Snip Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου Ψάχνομαι να αρχίσω να φοράω ωτοασπίδες για το μηχανάκι και θέλω να ρωτήσω αν έχει κανείς κάποια εμπειρία και ποιές μου προτείνετε. Χρησιμοποιώ σκούτερ, με κράνος flip-up. Χρήση 95% πόλη (παίζουν όμως συχνά και ταχύτητες 100+ χλμ, σε δρόμους ταχείας κυκλοφορείας). Επίσης κάνω και χρήση ενδοεπικοινωνίας. Για πείτε γνώμες
J0hn82 Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου Δες αυτές https://www.alpinehearingprotection.com/products/motosafe-pro Έχω παλιότερη εκδοχή τους, κόβουν τον αέρα αλλά ακούς ομιλίες, κόρνες, ενδοεπικοινωνίαΤις φοράω πάντα σε ταξίδια. Και προστατεύουν τα αυτιά και εσύ νιώθεις καλύτερα, φτάνεις ξεκούραστος… 2
Snip Δημοσ. 29 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 31 λεπτά πριν, J0hn82 είπε Δες αυτές https://www.alpinehearingprotection.com/products/motosafe-pro Έχω παλιότερη εκδοχή τους, κόβουν τον αέρα αλλά ακούς ομιλίες, κόρνες, ενδοεπικοινωνίαΤις φοράω πάντα σε ταξίδια. Και προστατεύουν τα αυτιά και εσύ νιώθεις καλύτερα, φτάνεις ξεκούραστος… Αυτές είναι το σετ που έχει και τις tour και τις race, βλέπω. Για τις συνθήκες που αναφέρω στο αρχικό ποστ, ποιες από τις 2 θεωρείς ότι βολεύουν περισσότερο; Ο θόρυβος του αέρα είναι που με ενδιαφέρει βασικά.
Sorath Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου Για μέσα στην πόλη, λόγω των χαμηλών ταχυτήτων, δεν το θεωρώ απαραίτητο. Όμως είναι must σε αυτοκινητόδρομο, σε ταξίδια και σε μεγαλύτερες ταχύτητες. Πολύ πιο ξεκούραστη οδήγηση, και όσο και να φαίνεται παράξενο, ακούς πολύ καλύτερα αυτά που πρέπει. Και εννοείται οτι προστατεύεις έτσι και την ακοή σου. Εγώ χρησιμοποιώ τις παρακάτω, αλλά γενικά αυτού του τύπου είναι πολύ καλές. Μην λυπηθείς τα χρήματα, είναι μεγάλη επένδυση και θα σου κρατήσουν για χρόνια. https://dbmelectronics.gr/mikrofona-akoustika/otoaspides/alpine-motosafe-race-official-motogp-edition-otoaspides.html?currency= 1
Snip Δημοσ. 29 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Sorath είπε Για μέσα στην πόλη, λόγω των χαμηλών ταχυτήτων, δεν το θεωρώ απαραίτητο. Όμως είναι must σε αυτοκινητόδρομο, σε ταξίδια και σε μεγαλύτερες ταχύτητες. Πολύ πιο ξεκούραστη οδήγηση, και όσο και να φαίνεται παράξενο, ακούς πολύ καλύτερα αυτά που πρέπει. Και εννοείται οτι προστατεύεις έτσι και την ακοή σου. Εγώ χρησιμοποιώ τις παρακάτω, αλλά γενικά αυτού του τύπου είναι πολύ καλές. Μην λυπηθείς τα χρήματα, είναι μεγάλη επένδυση και θα σου κρατήσουν για χρόνια. https://dbmelectronics.gr/mikrofona-akoustika/otoaspides/alpine-motosafe-race-official-motogp-edition-otoaspides.html?currency= Μέσα στην πόλη, δεν εννοώ μόνο σε στενά και στο κέντρο κτλ. Έχω διαδρομές και μέσα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, όπου σε συνδιασμό με ανοιγόμενο κράνος, ο θόρυβος του αέρα είναι μεγάλος. Και αν και άργησα, καθώς η ζημιά στα αυτιά έχει γίνει ήδη, λέω μήπως το αποσώσω (έχω εμβοές, ένα μόνιμο σφύριγμα και στα 2 αυτιά). Προφανώς δε θα τις φοράω για να πεταχτώ 4-5 λεπτά απόσταση, αλλά για το πήγαινε- έλα στη δουλειά και κάποιες πιο μακρινές διαδρομές (ή κ ταξίδια τώρα το καλοκαίρι) τις θέλω όπωσδήποτε. Τις alpine τις είδα αλλά δεν έχω καταλάβει για το δικό μου σενάριο ποιές είναι πιο καλές στο να κόβουν τον αέρα, οι race ή οι tour? Ενώ έχω διαβάσει πιο καλά λόγια για τις race, καταλαβαίνω από τα σχόλια ότι οι tour είναι πιο κοντά στο δικό μου σενάριο ή κάνω λάθος; "σκούτερ, με κράνος flip-up. Χρήση 95% πόλη (παίζουν όμως συχνά και ταχύτητες 100+ χλμ, σε δρόμους ταχείας κυκλοφορείας). Επίσης κάνω και χρήση ενδοεπικοινωνίας. " Γι αυτό θέλω από κάποιον που χρησιμοποιεί σε παρόμοιες συνθήκες με εμένα, να μου προτείνει κάτι. Επεξ/σία 29 Απριλίου από Snip
tata22 Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου Δεν ξερω εαν καταλαβες αλλα οι Pro εχουν και τις δυο μαζι Race & Tour
Snip Δημοσ. 29 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου (επεξεργασμένο) Το κατάλαβα, αλλά έλεγα να έπαιρνα μόνο το ένα απο τα 2 ζευγάρια, αφ' ενός για το κόστος (20€ το ένα, 30€ και τα δύο ) και αφ ετέρου γιατι δεν χρειάζομαι και τα 2 ζευγάρια τα οποία στοχεύουν σε διαφορετικά (και αντίθετα) σενάρια χρήσης. Επεξ/σία 30 Απριλίου από Snip
J0hn82 Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου Πάρε τις Pro και δοκίμασε και τις δύο. Και οι δύο μειώνουν το θόρυβο, οι race περισσότερο αλλά καλό είναι να μην έχεις μεγάλη απομόνωση από το περιβάλλον. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα