Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Αυτα θα καλυπτουν ενα σπιτι 100 τετραγωνικα ?

Τα Powerline ειναι πιο καλη ή κακη λυση ?

Τα powerline είναι obsolete λύση, δεν μπορούνε να πάνε σε gigabit ταχυτητες (βασικά από τα 100 και πάνω έχετε γειά βρυσουλες), και η devolo που ήταν η κυρια εταιρεία έχει ψιλοσταματησει να ασχολείται 

Η καλύτερη λύση για σένα  είναι mesh σύστημα (tplink που ειναι η φτηνοτερη αξιοπιστη σε λειτουργία access point, οχι λειτουργια router, μπροστα απο το αλλο router, θα εχεις θεματα). Δες το Tp link deco x50. Λογικά ένα ζευγάρι θα σε καλυψει σε όλο το σπίτι, και κάνει περίπου 130 ευρώ. 

Η λογική είναι να μπει το καλώδιο στο πρώτο mesh point και μετά δημιουργεί ενιαίο δίκτυο με το επόμενο. Λύθηκαν όλα τα προβλήματά μου με το που τα πήρα αυτά τα μαραφέτια. Περνάνε τοίχους, περνάνε τα πάντα, και λόγω του mesh δικτύου δεν έχεις πρόβλημα αποσύνδεσης περνώντας από το ένα δίκτυο στο άλλο. Που ήταν το βασικό πρόβλημα των repeaters. 

Έχει και η xiaomi κάποια μοντέλα αλλά δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικά ειναι. H εταιρεία που έβγαλε πρώτη αυτή την τεχνολογία αν δεν κάνω λάθος σε μεγάλη κλίμακα είναι η ubiquity αλλά είναι πιο ακριβή. 

Θα δώσεις σε κάθε περίπτωση πολλά παραπάνω από 20 ευρώ που έβαλες για 100 τμ.

Επεξ/σία από tzavardin
  • Thanks 1
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, tzavardin είπε

Δες το Tp link deco x50. Λογικά ένα ζευγάρι θα σε καλυψει σε όλο το σπίτι, και κάνει περίπου 130 ευρώ. 

Αυτα δεν χρειαζοντε και router που θα συνδεθει στην αναμονη απο το καλωδιο δικτυου ?

Δεν ειναι για το δικο μου σπιτι αλλα για αλλο που του δινω καλωδιο .Εγω ασυρματα εκτος τα κινητα μια σκουπα xiaomo εχω μονο και εχω διαχωρισει το wifi σε 5 και 2,4 που θελει η σκουπα 

Την τηλεοραση την συνδεω με καλωδιο .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Αυτα δεν χρειαζοντε και router που θα συνδεθει στην αναμονη απο το καλωδιο δικτυου ?

Δεν ειναι για το δικο μου σπιτι αλλα για αλλο που του δινω καλωδιο .Εγω ασυρματα εκτος τα κινητα μια σκουπα xiaomo εχω μονο και εχω διαχωρισει το wifi σε 5 και 2,4 που θελει η σκουπα 

Την τηλεοραση την συνδεω με καλωδιο .

Αν έχουμε καταλάβει καλά, από το router του δικού σου σπιτιού, στέλνεις καλώδιο σωστά;  (Λέω έχουμε γιατί και το πρώτο παιδί που απάντησε σου είπε να το σετάρεις ως access point το xiaomi  router που είχες δείξει, οπότε προφανώς κατάλαβε το ίδιο.)

Οπότε η γραμμή η δικιά σου συνδέεται με το router του παρόχου, και από το router του παροχου στέλνεις ένα cat6 σε ένα δίπλα σπίτι.

Και η ερώτηση είναι πως θα έχει καλό wifi το δίπλα σπίτι. Τι θα συνδέσεις δηλαδή στο cat6 για να εκπεμπει wifi. Αν ισχύουν τα παραπάνω ή απάντηση είναι αυτό που είπα. 

Όλες οι παραπάνω συσκευές που έβαλες, αλλά και τα deco θα δουλέψουν αλλά σε access point mode, όχι σε router mode. Δε θες να έχεις ένα router μπροστά από ένα άλλο router για πολλούς λόγους, και δεν χρειάζεται κιόλας. 

Πληροφοριακά τα deco είναι και routerακια, δηλαδή έχουν router mode. Αυτό που θα κάνουν είναι να δημιουργήσουν ένα νέο wifi δίκτυο εντός εκείνου του σπιτιού και να λειτουργούν μεταξύ τους ως mesh, δηλαδή ως ενιαίο δίκτυο, ένα όνομα, ένας κωδικός.

Δε θα μπλεχτεί με το δικό σου wifi δίκτυο του router, μπορεί βέβαια να έχει το ίδιο όνομα και κωδικό αν εσύ το θελήσεις. 

Tldr: όχι δε χρειάζεσαι δεύτερο router στην ίδια γραμμή, και δεν είναι και καλό, εκτός αν παίζει κάτι άλλο που δεν κατάλαβα 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, tzavardin είπε

Αν έχουμε καταλάβει καλά, από το router του δικού σου σπιτιού, στέλνεις καλώδιο σωστά;  (Λέω έχουμε γιατί και το πρώτο παιδί που απάντησε σου είπε να το σετάρεις ως access point το xiaomi  router που είχες δείξει, οπότε προφανώς κατάλαβε το ίδιο.)

Οπότε η γραμμή η δικιά σου συνδέεται με το router του παρόχου, και από το router του παροχου στέλνεις ένα cat6 σε ένα δίπλα σπίτι.

Και η ερώτηση είναι πως θα έχει καλό wifi το δίπλα σπίτι. Τι θα συνδέσεις δηλαδή στο cat6 για να εκπεμπει wifi. Αν ισχύουν τα παραπάνω ή απάντηση είναι αυτό που είπα. 

Αυτό ακριβώς θέλω. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αυτό ακριβώς θέλω. 

Ναι, ιδανικά θες ένα mesh δίκτυο. Τώρα το πόσο καλό και δυνατό, όπως είπε και άλλος παραπάνω είναι συνάρτηση της κάτοψης του σπιτιού (αν εχει κενά σημεία, κάποιο  διάδρομο στη μέση να πνίγει το σήμα, κολώνες μέσα στη μέση του σπιτιού, και ένα σωρό άλλα πράγματα), και του τη χρήση θα κάνουν στο δίπλα σπίτι. Αν είναι κάποια θεία που θέλει να έχει wifi μόνο στον κεντρικό χώρο, είμαστε οκ και με ένα μονό access point gigabit σαν αυτό το routerάκι των 60 ευρώ που βάλατε στην προηγούμενη σελίδα. 

Από εμπειρία έχοντας σετάρει δυο τρία σπίτια με παρόμοιες συσκευές, στα 100τμ θες δύο repeaters ο κόσμος να χαλάσει. Χοντρικά ο κανόνας είναι ότι ένα καλό access point μπορεί να παίξει καμπάνα στο διπλανό δωμάτιο με έναν τοίχο ενδιάμεσα (αντίστοιχα στον κάτω όροφο αν είσαι από πάνω), χωρίς τοίχο πάει εύκολα κοντά στα 10 μέτρα. Στο δεύτερο δωμάτιο στη σειρά όμως τα βρίσκει σκούρα. Καθρέφτες και κολώνες ενδιάμεσα χειροτερεύουν τα πράγματα. 

Με βάση τα παραπάνω χρησιμοποιείς το επόμενο mesh access point στο τελευταίο σημείο που το προηγούμενο έπαιζε τέλεια, μέχρι να καλύψεις το χώρο σου. Στη χειρότερη στην περίπτωσή σου, κολλάς ένα ίδιο τρίτο στο δίκτυο, αλλά δεν πιστεύω να σου χρειαστεί. 

Θα έλεγα να πας σε wifi 6, 2025 έχουμε: Έστειλα παραπάνω το x50, υπάρχει και από τη Xiaomi μοντέλo, αλλά δεν ξέρω πόσο καλά δουλεύει. Υπάρχει και το X10, και το Χ60 από tplink. Διαφορές έχουν αρκετές, όρεξη να έχεις να ψάχνεις. Επίσης έχει διαφορά στα tplink το κάθε version, άμα δεις λένε v1, v2. Εγώ θα πρότεινα το x50. Γενικά xiaomi και tplink είναι από τις φτηνές μάρκες. Ubiquity, mikrotik και κάποιες άλλες είναι καλύτερες και ακριβότερες. 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή μπερδεύτηκα κάτι τέτοιο αν κατάλαβα καλά δεν θα κάνει; 

https://www.skroutz.gr/s/19604178/Xiaomi-Mi-Router-4A-Gigabit-Version-Asyrmato-Router-Wi-Fi-5-me-2-THyres-Ethernet.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αυτό ακριβώς θέλω. 

Εγώ που ήθελα το ethernet καλώδιο να το κάνω wifi πήρα ένα https://www.skroutz.gr/s/23798111/TP-LINK-TL-WA801N-v6-Access-Point-Wi-Fi-4-Single-Band-2-4GHz.html ,έβαλα το καλώδιο απο πίσω ,έβαλα κωδικό στο λαπτοπ και συνδέθηκα κατευθείαν.Φτηνό,χωρίς πολλά πολλά ,αλλά μια χαρά για εκεί που το θέλω.

Επεξ/σία από Ukforthemoment
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εγώ που ήθελα το ethernet καλώδιο να το κάνω wifi πήρα ένα https://www.skroutz.gr/s/23798111/TP-LINK-TL-WA801N-v6-Access-Point-Wi-Fi-4-Single-Band-2-4GHz.html ,έβαλα το καλώδιο απο πίσω ,έβαλα κωδικό στο λαπτοπ και συνδέθηκα κατευθείαν.Φτηνό,χωρίς πολλά πολλά ,αλλά μια χαρά για εκεί που το θέλω.

Άρα και αυτό που είπα παραπάνω κάνει. 

Σωστα; 

Αυτό που λες μέχρι τι ταχύτητα είναι; 

Διόρθωση: είδα ότι είναι μέχρι 300mbps και έχω 1000

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Άρα και αυτό που είπα παραπάνω κάνει. 

Σωστα; 

Αυτό που λες μέχρι τι ταχύτητα είναι; 

Η ταχύτητα εδω ,είμαι Αγγλία,είναι χάλια.Το σπίτι ειναι με πολύ χοντρους τοίχους και το wifi φτάνει πεθαμένο εκεί που το χρειάζομαι.Οπότε δεν ήθελα να χάνω ακόμα πιο πολύ ταχύτητα απο χάλια σήμα.

17664494156.png

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Η ταχύτητα εδω ,είμαι Αγγλία,είναι χάλια.Το σπίτι ειναι με πολύ χοντρους τοίχους και το wifi φτάνει πεθαμένο εκεί που το χρειάζομαι.Οπότε δεν ήθελα να χάνω ακόμα πιο πολύ ταχύτητα απο χάλια σήμα.

17664494156.png

66.png

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Είχα την εντύπωση ότι εκεί έχετε πολύ πιο καλές ταχύτητες. 

Οχι  και τόσο σε αγροτικές περιοχές όπως ειναι εδώ που είμαι εγώ.Τον ιδιοκτήτη δεν τον ενδιαφέρει να αναβαθμίσει οπότε βολευομαι με ότι υπάρχει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Οχι  και τόσο σε αγροτικές περιοχές όπως ειναι εδώ που είμαι εγώ.Τον ιδιοκτήτη δεν τον ενδιαφέρει να αναβαθμίσει οπότε βολευομαι με ότι υπάρχει.

Πάλι καλά 

Εδω σε Ελλάδα σε χωριά η ταχύτητα είναι τραγική χωρίς δυνατότητα αναβάθμισης 

Σε χωριό της Κύμης με το ζόρι 3mbps 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...