Dinos1973 Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Υπαρχει τεχνικος με γνωσεις σε DELL, ειδικα για επισκευη σε motherboard?
pita_kontosouvli_season2 Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος. Μοντέλο, βλάβη κλπ.
sakisgri Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 13 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Υπαρχει τεχνικος με γνωσεις σε DELL, ειδικα για επισκευη σε motherboard? Ένας καλός τεχνικός ότι μάρκα και να του πας, αν είναι καλός και βεβαία γίνεται (γιατί υπάρχουν βλάβες που δεν γίνονται όσο καλός και να είναι κάποιος, η δεν συμφέρει) θα το φτιάξει. Επειδή ασχολούμαι και εγώ με ηλεκτρονικές επισκευές και παρακολουθώ κάμποσα κανάλια στο youtube (κυρίως ξένα) ένας Έλληνας που για εμένα ξεχωρίζει, είναι ο TechGuru https://techguru.gr/ και τα 4,9/5 αστέρια στο Google το αποδεικνύει. Κανάλι στο youtube https://www.youtube.com/channel/UCpfKiD5gTj-QECjQKjM1ObQ 2
Dinos1973 Δημοσ. 1 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 1 Μαϊου Ευχαριστώ 17 hours ago, pita_kontosouvli_season2 said: Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος. Μοντέλο, βλάβη κλπ. Dell XPS 13 / 9300 / I5-1035G1, πρόβλημα στην μητρική, ανάβει μόνο στο σήμα τις Dell και μετά σβήνει. 17 hours ago, pita_kontosouvli_season2 said: Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος. Μοντέλο, βλάβη κλπ. Dell XPS 13 / 9300 / I5-1035G1, πρόβλημα στην μητρική, ανάβει μόνο στο σήμα τις Dell και μετά σβήνει.
Mr_Terror Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου Εκτος απο τον TechGuru ειναι και ο AnyRepair. https://www.youtube.com/@AnyRepair Kαι αυτος αναλαμβανει και επισκευαζει δυσκολες βλαβες.
sakisgri Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου 2 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Dell XPS 13 / 9300 / I5-1035G1, πρόβλημα στην μητρική, ανάβει μόνο στο σήμα τις Dell και μετά σβήνει. Πιο πιθανό έχει Corrupted BIOS. Μπορείς να δοκιμάσεις αν κάνεις Recover BIOS όπως θα δεις εδώ https://www.dell.com/support/contents/en-ca/videos/videoplayer/how-to-recover-from-booting-issues-using-the-bios-recovery-tool/6079779755001 Τα βήματα: Αφήστε τον φορητό υπολογιστή να φορτίσει τουλάχιστον στο 10%. Απενεργοποιήστε τον φορητό υπολογιστή και αποσυνδέστε το τροφοδοτικό. Πατήστε παρατεταμένα τα πλήκτρα CTRL + ESC στο πληκτρολόγιο. Συνδέστε το τροφοδοτικό, ενώ ακόμα έχεις πατημένα τα CTRL + ESC. Αφήστε το πλήκτρο CTRL + ESC στο πληκτρολόγιο αφού ανάψουν τα λαμπάκια του πληκτρολογίου (σε κάποια μοντέλα ανάβει μόνο το λαμπάκι caps lock). Στην οθόνη ανάκτησης BIOS, επιλέξτε "recover the BIOS" και πατήστε το οκ, και οκ ξανά. Ο φορητός υπολογιστής ενδέχεται να επανεκκινηθεί μερικές φορές κατά την ανάκτηση του BIOS. Αν δεν δουλέψει, θα χρειαστεί να το πας σε τεχνικό να ξεκολλήσει το BIOS chip να το προγραμματίσει και να το ξανά κολλήσει.
Dinos1973 Δημοσ. 1 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 1 Μαϊου 19 minutes ago, sakisgri said: Πιο πιθανό έχει Corrupted BIOS. Μπορείς να δοκιμάσεις αν κάνεις Recover BIOS όπως θα δεις εδώ https://www.dell.com/support/contents/en-ca/videos/videoplayer/how-to-recover-from-booting-issues-using-the-bios-recovery-tool/6079779755001 Τα βήματα: Αφήστε τον φορητό υπολογιστή να φορτίσει τουλάχιστον στο 10%. Απενεργοποιήστε τον φορητό υπολογιστή και αποσυνδέστε το τροφοδοτικό. Πατήστε παρατεταμένα τα πλήκτρα CTRL + ESC στο πληκτρολόγιο. Συνδέστε το τροφοδοτικό, ενώ ακόμα έχεις πατημένα τα CTRL + ESC. Αφήστε το πλήκτρο CTRL + ESC στο πληκτρολόγιο αφού ανάψουν τα λαμπάκια του πληκτρολογίου (σε κάποια μοντέλα ανάβει μόνο το λαμπάκι caps lock). Στην οθόνη ανάκτησης BIOS, επιλέξτε "recover the BIOS" και πατήστε το οκ, και οκ ξανά. Ο φορητός υπολογιστής ενδέχεται να επανεκκινηθεί μερικές φορές κατά την ανάκτηση του BIOS. Αν δεν δουλέψει, θα χρειαστεί να το πας σε τεχνικό να ξεκολλήσει το BIOS chip να το προγραμματίσει και να το ξανά κολλήσει. Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλά! Αρχικά δούλευε με τον φορτιστή χωρίς προβλήματα, με την αφαίρεση του φορτιστή κολλούσε και ήταν αρκετά αργό, ως ότου μόνο συνδεμένος με το φορτιστή θα ανοίξει μόνο στο logo του dell και σε 10’ δευτερόλεπτο θα σβήσει! Υπάρχει υπόψια ότι είναι βραχυκύκλωμα λόγο υγρασίας.
nkarama Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου Ολα τα XPS κάποιας συγκεκριμένης γενιάς είχαν πολλά θέματα. Προτείνω να το πας σε service Dell που θα ξέρουν τι να κάνουν μιας και τα έχουν αντιμετωπίσει. Δεν ξέρω βέβαια τι θα κοστίσει. Το επίσημο σέρβις είναι στην CPI στο Ρέντη.
sakisgri Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου Στις 1/5/2025 στις 2:19 ΜΜ, Dinos1973 είπε Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλά! Αρχικά δούλευε με τον φορτιστή χωρίς προβλήματα, με την αφαίρεση του φορτιστή κολλούσε και ήταν αρκετά αργό, ως ότου μόνο συνδεμένος με το φορτιστή θα ανοίξει μόνο στο logo του dell και σε 10’ δευτερόλεπτο θα σβήσει! Υπάρχει υπόψια ότι είναι βραχυκύκλωμα λόγο υγρασίας. Αν ήταν βραχυκυκλωμένο δεν θα άναβε καθόλου. Όπως έγραψε και ο φίλος πιο πάνω, είναι συχνό πρόβλημα στα XPS. Aν κάνεις αναζήτηση στο Google "Dell XPS 13 stuck on dell logo" θα δεις αυτό το πρόβλημα σε πολλά μοντέλα XPS. https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Dell+XPS+13+stuck+on+dell+logo 1
manolis940 Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου Στις 1/5/2025 στις 2:19 ΜΜ, Dinos1973 είπε Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλά! Αρχικά δούλευε με τον φορτιστή χωρίς προβλήματα, με την αφαίρεση του φορτιστή κολλούσε και ήταν αρκετά αργό, ως ότου μόνο συνδεμένος με το φορτιστή θα ανοίξει μόνο στο logo του dell και σε 10’ δευτερόλεπτο θα σβήσει! Υπάρχει υπόψια ότι είναι βραχυκύκλωμα λόγο υγρασίας. Θα συμφωνήσω και εγώ. Απ' την στιγμή που φτάνεις μέχρι το logo της Dell λογικά το boot sequence έχει ολοκληρωθεί άρα δύσκολο να υπάρχει βραχυκύκλωμα. Εγώ να σου πω την αλήθεια ότι έχω υποψία ότι είναι πιο απλά τα πράγματα και ότι ο φορτιστής τα έφτυσε και απλώς δίνει ρεύμα μέχρι ένα σημείο μέχρι που "ξελιγώνεται". Φυσικά πάρα πολλά μπορεί να είναι μέσα σε αυτά και το Bios που ανέφέρθηκε σωστά ένας corrupted δίσκος ή και ένα corrupted os. Δηλαδή όταν πάει να μπει στα windows να σβήνει. Μπορείς να αφαιρέσεις τον δίσκο αν πιάνουν λιγάκι τα χέρια σου ή φυσικά να το δώσεις σε ένα απ' τους παραπάνω τεχνικούς που προτάθηκαν ή να το στείλεις σε εμάς. Εγώ και @sakisgri κλέφτες θα γίνουμε; . 1
Dinos1973 Δημοσ. 5 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 5 Μαϊου (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, manolis940 said: Θα συμφωνήσω και εγώ. Απ' την στιγμή που φτάνεις μέχρι το logo της Dell λογικά το boot sequence έχει ολοκληρωθεί άρα δύσκολο να υπάρχει βραχυκύκλωμα. Εγώ να σου πω την αλήθεια ότι έχω υποψία ότι είναι πιο απλά τα πράγματα και ότι ο φορτιστής τα έφτυσε και απλώς δίνει ρεύμα μέχρι ένα σημείο μέχρι που "ξελιγώνεται". Φυσικά πάρα πολλά μπορεί να είναι μέσα σε αυτά και το Bios που ανέφέρθηκε σωστά ένας corrupted δίσκος ή και ένα corrupted os. Δηλαδή όταν πάει να μπει στα windows να σβήνει. Μπορείς να αφαιρέσεις τον δίσκο αν πιάνουν λιγάκι τα χέρια σου ή φυσικά να το δώσεις σε ένα απ' τους παραπάνω τεχνικούς που προτάθηκαν ή να το στείλεις σε εμάς. Εγώ και @sakisgri κλέφτες θα γίνουμε; . Καμια σχεση, ουτε ο φορτιστης ουτε η μπαταρια, βραχυκυκλωμα στη μητρικη ειναι πιθανον απο υγρασια, εχει περασει απο 2 τεχνικους, το προβλημα ειναι οτι δεν ειναι ειδικοι στα Dell. Επεξ/σία 5 Μαϊου από Dinos1973
manolis940 Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου 25 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Καμια σχεση, ουτε ο φορτιστης ουτε η μπαταρια, βραχυκυκλωμα στη μητρικη ειναι πιθανον απο υγρασια, εχει περασει απο 2 τεχνικους, το προβλημα ειναι οτι δεν ειναι ειδικοι στα Dell. Δεν μπορώ να επιμένω για ένα μηχάνημα που δεν έχω πιάσει στα χέρια μου ούτε να βγάλω μέσα από ένα forum τους τεχνικούς τσαρλατάνους όπως λένε κι άλλοι. Ωστόσο laptop με water damage ακόμη και dell το οποίο έφτασε μέχρι το logo δεν έχω δει μέχρι σήμερα. Τα παραπάνω κανάλια που σου έδωσαν παίζει αν δεν έχουν ανοίξει χιλιάδες, να έχουν ανοίξει εκατοντάδες DELL και κάποια από αυτά είχαν water damage το επισκεύασαν. Κάποια άλλα ίσως και να μην άξιζε ή ο ιδιοκτήτης να μην ήθελε να διαθέσει το απαραίτητο ποσό για την επισκευή. Τώρα αν θέλεις μπορείς να επικοινωνήσεις με τα Dell exlusive stores και θα σε κατευθύνουν ως προς το ποιος αναλαμβάνει το service στην περιοχή σου 211 8888 400. 1
Dinos1973 Δημοσ. 5 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 5 Μαϊου 5 minutes ago, manolis940 said: Δεν μπορώ να επιμένω για ένα μηχάνημα που δεν έχω πιάσει στα χέρια μου ούτε να βγάλω μέσα από ένα forum τους τεχνικούς τσαρλατάνους όπως λένε κι άλλοι. Ωστόσο laptop με water damage ακόμη και dell το οποίο έφτασε μέχρι το logo δεν έχω δει μέχρι σήμερα. Τα παραπάνω κανάλια που σου έδωσαν παίζει αν δεν έχουν ανοίξει χιλιάδες, να έχουν ανοίξει εκατοντάδες DELL και κάποια από αυτά είχαν water damage το επισκεύασαν. Κάποια άλλα ίσως και να μην άξιζε ή ο ιδιοκτήτης να μην ήθελε να διαθέσει το απαραίτητο ποσό για την επισκευή. Τώρα αν θέλεις μπορείς να επικοινωνήσεις με τα Dell exlusive stores και θα σε κατευθύνουν ως προς το ποιος αναλαμβάνει το service στην περιοχή σου 211 8888 400. δυστυχως δεν ειναι τοσο ευκολο οσο και εγω μπορουσα να φανταστω, και οι 2 τεχνικοι που το κοιταξαν δυστυχως δεν ειχαν εμπειρια σε Dell, που ειναι σημαντικη για να καταλαβεις που μπορει να εχει προβλημα! θα πρεπει να μπορουν να διαβασουν σχεδιο μητρικης και οχι επισκευες του τυπου αλλαζω οθονη, η αλλαζω παστα κλπ κλπ.
manolis940 Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου 1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε δυστυχως δεν ειναι τοσο ευκολο οσο και εγω μπορουσα να φανταστω, και οι 2 τεχνικοι που το κοιταξαν δυστυχως δεν ειχαν εμπειρια σε Dell, που ειναι σημαντικη για να καταλαβεις που μπορει να εχει προβλημα! θα πρεπει να μπορουν να διαβασουν σχεδιο μητρικης και οχι επισκευες του τυπου αλλαζω οθονη, η αλλαζω παστα κλπ κλπ. Γενικά ή ξέρεις ή δεν ξέρεις να διαβάσεις το σχέδιο της μητρικής είτε μιλάμε για το schematic είτε μιλάμε για το boardview. Βασικό βέβαια είναι να υπάρχουν κιόλας αλλιώς πολλές φορές η επισκευή δυσκολεύει. Αν το καταφέρεις και αν υπάρχει διαθέσιμο στο Internet δεν έχει σημασία αν είναι Toshiba ή Dell ή Clevo. Σίγουρα η επισκευή πάνω στην μητρική και όχι το component swap που γίνεται από πολλούς τεχνικούς(δεν το λέω υποτιμητικά και εγώ λίγο πιο πάνω από αυτό το επίπεδο είμαι). Αν μπεις στα παραπάνω δύο κανάλια που σου έδωσαν και δεις έστω και ένα video θα καταλάβεις ότι το έχει πάρει υγρασία και χρειάζεται ειδικούς τεχνικούς της Dell είναι μύθος. Κοίτα εδώ ένα παράδειγμα XPS νεότερης αρχιτεκτονικής (με type-c και pd). Ορίστε και άλλο ένα της σειράς XPS πάλι : Oρίστε και από techguru πάλι xps 9500 που παίζει να είναι ακριβώς το ίδιο με το δικό σου με μικρές διαφορές σε GPU ή CPU 1
Dinos1973 Δημοσ. 5 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 5 Μαϊου 13 minutes ago, manolis940 said: Γενικά ή ξέρεις ή δεν ξέρεις να διαβάσεις το σχέδιο της μητρικής είτε μιλάμε για το schematic είτε μιλάμε για το boardview. Βασικό βέβαια είναι να υπάρχουν κιόλας αλλιώς πολλές φορές η επισκευή δυσκολεύει. Αν το καταφέρεις και αν υπάρχει διαθέσιμο στο Internet δεν έχει σημασία αν είναι Toshiba ή Dell ή Clevo. Σίγουρα η επισκευή πάνω στην μητρική και όχι το component swap που γίνεται από πολλούς τεχνικούς(δεν το λέω υποτιμητικά και εγώ λίγο πιο πάνω από αυτό το επίπεδο είμαι). Αν μπεις στα παραπάνω δύο κανάλια που σου έδωσαν και δεις έστω και ένα video θα καταλάβεις ότι το έχει πάρει υγρασία και χρειάζεται ειδικούς τεχνικούς της Dell είναι μύθος. Κοίτα εδώ ένα παράδειγμα XPS νεότερης αρχιτεκτονικής (με type-c και pd). Ορίστε και άλλο ένα της σειράς XPS πάλι : Oρίστε και από techguru πάλι xps 9500 που παίζει να είναι ακριβώς το ίδιο με το δικό σου με μικρές διαφορές σε GPU ή CPU εχεις δικιο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα