνητική και κόλλησε σε σιδερένιο παράθυρο χωρίς πρόβλημα 

Δημοσ.

Απο τι υλικο ειναι τα πλαισια; Εγω σε παραθυρο αλουμινιου (που παλι δε με ενοιαζε να ανοιγοκλεινει) πηρα χυμα σιτα πλαστικη, την εκοψα στις διαστασεις και την κολλησα με θερμοκολλα στο πλαισιο. Η θερμοκολλα δεν αφηνει σημαδι αμα πας να την ξηλωσεις. Φθηνη και αποτελεσματικη λυση. 

Δημοσ.

@smpt είναι αλουμινένια τα παράθυρα και δεν κολλάει μαγνήτης δυστυχώς. Λογικά θα πάρω σίτα χύμα όπως είπε ο lector και βλέπουμε. Ευχαριστώ πάντως!!

@lector Και εμένα αλουμινένια είναι, ίσως όντως να κάνω το ίδιο! Την φοβόμουν / φοβάμαι την θερμόκολλα αλλά άμα λες ότι δεν αφήνει σημάδι θα το δοκιμάσω. Επειδή σίγουρα θα το κάνει θέμα όμως ο ιδιοκτήτης και εγώ δεν ξέρω από αυτά, υπάρχει κάποιο θέμα με το ότι θα βάλω θερμόκολλα στα παράθυρα; Από τη στιγμή που το σπίτι το νοικιάζω, έχω δικαίωμα να κάνω τέτοιες αλλαγές; (όπως είπα κοιτάει τα παράθυρά μας κάθε μέρα επίμονα)

Δημοσ.

Εμεις φτιαξαμε τετοιες (δες τις φωτογραφιες), βγαινουν/μπαινουν ευκολα, δεν εχουν αφησει σημαδια.

Spoiler

SCR-20250425-unke.jpeg.4687a1ca74e6e21ea294c2ea30420550.jpeg

SCR-20250425-unyz.jpeg.2c0b4bb51adbefd0703bb656b9b3fdec.jpeg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πλαίσιο ειναι αλουμινίου ναι, αλλα μπορεις να φτιαξεις και με ξύλο. Ειχα πιο παλια μια σιτα πορτα κουζινας ξυλινη. 

Τα "εξαρτήματα" ειναι απλως λαμακια που τα λυγίζεις για να πιάνουν στο πλαισιο του παραθύρου και μια βιδα. 

Spoiler

Screenshot_20250426_084749_Photos.jpg.fcee174c2802855848ae076aeb72ad8c.jpgScreenshot_20250426_084724_Photos.jpg.6452b614c9bcb30aba912ce9a9c6f869.jpg

Επεξ/σία από dbrillis
Μήνυμα απο το μέλος dbrillis
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, VegMaster είπε

@smpt είναι αλουμινένια τα παράθυρα και δεν κολλάει μαγνήτης δυστυχώς. Λογικά θα πάρω σίτα χύμα όπως είπε ο lector και βλέπουμε. Ευχαριστώ πάντως!!

@lector Και εμένα αλουμινένια είναι, ίσως όντως να κάνω το ίδιο! Την φοβόμουν / φοβάμαι την θερμόκολλα αλλά άμα λες ότι δεν αφήνει σημάδι θα το δοκιμάσω. Επειδή σίγουρα θα το κάνει θέμα όμως ο ιδιοκτήτης και εγώ δεν ξέρω από αυτά, υπάρχει κάποιο θέμα με το ότι θα βάλω θερμόκολλα στα παράθυρα; Από τη στιγμή που το σπίτι το νοικιάζω, έχω δικαίωμα να κάνω τέτοιες αλλαγές; (όπως είπα κοιτάει τα παράθυρά μας κάθε μέρα επίμονα)

Μπορεις να το εξακριβωσεις και μονος σου πριν ξεκινησεις τη δουλεια, ριχνοντας μια ποσοτητα θερμοκολλα σε καμια γωνιτσα που δε φαινεται, και δοκιμασε μετα απο λιγη ωρα αφου στεγνωσει να την αφαιρεσεις με το χερι σου. 

Αν σου πει τιποτα αυτος ο αχαρακτηριστος που εχετε για ιδιοκτητη, πεστου οτι δεν εχει γινει καμια ζημια, και απαγορευσε του και να κοιταει αδιακριτα το σπιτι σου με την ευκαιρια. (Ελπιζω να εχεις αλλαξει κλειδαριες).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε τετοιες περιπτωσεις εφοσον ο αλλος ειναι στοκος του εξηγεις...οτι θα βαλεις μονος σου (~100€ η πορτα )κ οτι ειναι γ το καλο του σπιτιου του για να αεριζεται γ να μην βγαζει μουχλα.. λογικα θα συμφωνησει .δεν χρειαζεται να βαλεις σε καθε ανοιγμα

Αν οι πορτες ειναι συρομενες κ εχει χωρο μπαινει κ σαν τελαρο κ ειναι πιο φτηνες αλλιως πλισε .

Αν θες να δοκιμασεις τυπου εξυπνη σιτα εχει πρακτικερ λερου jumbo κτλ γ να δεις..με τον αερα ανοιγει στην μεση 😛

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/4/2025 στις 9:42 ΜΜ, VegMaster είπε

Καλησπέρα!! Πριν 8 μήνες μετακομίσαμε σε ένα ισόγειο το οποίο δεν έχει σίτες. Μένουμε σε επαρχία και κοντά σε δάσος οπότε εδώ και έναν μήνα έχουμε καθημερινά κουνούπια / μύγες / σφήκες κλπ. μέσα στο σπίτι. Υπάρχει επίσης μια αδέσποτη γάτα η οποία αν κάποιο παράθυρο είναι έστω λίγο ανοιχτό προσπαθεί να μπει μέσα στο σπίτι. Ο ιδιοκτήτης κατηγορεί εμάς, λέει πως οι προηγούμενοι δεν είχαν κανένα θέμα, πώς τα έντομα και η γάτα δεν είναι πρόβλημα και τέλος πάντων δεν πρόκειται με τίποτα να ασχοληθεί. Λέγαμε να βάλουμε σίτες τύπου έξυπνη σίτα ή κάτι με velcro κλπ. Δεν μας νοιάζει το να ανοίγει η σίτα αφού είναι για τα παράθυρα. Παρόλα αυτά φοβόμαστε μην αφήσουν κάποιο σημάδι / μην μας κάνει κάποιο σχόλιο. Μένει από πάνω και κάθε μέρα περνάει απέξω και κοιτάει τα παράθυρα μας, προσπαθώντας να δει και μέσα. Έχουμε μπλέξει γενικότερα. Γνωρίζετε αν αυτές οι σίτες αφήνουν κάποιο σημάδι αν τις βγάλουμε όταν φύγουμε ή αν έχει το δικαίωμα να μας πει κάτι σε περίπτωση που βάλουμε τέτοιου είδους σίτες; 

Αγοράζεις σιτα με το μέτρο. 

Παίρνεις τα μετά από τα παράθυρα...

Πας σε εναν ξυλουργό και σου φτιάχνει λεπτά τελαράκια τα οποία θα βάλεις στα παράθυρα και θα τα "κολλήσεις" με διάφανη σιλικόνη...

Όταν φύγεις τα βγάζεις,  τα πετάς στον κάδο και ξεκολλάς υην σιλικόνη...

Επεξ/σία από andreas1gr
  • Like 1
Δημοσ.

Ο ιδιοκτήτης κατηγορεί εμάς

Μένει από πάνω και κάθε μέρα περνάει απέξω και κοιτάει τα παράθυρα μας, προσπαθώντας να δει και μέσα

Σκεψου να παθει το σπιτι καμια σοβαρη ζημια ποσο θα μπλεξετε.
Επειδη εζησα τα τελευταια 3 χρονια με τετοιο και χειροτερο ιδιοκτητη,για μενα ψαχνετε να βρειτε αλλο σπιτι,γιατι οτι και να θελετε να κανετε,ακομα  και να πειτε οτι κανετε βελτιωσεις με δικα σας εξοδα,παλι δε θα εχετε ησυχια.

Μένουμε σε επαρχία και κοντά σε δάσος οπότε εδώ και έναν μήνα έχουμε καθημερινά κουνούπια / μύγες / σφήκες κλπ. μέσα στο σπίτι. Υπάρχει επίσης μια αδέσποτη γάτα η οποία αν κάποιο παράθυρο είναι έστω λίγο ανοιχτό προσπαθεί να μπει μέσα στο σπίτι. Ο ιδιοκτήτης κατηγορεί εμάς, λέει πως οι προηγούμενοι δεν είχαν κανένα θέμα, πώς τα έντομα και η γάτα δεν είναι πρόβλημα

Τα ιδια μου ελεγε ενας ιδιοκτητης που εχει ενα σπιτακι σε ενα χωριο,το οποιο ηθελα να το νοικιασω και να το τρεξω σαν abnb,γιατι ηταν σε πολυ καλη τοποθεσια.
Οτι οσα χρονια εμεναν εκει,ειχα ανοιχτα πορτες παραθυρα και δεν ειχαν προβλημα και πως δεν προκειται να βαλει σιτες,αναμεσα σε ολα τα αλλα που επρεπε να κανει.
Στο τελος του ειπα να κλεισουμε μια τιμη και θα αναλαβω να φτιαξω εγω με ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΞΟΔΑ οτι προβλημα εχει το σπιτι και να αντικαταστησω τις ηλεκτρικες συσκετες. Εκει με ρωτησε με τι κλιματιστικο θα αντικαταστησω το δικο του ( 15ετιας αχρηστο ) ,μην τυχον και τον φαω και βαλω μικροτερο .
Εκει καπου σταματησα την επικοινωνια.

Δημοσ.

Καλησπέρα!! Πριν 8 μήνες μετακομίσαμε σε ένα ισόγειο το οποίο δεν έχει σίτες. Μένουμε σε επαρχία και κοντά σε δάσος οπότε εδώ και έναν μήνα έχουμε καθημερινά κουνούπια / μύγες / σφήκες κλπ. μέσα στο σπίτι. Υπάρχει επίσης μια αδέσποτη γάτα η οποία αν κάποιο παράθυρο είναι έστω λίγο ανοιχτό προσπαθεί να μπει μέσα στο σπίτι.

ποντικια εχει? αν ναι τοτε η γατα θα σου φανει χρησιμη

Μένει από πάνω και κάθε μέρα περνάει απέξω και κοιτάει τα παράθυρα μας, προσπαθώντας να δει και μέσα. Έχουμε μπλέξει γενικότερα.

Ματακιας ηδονοβλεψιας?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Για ξύλινα παράθυρα-κουφώματα ποια λύση για σίτα προτείνετε και πως θα κολλήσει-εφαρμόσει;

Βλέπω πως σε jumbo πρακτικερ κλπ έχουν διαστάσεις πχ 1.20Χ2.20, αν η μπαλκονόπορτα είναι 1.25Χ2.15 πως την προσαρμόζω;

Δημοσ.

Έχω φτιάξει πλαίσια και με μικρά κανάλια καλωδίων και σίτα με το μέτρο. Βολεύει γιατί κολλάνε με την ταινία διπλής όψης που έχουν και το καπάκι του καναλιού κρατάει τη σίτα. Είναι εύκολο, φτηνό και φαίνεται και μια χαρά ειδικά πάνω σε άσπρο αλουμίνιο. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...