Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά. Θα ήθελα τα φώτα σας. Έχω μητρική Asrock X570 Steel Legend η οποία έχει πάνω τον Ryzen 5 3600X. Έχω πάρει έναν Ryzen 7 5800X με τον οποίο σκοπεύω να αναβαθμίσω το σύστημα μου. Το ερώτημα είναι αν η αντικατάσταση είναι plug n play ή θα χρειαστεί επανεγκατάσταση των Windows 10 που έχω στο μηχάνημα? Υπάρχει κάποια περίπτωση να μου βγάλει μπλε οθόνη? Έχω αναβαθμίσει το bios σε σχετικά πρόσφατη έκδοση που υποστηρίζει την γενιά αυτή των επεξεργαστών και έχω εγκαταστήσει τους τελευταίους οδηγούς της AMD για το chipset. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, gramacar είπε

Γεια σας παιδιά. Θα ήθελα τα φώτα σας. Έχω μητρική Asrock X570 Steel Legend η οποία έχει πάνω τον Ryzen 5 3600X. Έχω πάρει έναν Ryzen 7 5800X με τον οποίο σκοπεύω να αναβαθμίσω το σύστημα μου. Το ερώτημα είναι αν η αντικατάσταση είναι plug n play ή θα χρειαστεί επανεγκατάσταση των Windows 10 που έχω στο μηχάνημα? Υπάρχει κάποια περίπτωση να μου βγάλει μπλε οθόνη? Έχω αναβαθμίσει το bios σε σχετικά πρόσφατη έκδοση που υποστηρίζει την γενιά αυτή των επεξεργαστών και έχω εγκαταστήσει τους τελευταίους οδηγούς της AMD για το chipset. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ.

Κατά 99% δεν θα έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα.

Αν θέλεις, για σιγουριά, ακολούθα τα παρακάτω βήματα:

1. Κλείνεις το wifi/βγάζεις καλώδιο δικτύου από το σύστημα

2. Απεγκαθιστάς οδηγούς chipset

3. Κλείνεις το σύστημα, μπαίνεις BIOS, φορτώνεις "optimized defaults", επανεκκινείς, μόλις φανεί η οθόνη υποδοχής των win, κλείνεις το σύστημα.

4. Αλλάζεις τον επεξεργαστή (βάλε και καλώδιο δικτύου αν θες)

5. Ανοίγεις, κάνει τις αλλαγές μόνο του στο φόρτωμα, άνοιξε wifi/βάλε καλώδιο δικτύου αν δεν το έβαλες πριν

6. Περνάς πάλι οδηγούς chipset

Πιθανότητα για κουλά πάντα υπάρχει, αλλά θα πρέπει λογικά να είσαι ασφαλής.

Αν δεν σου μπαίνει στα win μετά την αλλαγή, είναι μια τυπική επιλογή, το βλέπουμε στη συνέχεια.

• Like 1
Δημοσ.

ok Πέτρο ευχαριστώ. Για την αφαίρεση της παλιάς cpu και της ψήκτρας βασικά θα θεωρούσες οκ να αφήσω την παλιά cpu να θερμανθεί για να μαλακώσει η πάστα και στη συνέχεια κουνώντας δεξιά και αριστερά να προσπαθήσω να την αποκολλήσω? Είναι και 3 χρόνια εκεί και φοβάμαι μην φύγει μαζί με την cpu από το socket.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, gramacar είπε

ok Πέτρο ευχαριστώ. Για την αφαίρεση της παλιάς cpu και της ψήκτρας βασικά θα θεωρούσες οκ να αφήσω την παλιά cpu να θερμανθεί για να μαλακώσει η πάστα και στη συνέχεια κουνώντας δεξιά και αριστερά να προσπαθήσω να την αποκολλήσω? Είναι και 3 χρόνια εκεί και φοβάμαι μην φύγει μαζί με την cpu από το socket.

Nα μη φοβάσαι...να είσαι σίγουρος ότι θα βγει πακέτο όλο μαζί.

Ναι, θα βοηθήσει λογικά να είναι ζεστό το σύστημα, λίγο στροφούλες (ελάχιστα), λίγο τσούκου-τσούκου.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...