VonDoulen Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας. Τα τελευταία 2 πρωινά βλέπω το PC ανοιχτό να δουλεύει στο full (το κουτί σχεδόν έκαιγε), η οθόνη νεκρή & να μη μπορώ να το κλείσω με τίποτα, εκτός του power & φυσικά της πρίζας. Το ανοίγω μετά & όλα καλά. Εννοείτε ότι τα προηγ.βράδυ το κλείνω κανονικά απ'τα windows. Γνωρίζετε τι μπορεί να συμβαίνει? cpu: intel 14700kf, mobo: H770-pro wifi Tuf gaming Asus, gpu: msi RTX 4070 super, 32 Gb ram ddr5, case : be quiet, windows 11. Επεξ/σία 26 Απριλίου από VonDoulen
nickol-us Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου Χωρίς να είμαι σίγουρος, μήπως έχεις αρπάξει κάνα ιό; Αν μπεις στο bios, είναι ενεργοποιημένο το lan boot(άνοιγμα μέσω δικτύου); Έτρεξες κάνα antivirus να δεις τι γίνεται; 1
micos000 Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου Εντόπισε στο bios τα settings για την ενέργεια (power settings) και δες μήπως έχει κάποια ενεργοποιημένη ρύθμιση για boot είτε από usb/lan είτε σε καθορισμένη ώρα και απενεργοποίησε τα. 1
ZELOMOTH Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου Αλλιώς μητρική ή τροφοδοτικό βραχυκύκλωμα. Ο επεξεργαστής είναι απ τους επίφοβους ε;;;... 1
VonDoulen Δημοσ. 26 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 9 ώρες πριν, nickol-us είπε Χωρίς να είμαι σίγουρος, μήπως έχεις αρπάξει κάνα ιό; Αν μπεις στο bios, είναι ενεργοποιημένο το lan boot(άνοιγμα μέσω δικτύου); Έτρεξες κάνα antivirus να δεις τι γίνεται; έτρεξα το Avast premium security που έχω....όλα πεντακάθαρα. 8 ώρες πριν, micos000 είπε Εντόπισε στο bios τα settings για την ενέργεια (power settings) και δες μήπως έχει κάποια ενεργοποιημένη ρύθμιση για boot είτε από usb/lan είτε σε καθορισμένη ώρα και απενεργοποίησε τα. θα το δω....αλλά έχω να μπω στο bios από τότε που το πήρα....πριν 1 χρόνο. Δεν έχω αλλάξει κάτι στις ρυθμίσεις. 4 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε Αλλιώς μητρική ή τροφοδοτικό βραχυκύκλωμα. Ο επεξεργαστής είναι απ τους επίφοβους ε;;;... Αν είχα βραχυκύκλωμα δε θα δούλευε το PC. Ο επεξεργαστής πετάει....
ZELOMOTH Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου 5 λεπτά πριν, VonDoulen είπε έτρεξα το Avast premium security που έχω....όλα πεντακάθαρα. θα το δω....αλλά έχω να μπω στο bios από τότε που το πήρα....πριν 1 χρόνο. Δεν έχω αλλάξει κάτι στις ρυθμίσεις. Αν είχα βραχυκύκλωμα δε θα δούλευε το PC. Ο επεξεργαστής πετάει.... Οκ, καλές πτήσεις τότε.. 5
comfuzio Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου 1 hour ago, VonDoulen said: έτρεξα το Avast premium security που έχω....όλα πεντακάθαρα. Σαν να μην έκανες τίποτα είναι αυτό, δες με κάνα σοβαρό a/v ή/και malwarebytes. Καλύτερο από κάτι 360 αλλά στην καλύτερη ένα μέτριο a/v, στο price range αυτό υπάρχουν καλύτερες επιλογές. 1 hour ago, VonDoulen said: θα το δω....αλλά έχω να μπω στο bios από τότε που το πήρα....πριν 1 χρόνο. Δεν έχω αλλάξει κάτι στις ρυθμίσεις. Πέραν από τα settings που είπαν τα παιδιά δες αν υπάρχει και κάποιο firmware/bios update από τον κατασκευαστή για να περάσεις. Καμιά φορά παλιό bios με κάποιο πρόσφατο windows update μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα 1 hour ago, VonDoulen said: Αν είχα βραχυκύκλωμα δε θα δούλευε το PC. Ο επεξεργαστής πετάει.... όχι απαραίτητα, δεν είναι όλα τα βραχυκυκλώματα αυτόματα καταστροφικά ως προς την φύση τους αλλά ναι εκεί πάει πρώτα το μυαλό. Για μένα δες όταν του δίνεις εντολή να κλείσει, κλείνω κανονικά; Γιατί έχω δει pc πρόσφατα που απλά δεν κλείνουν, κολλάει κάποιο service/πρόγραμμα και μένουν στο τελευταίο στάδιο πριν το οριστικό κλείσιμο. Ίσως να θες να τρέξεις και κάνα "sfc /scannow" ως admin σε CMD να δεις αν έχεις κάποιο πειραγμένο αρχείο συστήματος. Αν βρει corrupted files, το τρέχεις και 2η φορά στα καπάκια μέχρι να πει ότι δεν βρήκε και φυσικά μετά κάνεις reboot και κοιτάς πως πάει. 1 hour ago, ZELOMOTH said: Οκ, καλές πτήσεις τότε.. Δάκρυσα χαχαχα
micos000 Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου 13 ώρες πριν, VonDoulen είπε θα το δω....αλλά έχω να μπω στο bios από τότε που το πήρα....πριν 1 χρόνο. Δεν έχω αλλάξει κάτι στις ρυθμίσεις. Δεν έχει σημασία. Μπορεί να τελείωσε η μπαταρία και μετά από κάποια διακοπή ρεύματος να γύρισε σε default (λέω τώρα, δεν ξέρω). Κάνε όμως έναν έλεγχο.
VonDoulen Δημοσ. 27 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 6 ώρες πριν, micos000 είπε Δεν έχει σημασία. Μπορεί να τελείωσε η μπαταρία και μετά από κάποια διακοπή ρεύματος να γύρισε σε default (λέω τώρα, δεν ξέρω). Κάνε όμως έναν έλεγχο. Χμμμ....μπορεί να μην έχεις άδικο, γιατί το έβγαλα απ'τη πρίζα για 1 βδομάδα, λόγω Πάσχα. Απ'την άλλη όμως καινούργιο PC 1 έτους να τελειώσει η μπαταρία? Κράταγα άλλα PC 10-15 χρόνια χωρίς ν'αλλάξω μπαταρία. 18 ώρες πριν, comfuzio είπε Σαν να μην έκανες τίποτα είναι αυτό, δες με κάνα σοβαρό a/v ή/και malwarebytes. Καλύτερο από κάτι 360 αλλά στην καλύτερη ένα μέτριο a/v, στο price range αυτό υπάρχουν καλύτερες επιλογές. Πέραν από τα settings που είπαν τα παιδιά δες αν υπάρχει και κάποιο firmware/bios update από τον κατασκευαστή για να περάσεις. Καμιά φορά παλιό bios με κάποιο πρόσφατο windows update μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα όχι απαραίτητα, δεν είναι όλα τα βραχυκυκλώματα αυτόματα καταστροφικά ως προς την φύση τους αλλά ναι εκεί πάει πρώτα το μυαλό. Για μένα δες όταν του δίνεις εντολή να κλείσει, κλείνω κανονικά; Γιατί έχω δει pc πρόσφατα που απλά δεν κλείνουν, κολλάει κάποιο service/πρόγραμμα και μένουν στο τελευταίο στάδιο πριν το οριστικό κλείσιμο. Ίσως να θες να τρέξεις και κάνα "sfc /scannow" ως admin σε CMD να δεις αν έχεις κάποιο πειραγμένο αρχείο συστήματος. Αν βρει corrupted files, το τρέχεις και 2η φορά στα καπάκια μέχρι να πει ότι δεν βρήκε και φυσικά μετά κάνεις reboot και κοιτάς πως πάει. Δάκρυσα χαχαχα -Κατέβασα & έτρεξα το malwarebytes, όλα καθαρά (ωραίο πρόγραμμα!). -Το bios είναι updated. -Κανονικά κλείνει & μάλιστα ταχύτατα, εκτός αν κάνει widows update. Κάποιες φορές αναφέρει ότι το Steam τρέχει, αλλά το κλείνει άμεσα. -Σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα