geopapa Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Η συνδεση IP- ΑΦΜ υπάρχει εδω κ πανω απο 20 χρόνια, δεν συνδεθηκαν τώρα αυτό που θελουν να πουν με αυτό στο πόπολο ειναι οτι το προστιμο θα μπαίνει αυτόματα στο taxis. 1
pontez2 Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, The_Judas είπε Μεγάλη προσοχή όσοι δίνετε κωδικούς σε γείτονες-φίλους... μην βρεθείτε μπλεγμένοι. Επίσης όσοι έχουν airbnb να δω πως θα βγάλουν άκρη. Ίσως με κάποιο πολύ αυστηρό dns μέσα στο router. Τι εννοεις οτι το νομοσχέδιο δεν έχει προβλέψει πως ο εκάστοτε πελάτης σε ξενοδοχεία ή rbnb μπορει να κατεβάσει ή να δει μια online ταινία; Η οτι στο ΑΦΜ του μπαρμπα Γιωργη που του έχουν βάλει τα ανηψια του internet μπορει να του κλέβει ο γείτοντας; Το μέτρο ετσι οπως έχει περαστει αυτη τη στιγμη (βάσει των δημοσιευμάτων πάντα), ειναι καθαρά εισπρακτικό και δεν έχει καμία σχέση με προστασία. Θα μπορουσαν πχ να στέλνουν προειδοποίηση, να ενημερωνει ο πάροχος οτι βλέπουμε οτι απο το ρουτερ σας κατεβαίνει υλικο με πνευματικά δικαιώματα. Πάρτε τα μέτρα σας, να σας στειλουμε τεχνικο (με χρέωση) να ελεγξει τι συμβαίνει κτλ κτλ. Φθάνουμε στο σημείο να φοβόμαστε που έχουμε ιντερνετ επειδη ειδαμε μια εκπομπή στο youtube και ο πάροχος μπορει να το πέρασε για "κατέβασμα" Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από pontez2
αποστόλης Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι ότι με το που βγήκε αυτός ο νόμος , έσπευσαν όλες οι online προσωπικότητες να προμοταρουν vpn. 2
mindreader Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ (μια αρχαιοτητα την εχω στους υπολογιστες...) Δεν θεωρω οτι για την πλειοψηφια του κοσμου οτι θα αλλαξει κατι. Εκτιμω οτι θελουν να κυνηγησουν, οπως ειπωθηκε, τα μποξακια. Οσα χρονια θυμαμαι τον εαυτο μου, παντα υπηρχε ενα κυνηγι για τις παρανομες ταινιες, οκ, μπορω να το καταλαβω. Φαινεται τωρα οτι το πανε ενα βημα παραπερα, αλλα και παλι ειναι extreme, και εξηγω. Αν πουμε οτι θα εφαρμοστει κατ'αρχας, περα απο μποξακια, πιστευω οτι θα χτυπησουν 'διακινητες'. Αλλο κατεβασα μια ταινια να δω ενα βραδυ, και αλλο 24x7 στριμαρω και προσφερω ταινιες σε ολο το ντουνια. Δε νομιζετε; Αν φτασει το κρατος, να βαραει προστιμα, στον απλο πολιτη-μη διακινητη, που εχει φαει ξυλο απο χιλιες μερες καθε μερα (μην τα πω, τα ζειτε, οσοι ειστε ενηλικες), το θεωρω απιθανο. Θυμηθειτε και φαση 'αντικαπνιστικος νομος'...καταλαβαινεται. Στη χαση και στην φεξη. Ετσι κι αλλιως, ο τρομος που πουλανε με τα γνωστα ΜΜΕ που διαρκως τρομοκρατουν τον κοσμο για να ειναι σε διαρκη καταστολη με διαφορα προσχηματα (ο τραμπ, ο πουτιν, ο covid, η κλιματικη κριση, τα blackout της ισπανιας, τα ακαθαριστα οικοπεδα, και παει λεγοντας), ηδη εχουν φερει αποτελεσμα, και μαλιστα 'εκει που επρεπε', καθως γνωστοι μου χωρις πολλες τεχνικες γνωσεις και απαιτησεις που απλα 'βλεπουν μπαλες', πηγαν και εκαναν συνδρομη, τρομοκρατημενοι....απο το τον 'ακομη ενα τρομο' των συγκεκριμενων προστιμων....μποξακια που λεγαμε πιο πανω κλπ. Αρα στοχος σχεδον επετευχθη σε αρκετα μεγαλο βαθμο. Να μην πω, για ανθρωπους που κατεβαζουν ταινιες, σε χρονο ενος λεπτου (για την δουν στο σπιτι), απο δικτυα του δημοσιου (πχ syzefxis), ή φοιτητες απο το δικτυο του πανεπιστημιου, ή ακομη και απο free δημοτικα wifi κλπ....@@@@@ ip θα δουν εκει...και μην πει κανεις και για mac address γιατι αντε.... Αυτες ειναι οι σκεψεις μου. Οσοι τρομοκρατουν εδω, το 98% του κοσμου, για το 2% που ισως φαει ενα προστιμο, ας το ξανασκεφτουν. 1
Stratosnis Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 15 hours ago, Malthador said: Έχω συνδρομή Vodafone TV, αλλά το app δεν δουλεύει στο boxάκι μου, οπότε βλέπω TLoU από Stremio. Να περιμένω πρόστιμο ή θα το γλιτώσω; φαντάζομαι το vodafon tv δεν μπαίνει στο stremio ε;
cinemusic Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Αν θελουν να τα κλεισουν ολα ας βαλουν ως παρανομα ακομα και την χρηση vpn ή πχ του real debrid ( γιατι και αυτο συνδεση σε εναν ασχετο server ειναι). Τρελα πουλάνε. Αυτες τις μερες εχω διαβασει ακομα και το ενδεχόμενο να γινει ύποπτος καποιος επειδή κατεβαζει μεγαλο ογκο δεδομένων. Δεν ηξερα οτι εβαλα γρήγορη συνδεση για να μπαίνω μονο να πληρώνω τις τράπεζες και την εφορία
sdikr Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 1 hour ago, pontez2 said: Τι εννοεις οτι το νομοσχέδιο δεν έχει προβλέψει πως ο εκάστοτε πελάτης σε ξενοδοχεία ή rbnb μπορει να κατεβάσει ή να δει μια online ταινία; Η οτι στο ΑΦΜ του μπαρμπα Γιωργη που του έχουν βάλει τα ανηψια του internet μπορει να του κλέβει ο γείτοντας; Το μέτρο ετσι οπως έχει περαστει αυτη τη στιγμη (βάσει των δημοσιευμάτων πάντα), ειναι καθαρά εισπρακτικό και δεν έχει καμία σχέση με προστασία. Θα μπορουσαν πχ να στέλνουν προειδοποίηση, να ενημερωνει ο πάροχος οτι βλέπουμε οτι απο το ρουτερ σας κατεβαίνει υλικο με πνευματικά δικαιώματα. Πάρτε τα μέτρα σας, να σας στειλουμε τεχνικο (με χρέωση) να ελεγξει τι συμβαίνει κτλ κτλ. Φθάνουμε στο σημείο να φοβόμαστε που έχουμε ιντερνετ επειδη ειδαμε μια εκπομπή στο youtube και ο πάροχος μπορει να το πέρασε για "κατέβασμα" έχει προβλέψει η νομοθεσία για το ποιος είναι υπεύθυνος για την σύνδεση (ο κάτοχος, εκτός αν μπορεί να αποδείξει ποιος φταίει) το να πει πως είχα ανοιχτό το wifi και με κλέψανε δεν περνάει
Mr_Terror Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Ειναι πολλα τα προβληματα που θα δημιουργησει ενα μαζικο κυνηγι.Θα χασουν και οι παροχοι γιατι δεν θα εχεις πλεον το κινητρο να βαλεις γρηγορη συνδεση.Και τις γρηγορες συνδεσεις τις προωθούν πολυ οι παροχοι.Θεωρω οτι θα πεσουν καποια πρόστιμα σε κραυγαλέες περιπτωσεις και αυτο ηταν.Δεν υπαρχει Ελληνας που να μην κατεβαζει παρανομα.Τι θα κανουν θα γεμισουν με πρόστιμα τον κοσμο? Υπομονη παιδια θα δειξει το μελλον ποσο σοβαρη ειναι η κατασταση.
Hacker?pcs Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) Άαααλλη παπάτζα αυτό με τη σύνδεση ΑΦΜ-IP. Δεν υπάρχει σύνδεση "ΑΦΜ", κάθε σύνδεση ίντερνετ η οποία είναι ταυτοποίησιμη από πάντα μέσω των logs του ISP είναι συνδεδεμένη με ένα όνομα, αυτό που φαίνεται στο λογαριασμό. Όπως και πριν το νόμο αν μία IP μπλέκεται σε παιδικό πορνό, τρομοκρατία, εμπόριο ναρκωτικών και οτιδήποτε πραγματικά σοβαρό και όχι πειρατεία, η ταυτοποίηση τεχνικά γίνεται σε δευτερόλεπτα και έχουν τσιμπήσει την επόμενη ώρα αυτόν που ανήκει η σύνδεση και πιθανώς και όσοι είναι δηλωμένοι ως φιλοξενούμενοι κτλ. Το αν αυτή την τεχνική δυνατότητα την χρησιμοποιήσουν για πειρατεία με πρόστιμα στο taxis το ονόματος που είναι η σύνδεση είναι άλλο θέμα Επεξ/σία πριν από 21 ώρες από Hacker?pcs
pontez2 Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 15 λεπτά πριν, sdikr είπε έχει προβλέψει η νομοθεσία για το ποιος είναι υπεύθυνος για την σύνδεση (ο κάτοχος, εκτός αν μπορεί να αποδείξει ποιος φταίει) το να πει πως είχα ανοιχτό το wifi και με κλέψανε δεν περνάει Aρα δεν έχει προβλέψει τιποτε. Ολοι γνωριζουμε ποσο ευκολο ειναι να σπάσεις κωδικου wifi και τι συμβαινει σε παππουδες, ξενοδοχεια κτλ κτλ. Εννοειται οτι ο παππους η αν σου κλέβουν ιντερνετ δε μπορεις να το αποδειξεις. Ειναι σα το τους σωληνες της ΕΥΔΑΠ. Φταις εσυ επειδη ειναι μετά το ρολόι. Που θα το καταλαβεις αφου θα σου έρθει ο τεράστιος λογαριασμός.
Aurumnus Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 21 hours ago, klimt said: Εννοείται πως εκτός από το vpn πρέπει να αλλάζουμε και τον dns server του παρόχου. Αυτό πως γίνεται; Και χρειάζεται να αλλάξουμε το modem του παρόχου για το κάνουμε;
Moderators Malthador Δημοσ. πριν από 21 ώρες Moderators Δημοσ. πριν από 21 ώρες 17 hours ago, sdikr said: Δεν σε καλύπτει το να διαθέτεις πχ συνδρομή στο vodafone και να βλέπεις απο άλλη πηγή, όπως δεν σε καλύπτει το να το έχεις πχ σε dvd και να κατεβάσεις το blueray κοκ. Δεν νομίζω οτι θα δεχθεί κανείς δικαιολογία το δεν παίζει στο box Μου απο την στιγμή που ενημερώνεσαι πως θέλει box Που δεν έχουν πειραχθεί, ούτε ο Κινέζος θα σε αποζημιώσει για το πειραγμένο box του Αστειευόμενος το έγραψα, ωστόσο για να απαντήσω στα σοβαρά: ας φάω πρόστιμο. Θα το προσβάλω, θα πάω στο δικαστήριο και θα εξηγήσω ότι έχω δέκα streaming και gaming συνδρομές. Από εκεί και πέρα αν επισφραγιστεί το πρόστιμο επειδή θα έχω κατεβάσει και πέντε ταινίες πειρατικά (ή ακόμα πιο φαιδρά, αν έχω κατεβάσει μία σειρά που ήδη έχω σε συνδρομή), τότε θα είμαι προσεκτικότερος στο μέλλον. Δεν νομίζω ότι παίζει τέτοιο ενδεχόμενο ωστόσο. 1 hour ago, Hacker?pcs said: Άαααλλη παπάτζα αυτό με τη σύνδεση ΑΦΜ-IP. Δεν υπάρχει σύνδεση "ΑΦΜ", κάθε σύνδεση ίντερνετ η οποία είναι ταυτοποίησιμη από πάντα μέσω των logs του ISP είναι συνδεδεμένη με ένα όνομα, αυτό που φαίνεται στο λογαριασμό. Αυτό είναι το πιο γελοίο, ότι ξαφνικά αγχώθηκαν όλοι πως «συνδέεται το ΑΦΜ με την IP», αγνοώντας ότι αυτό το πράγμα γίνεται τα τελευταία 30 χρόνια.
Jts Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες (επεξεργασμένο) Μέχρι να βάλουν μυαλό οι υπηρεσίες streaming και να μην υπάρχει σπαστό περιεχόμενο σε 15 πλατφόρμες, να μην έχουν περιορισμούς σε διαφορετικές συσκευές με μονοπωλιακά apps, να μην αφαιρούν ξαφνικά περιεχόμενο η πειρατεία είναι η μονόδρομος. Εγώ πραγματικά το επικροτώ, και εξηγώ σε όσους φίλους θέλουν να μάθουν. Καλύτερα 5-10€ σε VPN/debrid/usenet providers και καλύτερη εμπειρία χρήσης με plex/jellyfin κλπ παρά αυτό που γίνεται με τις υπηρεσίες streaming. Και έχω πληρώσει όλες τις μεγάλες υπηρεσίες ανά περιόδους, οπότε ξέρω και από προσωπική εμπειρία το πόσο χάλια είναι. Επεξ/σία πριν από 21 ώρες από Jts
The_Judas Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sdikr είπε έχει προβλέψει η νομοθεσία για το ποιος είναι υπεύθυνος για την σύνδεση (ο κάτοχος, εκτός αν μπορεί να αποδείξει ποιος φταίει) το να πει πως είχα ανοιχτό το wifi και με κλέψανε δεν περνάει Ασχέτως με το ζήτημα των downloads, το ότι πρέπει να μην δίνουμε κωδικούς σε γείτονες είναι δεδομένο... αν κατεβάσει ο άλλος παιδική πορνογραφία, στο δικό σου σπίτι θα μπει η αστυνομία για να σηκώσει ότι υπολογιστή έχεις και θα τρέχεις. επίσης οι κωδικοί πρέπει να αλλάζουν συχνά. Όλα αυτά είναι δεδομένα στην σημερινή εποχή και για την δική μας ασφάλεια. Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από The_Judas 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα