Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλό μήνα!

Εδώ κι ένα διάστημα έχω ανοίξει τη μικρή μου επιχείρηση σε μια ήσυχη γειτονιά του κέντρου. Το μαγαζί και η βιτρίνα δεν είναι μεγάλο, συνεπώς η ορατότητα (αν υπολογίσουμε κι ένα φουντωτό δέντρο ακριβώς μπροστά) είναι σημαντικός παράγοντας στην όλη εικόνα...

Απ' το δρόμο περνάει ανά 5-10 λεπτά λεωφορείο και ο κόσμος της γειτονιάς παρκάρει το μισό αμάξι πάνω στο πεζοδρόμιο. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα όταν παρκάρουν μπροστά από εμένα αμάξια τύπου suv ή και κλούβες ακόμα να μου κρύβουν τελείως τη βιτρίνα και να έχω ένα σχετικό πρόβλημα στη δουλειά μου. 

Έχω ζητήσει πολλές φορές ευγενικά αν μπορούν να το παρκάρουν στο δρόμο ή λίγο πιο κάτω. Κάποιοι δεν φαίνεται να το καταλαβαίνουν. 

Δεν ζητώ να μην παρκάρουν μπροστά μου, δεν μου ανήκει ο δημόσιος χώρος, αλλά τουλάχιστον στο δρόμο. Το πεζοδρόμιο μάλιστα είναι πολύ στενό με την απόσταση μεταξύ της βιτρίνας μου και του αμαξίου να μην φτάνει καν το 1 μέτρο. 

Τι μπορώ να κάνω με βάση το νόμο; Δεν θέλω να καλώ τροχαία για πρόστιμα. Μπορώ να βάλω κάποια σήμανση για πάρκινγκ πελατών με άδεια απ' το Δήμο; 

• Haha 1
  • Απαντ. 244
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, LuciferX είπε

Καλό μήνα!

Εδώ κι ένα διάστημα έχω ανοίξει τη μικρή μου επιχείρηση σε μια ήσυχη γειτονιά του κέντρου. Το μαγαζί και η βιτρίνα δεν είναι μεγάλο, συνεπώς η ορατότητα (αν υπολογίσουμε κι ένα φουντωτό δέντρο ακριβώς μπροστά) είναι σημαντικός παράγοντας στην όλη εικόνα...

Απ' το δρόμο περνάει ανά 5-10 λεπτά λεωφορείο και ο κόσμος της γειτονιάς παρκάρει το μισό αμάξι πάνω στο πεζοδρόμιο. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα όταν παρκάρουν μπροστά από εμένα αμάξια τύπου suv ή και κλούβες ακόμα να μου κρύβουν τελείως τη βιτρίνα και να έχω ένα σχετικό πρόβλημα στη δουλειά μου. 

Έχω ζητήσει πολλές φορές ευγενικά αν μπορούν να το παρκάρουν στο δρόμο ή λίγο πιο κάτω. Κάποιοι δεν φαίνεται να το καταλαβαίνουν. 

Δεν ζητώ να μην παρκάρουν μπροστά μου, δεν μου ανήκει ο δημόσιος χώρος, αλλά τουλάχιστον στο δρόμο. Το πεζοδρόμιο μάλιστα είναι πολύ στενό με την απόσταση μεταξύ της βιτρίνας μου και του αμαξίου να μην φτάνει καν το 1 μέτρο. 

Τι μπορώ να κάνω με βάση το νόμο; Δεν θέλω να καλώ τροχαία για πρόστιμα. Μπορώ να βάλω κάποια σήμανση για πάρκινγκ πελατών με άδεια απ' το Δήμο; 

Αν παρκάρουν στο πεζοδρόμιο κακώς δεν φωνάζεις τροχαία.

• Like 25
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα έβγαζα κάποια μεγάλη αλλά στενή γλάστρα/ζαρντινιέρα στο πεζοδρόμιο. Με σκοπό να μην δυσχεραίνω τον πεζό (ή το καροτσάκι, προσοχή) αλλά να μην μπορεί να ανεβεί στο πεζοδρόμιο αμάξι. Ταυτόχρονα, η γλάστρα με τα φυτά έξω από το κατάστημα σου θα έκανε πιο όμορφη και την επιχείρησή μου, και την ήσυχη γειτονιά του κέντρου.

Υποθέτω πως αυτό που λέω είναι παράνομο. Αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη λύση. Και όχι, να φωνάζεις την τροχαία δεν είναι λύση, δεν είναι σημείο που παρκάρουν σταθερά κάποια συγκεκριμένα οχήματα ώστε να συμμορφωθεί κάποιος μετά την κλήση. Θα το κάνεις μια, δύο, μετά η τροχαία απλά θα σε γράφει και τα οχήματα έτσι και αλλιώς θα συνεχίσουν να έρχονται και να παρκάρουν μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 16
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αν παρκάρουν στο πεζοδρόμιο κακώς δεν φωνάζεις τροχαία.

Δεν θέλω να την καλέσω γιατί πιο δίπλα από μένα παρκάρουν κι άλλα οχήματα επιχειρήσεων που αντικειμενικά αντιμετωπίζουν πρόβλημα στον ανεφοδιασμό τους. Δεν υπάρχει χώρος. Αυτοί σέβομαι ότι πρέπει κάπως να ξεφορτώσουν το εμπόρευμά τους.

Ωστόσο αυτοί που παρκάρουν δεν είναι περαστικοί, είναι μόνιμοι, ορισμένοι κι απ' τις δίπλα πολυκατοικίες. Οπότε τους φαίνεται φυσιολογικό να παρκάρουν στη «θέση τους».

15 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Θα έβγαζα κάποια μεγάλη αλλά στενή γλάστρα/ζαρντινιέρα στο πεζοδρόμιο. Με σκοπό να μην δυσχεραίνω τον πεζό (ή το καροτσάκι, προσοχή) αλλά να μην μπορεί να ανεβεί στο πεζοδρόμιο αμάξι. Ταυτόχρονα, η γλάστρα με τα φυτά έξω από το κατάστημα σου θα έκανε πιο όμορφη και την επιχείρησή μου, και την ήσυχη γειτονιά του κέντρου.

Υποθέτω πως αυτό που λέω είναι παράνομο. Αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη λύση. Και όχι, να φωνάζεις την τροχαία δεν είναι λύση, δεν είναι σημείο που παρκάρουν σταθερά κάποια συγκεκριμένα οχήματα ώστε να συμμορφωθεί κάποιος μετά την κλήση. Θα το κάνεις μια, δύο, μετά η τροχαία απλά θα σε γράφει και τα οχήματα έτσι και αλλιώς θα συνεχίσουν να έρχονται και να παρκάρουν μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Αυτό ακριβώς έχει κάνει ο απέναντι, με γλάστρες. Αλλά θα μπορούσαν κάλλιστα μετά να καταγγείλουν εμένα για την αυθαίρετη τοποθέτηση. Άσε που φοβάμαι ότι απλά θα τα παραμερίσουν.

Κάποιες καφετέριες και take away που βλέπω ότι έχουν ακόμα και στο δρόμο, εκτός πεζοδρομίου, σιδερένια πινακίδα για Parking πελατών, είναι παράνομες να υποθέσω;

Επεξ/σία από LuciferX
  • Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
1 hour ago, LuciferX said:

Κάποιες καφετέριες και take away που βλέπω ότι έχουν ακόμα και στο δρόμο, εκτός πεζοδρομίου, σιδερένια πινακίδα για Parking πελατών, είναι παράνομες να υποθέσω;

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως ναι. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Σοβαρά τώρα, η απάντησή σου στο ερώτημα του ανθρώπου είναι να σηκώσει την επιχείρησή του και να πάει αλλού; 

Δεν την έλαβα σοβαρά αυτή την απάντηση - προφανώς. Προχωράμε...

• Like 11
  • Confused 2
Δημοσ.
3 hours ago, 1comment said:

Πήγαινε αγόρασε ένα πολύ μεταχειρισμένο μηχανάκι και πάρκαρε το απ΄έξω. Δεν σου ξαναβάζουν τίποτα.

Με δύο τηλέφωνα το έχουν μαζέψει από τον δήμο και έχει φάει κλήση από τροχαία!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Με δύο τηλέφωνα το έχουν μαζέψει από τον δήμο και έχει φάει κλήση από τροχαία!

Θα φάει όμως κι όλο το πεζοδρόμιο πέρα-πέρα, και οι γείτονες απλά θα μας μισούν. :P

• Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, Dante80 said:

Σοβαρά τώρα, η απάντησή σου στο ερώτημα του ανθρώπου είναι να σηκώσει την επιχείρησή του και να πάει αλλού; 

οχι θα του προτεινω να κανει κηπο το πεζοδρομιο

2 hours ago, LuciferX said:

Δεν την έλαβα σοβαρά αυτή την απάντηση - προφανώς. Προχωράμε...

δηλαδη θες να σου χαρισουμε και το δρομο μηπως για να φαινεται η βιτρινα;

• Like 2
  • Confused 7
  • Sad 2
  • Haha 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dsi44 είπε

Αυτό κατάλαβες εσύ; Πρέπει να είσαι άτομο με φοβερές κοινωνικές δεξιότητες.

• Like 5
  • Confused 1
  • Haha 9
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, dsi44 είπε

ο άλλος το βάζει στο πεζοδρόμιο και εσύ μιλάς για δρόμο? ωραία η νοοτροπία σου και εσένα 

• Like 2
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...