Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετίζω

Στο θέμα μας:

Διαθέτω μία κάρτα γραφικών Nvidia RTX 3060Ti, σε συνδυασμό με επεξεργαστή Intel i7-11700, μητρική MSI Meg Z490i και 16γίγα μνήμης.

Τί θέλω; Να παίζω ένα Fortnite για να λέω καμμιά χαζομάρα με τον ξάδερφο να περνά η ώρα..

ΩΣΤΟΣΟ, τον τελευταίο καιρό βιώνω το εξής παράδοξο.

Μπαίνω στο παιχνίδι, και στην αρχή η κάρτα γραφικών έχει πολύ χαμηλή χρήση, γύρω στο 25% ξέρωγω με αποτέλεσμα να πιάνει πολύ χαμηλά fps.

Μετά από 2-3 λεπτά είναι λες ξυπνάει! Αρχίζει να λειτουργεί κανονικά αλλά με σκαμπανεβάσματα που και που.

Να σημειώσω ότι έκανα καθαρή εγκατάσταση Windows και επειδή δοκίμασα και προηγούμενη έκδοση οδηγών, τους απεγκατέστησα σε ασφαλή λειτουργία κάνοντας χρήση DDU ώστε να μην έχουμε απομεινάρια.

Πιστεύετε ότι τα έφαγε τα ψωμιά της; Φταίει η κάρτα;;

Δημοσ.

Το βλέπω με MSI Afterburner.

Το θέμα είναι αυτό. Δεν παίζω άλλα παιχνίδια. Ένα παιχνίδι ήθελα να παίξω ο άνθρωπος..

Για να πω την αλήθεια το Epic μου έχει κάνει κακή εντύπωση. Όλα τίγκα στο bug φαίνονται.

Σωστή η ερώτηση για την ανάλυση. Σε 2k παίζω.

Το θέμα είναι ότι έβαλα το Furmark 2 ώστε να κάνω δοκιμές. Εκεί αμέσως πάει 100% η κάρτα!

Βέβαια το benchmark δεν είναι ότι πιο ρεαλιστικό.

Το άλλο το οποίο μπορώ να πω και ίσως βοηθήσει είναι ότι ο επεξεργαστής κάνει spikes στο 100%.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Usahh είπε

ο επεξεργαστής κάνει spikes στο 100%

Αν γίνεται αυτό όποτε βλέπεις να πέφτουν τα fps, προφανώς και κοιτάς πρώτα εκεί.
Μπορεί να διαβάζεις πως γενικά στο 2k η GPU είναι σημαντικότερη, αλλα το Fortnite όπως και πολλά άλλα shooter είναι αρκετα CPU heavy.
Αν πάντως αυτό είναι καινούργιο προβλημα και παλιότερα ήσουν κομπλέ με το ίδιο σύστημα στην ίδια ανάλυση και στα ίδια settings, δες θερμοκρασίες μήπως έχει στεγνώσει καμιά πάστα και θέλει αλλαγή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Usahh είπε

Χαιρετίζω

Στο θέμα μας:

Διαθέτω μία κάρτα γραφικών Nvidia RTX 3060Ti, σε συνδυασμό με επεξεργαστή Intel i7-11700, μητρική MSI Meg Z490i και 16γίγα μνήμης.

Τί θέλω; Να παίζω ένα Fortnite για να λέω καμμιά χαζομάρα με τον ξάδερφο να περνά η ώρα..

ΩΣΤΟΣΟ, τον τελευταίο καιρό βιώνω το εξής παράδοξο.

Μπαίνω στο παιχνίδι, και στην αρχή η κάρτα γραφικών έχει πολύ χαμηλή χρήση, γύρω στο 25% ξέρωγω με αποτέλεσμα να πιάνει πολύ χαμηλά fps.

Μετά από 2-3 λεπτά είναι λες ξυπνάει! Αρχίζει να λειτουργεί κανονικά αλλά με σκαμπανεβάσματα που και που.

Να σημειώσω ότι έκανα καθαρή εγκατάσταση Windows και επειδή δοκίμασα και προηγούμενη έκδοση οδηγών, τους απεγκατέστησα σε ασφαλή λειτουργία κάνοντας χρήση DDU ώστε να μην έχουμε απομεινάρια.

Πιστεύετε ότι τα έφαγε τα ψωμιά της; Φταίει η κάρτα;;

Καλημερα.

Περιπου ποσα fps εχεις οταν ειναι με χαμηλο gpu usage και ποσο οταν ξεκολλαει? απο μνημη τι εχεις ? εχεις καποια aftermarket ψυκτρα η την στοκ που ερχεται με τον επεξεργαστη? Βαλε το afterburner να κανει monitoring την συχνοτητα της cpu την θερμοκρασια και το load και ανεβασε κανενα screenshot την ωρα του προβληματος να δουμε τι περιπου γινεται . 

Βλεπω παντως οτι πολλοι το εχουν το θεμα αυτο και φαινεται να ειναι θεμα του παιχνιδιου ,δοκιμασε να αλλαξεις απο dx11 σε dx12 η αναποδα αναλογα πως εισαι τωρα .

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.

Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Από θερμοκρασίες είμαστε κομπλέ καθώς έχω ρυθμίσει Afterburner να πηγαίνει τα ανεμηστηράκια στο 100% και πιάνω γύρω στους 62 βαθμούς.

Πιστεύω 62 βαθμοί σε πλήρη χρήση είναι πολύ καλά.

Από fps πιάνω 30-40 όταν συμβαίνουν οι βυθίσεις. Κανονικά πιάνει 100-120 fps με τις ρυθμίσεις που έχω κάνει.

Έχω αρχίσει και εγώ να υποπτεύομαι το παιχνίδι.

Υποχρεωτικά νομίζω θα πρέπει να εγκαταστήσω και κάποιο άλλο για να βγάλω άκρη.

Θα δοκιμάσω την συμβουλή του φίλου από πάνω για αλλαγή σε Direct X 11 και ενημερώνω.

Δημοσ.

Αχαχχα και εγώ σχεδόν 50 χρόνων άνθρωπος μόλις βρω λίγο χρόνο παίζω fortnite (3-4 φορές μέσα στην εβδομάδα από καμιά ώρα).

Και στην δικιά μου κάρτα έτσι κάνει (1070), το έψαξα και εγώ πολύ αλλά άκρη δεν βρήκα! Επομένως το άφησα έτσι αφού δεν πέφτω πότε κάτω απο τα 100 όλα στο minimum!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...