takis14 Δημοσ. 28 Απριλίου Δημοσ. 28 Απριλίου Οπως λέει και ο τίτλος, σκοπεύουμε να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο για τη σύζυγο με τις εξής προϋποθέσεις: να είναι μικρό στο μέγεθος και αυτόματο (τα θεωρεί απαραίτητα ώστε να ξεκινήσει να οδηγεί). Να είναι φτηνό ώστε να μην «πονάνε» τυχόν φθορές. Να είναι όσο το δυνατόν αξιόπιστο. Θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ελάχιστες κοντινές διαδρομές, οπότε κάθε έτος θα κάνει λιγότερα από 1000 χιλιόμετρα. Το ποσό που διαθέτουμε είναι max 6-7 χιλιάδες και από την μικρή έρευνα που κάναμε σε αυτά τα χρήματα βρίσκουμε την τριάδα peugeot107, citroenC1, Toyota aygo (που νομίζω είναι σχεδόν ίδια), ή τα fiat 500, fiat panda, lancia ypsilon. Ολα τα βρίσκουμε περίπου 15-18 ετών με 130-200 χιλιάδες χιλιόμετρα. Πιστεύετε ότι αξίζει κάποιο από τα παραπάνω; Επίσης από τις φωτογραφίες φαίνεται το Peugeot 107 πχ να έχει διαφορετικό κιβώτιο ταχυτήτων από το fiat 500. Είναι απλά σχεδιαστική διαφορά ή κάποιο είναι καλύτερο από το άλλο; Δεν έχουμε εμπειρία ούτε γνώσεις με αυτόματα αυτοκίνητα, οπότε οποιαδήποτε συμβουλή για το αν πρέπει να προσέξουμε κάτι ιδιαίτερα, είναι ευπρόσδεκτη, όπως και προτάσεις για κάποιο μοντέλο που μας διαφεύγει. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
xsterg Δημοσ. 28 Απριλίου Δημοσ. 28 Απριλίου η τριαδα που ανεφερες για την τιμη που ψαχνεις ειναι ικανοποιητικη. ανταλλακτικα θα βρεις και στα περιπτερα που λεει ο λογος αφου εχουν κυκλοφορησει παρα πολυ και ειναι δημοφιλη. επίσης και το λαντσια ειναι καλο αυτοκινητο με πλουσιο εξοπλισμο και λιγο μεγαλυτερο σε ογκο. εαν δεν σε ενοχλει η υπαρξη αυστηρα δυο θεσεων και το μικρο πορτ μπαγκαζ θα σου ελεγα να κοιταξεις και σε σμαρτ. ιδανικα απο 451 και πανω. ειναι ομως για εως δυο ατομα. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Απριλίου Δημοσ. 28 Απριλίου (επεξεργασμένο) Έχω προσωπική γνώμη για το c1 που όπως είπες είναι ίδιο με το 107 και το aygo. Το έχει η κόρη μου και κάνει τα ίδια... πολλά χλμ που λες. Μακρυά φίλε μου. Αυτόματο της πλάκας είναι. Δεν ξέρω από τιμές αλλά από μικρά έχω οδηγήσει το citigo της skoda και μου άρεσε πολύ. Το εχει φίλος χωρίς προβλήματα. Έχω αλλάξει 5 δικά μου αυτόματα αλλά πιο μεγάλα σε κυβικα. Πάρα πολύ καλό το jazz της Honda από τα πιο μικρά. Ρίξτε μια ματιά αν δεν σου πέφτει μεγάλο στα 1300 κυβικα Δεν θα το μετανοιώσετε. Το είχα του 2007 με αυτόματο κιβώτιο πολλαπλών σχέσεων. Έχω τώρα Honda CRV του 2008 με αυτόματο κιβώτιο Άλλο αυτοκίνητο φυσικά. Επεξ/σία 28 Απριλίου από Γιάννης Platano 2
Chloe2 Δημοσ. 28 Απριλίου Δημοσ. 28 Απριλίου Μπορείτε να δείτε και τα αυτόματα: Chevrolet Matiz Daihatsu Sirion 1
basilis_k6 Δημοσ. 28 Απριλίου Δημοσ. 28 Απριλίου Αναφορά σε κείμενο 6-7 χιλιάδες ... Ολα τα βρίσκουμε περίπου 15-18 ετών 3
cmaniac Δημοσ. 28 Απριλίου Δημοσ. 28 Απριλίου Τα C1/107/Aygo έχουν το MMT αν θυμάμαι καλά. Από όχι μέχρι οχι, η απάντηση ειναι οχι. Το Sirion είχε 4ρι αυτόματο, επίσης αν θυμάμαι καλά. Αργό μεν, αλλά μακράν καλύτερο δε. Αν βρεθεί κανένα αξίζει μια ματιά. 2
bill999r Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, takis14 είπε fiat 500 Βγάζει πολλά θέματα με το αυτόματο κιβώτιο. Καλύτερα κοίτα κάτι άλλο. 3 ώρες πριν, takis14 είπε peugeot107 Επίσης πολλα θέματα γενικότερα όχι μόνο με το κιβώτιο. Το κιβώτιο δεν είναι αυτόματο αλλά με αυτόματο συμπλέκτη όπως και στο φιατ που κοιτάς. Γενικά αυτόματο και μεταχειρισμένο σημαίνει πολύ καλός έλεγχος. Να ξέρεις ότι τα αυτόματα λειτουργούν καλύτερα και δείχνουν και τα προβλήματα τους όταν είναι ζεστά. Οπότε ότι κ αν αποφασίσεις το αυτοκίνητο να δοκιμαστεί σε συνθήκες κίνησης για τουλάχιστον μισή ώρα. Για μένα δες Honda και Toyota με cvt. Πάντως αν θες κάτι πραγματικά αθάνατο πάρε μια Mercedes e class w203 που παίζει το αυτόματο της να μην χαλάει ούτε με ατομική βόμβα. Νομίζω ότι το συγκεκριμένο κιβώτιο, μαζί με τα κιβώτια της zf και της aisin ( Toyota) δεν συγκρίνονται με τίποτα άλλο. Επεξ/σία 29 Απριλίου από bill999r 4
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω τι yaris το 1000αρι τι αυτόματο κιβώτιο έχει. Φοβάμαι ότι είναι ίδιο με το aygo όμως. Μεγάλο αμάξωμα όμως για τα κυβικά του. Επεξ/σία 29 Απριλίου από Γιάννης Platano 1
bill999r Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 7 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Δεν ξέρω τι yaris το 1000αρι τι αυτόματο κιβώτιο έχει. Φοβάμαι ότι είναι ίδιο με το aygo όμως. Μεγάλο αμάξωμα όμως για τα κυβικά του. Ναι σωστά, δεν ξέρω τι φοράει το Yaris αλλά πολύ πιθανόν να ισχύει αυτό που λες. Ας κοιτάξει Toyota με CVT κιβώτιο ή aisin. Με μια γρήγορη αναζήτηση είδα ότι aisin φοράνε τα Corolla και τα μεγαλύτερα. Οπότε για Yaris ας ψάξει με cvt καλύτερα. Η αλήθεια είναι ότι στα μικρά αμάξια τα αυτόματα κιβώτια δεν είναι ακριβώς αυτόματα αλλά παραλλαγές αυτόματων και αυτό σημαίνει συχνές βλάβες και μειωμένη αξιοπιστία. Αν πάει σε κάτι παλιό με τόσα Χλμ θα πρέπει να υπολογίζει σίγουρα αλλαγή συμπλέκτη ( μιας και όλα αυτά που κοιτάει είναι με συμπλέκτη) και ίσως μια πιθανή βλάβη στο μέλλον. 2
AntonisKo Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου Θα σου πρότεινα ιδανικά να αποφύγεις το αυτόματο σε αυτήν την κατηγορία. Θα μάθει να οδηγάει και η σύζυγος manual. Win win 🙌 4
cmaniac Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου (επεξεργασμένο) Κανονικό αυτόματο είχε το Yaris πρώτης γενιάς, ένα πολύ καλο αμάξι αλλα πλεον >20 χρόνων. Μετά πας σε υβριδικό από το Yaris 3ης γενιάς και πάνω για να βρεις "CVT" (gear driven). Και στο Auris, στο μη υβριδικό, MMT έβαζαν. Μόνο οι κορολες μεχρι το ~2005 (κάπου εκεί που βγήκε το Xcellence) είχαν με μετατροπέα ροπής. Δεν είναι εύκολη κατηγορία και οι καλές επιλογές είναι πραγματικά λίγες. Επεξ/σία 29 Απριλίου από cmaniac 2
bill999r Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 6 λεπτά πριν, AntonisKo είπε Θα σου πρότεινα ιδανικά να αποφύγεις το αυτόματο σε αυτήν την κατηγορία. Θα μάθει να οδηγάει και η σύζυγος manual. Win win 🙌 Αυτή είναι η πιο safe επιλογή. 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 12 ώρες πριν, Chloe2 είπε Chevrolet Matiz οσο πιο μακρια τοσο καλυτερα, δεν υπαρχει πλεον τιποτα 6 λεπτά πριν, cmaniac είπε Μόνο οι κορολες μεχρι το ~2005 (κάπου εκεί που βγήκε το Xcellence) είχαν με μετατροπέα ροπής. αρα μονο αυτο ειναι αξιοπιστο 17 λεπτά πριν, bill999r είπε Ας κοιτάξει Toyota με CVT κιβώτιο μακρια 9 ώρες πριν, bill999r είπε άντως αν θες κάτι πραγματικά αθάνατο πάρε μια Mercedes e class w203 που παίζει το αυτόματο της να μην χαλάει ούτε με ατομική βόμβα. Νομίζω ότι το συγκεκριμένο κιβώτιο, μαζί με τα κιβώτια της zf και της aisin ( Toyota) δεν συγκρίνονται με τίποτα άλλο. συμφωνω αλλα αλλο το ενα αλλο το αλλο. 12 ώρες πριν, xsterg είπε σμαρτ το χειροτερο robotized manual που εχει βγει 12 ώρες πριν, takis14 είπε Είναι απλά σχεδιαστική διαφορά ή κάποιο είναι καλύτερο από το άλλο; Δεν έχουμε εμπειρία ούτε γνώσεις με αυτόματα αυτοκίνητα, οπότε οποιαδήποτε συμβουλή για το αν πρέπει να προσέξουμε κάτι ιδιαίτερα, είναι ευπρόσδεκτη, όπως και προτάσεις για κάποιο μοντέλο που μας διαφεύγει. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Κοιτα το ζητημα ειναι τι τυπος κιβωτιου ειναι. Αν ειναι CVT ειναι για τα μπαζα. Αν ειναι DCT με ξηρους συμπλεκτες τρωγεται Αν ειναι RMG θα μπλεξεις σε αμαρτιες, ασε που ειναι αργα. Τα δυο ποιο γρηγορα ειναι τα Selespeed (και τα ανωτερα τους μοντελα) και τα RMG της BMW, αλλα δεν ειναι στην κατηγορια που κοιτας Αν ειναι ΦΤΗΝΟ ρευστοδυναμικης συζευξης το αγοραζεις και δε χαλαει αλλα εχει αισθηση σα ζυμαρι Αν ειναι DCT υγρου συμπλεκτη ειναι αρκετα καλο. Κοιτα τι γινεται στα αυτοματα κιβωτια εχεις 3 παραμετρους. Γρηγορο, Αξιοπιστο, Οικονομικο. Μπορεις να διαλεξεις μεχρι 2. Οταν ενας κατασκευαστης προσπαθει να χωσει αυτοματο κιβωτιο σε αυτη την κατηγορια θα πρεπει να ειναι οικονομικο, αν υπαρχει δυνατοτητα να μην πατε σε αυτοματο και να πατε χειροκινητο να πατε. Απο αυτες τις κατηγοριες θα κοιταγα για οτι εχει ρευστοδυναμικη συζευξη δηλαδη corolla. 1
bill999r Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 9 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε μακρια Δεν ξέρω αν το Daihatsu που πρότεινε ο φίλος παραπάνω είναι καλή επιλογή. 9 ώρες πριν, cmaniac είπε Sirion είχε 4ρι αυτόματο, Πάντως ένα άλλο πρόβλημα είναι η σπανιότητα τέτοιων αυτοκινήτων που συνεπάγεται και σπανιότητα ανταλλακτικών σε περίπτωση βλάβης. Φίλος με jimny III αυτόματο, ταλαιπωρείται εδώ κ 6 μήνες κοντά προσπαθώντας να βρει κιβώτιο λόγω βλάβης. Ενώ σαν χειροκίνητο μοντέλο είναι πολύ κοινό, το αυτόματο είναι τόσο σπάνιο που ακόμα και σε χώρες του εξωτερικού είναι δυσεύρετο. Ρωτήσε ήδη σε Γερμανία και Βουλγαρία και δεν υπάρχει τίποτα. Η μόνη λύση είναι η επισκευή με κόστος 2.000 ευρώ περίπου. 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 9 ώρες πριν, cmaniac είπε Το Sirion είχε 4ρι αυτόματο, επίσης αν θυμάμαι καλά. Αργό μεν, αλλά μακράν καλύτερο δε. Αν βρεθεί κανένα αξίζει μια ματιά. Νομιζω και το matiz εχει fluid coupling αλλα ειναι ΤΑΦΟΣ οταν υπηρχε ακομα η chevrolet μας ειχαν δωσει αυτοκινητο αντικαταστασης ενα αυτοματο ματιζ (το 1000αρι το θηριο) εχεις δει κατι ονειρα που προσπαθεις να τρεξεις αλλα εισαι μεσα σε λασπη και δεν μπορεις. Ε καπως ετσι ηταν. Γενικα οπως ειπα ακομα και να ειναι ετσι μην παει σε matiz ο TS διοτι δεν υπαρχει τιποτα απο το 2016 ειναι EOL οχημα με μηδενικο δικτυο ευρεσης γνησιων ανταλλακτικων - μουφες ανταλλακτικα υπαρχουν ακομα - γνησια ουτε για δειγμα Μόλις τώρα, bill999r είπε Πάντως ένα άλλο πρόβλημα είναι η σπανιότητα τέτοιων αυτοκινήτων που συνεπάγεται και σπανιότητα ανταλλακτικών σε περίπτωση βλάβης. πρεπει να δεις αν υπαρχει δικτυο επισημης αντιπροσωπειας, αν υπαρχει ολα ειναι μια χαρα θα βρισκεις ανταλλακτικα 1 λεπτό πριν, bill999r είπε επισκευή με κόστος 2.000 ευρώ περίπου. ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ, αν και να ξερεις τα αυτοματα στο offroad με μετατροπεα ροπης ειναι πολυ καλυτερα γιατι δεν καις συμπλεκτη 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα