Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, manolis940 είπε

Γιατί με βασανίζεις έτσι. :P

Εχεις δικιο. Το εχασα το τρενο ομως. Καποτε ημουν expert σε αυτα. Πριν απο 20 χρονια. Τα παρατησα ομως και τα ξεχασα ολα. Ασε που δεν μπορω πια -ειλικρινα- να κατσω να κανω διατριβη σε αυτα τα πραγματα. Δεν εχω χρονο και τον λιγο που εχω, δεν μπορω οσο και να προσπαθω.

4 ώρες πριν, manolis940 είπε

Γιατί με βασανίζεις έτσι. :P

χωρίς ONVIF: HWN-2108MH-8P 

Τα βρηκα και τα 2.

https://www.skroutz.gr/s/51887717/Hikvision-Acusense-Katagrafiko-NVR-16-Kanalion-me-Analysi-4K-DS-7116NXI-K1.html

https://www.skroutz.gr/s/33880170/Hikvision-Katagrafiko-NVR-8-Kanalion-me-Analysi-Full-HD-HWN-2108MH-8P.html

• Like 1
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

Εχεις δικιο. Το εχασα το τρενο ομως. Καποτε ημουν expert σε αυτα. Πριν απο 20 χρονια. Τα παρατησα ομως και τα ξεχασα ολα. Ασε που δεν μπορω πια -ειλικρινα- να κατσω να κανω διατριβη σε αυτα τα πραγματα. Δεν εχω χρονο και τον λιγο που εχω, δεν μπορω οσο και να προσπαθω.

Γιατί δεν έβαλες αναλογικές να είναι μια και έξω;;;; :P

• Haha 1
Δημοσ.

να σου πω... το σκεφτηκα! Αλλα ειπα μην γυρισω 20 χρονια πισω...

Παντως ενα sanche σετακι με αναλογικες που εχω αλλου, ειναι οτι πιο αξιοπιστο εχω δει. Παιζει 15 χρονια στην ιδια θεση. Κανει τελευταια κατι κουφα και χανεται λιγο, αλλα του εχω βαλει ενα sonoff απο αλλο wifi , το ανοιγοκλεινω και ισιωνει.

• Haha 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

να σου πω... το σκεφτηκα! Αλλα ειπα μην γυρισω 20 χρονια πισω...

Παντως ενα sanche σετακι με αναλογικες που εχω αλλου, ειναι οτι πιο αξιοπιστο εχω δει. Παιζει 15 χρονια στην ιδια θεση. Κανει τελευταια κατι κουφα και χανεται λιγο, αλλα του εχω βαλει ενα sonoff απο αλλο wifi , το ανοιγοκλεινω και ισιωνει.

Αν δεν έχεις ασχοληθεί ξανά με IP κάμερες θα δυσκολευτείς λιγάκι. Δεν είναι plug and play και θέλουν κάποια παραμετροποίηση. Τώρα βέβαια αν τους αφήσεις DHCP και σε καταγραφικό με POE switch θεωρητικά απλά μπαίνεις απ' το menu βάζεις το user settings και είσαι έτοιμος. Ενώ αν είχες χωριστό switch θα έπρεπε να βάλεις static IP σε κάμερες και καταγραφικό ή να κάνεις κάποιο static lease αν στο επιτρέπει το router σου.

Εγώ πάντως λόγο ευελιξίας θα προτιμούσα την δεύτερη σε περίπτωση που θέλω για παράδειγμα να στείλω κάπου ένα RSTP feed απ΄ την κάμερα και ίσως το switch του καταγραφικού μου το μπλοκάρει αλλά και ένα καλύτερο καταγραφικό μήπως και στο μέλλον αγοράσω μία AcuSense κάμερα και θέλω να συνεργαστεί με το καταγραφικό και να καταγράφει δεδομένα όπως για παράδειγμα το ποιοι μπήκαν σε ένα συγκεκριμένο χώρο, όπως επίσης και την δυνατότητα σύνδεσης με ONVIF κάμερες σε περίπτωση που πέσει κάτι άλλο στα χέρια μου. Έτσι θα επέλεγα ένα οικονομικό PoE Switch όπως αυτό DS-3E0109P-E που υποστηρίζει 802.11af/at και καταγραφικό το DS-7116NXI-K1. Ακριβότερη βέβαια λύση αλλά πολύ πιο ευέλικτη στις αναβαθμίσεις.

Ότι και να πάρεις απ' τα δύο θεωρώ ότι θα κάνεις την δουλειά σου.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, manolis940 είπε

Αν δεν έχεις ασχοληθεί ξανά με IP κάμερες θα δυσκολευτείς λιγάκι

Εχω στησει hikvision POE καμερες και καταγραφικο πριν απο 20 χρονια, και μαλιστα ειχα συνομιλησει και πολυ με την hikvision στην Κινα για ενα θεμα με το Intrunsion mode , και μου ειχαν κανει εξαιτερικη εντυπωση στην ανταποκριση τους. Εξωπραγματικο aftersales!
Τα 60watt του DS-3E0109P-E, φτανουν αραγε για 8 καμερες?

Εχω βρει αυτο το poe switch που ειναι τουμπανο στα watt του .

https://www.dcs.gr/switches/9155-annke-sw014-8-ports-giga-ethernet-2-giga-ethernet-uplink-port-poe-switch-120w-6972012774306.html

Και εμενα μου αρεσει η 2η περιπτωση, αλλα αυτο σημαινει αλλες 6-8 συσκευες επανω στο ιδιο router που εχει 43 μεχρι σημερα. Ηδη πηρα ενα cudy router για να αντεξει, γιατι τα tenda τα επαιζαν

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Vstromrider είπε

Εχω στησει hikvision POE καμερες και καταγραφικο πριν απο 20 χρονια, και μαλιστα ειχα συνομιλησει και πολυ με την hikvision στην Κινα για ενα θεμα με το Intrunsion mode , και μου ειχαν κανει εξαιτερικη εντυπωση στην ανταποκριση τους. Εξωπραγματικο aftersales!
Τα 60watt του DS-3E0109P-E, φτανουν αραγε για 8 καμερες?

Εχω βρει αυτο το poe switch που ειναι τουμπανο στα watt του .

https://www.dcs.gr/switches/9155-annke-sw014-8-ports-giga-ethernet-2-giga-ethernet-uplink-port-poe-switch-120w-6972012774306.html

Και εμενα μου αρεσει η 2η περιπτωση, αλλα αυτο σημαινει αλλες 6-8 συσκευες επανω στο ιδιο router που εχει 43 μεχρι σημερα. Ηδη πηρα ενα cudy router για να αντεξει, γιατι τα tenda τα επαιζαν

Τα Tenda είναι πολύ φθηνιάρικες κατασκευές. Μόλις τα φορτώσεις το βλέπεις. Τα αγόραζα και εγώ παλιά γιατί έβλεπα επιφανεικά τα χαρακτηριστικά τους. Για τα Anker και τα Cuby δεν έχω γνώμη. Φαίνεται όμως το ANKER να κάνει μια χαρά την δουλειά του. Το Hikvision στο πρότεινα με την λογική ότι θα είσαι στις 6 κάμερες οι οποίες συνήθως είναι κάτω από 10W. Βέβαια είναι λίγο υπερβολικοί στην κατανάλωση η Hikvision. Εγώ πχ στο σπίτι έχω Αναλογικές όπου υποτίθεται τραβάει 1A η κάθε μία και τις έχω βάλει σε τροφοδοτικό που έχει ασφάλεια 1A σε κάθε έξοδο. Ένα χρόνο τώρα δεν μου την έχουν κάψει :P

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα στους συνφορουμιτες!

Σημερα τραβηξα remote με μεγαλη ευκολια κατι video απο καρτα sd xiaomi cameras που βρισκεται 300χλμ μακρια μου και σκεφτομαι!

Γιατι να μην βαλω xiaomi cameras? Μια χαρα δουλευουν και με μια sd ειναι χρονια και παιζουν , και κανουν και ολες τις λειτουργιες. Οχι σαν κατι σαπιες tapo που πρεπει ή να πληρωσεις ή να βρισκεσαι στο wifi για να τραβηξεις video.

https://www.skroutz.gr/s/50408333/Xiaomi-CW300-IP-Kamera-Parakolouthisis-Wi-Fi-Full-HD-4MP-Adiavrochi-me-Amfidromi-Epikoinonia.html

https://www.skroutz.gr/s/50408333/Xiaomi-CW300-IP-Kamera-Parakolouthisis-Wi-Fi-Full-HD-4MP-Adiavrochi-me-Amfidromi-Epikoinonia.html?product_id=243445765&sponsored=listing

απλα δεν βλεπω καμια με poe. Ισως βεβαια μπορω με καποιον ανταπτορα να δωσω ρευμα απο το ethernet και με το wifi να συνδεθουν στο δικτυο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

Καλημέρα στους συνφορουμιτες!

Σημερα τραβηξα remote με μεγαλη ευκολια κατι video απο καρτα sd xiaomi cameras που βρισκεται 300χλμ μακρια μου και σκεφτομαι!

Γιατι να μην βαλω xiaomi cameras? Μια χαρα δουλευουν και με μια sd ειναι χρονια και παιζουν , και κανουν και ολες τις λειτουργιες. Οχι σαν κατι σαπιες tapo που πρεπει ή να πληρωσεις ή να βρισκεσαι στο wifi για να τραβηξεις video.

https://www.skroutz.gr/s/50408333/Xiaomi-CW300-IP-Kamera-Parakolouthisis-Wi-Fi-Full-HD-4MP-Adiavrochi-me-Amfidromi-Epikoinonia.html

https://www.skroutz.gr/s/50408333/Xiaomi-CW300-IP-Kamera-Parakolouthisis-Wi-Fi-Full-HD-4MP-Adiavrochi-me-Amfidromi-Epikoinonia.html?product_id=243445765&sponsored=listing

απλα δεν βλεπω καμια με poe. Ισως βεβαια μπορω με καποιον ανταπτορα να δωσω ρευμα απο το ethernet και με το wifi να συνδεθουν στο δικτυο.

Εγώ θα σου έλεγα λόγο αξιοπιστίας ειδικά αν μιλάμε για PTZ. Πχ μία κάμερα που έχω εγώ μετά από διακοπή ρεύματος κοιτάει στου κουτρούλη τον γάμο. Θες να μπαίνεις κάθε μέρα ή κάθε 8 ώρες να δεις αν κοιτάει σωστά η κάμερα και να την ρυθμίζεις; Δεν είναι ζωή αυτή.

Η Xiaomi σαν κατασκευαστής είναι πολύ αξιόπιστη. Ωστόσο έχει μικρή υποστήριξη στα προϊόντα της η οποία νομίζω περιορίζεται κάπου στα 2 χρόνια. Ένας σοβαρός κατασκευαστής όπως η Hikvision σου δίνει 5 έτη υποστήριξη μετά που σταματάει να παράγεται η συσκευή. Για μένα που δεν θέλω να κοροϊδεύω τον κόσμο ούτε tapo βάζω ούτε xiaomi. Δεν είναι να παίζεις με την ασφάλεια ενός προϊόντος που συνδέεται και μεταδίδει εικόνα μέσω Internet. 

Χθες στην ενότητα των συναγερμών έβαλα ένα videaκι του Techguru που δείχνει πολύ απλά πως μπαίνει σε κινεζιές. Εκεί εκμεταλλεύεται το portforward ενώ η Xiaomi και η tapo δουλεύουν με P2P αλλά φυσικά δεν σημαίνει ότι υπάρχουν λίγο πιο περίπλοκες επιθέσεις για P2P συσκευές:

Edit: Δεν είναι ότι θέλω να σε τρομάξω και να σου πω ότι θα σε χακάρουν σίγουρα αν πάρεις Xiaomi. Αν μέχρι εκεί φτάνει το budget σου απ' το να μην βάλεις τίποτα καλύτερα είναι να βάλεις κάτι.

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

Με τσιγκλαει πολύ!

https://www.mi.com/global/product/xiaomi-outdoor-camera-cw500-dual/

Με δυο καμερες και wifi 6.

Μονο που δεν ειναι poe!

Αυτό βλέπει η δική μου Xiaomi μετά από διακοπή ρεύματος.

Τοίχος με τεχνοτροπία είναι γι αυτό φαίνεται έτσι.

Screenshot_2025-05-16-15-08-51-829_com.xiaomi.smarthome.jpg

Δημοσ.
2 ώρες πριν, manolis940 είπε

Αυτό βλέπει η δική μου Xiaomi μετά από διακοπή ρεύματος.

Εννοεις οτι δεν ξαναγυρναει εκει που την ειχες ρυθμισμενη απο πριν ?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

Εννοεις οτι δεν ξαναγυρναει εκει που την ειχες ρυθμισμενη απο πριν ?

Ακριβώς γυρνάει σε άκυρα σημεία.

Δεν έχω το παραπάνω μοντέλο για να σου πω σιγουριά αν θα έχει το ίδιο πρόβλημα αλλά με την μέχρι τώρα εμπειρία μου αν με ενδιέφερε πολύ αυτό που θέλω να προστατέψω δεν θα κοιτούσα για xiaomi.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 16/5/2025 στις 5:43 ΜΜ, manolis940 είπε

Ακριβώς γυρνάει σε άκυρα σημεία.

Δεν έχω το παραπάνω μοντέλο για να σου πω σιγουριά αν θα έχει το ίδιο πρόβλημα αλλά με την μέχρι τώρα εμπειρία μου αν με ενδιέφερε πολύ αυτό που θέλω να προστατέψω δεν θα κοιτούσα για xiaomi.

ίσως χρειάζεται ένα reset...

Δημοσ.
8 ώρες πριν, tmaestros είπε

ίσως χρειάζεται ένα reset...

Επισκευή και πέταμα χρειάζεται :P

Το έχω δοκιμάσει γενικά. Κάποια στιγμή θα γυρίσεις και θα την δεις να κοιτάει στο γάμο του καραγκιόζη.

• Haha 1
Δημοσ.

Γενικά σε όποιον έχει παρόμοιο πρόβλημα προτείνω το εξής:

Απλό "χαζό" PoE switch, καταγραφικό HikVision με 2 RJ45 χωρίς δικό του PoE. 

Βάζεις σε δικό τους φυσικό δίκτυο τις κάμερες και το καταγραφικό με τη μία θύρα, και κουμπώνεις τη δεύτερη θύρα του στο δίκτυο που έχει τις υπόλοιπες συσκευές. 

Βάζεις σαν default έξοδο στο ίντερνετ την δεύτερη θύρα για να το βλέπεις με hikconnect από το κινητό κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...