adi32 Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου δεν υπαρχει κανενας λογος ουτε βιντεοκλαμπ να ανοιξουν ουτε να γυρισουμε 30 χρονια πισω Οι μονοι που ισως κινδυνευουν ειναι οσοι εχουν αγορασει απο πειρατες συνδρομες https://www.tovima.gr/print/media/agrieyei-o-kairos-lfgia-tous-peirates/ Παράλληλα, μέσω συνεργασιών με παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISPs) και την ΑΑΔΕ, οι χρήστες που καταναλώνουν παράνομο περιεχόμενο θα ταυτοποιούνται μόνο μέσω εισαγγελικών άρσεων και δικαστικών διαδικασιών, ύστερα από αντλούμενα στοιχεία από εφόδους σε πειρατικές οργανώσεις και σύμφωνα με τα πελατολόγια που θα εντοπίζονται σε αυτές τις αστυνομικές εφόδους. 2 2
BOOKER_ Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Ωραίες εποχές αλλά και εγώ δεν πιστεύω πως τα videoclub ειναι λυση. Για τους 2 στους 100 που ψάχνουν κάτι συγκεκριμένο δεν βγαίνει οικονομικά φαντάζομαι. Ωραία ήταν κ εκείνα τα self videoclub. Που διάλεγες ταινία κ αν την επέστρεφες άμεσα χρεωνωσουν το λιγότερο. 1
sdikr Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου (επεξεργασμένο) 9 hours ago, pontez2 said: Κανείς πολίτης μη επαγγελματίας δεν ειναι υποχρεωμένος να ξέρει τέτοια πράγματα. Και αυτη τη στιγμη αυτο που αισθανομαι εγω ως πολίτης που δε γνωριζει (και δεν ειναι υποχρεωμένος να γνωριζω) ειναι μια ανασφάλια, αφου ο οποιοσδηποτε μπορει να μου κλέψει internet και να κατεβάσει εις βαρος μου οτι θέλει. Προχειρότητα λέγεται.Ασε δε που ο νόμος έτσι οπως το καταλαβαινω βρίσκεται σύγκρουση με την ευρωπαϊκή νομολογία, όσον αφορά το δικαίωμα ιδιωτικής αναπαραγωγής χωρίς άδεια, όταν δεν αποσκοπεί σε οικονομικό όφελος. Με λιγα λογια στην ευρωπη δε διωκουν τοσο ευκολα κάποιον που απλά θα δει μια ταινια online αλλά τους διακινητές. Βέβαια δε ξέρω τι έχουν κάνει στη Γερμανία, μη κάνω τον ξερόλα. Ισως δεν ηταν τοσο "ψεκες" όσο θα θέλαμε. Κάνεις λάθος, άγνοια νόμου δεν αναγνωρίζεται, μην ξεχνάς πως σε αρκετές χώρες στην ΕΕ απαγορεύετε και πηγαίνουν άμεσα τα πρόστιμα στο σπίτι. Εδώ και κάτι απο Γερμανια https://www.bbc.com/news/10116606 2 hours ago, lector said: Εχει προβλεψει και τις καφετεριες με ανοιχτο wifi; Που καθεται ενας να πιει καφε με το λαπτοπ του και γυρευε τι μπορει να κανει; Ή δεν καθεται καν για καφε, μπορει να ειναι και λιγα μετρα παραπερα εξω απο το μαγαζι. Ναι έχει προβλέψει 9 hours ago, Malthador said: Είχα την τύχη να παραστώ και 10-12 φορές σε δικαστήριο στην ζωή μου μέχρι τώρα, οπότε πιθανολογώ τι μπορεί να συμβεί όταν την τελευταία φορά που πήγα σε προηγούμενη υπόθεση ακύρωσε πρόστιμο για κράνος η δικαστίνα επειδή η τύπισσα «μόλις είχε βγει από το κομμωτήριο, μωρέ, και θα της χάλαγε το μαλλί». Δοκίμασε το τότε να δεις τι θα γίνει Επεξ/σία 30 Απριλίου από sdikr 2
lector Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου 4 ώρες πριν, adi32 είπε https://www.tovima.gr/print/media/agrieyei-o-kairos-lfgia-tous-peirates/ Εντωμεταξυ ο δημοσιογραφισκος της πενταρας αναπαραγει τα φανταστικα νουμερα που του λενε οι διαφοροι θιγμενοι μεγαλοκαρχαριες χωρις να μπει καν στον κοπο να τα φιλτραρει ή να τα σχολιασει. 5
Hacker?pcs Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου 9 hours ago, adi32 said: δεν υπαρχει κανενας λογος ουτε βιντεοκλαμπ να ανοιξουν ουτε να γυρισουμε 30 χρονια πισω Οι μονοι που ισως κινδυνευουν ειναι οσοι εχουν αγορασει απο πειρατες συνδρομες https://www.tovima.gr/print/media/agrieyei-o-kairos-lfgia-tous-peirates/ Παράλληλα, μέσω συνεργασιών με παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISPs) και την ΑΑΔΕ, οι χρήστες που καταναλώνουν παράνομο περιεχόμενο θα ταυτοποιούνται μόνο μέσω εισαγγελικών άρσεων και δικαστικών διαδικασιών, ύστερα από αντλούμενα στοιχεία από εφόδους σε πειρατικές οργανώσεις και σύμφωνα με τα πελατολόγια που θα εντοπίζονται σε αυτές τις αστυνομικές εφόδους. Αυτό ακριβώς που είπαμε όσοι ασχολούμαστε, ΔΕΝ θα στήσουν ολόκληρο μηχανισμό για torrents όπως στη Γερμανία αλλά αυτοί που πληρώνουν (όχι τζάμπα) πειρατικά IPTV για cosmote και nova 100% θα τους κυνηγήσουν, πρώτα τους διαμοιραστές και μετά και τους πελάτες 2
gpapadakis Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου 14 hours ago, BOOKER_ said: Ωραίες εποχές αλλά και εγώ δεν πιστεύω πως τα videoclub ειναι λυση. Για τους 2 στους 100 που ψάχνουν κάτι συγκεκριμένο δεν βγαίνει οικονομικά φαντάζομαι. Ωραία ήταν κ εκείνα τα self videoclub. Που διάλεγες ταινία κ αν την επέστρεφες άμεσα χρεωνωσουν το λιγότερο. Spoiler Μου θύμισες τότε που είχα το πρώτο XBOX το μαύρο τσιπαρισμενο με σκληρό δίσκο και με κατάλληλη εφαρμογη, πήγαινα στο βιντεοκλαμπ έπαιρνα 2-3 ταινίες τις έβαζα στο σκληρό δίσκο και μετά από λίγες ώρες τις επέστρεφα (ένα ευρώ νομίζω τότε), και τις έβλεπα από το δισκο οπότε ήθελα. Επίσης ο βιντεοκλαμπας είχε "ξένα" dvd για τους γνωστούς πελάτες επιμελως κρυμμένα στο ταμειο, οπότε έβλεπα ταινίες που δεν είχαν βγει ακόμη σε dvd ελληνικά (χωρίς ελληνικούς υπότιτλους αλλά είχαν αγγλικούς), μερικές φορές δεν είχαν παιχτεί καν στο σινεμά εδώ... Όλα αυτά προ ίντερνετ και κατεβασματων... Άλλες εποχές αυτές 1
zio10 Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου Όσο περισσότερο κυκλοφορούν τα νέα για το νέο νόμο τόσο η πλειοψηφία από φόβο και μόνο μη μπλέξει θα σταματήσει σε μεγάλο βαθμό να παρακολουθεί - κατεβάζει παράνομα. Ακόμα και κανένα πρόστιμο ναη πέσει δηλαδή το στόχο τους θα τον πετύχουν σε μεγάλο βαθμό και αρκετοί θα διαλέξουν 1-2 υπηρεσίες και θα πληρώσουν. Ειδικά για αθλητικά με την ενοποίηση nova-cosmote. 1
NikosKallithea Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου Αληθεια τωρα πες οτι γίνονται βιντεο κλαμπ σε τι μορφή θα νοικιάζουν τις ταινιες σε κασέτες, dvd. Γιατί εχω ενα που παιζει κασέτες στο υπόγειο να τα ανεβασω; 🤣 2
Kostasspil Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου Πλέον ακόμη και νέα λάπτοπ βγαίνουν χωρίς cd/dvd drives, πως θα παίζουν οι ταινίες; 1
The_Judas Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου (επεξεργασμένο) blu ray player χρειαζεται παιδια.. το dvd ειναι χαμηλής ποιότητας 480p... Επεξ/σία 1 Μαϊου από The_Judas
Moderators Malthador Δημοσ. 1 Μαϊου Moderators Δημοσ. 1 Μαϊου 19 hours ago, the_dude_abides said: Άσχετα από το θέμα της πειρατείας... Είναι στενάχωρο που εν έτει 2025 η πρόσβαση σε κινηματογραφικό περιεχόμενο μέσω της νόμιμης οδού είναι φτωχότερη από ποτέ και πιο στενάχωρο το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κοινού δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα... Ας κάνουμε ένα πείραμα... (ας μην πιάσω εξαιρετικά σπάνιες και σινεφίλ ταινίες)... πες οτι θέλω να δω το The Matrix (1999) ταινία που την έβρισκες διαθέσιμη μέχρι και στα κορνφλέικς πριν 15 χρόνια: Ελληνικό Netflix: δεν την έχει ⛔ Ελληνικό Amazon Primevideo: δεν την έχει oύτε ο bezos ⛔ Ελληνικό Disney+: τίποτα και εδώ ⛔ Α κάτσε Matrix = Warner Brothers = HBO max άρα ίσως να την έχει το tv.vodafone.gr που διανέμει HBO περιεχόμενο: ⛔ nope! τίποτα και εδώ έχει όμως το εξαιρετικό (γελάνε οι πράσινοι screensavers) The Matrix Resurrections! Google Play / Youtube rent: ⛔ Sorry! This content is not available in your country. Apple TV Store rent: τίποτα και εδώ μόνο Matrix 4 Ertflix & Cinobo ⛔ προφανώς και δεν το έχουν αλλά δεν θα τα κατηγορήσω γιατί έχουν άλλο ύφος και άλλο περιεχόμενο αρκετά πλούσιο Ant1+ ⛔ όχι Μπορεί να το έχει άλλη ondemand υπηρεσία; (nova tv, cosmote tv δεν έχω σε αυτές συνδρομή αν κάποιος μπορεί να επιβεβαιώσει) Κάτσε να δούμε και το juststream αν βγάζει αποτέλεσμα για Matrix 1999 και ελλάδα: Περισσότερο στενάχωρο βρίσκω το γεγονός ότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν αφενός πως λειτουργούσαν τα κλασικά βιντεοκλάμπς, αφετέρου πως λειτουργούν οι συνδρομητικές πλατφόρμες. Όποιος νομίζει ότι στα βιντεοκλάμπς έβρισκε όλες τις ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει από τις απαρχές του σύμπαντος μέχρι σήμερα, τότε δεν θυμάται καλά. Ένα μέσο βιντεοκλάμπ είχε ένα threshold περίπου 1000-1200 τίτλων ανά πάσα στιγμή. Αν έψαχνες κάτι πιο ψαγμένο (εν προκειμένω τίτλο 25ετίας, όπως το πρώτο Matrix) ήταν πολύ πιθανό να μην τον έβρισκες. Απλά λόγω δομής, οργάνωσης και έλλειψης ενημέρωσης, οι πελάτες που ζητούσαν συγκεκριμένους τίτλους ήταν ελάχιστοι, οι περισσότεροι απλά κάναμε search στα πλαστικά και νοικιάζαμε ότι βρίσκαμε ενδιαφέρον από την περίληψη. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, το Netflix αυτή την στιγμή έχει περίπου 7.500 ταινίες και σειρές διαθέσιμες, ενώ το Prime πρέπει να έχει 10.000. Προφανώς η διαθεσιμότητα διαφέρει από χώρα σε χώρα. Από εκεί και πέρα, όποιος αναζητά συγκεκριμένους τίτλους, πλέον είναι ευκολότερο από ποτέ να τους αποκτήσει νόμιμα, εφόσον τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, ενδεικτικά εδώ για το Matrix. Ένα κάρο επιλογές, DVD, Blu-ray, μόνη της, όλη η τριλογία κλπ. Γενικά μην κρίνετε την pro-internet εποχή με την meta-internet. Τότε για να ενημερωθούμε για τις νέες ταινίες ψάχναμε στις εφημερίδες και τα περιοδικά. Καμία σχέση με σήμερα. 6 1
great Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου Τελικά, εχει πιασει πολυ περισσοτερο απο τι περιμενα αυτη η παπατζα ΑΦΜ-IP Αμα φοβασαι, τοσες streaming πλατφορμες υπάρχουν, και προσφορες για combine. Εαν και παλι δεν θες να πληρωσει καπιος για αυτο τοτε βολευτειτε με τους ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ. 1 minute ago, Malthador said: Περισσότερο στενάχωρο βρίσκω το γεγονός ότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν αφενός πως λειτουργούσαν τα κλασικά βιντεοκλάμπς, αφετέρου πως λειτουργούν οι συνδρομητικές πλατφόρμες. Όποιος νομίζει ότι στα βιντεοκλάμπς έβρισκε όλες τις ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει από τις απαρχές του σύμπαντος μέχρι σήμερα, τότε δεν θυμάται καλά. Ένα μέσο βιντεοκλάμπ είχε ένα threshold περίπου 1000-1200 τίτλων ανά πάσα στιγμή. Αν έψαχνες κάτι πιο ψαγμένο (εν προκειμένω τίτλο 25ετίας, όπως το πρώτο Matrix) ήταν πολύ πιθανό να μην τον έβρισκες. Απλά λόγω δομής, οργάνωσης και έλλειψης ενημέρωσης, οι πελάτες που ζητούσαν συγκεκριμένους τίτλους ήταν ελάχιστοι, οι περισσότεροι απλά κάναμε search στα πλαστικά και νοικιάζαμε ότι βρίσκαμε ενδιαφέρον από την περίληψη πολυ σωστο! υπηρχε και εχει ο κοσμος το Illusion οτι δεν υπαρχουν παλιες ταινιες που εβρισκες στα videoclub, περα απο το section υπήρχε μετα απο πολλα χρονια που ελεγε νεες κυκλοφοριες, ολοι μας πηγαιναμε εκει στις κατηγοριες και καναμε scroll τα κουτακια πιο γρηγορα απο τι γραφει η Gen Z στο κινητο. 2 1
dream21 Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου Εχω σε κουτί κάποιες βιντεοκασετες BETA λεω να τις ανεβάσω να αρχισω να βλεπω ξανα 😂🤣
greengr21 Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου Τον Γεναρη μου πιστωθηκε προστιμο στην ααδε λογω εκπροθεσμου ε9 απο κληρονομια του 2021,τεσσερα χρονια μετα,θεωρητικα δεν θα γινει τιποτα αλλα μην κλαινε καποιοι με μαυρο δακρυ απο την σιγουρια τους😅
nvel Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου 8 λεπτά πριν, dream21 είπε Εχω σε κουτί κάποιες βιντεοκασετες BETA λεω να τις ανεβάσω να αρχισω να βλεπω ξανα 😂🤣 την συγκεκριμένη μην προσπαθήσεις βάλεις σε βίντεο beta δεν θα χωρέσει να μπει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα