GeorgePetr Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου Καλησπέρα! Έχουμε ένα μικρό κομμάτι μέσα στο μπάνιο που μάλλον κάποτε ήταν μπαλκονάκι. Πλέον είναι κλειστό και έχει τοποθετηθεί πλυντήριο ρούχων. Η ερώτηση μου είναι εάν μπορεί να μπεί και στεγνωτήριο εκεί ή θα υπάρξει πρόβλημα λόγο βάρους. Η πολυκατοικία είναι του 1958. Ευχαριστώ!
andreas1gr Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου Πας σε έναν πολιτικό μηχανικό και θα δου απαντήσει υπεύθυνα. 1
Lucifer Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου Η κάτοψη είναι άχρηστη γιατί δε δείχνει κολώνες, αλλά ένα στεγνωτήριο ζυγίζει κάνα 60κιλο. Αν έχετε σταθεί 2 άτομα στο μπαλκονάκι και δεν έπεσε, σηκώνει και το στεγνωτήριο. 3
georgiouu Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου Για να ρωτας κατι φοβασαι.σε φοβιζει η κατασταση του μπαλκονιου;ειναι παλιο;υποψη οτι δεν ειναι μόνο θέμα βάρους γιατί ένα στεγνωτηριο έχει και κραδασμούς δημιουργεί συντονισμό 1
GeorgePetr Δημοσ. 26 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 5 λεπτά πριν, georgiouu είπε Για να ρωτας κατι φοβασαι.σε φοβιζει η κατασταση του μπαλκονιου;ειναι παλιο;υποψη οτι δεν ειναι μόνο θέμα βάρους γιατί ένα στεγνωτηριο έχει και κραδασμούς δημιουργεί συντονισμό Είναι παλιά η πολυκατοικία και γνωρίζω ότι υπάρχει όριο βάρους στα μπαλκόνια γενικα
basilis_k6 Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου 4 λεπτά πριν, GeorgePetr είπε Είναι παλιά η πολυκατοικία και γνωρίζω ότι υπάρχει όριο βάρους στα μπαλκόνια γενικα αν το κλεισατε με τοιχους ειστε ηδη πολλα στεγνωτηρια βαρος εξτρα.
cthulhucarbide Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου Το να φοβάσαι να βάλεις ένα βάρος όσο ένας (ή μισός) άνθρωπος σημαίνει πως το μπαλκόνι είναι ήδη έτοιμο να πέσει. Αν το εμπιστεύεσαι αρκετά για να βγεις έξω να δεις αν βρέχει τότε μάλλον το βάρος μιας συσκευής δεν είναι τίποτα
NikosKallithea Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου 1 ώρα πριν, Lucifer είπε Η κάτοψη είναι άχρηστη γιατί δε δείχνει κολώνες, αλλά ένα στεγνωτήριο ζυγίζει κάνα 60κιλο. Αν έχετε σταθεί 2 άτομα στο μπαλκονάκι και δεν έπεσε, σηκώνει και το στεγνωτήριο. Κολώνες συνήθως δεν εχουν τα μπαλκόνια και περαν των 60 κιλών του πλυντηρίου ειναι και οι τοίχοι μισο ενα τονο βάρος που εχουν χτίσει γυρω γυρω, με λιγα λόγια δεν ειναι και δύσκολο σε σεισμό να βρεθεί το πλυντήριο και οι ένοικοι στον κηπο Καραμπινάτη κακοτεχνία
Lucifer Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε Κολώνες συνήθως δεν εχουν τα μπαλκόνια Δεν εννοώ εξωτερικά, εννοώ οι κολώνες του ορόφου από κάτω ώστε να συμπεραίναμε τουλάχιστον που είναι τα δοκάρια. Επίσης ο τοίχος φαίνεται 20άρης, μου φαίνεται δύσκολο να μην πατάει κάπου η εσωτερική γωνία του μπαλκονιού. Δείχνει και αλουμίνια, οπότε λογικά θα παίζει κανένα στηθαίο 1-1.5 μέτρο και μετά τζάμι. Δεν ξέρουμε χωρίς την τομή, αλλά και πάλι δεν μιλάμε για 3 μέτρα τοίχο με το βάρος που θα έφερε.
teot Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου (επεξεργασμένο) Άποψή μου χωρίς να είμαι ειδικός..... Αν η μοναδική πρόσβαση του χώρου που έχεις κυκλώσει είναι απο το WC.... το θεωρώ απίθανο να ήταν μπαλκόνι και να υπήρχε πόρτα για να βγαίνεις απο το WC Βέβαια είναι κατασκευή του 1958 (που μπορείς να δεις διάφορα απίθανα στις κατασκευές) ... αλλά και πάλι το θεωρώ απίθανο να υπήρχε μπαλόνι με πρόσβαση από το WC Επεξ/σία 26 Απριλίου από teot
mariosnik_ Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου (επεξεργασμένο) Δεν έχω καταλάβει από την περιγραφή σου πως είναι το μπάνιο σας που παλιά ήταν μπαλκονάκι... Θα σου έλεγα μην κάνεις τίποτα και ρώτα έναν πολιτικο μηχανικό που θα τον καλέσεις και θα τον πληρώσεις για να δει τον χώρο μετα από αυτοψια. Edit: Ερώτηση, κάτω από τα ντουβάρια που τα έχεις κυκλωσει στην φώτο και λέει 1.95 x 1.17, στον από κάτω όροφο υπάρχουν αντίστοιχα ντουβάρια; Εκείνο το σημείο που έχεις κυκλωσει ήταν παλιά το μπαλκονάκι και το κλεισατε μετα; Επεξ/σία 27 Απριλίου από mariosnik_
πέρα στους πέρα κάμπους Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου Εγώ δεν θα έβαζα εκεί πλυντήριο (στεγνωτήριο οκ). Στο στίψιμο το πλυντήριο δημιουργεί πάρα πολλούς κραδασμούς, μπορεί να αποκτήσεις πρόβλημα στο μέλλον, και δε θα είναι λόγω βάρους. 2
techartware Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου (επεξεργασμένο) Αν πρέπει υποχρεωτικά να τοποθετηθεί εκεί, ίσως θα μπορούσε να στηριχθεί με στριφώνια στον τοίχο μια ατσάλινη βάση πλυντηρίου, η οποία θα ακουμπά ταυτόχρονα και στο δάπεδο, στη λογική που κάποια έπιπλα μπάνιου στηρίζονται: το έπιπλο πατάει κάτω και ο νιπτήρας στηρίζεται επάνω του και με στριφώνια στον τοίχο. Αρκεί φυσικά ο τοίχος δίπλα να είναι γερός και να μπορούν να γίνουν οι αντίστοιχες τρύπες. Έχω δει και εξωτερικές μονάδες μεγάλων κλιματιστικών να τοποθετούνται σε τοίχο αποκλειστικά με βάσεις, οι οποίες φτάνουν σε βάρος τα 50 κιλά. Επεξ/σία 27 Απριλίου από techartware
dimitrins Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου 4 hours ago, Lucifer said: Δεν εννοώ εξωτερικά, εννοώ οι κολώνες του ορόφου από κάτω ώστε να συμπεραίναμε τουλάχιστον που είναι τα δοκάρια. Επίσης ο τοίχος φαίνεται 20άρης, μου φαίνεται δύσκολο να μην πατάει κάπου η εσωτερική γωνία του μπαλκονιού. Δείχνει και αλουμίνια, οπότε λογικά θα παίζει κανένα στηθαίο 1-1.5 μέτρο και μετά τζάμι. Δεν ξέρουμε χωρίς την τομή, αλλά και πάλι δεν μιλάμε για 3 μέτρα τοίχο με το βάρος που θα έφερε. Aρες κουκουνάρες μάρες 1
Lucifer Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου 6 λεπτά πριν, dimitrins είπε Aρες κουκουνάρες μάρες Είμαι έτοιμος να μάθω τι σκέφτηκα λάθος, με δεδομένο ότι μιλάμε για ημιυπαίθριο χώρο που κλείστηκε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα