Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω φτιάξει μια εφαρμογή σε Spring boot που τρέχει σε ένα υπολογιστή σε μία διεύθυνση τύπου localhost:8080.

Αυτός ο υπολογιστής συνδέεται με ethernet σε ένα ευρύτερο τοπικό δίκτυο (πρόκειται για μία εταιρία).

Ποιά είναι η σωστή διαδικασία και ρύθμιση ώστε να μπορούν ασύρματα να εισάγουν δεδομένα, χρήστες με tablet;

Τα tablet μπορούν να έχουν ίντερνετ, όχι όμως πρόσβαση στο ίδιο δίκτυο που είναι ο υπολογιστής που θέλω να τρέχει το app.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πιο σωστο προφανως αφου θες να ειναι διαθεσιμη απο ιντερνετ είναι να κανεις deploy την εφαρμογη στο cloud, π.χ. railway.app η fly.io η καποιο google app engine.

Αν θες να την κρατησεις στο τοπικο δικτυο και να την βλεπεις με τα tablet δες λυσεις οπως ngrok και cloudflare tunnels. Εγω προσωπικα τα θεωρω δευτερη λυση ολα αυτα (οπως και τα localhost.run, localexpose, localtunnel κτλ)

Αν μπορεις να βαλεις vpn στα tablet, μπορεις να παιξεις και με tailscale.

Επεξ/σία από KostisKazan
  • Like 1
Δημοσ.
On 30/04/2025 at 20:02, Lanike71 said:

Έχω φτιάξει μια εφαρμογή σε Spring boot που τρέχει σε ένα υπολογιστή σε μία διεύθυνση τύπου localhost:8080.

Αυτός ο υπολογιστής συνδέεται με ethernet σε ένα ευρύτερο τοπικό δίκτυο (πρόκειται για μία εταιρία).

Ποιά είναι η σωστή διαδικασία και ρύθμιση ώστε να μπορούν ασύρματα να εισάγουν δεδομένα, χρήστες με tablet;

Τα tablet μπορούν να έχουν ίντερνετ, όχι όμως πρόσβαση στο ίδιο δίκτυο που είναι ο υπολογιστής που θέλω να τρέχει το app.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αν καταλαβαίνω σωστά, τα tablet θα είναι εκτός της υποδομής που τρέχει η εφαρμογή. Αν ναι, η πιο ασφαλής λύση είναι το vpn (openvpn, wireguard, tailscale, κλπ) αφού φαντάζομαι ότι η εφαρμογή δεν τρέχει με SSL. Αλλιώς, κοίτα τις λύσεις που σου πρότεινε ο KostisKazan.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...