Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, τον προηγούμενο μήνα πλήρωσα για πρώτη φορά με μετρητά μέσω ΑΤΜ εντός της Εθνικής Τράπεζας την μηνιαία δόση του δανείου. αυτό το μήνα μου ήρθε ειδοποίηση ότι χρωστάω την προηγούμενη δόση. πήγα στην τράπεζα και μου είπαν πως δεν ξέρουν γιατί έγινε αυτό και πως πρέπει να ξαναπληρώσω πάλι την ίδια δόση. έχω την απόδειξη πληρωμής αλλά δεν βρήκα λύση μαζί τους. ξέρει κανείς που μπορώ να απευθυνθώ ακόμα;

Δημοσ.

Nα πω την αληθεια δεν καταλαβαινω τι ειναι αυτα που κανετε, με μετρητα απο ΑΤΜ

Λογαριασμους, e-banking δεν εχεις; αν δεν εχεις αντε να φτιάξεις χθες και να τα πληρώνεις απο την πολυθρόνα του σπιτιου σου.

Τωρα τι εγιναν τα χρήματα και που πηγαν, δεν το ξερει ουτε η τραπεζα εμεις τι να ξερουμε.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
34 minutes ago, kover said:

Καλησπέρα, τον προηγούμενο μήνα πλήρωσα για πρώτη φορά με μετρητά μέσω ΑΤΜ εντός της Εθνικής Τράπεζας την μηνιαία δόση του δανείου. αυτό το μήνα μου ήρθε ειδοποίηση ότι χρωστάω την προηγούμενη δόση. πήγα στην τράπεζα και μου είπαν πως δεν ξέρουν γιατί έγινε αυτό και πως πρέπει να ξαναπληρώσω πάλι την ίδια δόση. έχω την απόδειξη πληρωμής αλλά δεν βρήκα λύση μαζί τους. ξέρει κανείς που μπορώ να απευθυνθώ ακόμα;

Είναι συγκεκριμένη η ημερομηνία που εμφανίζεται η μηνιαία δόση ως διαθέσιμη για πληρωμή στο σύστημα της τραπεζας (ή του fund)... πχ στις 5 του μήνα. Ή αν μεσολαβεί ΣΚ, μπορεί η ημερομηνία της δόσης να είναι στις 7 ή 8 του μήνα. Αν πληρώνεις απευθείας με τον κωδικό RF... θα πρέπει η πληρωμή να γίνεται κατά τις 10 του μήνα στο παράδειγμα που σου ανέφερα. Γιατί αν πληρώσεις νωρίτερα, τότε τα λεφτά πάνε στην εξόφληση κεφαλαίου (τελευταία δόση) και όχι στην τρέχουσα δόση. Αν έγινε κάτι τέτοιο, ζήτα συμψηφισμό.

Για να γλυτώνεις το παραπάνω μπέρδεμα θα πρέπει να έχεις ενεργοποιημένη πάγια εντολή σε λογαριασμό εξυπηρέτησης. Δηλαδή κάνεις κατάθεση τα χρήματα σε ειδικό λογαριασμό στη τράπεζα (όχι πληρωμή σε RF), και η τράπεζα (ή το fund) τραβάνε το ποσό με πάγια εντολή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν παθεις τραλαλα τσεκαρε οτι πληκτρολογησες σωστα το νουμερο της εντολης για πληρωμή αν πλήρωσες πχ το Σάββατο θέλει 1-2 μέρες εργάσιμες για να φανούν τα λεφτά.Το καλύτερο για εμένα είναι αν να ανοίξεις ένα λογαριασμό στην εθνική να καταθέτεις τα λεφτά στον λογαριασμό και μετά μέσω της εφαρμογής να λες πληρωμή δόση δανείου μέσω του λογαριασμού μου.Έτσι αποφεύγεις ότι λάθος μπορεί να γίνει αλλά και θα φαίνεται ότι η εντολή είναι σε διαδικασία μεταφοράς.Επίσης αν είσαι σίγουρος ότι τα κατέθεσες σωστά έβαλες το νούμερο σωστά και δεν έκανες κάποιο λάθος κατά την πληκτρολόγηση να πεςι στην τράπεζα παιδιά να εγώ έχω τα στοιχεία βρείτε εσείς γιατί δεν φάνηκε η συναλλαγή.

Επεξ/σία από soteras
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kover είπε

Οκ, έκανες κατάθεση.  Τα λεφτά που μπήκαν ?
1) Σε λογαριασμό ταμιευτηρίου ο οποίος είναι και εξυπηρέτησης του δανείου. Προφανώς όχι. 
2) Απευθείας στο λογαριασμό του δανείου ? Προφανώς όχι. 
3) Πάντως σίγουρα κάπου θα πιστώθηκαν. Η κάρτα με ποιον / ποιους λογαριαμό/ους είναι συνδεδεμένη ? Αποδεικτικό χαρτάκι πήρες για τη συναλλαγή ? 
Εάν δεν ακυρώθηκε η συναλλαγή για κάποιο λόγο, τα λεφτά είναι στο λογαριασμό που είναι συνδεδεμένος με την κάρτα. 
Τα παίρνεις από 'κει και τα βάζεις στο λογαριασμό εξυπηρέτησης το δανείου ή απευθείας στο δάνειο. Δε ξέρω πως το δουλεύει η τράπεζα που συνεργάζεσαι. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kover είπε

Πληρωσες, εχεις την αποδειξη τους, αλλα σου λενε οτι δε ξερουν??

Οπως οι φιλοι απο πανω, συνιστω κι εγω e-banking και παγια εντολη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, duende είπε

παιζει να εχει χτυπησει αυτο και στον Τειρεσια και να φαινεται σαν κακοπληρωτης?

δε μπαινεις στο Τειρεσια απλα  επειδη καθυστερησες καποιες μερες να πληρωσεις μια δοση

Επεξ/σία από fitsoulas2024

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...