Vstromrider Δημοσ. Παρασκευή στις 11:34 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:34 πμ 1 ώρα πριν, pontez2 είπε Κάτι που μπορεις να κάνεις οχι ομως μονος αλλά με αλλους επχειρηματιες της περιοχης ειναι να ζητησετε να μπουν κολονάκια στην ακρη του πεζοδρομιου Για να μην ανοιγουν οι πορτες των αυτοκινητων. Με μαθηματικη σιγουρια, οπου εγινε αυτο, καταντησε ενας ερημος δρομος με μαγαζια που κλεινουν. Σιγα και σταθερά. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ συγκοινωνιες στην Ελλαδα, δεν εχουμε ουτε πεζοδρομια στην Αθηνα, και δεν θα αποκτησουμε και ποτε. Ο μονος τροπος να σε επισκεφτει ο πελατης σου ειναι με το αμαξι σου ή το μηχανάκι σου. Καντου την ζωη ευκολη για να σε προτιμάει! 1
1comment Δημοσ. Παρασκευή στις 11:42 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:42 πμ (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Με δύο τηλέφωνα το έχουν μαζέψει από τον δήμο και έχει φάει κλήση από τροχαία! Δε νομίζω. Στην πόλη μου χρόνια ολόκληρα είναι παρατημένα αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες. Επίσης εφόσον η επιχείρηση είναι ακριβώς μπροστά, θα βγει να πει "δικό μου είναι το χρησιμοποιώ". Δεν θα το μαζέψουν. Δεν είπα να βάλει μηχανάκι παράνομο χωρίς πινακίδες. 16 ώρες πριν, LuciferX είπε Θα φάει όμως κι όλο το πεζοδρόμιο πέρα-πέρα, και οι γείτονες απλά θα μας μισούν. Αν σου ξινίζουν όλες οι λύσεις που σου προτείναμε, απλά δεν θα βρεις λύση στο πρόβλημά σου! Που κατ' εμέ (έχω επιχείρηση σε κεντρικό δρόμο) θα ήταν λόγος και να αποχωρήσω από το σημείο. Να έχω παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στο πεζούλι μπροστά στην πόρτα μου; Ούτε καν! Ευτυχώς εδώ που είμαι δεν επιτρέπεται το παρκάρισμα μπροστά. Προφανώς για να σε ενοχλεί, σου κόβει κίνηση-τζίρο. Αλλιώς δεν θα άνοιγες το θέμα. Επεξ/σία Παρασκευή στις 11:48 πμ από 1comment 2
pontez2 Δημοσ. Παρασκευή στις 11:53 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:53 πμ 9 λεπτά πριν, Vstromrider είπε Για να μην ανοιγουν οι πορτες των αυτοκινητων. Με μαθηματικη σιγουρια, οπου εγινε αυτο, καταντησε ενας ερημος δρομος με μαγαζια που κλεινουν. Σιγα και σταθερά. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ συγκοινωνιες στην Ελλαδα, δεν εχουμε ουτε πεζοδρομια στην Αθηνα, και δεν θα αποκτησουμε και ποτε. Ο μονος τροπος να σε επισκεφτει ο πελατης σου ειναι με το αμαξι σου ή το μηχανάκι σου. Καντου την ζωη ευκολη για να σε προτιμάει! Ετσι έλεγαν κάποτε οι μαγαζατορες για την Ερμου. Οπου έχει πεζοδρομιθει εμπορικος δρόμος και έχει απαγορευτει η κινηση των αυτοκινητων, έχει εκτιναχθεί η δουλειά. Ο πιο ευκολος τροπος να σε επισκεφθει κάποιος ειναι ειτε να έχει κάπου να παρκάρει και να έρθει να κάνει τη βολτα του σε έναν δρομο με πολλά καταστηματα μαζι ειτε να πηγαινει η συγκοινωνια. 2
JakeKaufman Δημοσ. Παρασκευή στις 01:20 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:20 μμ 3 hours ago, Stratosnis said: Μάζεψε όσους γειτονικούς επιχειρηματίες μπορείς και κάντε μία αίτηση στον Δήμο για κολονάκια στο πεζοδρόμιο. Δεν υπάρχει πιο νόμιμη λύση. O OP δεν ενδιαφέρεται για νόμιμες λύσεις. 2
NiKoSmile Δημοσ. Παρασκευή στις 01:53 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:53 μμ (επεξεργασμένο) Όσους βλέπεις να παρκάρουν παράνομα κέρνα τους καφέ! Δώστους ένα φυλλάδιο προσφορών! Εκμεταλλεύσου την κατάσταση με λίγο marketing. Δεν είναι εχθροί σου, υποψήφιοι πελάτες σου είναι! Και θα δεις ότι σε λίγο καιρό θα σταματάνε όλοι εκεί για να μπούνε στο κατάστημα σου. Επεξ/σία Παρασκευή στις 01:55 μμ από NiKoSmile
Narayan Δημοσ. Παρασκευή στις 02:00 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:00 μμ 4 ώρες πριν, LuciferX είπε Δεν θα συμφωνήσουν οι υπόλοιποι, γιατί έχουν 2-3 κλούβες που ξεφορτώνουν διαρκώς (παρκάροντας κι εκείνοι παράνομα). Αναρωτιέμαι, οι "υπόλοιποι" όταν είδαν το κατάστημα πριν το νοικιάσουν, δεν ήξεραν πως είναι απαραίτητο να ξεφορτώνουν οι κλούβες στο μαγαζί σε τακτική βάση; Δεν είδαν πως αυτό δεν είναι εφικτό στον συγκεκριμένο δρόμο; Προφανώς και το ήξεραν και το είδαν, απλά σκέφτηκαν "να κάνουμε εμείς τη δουλειά μας και να πάνε να πνιγούνε οι υπόλοιποι", ως είθισται εδώ στην Ελλάδα. Γιατί στο εξωτερικό, μια χαρά κάνουν τέτοια μαγαζάκια τη δουλειά τους νομίμως, λύσεις υπάρχουν απλά... κοστίζουν. Άλλα όταν εμποράκοι σκέφτονται να βρουν λύσεις που θα τους βολέψουν, αλλά τους αφήνουν εκτεθειμένους στη νομοθεσία, μάλλον ισχύει το παρακάτω. 3 ώρες πριν, LuciferX είπε Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο κόσμος δεν δείχνει κατανόηση. Ο καθένας καταλαβαίνει τα δικά του. 5 1
Ntinaras Δημοσ. Παρασκευή στις 02:42 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:42 μμ 6 ώρες πριν, LuciferX είπε Δεν είναι χαλασμός «μόστρας» να μην μπορούν να βρουν το μαγαζί οι πελάτες όταν το επισκέπτονται, επειδή απλούστατα δεν φαίνεται εξαιτίας παράνομου παρκαρίσματος (αυτό δεν σε ενόχλησε). Ούτε κακοποίησα δημόσιο χώρο. Θα μπορούσες να διαβάζεις πιο προσεκτικά. Το οτι δε μπορουν να βρουν το μαγαζι, ειναι δικο σου προβλημα. Αυτος που παρκαρει μπροστα, εμποδιζει τους πεζους να περπατησουν, και αυτο αφορα τη τροχαια. 1
corridor265 Δημοσ. Παρασκευή στις 03:11 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:11 μμ (επεξεργασμένο) Μια απλή ερώτηση προς τον topic starter για να καταλάβω πού έγκειται το ζητούμενο: Αν εγώ είμαι κάτοικος της γειτονιάς κι έχω ένα πανύψηλο βανάκι που δεν το πολυκινώ και το παρκάρω όσο καιρό προβλέπει ο νόμος νόμιμα να είναι στο ίδιο σημείο, τον ενοχλεί αν το παρκάρω μπροστά στο μαγαζί του νόμιμα αποκλειστικά στο οδόστρωμα χωρίς να πατάει πεζοδρόμιο ; Αυτό είναι το ερώτημα. Διότι βλέπω και κάτι απαντήσεις του τύπου «μου κρύβει τη βιτρίνα», «πάρκιν πελατών» και «φορτοεκφόρτωση». Επεξ/σία Παρασκευή στις 03:21 μμ από corridor265 6
sphinxgr Δημοσ. Παρασκευή στις 03:11 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:11 μμ Θα βάλεις 2 όμορφα κολωνάκια στο πεζοδρόμιο σε σημείο που δεν ενοχλεί πεζούς, ούτε οδηγούς με στόχο να ΜΗΝ ανεβαίνουν στο πεζοδρόμιο αυτοκίνητα. Στη γειτονιά μου το έχουν κάνει κάμποσοι ιδιοκτήτες σπιτιών, που έβαζαν αμάξια πάνω στα πεζοδρόμια άσχετοι κ έτσι σταμάτησαν να παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια. Το πεζοδρόμιο είναι μόνο για πεζούς. Προφανώς τα κολωνάκια είναι παρανομα. Νόμιμα, πρέπει να αναλάβει ο Δήμος κ να βάλει κάγκελα κλπ 1
dsi44 Δημοσ. Παρασκευή στις 03:12 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:12 μμ εγω δεν καταλαβαινω τι ειδους business plan ειχες κανει οσον αφορα τις καθημερινες και εβδομαδιαιες αναγκες λειτουργιας του μαγαζιου.Πως ακριβως σκεφτοσουν οτι θα μεταφερεται το εμπορευμα σε τοσο στενο δρομο και πεζοδρομιο; με αυτη τη λογικη επρεπε να μην νοικιασεις εκει. 1 1
Mr_Terror Δημοσ. Παρασκευή στις 03:18 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:18 μμ 2 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Θα βάλεις 2 όμορφα κολωνάκια στο πεζοδρόμιο σε σημείο που δεν ενοχλεί πεζούς, ούτε οδηγούς με στόχο να ΜΗΝ ανεβαίνουν στο πεζοδρόμιο αυτοκίνητα. Στη γειτονιά μου το έχουν κάνει κάμποσοι ιδιοκτήτες σπιτιών, που έβαζαν αμάξια πάνω στα πεζοδρόμια άσχετοι κ έτσι σταμάτησαν να παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια. Το πεζοδρόμιο είναι μόνο για πεζούς. Προφανώς τα κολωνάκια είναι παρανομα. Νόμιμα, πρέπει να αναλάβει ο Δήμος κ να βάλει Μπορεί να πάει στον δήμο και να ζητήσει άδεια να μπουν κολωνακια.Θα γίνει μια αυτοψία του χώρου από τον Δήμο και θα του δώσει ένα χαρτί που του επιτρέπει να βάλει κολωνακια.Θα του πουν και το μέγεθος ύψος και απόσταση το κάθε Κολωνάκι που πρέπει να έχει με το άλλο.Δεν βάζει δηλαδή ότι θέλει.Το έχω κάνει προσωπικά και αυτή ήταν η διαδικασία που ακολούθησα. 2
sphinxgr Δημοσ. Παρασκευή στις 03:22 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:22 μμ 4 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε Μπορεί να πάει στον δήμο και να ζητήσει άδεια να μπουν κολωνακια.Θα γίνει μια αυτοψία του χώρου από τον Δήμο και θα του δώσει ένα χαρτί που του επιτρέπει να βάλει κολωνακια.Θα του πουν και το μέγεθος ύψος και απόσταση το κάθε Κολωνάκι που πρέπει να έχει με το άλλο.Δεν βάζει δηλαδή ότι θέλει.Το έχω κάνει προσωπικά και αυτή ήταν η διαδικασία που ακολούθησα. Αρκεί αν μένεις σε σοβαρό δήμο!!!!!!
SOCRATIS1000 Δημοσ. Παρασκευή στις 03:24 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:24 μμ Τροχαια τροχαια και παλι τροχαια μεχρι να το παρουν πρεφα,δεν υπαρχει αλλη λυση,αν τους δωσεις πατημα και δεν κανεις τιποτα θα το βαλουν και μεσα σε λιγο.. Εμενα ενας ειχε παρκαρει εξω απο την πυλωτη μου,λεω σαν καλος ανρθωπος κατι θα του ετυχε,παω δουλεια[ευτυχως ειχα παρκαρει εξω απο το σπιτι εγω εκεινη την ημερα],το βλεπω παλι εκει,μετα απο 3 ωρες το πηρε ,μια χαρα λεω την γλιτωσε Το πρωι της αλλης μερας τσουπ νατος παλι,πηρα τροχαια και του πηραν και τις πινακιδες,δεν το ξαναεβαλε παλι..Αν φαει μια κληση θα βρει αλλο σημειο,παρε τροχαια 1
LuciferX Δημοσ. Παρασκευή στις 11:51 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 11:51 μμ (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ όσους προθυμοποιήθηκαν να δώσουν μια σοβαρή απάντηση στο ερώτημά μου. Ρώτησα αν γίνεται να κάνω κάτι νόμιμα ώστε να μην αντιμετωπίζω πρόβλημα στη δουλειά μου λόγω παρανομίας των άλλων και μερικοί μόνο που δεν έπεσαν να με φάνε. Αυτοί είμαστε όμως και τέτοια μας αξίζουν τελικά. Αλήτες μαγαζάτορες και συμπολίτες που δεν σέβονται τίποτα και ζούνε μόνο για την πάρτη τους. Κι αφού οι περισσότεροι είναι έτσι (και φαίνεται απ' το εξυπνακίστικο υφάκι τους σε ένα θέμα που ο γράφων επιμένει να ρωτάει για τα νόμιμα), εντάξει είμαστε, τα βρίσκουν μεταξύ τους οι κατεργαρέοι. Θυμάμαι τότε που έμενα πάνω από καφετέρια όπου ο καλός μαγαζάτορας έπαιζε αγώνες στη διαπασών σε 4 τηλεοράσεις ταυτόχρονα απ' τις 4 το μεσημέρι ως τη 1 το βράδυ κι εκτός της τηλεόρασης άκουγα όλες τις κραυγές από 30-40 άτομα κι έμενα νύχτες ολόκληρες άυπνος απ' τη φασαρία και την υπερένταση, μέχρι να με πάρει ο ύπνος για 3 ώρες πριν πάω δουλειά. Τότε αποφάσισα να μιλήσω, να το κυνηγήσω, να το μοιραστώ με τους υπόλοιπους, αλλά ο κόσμος τον «αγαπούσε» τον μαγαζάτορα βλέπετε και βγήκα και φταίχτης από πάνω! Και ήδη βλέπω να γράφουν τώρα μερικοί «Εσύ φταις! Να μην πήγαινες εκεί!» Αυτή είναι η λύση μας σε όλα τα προβλήματα της κοινωνίας; Οπότε τώρα, που κάποιοι με λένε «εμποράκο» που «θέλει το δρόμο δικό του», δεν εκπλήσσομαι. Είναι οι ίδιοι που παρκάρουν πάνω στις διαβάσεις, κλείνουν τα πεζοδρόμια, και στο τέλος της μέρας τα βρίσκουν μεταξύ τους κι όλα καλά, αφού το πρόβλημα το φορτωνόμαστε εμείς. Για αρχή θα ρωτήσω στο Δήμο. Ευχαριστώ! Επεξ/σία Παρασκευή στις 11:54 μμ από LuciferX 4 1
lector Δημοσ. Σάββατο στις 12:55 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:55 πμ 15 ώρες πριν, JakeKaufman είπε Ο μόνιμος χαμένος της υπόθεσης: ο ερμος ο πεζός Εχει αρχισει και κουραζει λιγο αυτη η ιστορια με τους ερμους τους πεζους παντως. Στη γειτονια μου, οικιστικη περιοχη, οχι εμπορικη, ο ανεκδιηγητος δημαρχος εκανε ταχα μου αναπλαση πεζοδρομιων, εξαφανιζοντας ως δια μαγειας τις μισες διαθεσιμες θεσεις σταθμευσης. Οι πεζοι στα μεζεα τους, εχουν καινουρια πεζοδρομια που τα πληρωσαμε ολοι μας στο βερυκοκο, καταληγουμε να βαζουμε τα αμαξια στον πατο μας, κι αυτοι πηγαινουν απο το δρομο. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα