Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεία χαρά σε όλους. 

Έχω ένα ακίνητο στον Πείραια στο οποίο πρόκειται να κάνω ολική ανακαίνιση. Επειδή το μπάνιο του είναι μικρό (περίπου 4 τμ) και από τη στιγμη που το μπάνιο θα ανακαινιστεί ολικά σκεφτόμουν να βάλω εντοιχιζόμενο καζανάκι(για εξοικονόμηση χώρου περισσότερο).Ποια είναι τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα  του εντοιχισμένου καζανακίού σε σχέση με το συμβατικό (πέρα από την εξοικονόμηση χώρου που προαναφέρθηκε)?

Δημοσ.

Μεγάλο πλεονέκτημα είναι η καθαριότητα, καθώς η λεκάνη δεν ακουμπάει κάτω και δεν μαζεύεται βρομιά τριγύρω (και ειδικά από πίσω που είναι δύσκολα προσβάσιμη). Στα αρνητικά, το εντοιχιζόμενο μαζί με την αντίστοιχη λεκάνη είναι πιο ακριβο (για να πάρεις κάτι ποιοτικό που θα αντέξει) και πιο δύσκολα επισκευάσιμο. Αν μείνεις εσύ στο σπίτι, βάλε ένα καλό εντοιχιζόμενο. Αν θα νοικιάσεις το σπίτι, βάλει κανονικό που επισκευάζεται πιο εύκολα γιατί δεν ξέρεις πόσο θα το προσέχει ο κάθε ενοικιαστής.

• Like 2
Δημοσ.

Σίγουρα για ενοικιαστές, εντοιχιζόμενο καζανάκι με την καμία.

Υπαρχουν διάφοροι τρόποι να μπει το εντοιχιζόμενο καζανάκι, ανάλογα με τον τοίχο και τον τεχνίτη. Ο παλιός τρόπος ήταν μέσα στον τοίχο με σκάψιμο, τσιμέντο όλο χτισιμο, και κανονική λεκάνη (έχω καζανάκι τέτοιο στο πατρικό μου που επιβιώνει 50 χρόνια). Η κρεμαστή λεκάνη θέλει το εντοιχιζόμενο με το μεταλλικό πλαίσιο που πατάει στο πάτωμα (το διαφημίζουν για γυψοσανίδα αλλά μπορεί να μπει και σε τοίχο αναλόγως). Αν η κρεμαστή λεκάνη μπει με γυψοσανίδα το καζανάκι θα μπει μπροστά από τον τοίχο οπότε θα χάσεις χώρο, και η γυψοσανίδα κάποια στιγμή θα πάρει υγρασία. Επίσης η κρεμαστή λεκάνη στηρίζεται σε δύο μεγάλες βίδες που με τα χρόνια θα κάνουν κόπωση υλικού και μπορεί να σπάσουν, ενώ κάποιοι βάζουν κουνελοσυρμα μπροστά από τα εντοιχιζόμενα με τις κρεμαστές λεκανες γιατί με το κάθισμα έχουν την τάση να πετάνε τα πλακάκια. Επίσης οι κρεμαστές λεκανες μετά από καμιά 10αρια χρόνια θέλουν αλλαγή στις φλάντζες πίσω από τη λεκάνη, γιατί αρχίζουν να χάνουν και η υγρασία μπορεί να πάει μέσα στο μπάνιο ή μέσα στον τοίχο ανάλογα. Επίσης τα εντοιχιζόμενα έχουν ακριβά ανταλλακτικά. Δες βίντεο του Γιαννούδη (υδραυλικός) στο youtube, για να πάρεις μια ιδέα για την εγκατάσταση εντοιχισμενου, βλάβες κλπ.

• Like 2
Δημοσ.

Ό,τι είπε ο από πάνω. Σε σπίτι που νοίκιαζα η κρεμαστή λεκάνη είχε πάρει κλίση (είχε μόλις 4 χρόνια που είχε εγκατασταθεί). Οι βίδες που την κρατούσαν είχαν ένα περίεργο μηχανισμό για να τις βιδώσεις που είχε χαλάσει και ουσιαστικά μόνο με γκρέμισμα του τοίχου μπορούσε να φτιάξει. Ο τοίχος είχε πλακάκι πάνω και φυσικά ο ιδιοκτήτης δεν ψηνόταν, ούτε εγώ για να είμαι ειλικρινής.

Στο τέλος έβαλα από κάτω ένα μεγάλο ξύλο σε μέγεθος τούβλου για να κάθομαι χωρίς άγχος, οπότε δεν ήταν πλέον κρεμαστή 😎

Δημοσ.
11 minutes ago, majunior said:

Ό,τι είπε ο από πάνω. Σε σπίτι που νοίκιαζα η κρεμαστή λεκάνη είχε πάρει κλίση (είχε μόλις 4 χρόνια που είχε εγκατασταθεί). Οι βίδες που την κρατούσαν είχαν ένα περίεργο μηχανισμό για να τις βιδώσεις που είχε χαλάσει και ουσιαστικά μόνο με γκρέμισμα του τοίχου μπορούσε να φτιάξει. Ο τοίχος είχε πλακάκι πάνω και φυσικά ο ιδιοκτήτης δεν ψηνόταν, ούτε εγώ για να είμαι ειλικρινής.

Στο τέλος έβαλα από κάτω ένα μεγάλο ξύλο σε μέγεθος τούβλου για να κάθομαι χωρίς άγχος, οπότε δεν ήταν πλέον κρεμαστή 😎

Συνήθως ντιζες είναι βγαίνουν. Αν σπάσει δηλαδή 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...