Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/4/2025 στις 12:45 ΠΜ, Swimmer21 είπε

Το φίλτρο του air-condition πρέπει να το καθάρισα πέρσυ το καλοκαίρι, το εβγαλα, είχε μια ελαφριά γκρι σκονη, το έπλυνα και οκ.

Από τότε δεν το έχω καθαρίσει η αλήθεια είναι αλλά δεν ήταν γκρι απέξω.

Eτσι λεει το manual, να αφηνεις τα φιλτρα ακαθαριστα για 9-10 μηνες?

Κι αφου δουλευεις το ερκοντισιον ολο το χρονο ειναι αυτονοητο θα πρεπει να τα καθαριζεις πιο συχνα.

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.

Φταίει το κερί 100%. 
Προφανώς είναι κερί παραφίνης που βγάζει μαύρη φλόγα. 
Το έπαθα κι εγώ πριν 2 μήνες με τα κεριά του γάμου μου. Έγινε ΟΛΟ το σπίτι μαύρο. Μα όλο.... ακόμα και δωμάτιο που για να μπεις κάνεις γκελ (δεν είναι στην ίδια ευθεία με το σαλόνι που τα είχαμε αναμένα). 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 27/4/2025 στις 11:45 ΠΜ, Dinos1973 είπε

Το τζάκι είναι έχει ειπωθεί εδώ και πολλά χρόνια ότι η χρήση του είναι χειρότερη και από το να είσαι βαριά καπνιστής!

για ποιον ομως? γιαυτον που το εχει στο σπιτι του ή για τον αλλο που αναπνευει τους ρυπους της καπνοδοχου?

Δημοσ.
9 minutes ago, fitsoulas2024 said:

για ποιον ομως? γιαυτον που το εχει στο σπιτι του ή για τον αλλο που αναπνευει τους ρυπους της καπνοδοχου?

ειδικα για αυτον που εχει το σπιτι, εαν νομιζει οτι δεν βλεπει τον καπνο και ειναι οκ, ειναι πολυ γελασμενος!

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

ειδικα για αυτον που εχει το σπιτι, εαν νομιζει οτι δεν βλεπει τον καπνο και ειναι οκ, ειναι πολυ γελασμενος!

ο καπνος αυτος ειναι ιδιος με τον καπνο που βγαινει απο την καπνοδοχο?

Δημοσ.
16 minutes ago, fitsoulas2024 said:

ο καπνος αυτος ειναι ιδιος με τον καπνο που βγαινει απο την καπνοδοχο?

κατα την καυση απεπευθερονται διαφορα αερια, δεν ειναι μονο ο καπνος απο την καπνοδοχο!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dinos1973 είπε

κατα την καυση απεπευθερονται διαφορα αερια, δεν ειναι μονο ο καπνος απο την καπνοδοχο!

ναι, αυτα τα αερια που απελευθερωνονται απο τη φωτια μεσα στο σπιτι, ειναι εξισου βλαβερα με τον μαυρο καπνο που βγαινει απο τη καπνοδοχο και τα στροβιλιζομενα μικροσωματιδια του?

Δημοσ.
On 27/04/2025 at 00:45, Swimmer21 said:

Το φίλτρο του air-condition πρέπει να το καθάρισα πέρσυ το καλοκαίρι, το εβγαλα, είχε μια ελαφριά γκρι σκονη, το έπλυνα και οκ.

Από τότε δεν το έχω καθαρίσει η αλήθεια είναι αλλά δεν ήταν γκρι απέξω.

Γουάτ δε άκτουαλ φακ???? Σοβαρά;
Τα φίλτρα θέλουν τουλάχιστον 1 φορά τον μήνα και αν το χρησιμοποιείς καθημερινά 5-6+ ώρες, 1 φορά την εβδομάδα. Αν περιμένεις να δεις σκόνη στα φίλτρα για να τα καθαρίσεις, είναι αργά. Άσε που είναι αυτά που καθυστερούν την μπίχλα στο υπόλοιπο κλιματιστικό (πέρα από την παραμονή υγρασίας μετά την ψύξη, χωρίς στέγνωμα).

Δημοσ.
3 hours ago, csontheline said:

Τα φίλτρα θέλουν τουλάχιστον 1 φορά τον μήνα και αν το χρησιμοποιείς καθημερινά 5-6+ ώρες, 1 φορά την εβδομάδα.

Υπερβολικά υπερβολική υπερβολή, τόσο συχνά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, konc said:

Αν μένεις σε αποστειρωμένο χώρο, ναι. Για το μέσο σπίτι του κέντρου που αερίζει -έστω και λίγο- καθημερινώς, όχι. Αλλά ο καθένας, ότι θέλει εναποθέτει στα πνευμόνια του. Για παράδειγμα, το να πεις σε έναν καπνιστή να τα καθαρίζει (γενικώς, όχι απαραίτητα τόσο συχνά), το λες και άσκοπη αεριοποίηση σιέλου.

Edit : Είναι τόσο απίστευτα απλό, που το καθιστά οριακά χαζό να μην γίνεται τόσο συχνά. Κυριολεκτικά 3 λεπτά να βγουν, πλυθούν, σκουπιστούν, ξαναμπούν.
Περισσότερες πληροφορίες στο σωστό νήμα.

Επεξ/σία από csontheline
  • Like 1
Δημοσ.
On 28/04/2025 at 14:48, Pintsie said:

Φταίει το κερί 100%. 
Προφανώς είναι κερί παραφίνης που βγάζει μαύρη φλόγα. 
Το έπαθα κι εγώ πριν 2 μήνες με τα κεριά του γάμου μου. Έγινε ΟΛΟ το σπίτι μαύρο. Μα όλο.... ακόμα και δωμάτιο που για να μπεις κάνεις γκελ (δεν είναι στην ίδια ευθεία με το σαλόνι που τα είχαμε αναμένα). 

Αυτό ήταν, μιλάμε όλη η ζημιά έγινε σε 2 βραδια.

Είχα ένα κερί από το τζάμπο που ειχε περισσέψει και είπα να το ανάψω.

Ταυτόχρονα συνήθως θα έβαζα το κλιματιστικό είτε στην λειτουργία αφυγραντήρα είτε το βράδυ σε θέρμανση στους 21, αλλά πάντα στην λειτουργία ιονιστη ταυτόχρονα.

Μέγα λάθος γιατί κόλλησε παντού αυτή η μαυρίλα.

Παιδιά σφουγγαρισα τους τοίχους 2 φορές.

Από δω και πέρα σταματάω εντελώς την λειτουργία ιονιστη, δεν έχει νόημα. 

Και καθαρισμό φίλτρων κάθε 1 μήνα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε

Είχα ένα κερί από το τζάμπο που ειχε περισσέψει και είπα να το ανάψω.

Όπως είπα και προηγουμένως, με κόψιμο του φιτιλιού θα είσαι οκ. Τα ξύλινα θέλουν μόλις 1-2mm, τα κλασικά ~0.5cm, και σίγουρα αν κάνουν μπίλια στην άκρη, οπωσδήποτε σβήσιμο και κόψιμο 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, konc είπε

τα μανιουλς συνηθως λενε καθε δυο βδομαδες. Εγω αυτο δεν το τηρω γιατι δε καπνιζω, αλλα μια φορα το χρονο ειναι καθαρη τεμπελια/αδιαφορια

• Like 1
Δημοσ.
12 minutes ago, fitsoulas2024 said:

τα μανιουλς συνηθως λενε καθε δυο βδομαδες. Εγω αυτο δεν το τηρω γιατι δε καπνιζω, αλλα μια φορα το χρονο ειναι καθαρη τεμπελια/αδιαφορια

Καλά άμα έχεις 45 πράγματα την ημέρα στο μυαλό σου, που να σκεφτείς να καθαρίσεις και τα φίλτρα.

Έχουμε γεμίσει με 15 καθημερινές μικροεκρεμμοτητες που έχουμε χάσει την μπάλα 😂

Μου φαίνεται θα βάλω calendar reminders

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Swimmer21 είπε

Από δω και πέρα σταματάω εντελώς την λειτουργία ιονιστη, δεν έχει νόημα. 

Και καθαρισμό φίλτρων κάθε 1 μήνα

δεν εχω πατησει ποτε αυτο το κουμπι σε καμια συσκευη. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...