Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και καλό μήνα!

Προσπαθώ να φτιάξω ένα home studio για κάποια vidcasts, δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις, έως τώρα είμαι με ένα μικρόφωνο boya και μια basic camera / samsung galaxy

Οπότε πρέπει να πάρω (λογικά)

Φώτα, κάμερες και μικρόφωνα.

Δεν έχω ιδέα που να κινηθώ, δεν χρειάζομαι κάτι τρελό σε εξοπλισμό, δεν με νοιάζει αν θα πάρω κάτι μεταχειρισμένο αν λειτουργεί.

Άρα χρειάζομαι basic φώτα (ομπρέλες?) τίμια μικρόφωνα (ενσύρματα / ασύρματα δεν μας νοιάζουν) και μια κάμερα να γράφει ωραία τα χρώματα (να ξεφύγω από κινητό)

Τα vidcasts θα είναι για 2 ανθρώπους (συνέντευξη ουσιαστικά) οπότε θα χρειαστούμε τα πάντα δίπλα.

Σε ένα στούντιο που είχα πάει είχα δει (επαγγελματικές κάμερες) που είχαν έξοδο για σύνδεση με οθόνη όπου λειτουργούσε σαν monitor γιαννα βλέπουν hosts και guest πως φαίνονται! Μου άρεσε σαν ιδέα, αν ξεφεύγει η τιμή δεν θα το δω!

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αρχικά δες για φώτα, ώστε να φωτίσεις σωστά τον χώρο. Με 60-70€ βρίσκεις σετ με 2 softboxes με τις βάσεις τους και λάμπες ( οχι led).

Τα vidcast είναι live ή τα γράφετε και μετά κάνεις μοντάζ; Γιατί αν κάνεις μοντάζ στο κινητό, τότε με μια κάμερα ίσως να χρειαστείς υπολογιστή. 

Για να μην ξοδέψεις πολλά στην αρχή, μπορείς να επενδύσεις σε φώτα και σε ενα σετακι μικρόφωνα που συνδέονται ασύρματα με κινητό ( ή και κάμερα μελλοντικά). Και αν δεις οτι και πάλι δεν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα, τότε δες για μηχανή.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση! 

Δεν θα είναι live, θα γίνει edit σε pc μεταγενέστερα!

Softboxes και όχι led, τι να κοιτάξω?

Δημοσ.
5 minutes ago, jimkarvogr said:

Σε ευχαριστώ για την απάντηση! 

Δεν θα είναι live, θα γίνει edit σε pc μεταγενέστερα!

Softboxes και όχι led, τι να κοιτάξω?

Εννοώ οτι βρίσκεις πιο φθηνά softboxes με απλές λάμπες γιατί τα led panel βγαίνουν πιο ακριβά. 

I just found this on AliExpress: €89.06 | Professional Photography Softbox with Tripod Continuous Light System for Photo Studio E27 Photographic Bulb
https://a.aliexpress.com/_EvriAA2

Εγώ τα παραπάνω έχω πάρει εδώ και χρόνια, με λάμπες σαν αυτές που σου δείχνει ( αν και το συγκεκριμένο σετ είναι χωρίς λάμπες).

Ρίξε μια ματιά και από Ελλάδα και σύγκρινε τιμές.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά μήπως έχετε στα υπ όψιν κάποιο μαγαζι στην Αττική που να έχει κάποιο έτοιμο Set up 
ως Demo στο μαγαζί; 

Ψάχνω και εγώ εξοπλισμό ( low to mid budget ) για Online Courses , κάμερα, φωτισμό, μικρόφωνο.
Αν έχετε κάποιες δοκιμασμένες προτάσεις, θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως

Cheers !

Επεξ/σία από matiandal

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...