Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα! 
σε νεα μονοκατοικια, εχω 6 θεσεις για καμερες περιμετρικα του σπιτιου. 

Ειμαι αναμεσα σε αυτες τις δυο.

https://www.skroutz.gr/s/54161435/Hikvision-DS-2DE2C400MWG-E-IP-Kamera-Parakolouthisis-Full-HD-4MP-Adiavrochi-me-Amfidromi-Epikoinonia-kai-Fako-2-8mm.html

https://www.skroutz.gr/s/58879848/Ezviz-CS-H8C-PoE-2K-IP-Kamera-Parakolouthisis-Full-HD-3MP-Adiavrochi-me-Amfidromi-Epikoinonia-kai-Fako-4mm.html

Με βολευει να ειναι POE, καθως δεν θελω να εχω τροφοδοτικα στην πριζα , ψηλα στον εξωτερικο τοιχο του σπιτιου. Και περα απο αυτο, οι δυο θεσεις ειναι μονο πριζα δυκτιου.
Ολες οι πριζες δικτυου καταληγουν στο rack που εχει το σπίτι, και εκει ειναι στημενο και ενα xpenology, Που δυστυχως οπως βλεπω δεν μπορω να στησω το προσθετο της synology για καταγραφικο.

Ποια καμερα λετε απο τις δυο και γιατι ?

Στην συνεχεια ειμαι σε διλημμα για καταγραφικο. Ενα καταγραφικο με ενσωματωμενο poe switch που θα φτιαξει ενα δικο του δικτυο για τις καμερες, με αποτελεσμα να μην φορτιζει το τοπικο δικτυο του σπιτιου, αλλα και ταυτοχρονα να μην εχω την δυνατοτητα να δω τις καμερες απο μακρια, παρα μονο το ιδιο καταγραφικο ?

ή ενα poe switch και ενα καταγραφικο ξεχωριστα, που θα βλεπω και το καταγραφικο απο μακρια αλλα και τις καμερες? 

Υποψιν οτι ηδη ειναι φορτωμενο το δυκτιο του σπτιου με 43 devices online αυτη την στιγμη.

Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη!

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σίγουρα η hikvision είναι καλύτερη αν και εξαρτάται το που θες να την βάλεις. Οι EZVIZ είναι οικονομικότερη σειρά.

Έχω επίσης την εντύπωση ότι η δεύτερη δεν έχει κάποιο standard poe πρωτόκολλο αλλά κάποιον(πχ 802.11af/at) τροφοδοτικό με poe inspector οπότε μάλλον αν την συνδέσεις πάνω σε ένα Poe Switch είναι πολύ πιθανών να μην πάρει μπροστά.

Από κει και πέρα είσαι σίγουρος ότι κάνουν για τον χώρο σου; Είδες αν η λειτουργία νυκτός για παράδειγμα βλέπει αρκετά μέτρα;

Εμένα ένα άλλο που δεν μου αρέσει στις συγκεκριμένες είναι ότι δεν έχουν junction box. Η σύνδεση θα γίνει αναγκαστικά σε πλαστικό ηλεκτρολογικό κουτί κάτι που για είναι το θεωρώ αρκετά άσχημο αλλά γούστα είναι αυτά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Έχω επίσης την εντύπωση ότι η δεύτερη δεν έχει κάποιο standard poe πρωτόκολλο αλλά κάποιον(πχ 802.11af/at) τροφοδοτικό με poe inspector οπότε μάλλον αν την συνδέσεις πάνω σε ένα Poe Switch είναι πολύ πιθανών να μην πάρει μπροστά.

Πρωτη φορα το ακουω αυτο. Γιατι να μην παρει μπροστα ?

Εμένα ένα άλλο που δεν μου αρέσει στις συγκεκριμένες είναι ότι δεν έχουν junction box. Η σύνδεση θα γίνει αναγκαστικά σε πλαστικό ηλεκτρολογικό κουτί κάτι που για είναι το θεωρώ αρκετά άσχημο αλλά γούστα είναι αυτά

εχω πριζα δυκτιου ψηλα επανω στον τοιχο. Θα συνδεθουν κατευθειαν στην πριζα δικτυου.

Από κει και πέρα είσαι σίγουρος ότι κάνουν για τον χώρο σου; Είδες αν η λειτουργία νυκτός για παράδειγμα βλέπει αρκετά μέτρα;

30 μετρα νομιζω λεει η Hikvision. Ολες τα ιδια δεν λενε ? 
Αυτο με τον φακο των 2.8mm και 4mm εχει καμια σημασια αραγε ?

Επεξ/σία από Vstromrider
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρόσεξε τους φακοιυς , και αν θες να της περάσεις σε καταγραφικό δεν ξέρω αν η Ezviz θα μπορεί,

Φακός 2,8mm είναι ευρυγωνιος για να βλέπεις και κοντα στην καμερα.

Φακός 4mm παίζει να μην βλέπεις κοντά στην κάμερα(είναι σαν να έχεις κάνει ζουμ

εγώ θα πήγαινα στο hikvision

Επεξ/σία από ice25
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ice25 είπε

και αν θες να της περάσεις σε καταγραφικό δεν ξέρω αν η Ezviz θα μπορεί,

γιατι να μην μπορει? Ειναι onvif και μαλιστα εχει και η ezviz καταγραφικα. Στα σιγουρα παντως δουλευουν ezviz με synology nas για καταγραφικο. Αυτη ηταν και η πρωτη μου προσπαθεια εξαλλου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Vstromrider είπε

Πρωτη φορα το ακουω αυτο. Γιατι να μην παρει μπροστα ?

Γιατί το PoΕ από μόνο του δεν λέει κάτι. Άλλο είναι το PoE 802.af άλλο είναι το PoE 802.at άλλο το PoE injection 12V και άλλο το PoE Inkection 24V κ.ο.κ. Δεν είναι δυστυχώς όλα τα PoE ίδια. Δεν βρίσκω δυστυχώς την πληροφορία στο site του κατασκευαστή. Επίσης ο 4mm φακός δεν είναι κακός αλλά δεν χρησιμεύει για κάμερες που τοποθετούνται πιο μακρυά απ' τον χώρο που θέλουν να προστατεύσουν ή σε κάμερες που για κάποιο λόγο γενικά θέλουν να κάνουν zoom.

Λογικά για να λέει PoE θα είναι κοροϊδία να εννοεί ότι έρχεται με injector μέσα. Αν πάρεις ένα switch που υποστηρίζει 802.af/at λογικά θα παίξει. Αξίζει όμως να το ρισκάρεις;

εχω πριζα δυκτιου ψηλα επανω στον τοιχο. Θα συνδεθουν κατευθειαν στην πριζα δικτυου.

Ξέμπαρκη πρίζα σε εξωτερικό χώρο; Στεγανώνει η θύρα της ή έστω είναι τουλάχιστον κάτω απ' το μπαλκόνι;

30 μετρα νομιζω λεει η Hikvision. Ολες τα ιδια δεν λενε ? 

Όχι. Μπορεί για παράδειγμα να λέει 20 μπορεί να λέει και 60 μπορεί και 40. Κοιτάς τον χώρο σου και προσέχεις οι προδιαγραφές της κάμερας να επαρκούν. Καλό είναι αν υπάρχει κάτι σημαντικό βέβαια στα 30m να πάρεις μια κάμερα που να μπορεί να δει λίγο πιο μακρυά την νύχτα γιατί προφανώς η ορατότητα της κάμερας εξασθενεί. Βέβαια αν στα 30m όντως υπάρχει κάτι σημαντικό καλό είναι να βάλεις μία άλλη 2.8mm κάμερα πάνω από το αντικείμενο ή να βάλεις μία 4mm ίσως και παραπάνω δίπλα στην άλλη για να ζουμάρει πάνω στο αντικείμενο - τοποθεσία που θες να προστατέψεις .

1 ώρα πριν, Vstromrider είπε

γιατι να μην μπορει? Ειναι onvif και μαλιστα εχει και η ezviz καταγραφικα.

Δεν αναφέρετε κάτι τέτοιο ούτε στο site του κατασκευαστή ούτε στο skroutz . Προσοχή δεν είναι όλες οι κάμερες onvif

Κάτι βασικό EZVIZ δεν έχω δοκιμάσει στο παρελθόν. Έχω δοκιμάσει πολλές PTZ κάμερες και ένα βασικό χαρακτηριστικό που έχουν αρκετές φθηνές είναι ότι όταν κοπεί το ρεύμα και επανέλθει δεν γυρνάνε στην θέση που τις έχεις ρυθμίσει αλλά κοιτάνε στον γάμο του καραγκιόζη. Με τις Hikvision μπορώ να σου πω ότι σίγουρα δεν συμβαίνει αυτό. Είχα απενεργοποιημένη κάμερα ένα χρόνο και όταν την έβαλα ξανά μπροστά έκανε τις κινήσεις για καλιμπράρισμα και μετά επανήλθε στην θέση της.

• Like 1
Δημοσ.

5 ώρες πριν, manolis940 είπε

Όχι. Μπορεί για παράδειγμα να λέει 20 μπορεί να λέει και 60 μπορεί και 40. Κοιτάς τον χώρο σου και προσέχεις οι προδιαγραφές της κάμερας να επαρκούν. Καλό είναι αν υπάρχει κάτι σημαντικό βέβαια στα 30m να πάρεις μια κάμερα που να μπορεί να δει λίγο πιο μακρυά την νύχτα γιατί προφανώς η ορατότητα της κάμερας εξασθενεί.

Η Hikvision Λεει

"Supplement Light RangeWhite light distance: up to 30 m,IR distance: up to 30 m"

Στο manual της ezviz δεν λεει κατι συγκεκριμενο για το POE. Power Supply DC 12V/1A,Supports PoE power supply Power Consumption MAX. 12W

Απλα :Συνδέστε την κάμερα και το PoE switch με το καλώδιο δικτύου (αγοράζονται ξεχωριστά), και στη συνέχεια συνδεθείτε στο διαδίκτυο.:

https://mfs.ezvizlife.com/20250122/H8c Pro_User Manual_EL_V2.0.0.pdf?ver=52475

Οσο αφορα το night vision , το ιδιο λεει και στην ezviz 

Black & White Night Vision 30m / 98ft

Ειναι 3 στρεμματα το οικοπεδο. Για να δω μεχρι την ακρη του οικοπεδου, θελω καμερες της ΕΥΠ... :)

Ξέμπαρκη πρίζα σε εξωτερικό χώρο; Στεγανώνει η θύρα της ή έστω είναι τουλάχιστον κάτω απ' το μπαλκόνι;

Ειναι scheinder αδιαβροχη για εξωτερικους χωρους. Εχει καπακι για οταν ειναι κλειστη, και οταν ειναι ανοιχτη θα ειναι μεσα το rj45. Λογικα δεν θα εχει προβλημα. Οχι συντομα τουλαχιστον.

Δεν αναφέρετε κάτι τέτοιο ούτε στο site του κατασκευαστή ούτε στο skroutz . Προσοχή δεν είναι όλες οι κάμερες onvif

Θα μου εκανε τρομερη εντυπωση, γιατι μου τις δινει μαγαζι , μαζι με καταγραφικο hikvision. Πραγματι ομως δεν βρηκα καποια σημειωση.

Με εχεις πεισει αρκετα, απλα με κρατανε καποια σχολια που διαβασα για την συγκεκριμενη hikvision οτι ειναι κακη ποιοτητα τα πλαστικα. Και κατι video που ειδα, ψιλοταπερ μου φανηκε. Ασε που ειναι ολοκληρες γκουμουτσες...

Γενικα κατι με κραταει, παρολο που στο παρελθον ειχα ΑΡΙΣΤΗ εμπειρια με hikvision και με το support τους.

Δημοσ.

Η Hikvision Λεει

"Supplement Light RangeWhite light distance: up to 30 m,IR distance: up to 30 m"

Στο manual της ezviz δεν λεει κατι συγκεκριμενο για το POE. Power Supply DC 12V/1A,Supports PoE power supply Power Consumption MAX. 12W

Απλα :Συνδέστε την κάμερα και το PoE switch με το καλώδιο δικτύου (αγοράζονται ξεχωριστά), και στη συνέχεια συνδεθείτε στο διαδίκτυο.:

https://mfs.ezvizlife.com/20250122/H8c Pro_User Manual_EL_V2.0.0.pdf?ver=52475

Οσο αφορα το night vision , το ιδιο λεει και στην ezviz 

Black & White Night Vision 30m / 98ft

Ειναι 3 στρεμματα το οικοπεδο. Για να δω μεχρι την ακρη του οικοπεδου, θελω καμερες της ΕΥΠ... :)

Είδες τα δεδομένα, οπότε προχωράς όπως νομίζεις ανάλογα με την χώρο. Υπάρχουν πάντως και κάμερες που καλύπτουν μεγαλύτερο εύρος. Με IR light μπορείς να πας και στα 80m και στα 100m. Πχ HIKVISION DS-2DE4425IW-DE(T5) αλλά ανεβαίνει βέβαια το κόστος πάρα πολύ και απ' ότι καταλαβαίνω το budget είναι κάπως σφιχτό.

Ειναι scheinder αδιαβροχη για εξωτερικους χωρους. Εχει καπακι για οταν ειναι κλειστη, και οταν ειναι ανοιχτη θα ειναι μεσα το rj45. Λογικα δεν θα εχει προβλημα. Οχι συντομα τουλαχιστον.

Πολύ καλές πρίζες αλλά νομίζω ότι θα διαβρωθεί γρήγορα το φις μετά από μερικές βροχές. Φρόντισε τουλάχιστον το καλώδιο να κάνει ένα μικρό U. Συνεχίζω όμως να προτείνω στεγανό κουτί γιατί θα ενδέχεται να κάνεις ζημιά στο φις της κάμερας.

Θα μου εκανε τρομερη εντυπωση, γιατι μου τις δινει μαγαζι , μαζι με καταγραφικο hikvision. Πραγματι ομως δεν βρηκα καποια σημειωση.

Με εχεις πεισει αρκετα, απλα με κρατανε καποια σχολια που διαβασα για την συγκεκριμενη hikvision οτι ειναι κακη ποιοτητα τα πλαστικα. Και κατι video που ειδα, ψιλοταπερ μου φανηκε. Ασε που ειναι ολοκληρες γκουμουτσες...

Γενικα κατι με κραταει, παρολο που στο παρελθον ειχα ΑΡΙΣΤΗ εμπειρια με hikvision και με το support τους.

Όντως είναι οικονομική σειρά. Σκέψου ότι στα 70€ στην λιανική με ΦΠΑ παίρνεις κάμερα η οποία είναι PTZ 4MP καλούσικο αισθητήρα και 24/7 χρώμα στα 30m. Αν φοβάσαι ότι κάποιος θα της πετάξει πέτρες σίγουρα δεν είναι καλή επιλογή. Θα πρέπει να πας σε κάποια με μεταλλικό κέλυφος. Τώρα όσον αφορά την EZVIZ δεν την έχω δει από κοντά αλλά δεν μοιάζει και στιβαρότερη της Hikvision. Πάντως γενικά PTZ και σοβαρό κέλυφος θα δώσεις πάρα πολλά λεφτά ψάξε γι αυτή που σου έγραψα παραπάνω και θα καταλάβεις.

Πάντως το ONVIF δεν φαίνεται ούτε στο manual να έχει. Πιστεύω ότι γράφει μόνο σε sd. Υπάρχουν και άλλες κάμερες που κάνουν το ίδιο και πολλοί την έχουν πατήσει.

• Like 1
Δημοσ.

HIKVISION DS-2DE4425IW-DE(T5)

παρα πολλα λεφτα. Δεν εχω λογο για κατι τετοιο. Δεν εχω και χρυσαφια. Ασε που οι γυφτοι δεν κολλανε σε οτι καμερα και αν ειναι. Αν τυχον κολλησουν θα ειναι γιατι "εχει καμερες".  Μην σου πω και ψευτικες να ειναι, την ιδια δουλεια κανουν.

Πολύ καλές πρίζες αλλά νομίζω ότι θα διαβρωθεί γρήγορα το φις μετά από μερικές βροχές. Φρόντισε τουλάχιστον το καλώδιο να κάνει ένα μικρό U. Συνεχίζω όμως να προτείνω στεγανό κουτί γιατί θα ενδέχεται να κάνεις ζημιά στο φις της κάμερας.

Μπορει να μου την καρφωσει και να την χωσω ολοκληρη την πριζα σε κανενα κουβιδης κομμενο απο πισω και κολλημενο με σιλικονη επανω στην θερμοπροσοψη.

Όντως είναι οικονομική σειρά. Σκέψου ότι στα 70€ στην λιανική με ΦΠΑ παίρνεις κάμερα η οποία είναι PTZ 4MP καλούσικο αισθητήρα και 24/7 χρώμα στα 30m. Αν φοβάσαι ότι κάποιος θα της πετάξει πέτρες σίγουρα δεν είναι καλή επιλογή

Δεν νομιζω οτι θα πεταξει κανεις πετρες. Αν φτασουν εκει... την πατησαμε.

Σε ευχαριστω για την βοηθεια. Θα παρακαλω τις hikvision. 
Καμια ιδεα για καταγραφικο οικονομικο? Να τους βαλω καρτα sd Λες ? Απλα ειναι προβληματικες οι SD, και εκει πανω που θα ειναι δεν μπορω να ανεβω ξανα μονος μου να αλλαξω sd.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Vstromrider είπε

παρα πολλα λεφτα. Δεν εχω λογο για κατι τετοιο. Δεν εχω και χρυσαφια. Ασε που οι γυφτοι δεν κολλανε σε οτι καμερα και αν ειναι. Αν τυχον κολλησουν θα ειναι γιατι "εχει καμερες".  Μην σου πω και ψευτικες να ειναι, την ιδια δουλεια κανουν.

Μπορει να μου την καρφωσει και να την χωσω ολοκληρη την πριζα σε κανενα κουβιδης κομμενο απο πισω και κολλημενο με σιλικονη επανω στην θερμοπροσοψη.

Δεν νομιζω οτι θα πεταξει κανεις πετρες. Αν φτασουν εκει... την πατησαμε.

Σε ευχαριστω για την βοηθεια. Θα παρακαλω τις hikvision. 
Καμια ιδεα για καταγραφικο οικονομικο? Να τους βαλω καρτα sd Λες ? Απλα ειναι προβληματικες οι SD, και εκει πανω που θα ειναι δεν μπορω να ανεβω ξανα μονος μου να αλλαξω sd.

Και εγώ δεν την προτείνω την sd. Σαν backup λύση είναι καλή αλλά γενικότερα. Πχ το DS-7116NXI-K1 (D) σε υπέρκαλύβει και για να αναβαθμίσεις αργότερα το σύστημα σου και με καλύτερες accusense κάμερες αν θες να έχεις κάποιο perimeter protection, face recognition και άλλες τέτοιες τεχνολογίες.  Οι συγκεκριμένες κάμερες δεν έχουν βέβαια κάτι τέτοιο, ένα απλό motion detection έχουν. Ειδάλλως πιο οικονομική λύση είναι το HWN-2108MH αλλά προσοχή δεν υποστηρίζει onvif οπότε αν έχεις άλλες κάμερες πέρα από Hikvision δεν θα παίξουν.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, manolis940 είπε

DS-7116NXI-K1 (D)

Ποιο λες? αυτο ?

https://www.daisat.gr/p/41308/hikvision-ds-7116nxi-k1-katagrafeas-diktyakwn-kamerwn.html?ref=6&gad_source=1&gad_campaignid=17414807214&gbraid=0AAAAACt_3hLWysDZoZqNJSPHGZsrU7CAG&gclid=Cj0KCQjwt8zABhDKARIsAHXuD7bWZidtf9FuggiN_hJzvIsWwE5uuPMBxXoPzkEk_YhAymMKJiWZW8oaAt90EALw_wcB

Αυτο δεν εχει switch ενσωματωμενο. Πρεπει να βαλω ξεχωριστο και θα πεφτουν και οι καμερες στο υπαρχον δικτυο.

48 λεπτά πριν, manolis940 είπε

HWN-2108MH

αυτο λες?

https://shopflix.gr/p/SF-105228845/katagrafiko-hikvision-nvr-8-kanalion-me-analusi-full-hd-hwn-2108mh-c?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=AFD_sales_prospecting_id18_gads-shopping_generic_home-garden&gad_source=1&gad_campaignid=21597628483&gbraid=0AAAAAoaK-5-5z46OkTMIIltOSpM2wNuyH&gclid=Cj0KCQjwt8zABhDKARIsAHXuD7Yi7aeiBCd_MnERXYxL9iIZ2Fqn3JPN0wdy-Sh4Ig967ky1OP4McO8aAnA5EALw_wcB

Ενημερωμενο σε βλεπω παντως για καμερες. Σε ευχαριστω για την βοηθεια που μου δινεις.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Vstromrider είπε

Γιατί με βασανίζεις έτσι. :P

χωρίς ONVIF: HWN-2108MH-8P 

• Haha 1
Δημοσ.

Έχω θέμα με μία ezviv 2k IP εδώ και 2 χρόνια... ένα firmware update ζητάω και τίποτα, κάθε φορά που φυσάει οι καταγραφές στην SD (SanDisk Extreme PRO microSDXC) κολλάνε χάνοντας δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα να είναι άχρηστη για την χρήση που την έχω βάλει. Καλύτερα Hikvision.

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Klausx είπε

Έχω θέμα με μία ezviv 2k IP εδώ και 2 χρόνια... ένα firmware update ζητάω και τίποτα, κάθε φορά που φυσάει οι καταγραφές στην SD (SanDisk Extreme PRO microSDXC) κολλάνε χάνοντας δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα να είναι άχρηστη για την χρήση που την έχω βάλει. Καλύτερα Hikvision.

Μήπως έχει και η SD σου κάποιο θέμα; Μήπως έχεις ρίξει το bitrate; Αν και θεωρητικά θα έπρεπε να έχει κατώφλι για κάτι τέτοιο.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Μήπως έχει και η SD σου κάποιο θέμα; Μήπως έχεις ρίξει το bitrate; Αν και θεωρητικά θα έπρεπε να έχει κατώφλι για κάτι τέτοιο.

Είχα kingston και πήρα την sandisk για δοκιμή, το κάνει μόνο όταν φυσάει (έχει δέντρο μπροστά), δεν έχει επιλογή για bitrate / video recording settings μέσω του android app.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...