Ntinaras Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου 15 ώρες πριν, corridor265 είπε Μια απλή ερώτηση προς τον topic starter για να καταλάβω πού έγκειται το ζητούμενο: Αν εγώ είμαι κάτοικος της γειτονιάς κι έχω ένα πανύψηλο βανάκι που δεν το πολυκινώ και το παρκάρω όσο καιρό προβλέπει ο νόμος νόμιμα να είναι στο ίδιο σημείο, τον ενοχλεί αν το παρκάρω μπροστά στο μαγαζί του νόμιμα αποκλειστικά στο οδόστρωμα χωρίς να πατάει πεζοδρόμιο ; Αυτό είναι το ερώτημα. Διότι βλέπω και κάτι απαντήσεις του τύπου «μου κρύβει τη βιτρίνα», «πάρκιν πελατών» και «φορτοεκφόρτωση». Ο τυπος ειναι απλα τζαμπατζης, που θελει να κανει καταληψη οδοστρωματος και πεζοδρομιου. 1 3 1
LuciferX Δημοσ. 3 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 3 Μαϊου (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Ο τυπος ειναι απλα τζαμπατζης, που θελει να κανει καταληψη οδοστρωματος και πεζοδρομιου. Μα είστε τόσο έξυπνοι, πώς δεν το καταλάβατε απ' την πρώτη σελίδα. Θέλω να κάνω κατάληψη χώρου, αλλά δεν το τολμώ όπως όλοι οι τζαμπαμάγκες της γειτονιάς πετώντας κι εγώ το αμάξι στο πεζοδρόμιο, είπα να ρωτήσω πρώτα σ' ένα forum. Για να το λύσουμε αυτο οριστικα, επειδή κάποιοι δεν φαίνεται να βγάλατε δημοτικό, το εξηγώ «νιανιά»: Θα ήθελα (ούτε επιβάλλω, ούτε απαιτώ) να μην παρκάρουν παράνομα πάνω στο πεζοδρόμιο (πλάτους λιγότερο του μισού μέτρου). Αυτή η πράξη πέραν του ότι εμποδίζει πεζούς, εν προκειμένω (και αυτός είναι ο λόγος που ξεκίνησα το topic), επηρεάζει και την ορατότητα της επιχείρησής μου, ενός πολύ μικρού μαγαζιού, κι έτσι πολλοί πελάτες περαστικοί με όχημα χάνουν το σημείο όταν το ψάχνουν. Αν παρκάρουν στο δρόμο, που είναι το νόμιμο, δεν με ενοχλούν, γιατί ο δρόμος δεν ανήκει σε κανέναν. (Το εμπεδώσαμε;) Αν όμως μου δίνεται η δυνατότητα νό-μι-μα να εξασφαλίσω το χώρο μπροστά απ' το κατάστημα, κι αν αυτό λύνει το πρόβλημά μου γιατί δε γίνεται με άλλο τρόπο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, τότε ναι, θα το αξιοποιούσα, και ούτε ενοχλεί κανέναν, ούτε παρανομώ, ούτε σου πέφτει λόγος για εξυπνάδες. Είμαστε εντάξει «Ντινάρα»; Πέραν των νόμων υπάρχει και η λογική. Όταν βλέπεις το πεζοδρόμιο μισή κοψιά και ξέρεις ότι κάποιος βγάζει εκεί πέρα το ψωμί του δεν θα πας να πετάξεις το αμάξι σου πάνω στην είσοδο του μαγαζιού. (Ξαναλέω: η απόσταση απ' την είσοδο στο ΙΧ είναι λιγότερο από μισό μέτρο.) Βασικές αρχές κοινωνικής συμπεριφοράς. Ξέρω για μερικούς είναι άγνωστες λέξεις. Επεξ/σία 3 Μαϊου από LuciferX 5 2
Ntinaras Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, LuciferX είπε Μα είστε τόσο έξυπνοι, πώς δεν το καταλάβατε απ' την πρώτη σελίδα. Θέλω να κάνω κατάληψη χώρου, αλλά δεν το τολμώ όπως όλοι οι τζαμπαμάγκες της γειτονιάς πετώντας κι εγώ το αμάξι στο πεζοδρόμιο, είπα να ρωτήσω πρώτα σ' ένα forum. Για να το λύσουμε αυτο οριστικα, επειδή κάποιοι δεν φαίνεται να βγάλατε δημοτικό, το εξηγώ «νιανιά»: Θα ήθελα (ούτε επιβάλλω, ούτε απαιτώ) να μην παρκάρουν παράνομα πάνω στο πεζοδρόμιο (πλάτους λιγότερο του μισού μέτρου). Αυτή η πράξη πέραν του ότι εμποδίζει πεζούς, εν προκειμένω (και αυτός είναι ο λόγος που ξεκίνησα το topic), επηρεάζει και την ορατότητα της επιχείρησής μου, ενός πολύ μικρού μαγαζιού, κι έτσι πολλοί πελάτες περαστικοί με όχημα χάνουν το σημείο όταν το ψάχνουν. Αν παρκάρουν στο δρόμο, που είναι το νόμιμο, δεν με ενοχλούν, γιατί ο δρόμος δεν ανήκει σε κανέναν. (Το εμπεδώσαμε;) Αν όμως μου δίνεται η δυνατότητα νό-μι-μα να εξασφαλίσω το χώρο μπροστά απ' το κατάστημα, κι αν αυτό λύνει το πρόβλημά μου γιατί δε γίνεται με άλλο τρόπο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, τότε ναι, θα το αξιοποιούσα, και ούτε ενοχλεί κανέναν, ούτε παρανομώ, ούτε σου πέφτει λόγος για εξυπνάδες. Είμαστε εντάξει «Ντινάρα»; Πέραν των νόμων υπάρχει και η λογική. Όταν βλέπεις το πεζοδρόμιο μισή κοψιά και ξέρεις ότι κάποιος βγάζει εκεί πέρα το ψωμί του δεν θα πας να πετάξεις το αμάξι σου πάνω στην είσοδο του μαγαζιού. (Ξαναλέω: η απόσταση απ' την είσοδο στο ΙΧ είναι λιγότερο από μισό μέτρο.) Βασικές αρχές κοινωνικής συμπεριφοράς. Ξέρω για μερικούς είναι άγνωστες λέξεις. Οχι, θα ηθελες να μην παρκαρουν εκει αποκλειστικα γιατι σου κοβουν τη μοστρα. Χεστηκες για τους πεζους. Αν νοιαζοσουν για τους πεζους, θα καλουσες τη τροχαια καθημερινα για καθε παραβαση, και οχι εντελως τυχαια μονο για οσες σε βολευουν μπροστα απο το μικρο σου μαγαζακι αγνοωντας μαλιστα τα διπλανα παρανομα παρκαρισματα μπροστα στα μαγαζια των αλλων, γιατι δε θες να δημιουργησεις μπιφ. Αν ερθει πελατακος και παρκαρει το αμαξι του πανω στο πεζοδρομιο για να μπει μεσα στο μαγαζι σου και να κανει τζιρο, θα του πεις να το παρει και να φυγει γιατι ειναι παρανομα παρκαρισμενος πανω στο πεζοδρομιο? δε νομιζω τακη. Και ναι, μου πεφτει λογος και για τον δημοσιο χωρο και για το δημοσιο φορουμ. Επεξ/σία 3 Μαϊου από Ntinaras 3 1 2 1 3
LuciferX Δημοσ. 3 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 3 Μαϊου 14 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Οχι, θα ηθελες να μην παρκαρουν εκει αποκλειστικα γιατι σου κοβουν τη μοστρα. Χεστηκες για τους πεζους. Αν νοιαζοσουν για τους πεζους, θα καλουσες τη τροχαια καθημερινα για καθε παραβαση, και οχι εντελως τυχαια μονο για οσες σε βολευουν μπροστα απο το μικρο σου μαγαζακι αγνοωντας μαλιστα τα διπλανα παρανομα παρκαρισματα μπροστα στα μαγαζια των αλλων, γιατι δε θες να δημιουργησεις μπιφ. Αν ερθει πελατακος και παρκαρει το αμαξι του πανω στο πεζοδρομιο για να μπει μεσα στο μαγαζι σου και να κανει τζιρο, θα του πεις να το παρει και να φυγει γιατι ειναι παρανομα παρκαρισμενος πανω στο πεζοδρομιο? δε νομιζω τακη. Και ναι, μου πεφτει λογος και για τον δημοσιο χωρο και για το δημοσιο φορουμ. Κοίτα, αφού φαίνεται ότι είσαι αμόρφωτος, γιατί δεν συμφωνούμε ότι διαφωνούμε για να μην πάθεις τίποτα; Όπως τα λες είναι. Καλημέρα! 1 1
Ntinaras Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου 24 λεπτά πριν, LuciferX είπε Κοίτα, αφού φαίνεται ότι είσαι αμόρφωτος, γιατί δεν συμφωνούμε ότι διαφωνούμε για να μην πάθεις τίποτα; Όπως τα λες είναι. Καλημέρα! Γιατι δε μας λες που ειναι το μαγαζακι σου να περασουμε μια βολτα να παρκαρουμε? 1 3 1 2
LuciferX Δημοσ. 3 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 3 Μαϊου 7 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Γιατι δε μας λες που ειναι το μαγαζακι σου να περασουμε μια βολτα να παρκαρουμε? Γιατί απαγορεύεται και είναι παράνομο.
Ntinaras Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου 29 λεπτά πριν, LuciferX είπε Γιατί απαγορεύεται και είναι παράνομο. Θα καλεσεις τη τροχαια. 1 2
gakost Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου On 02/05/2025 at 13:26, newlynx said: Ποτέ δεν καταλαβαίνω το νόημα τέτοιων δημοσιεύσεων, όταν η λύση είναι απλά η εφαρμογή του νόμου. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει κάποιος να ταλαιπωρείται και αντί να προσφεύγει στο νόμο, ψάχνει λύσεις - αμφίβολης νομιμότητας και λειτουργικότητας - σε φόρουμ ή σε ερωτήσεις σε φίλους και γνωστούς. Αυτό λέω κι εγώ. Πόσο μάλλον που πολλά καταστήματα χρειάζονται άδειες που πολλές φορές κοστίζουν, έχουν δημοτικό φόρο κλπ. Εγώ θα ξεκινούσα με μια αίτηση γνωστοποίηση στην δημοτική αστυνομία για τις νόμιμες πράξεις τους και αν δεν έκαναν τίποτα με τηλέφωνο πολλές φορές τη μέρα. 1
Mhdenistis Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου 6 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Μπράβο στον δήμαρχο που έκανε το αυτονόητο και σε αυτό τον τομέα είναι τουλάχιστον μια ευρωπαϊκή πόλη! Δεν είναι δεδομένο ότι ο δήμος θα πρέπει να σου εξασφαλίζει θέση πάρκινγκ έξω από το σπίτι σου! Εξαρτάται από την περιοχή, αν πρόκειται για Αθήνα που το κυκλοφοριακό είναι σε τραγική κατάσταση και οι θέσεις πάρκινγκ εντελώς ανύπαρκτες πρέπει να μαυρίσουν τον δήμαρχο πανηγυρικά στις εκλογές. Η οποιαδήποτε ανάπλαση είναι αποδεκτή θετικά αρκεί να μην δυσκολεύει περισσότερο την ζωή των κατοίκων.
LuciferX Δημοσ. 3 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 3 Μαϊου (επεξεργασμένο) Μην νομίζετε πάντως πως είναι εύκολο να βρεις άκρη επικοινωνώντας με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Πολλές δεν σηκώνουν καν τα τηλέφωνα ή αφήνουν τα email αναπάντητα. Γι' αυτό ρώτησα εδώ, μήπως είχε κανείς ανάλογη εμπειρία στο παρελθόν. Απ' ό,τι καταλαβαίνω οι περισσότεροι καταστηματάρες δεν σκοτίζονται καν. Πετάνε στο δρόμο μια σιδερένια πινακίδα "πάρκινγκ πελατών - ευχαριστούμε για την κατανόηση" και ξεμπερδεύουν. 5 λεπτά πριν, Mhdenistis είπε Εξαρτάται από την περιοχή, αν πρόκειται για Αθήνα που το κυκλοφοριακό είναι σε τραγική κατάσταση και οι θέσεις πάρκινγκ εντελώς ανύπαρκτες πρέπει να μαυρίσουν τον δήμαρχο πανηγυρικά στις εκλογές. Η οποιαδήποτε ανάπλαση είναι αποδεκτή θετικά αρκεί να μην δυσκολεύει περισσότερο την ζωή των κατοίκων. Αν και είμαι υπέρ πεζοδρόμησης πολλών σημείων, όπως ας πούμε σε πολλές μεγάλες πόλεις του εξωτερικού το κέντρο είναι αμιγώς πεζοδρομημένο, όντως σε κάποια σημεία της πόλης αυτή η πρακτική αγγίζει τα όρια του παράλογου. Για παράδειγμα, σε μεγάλο δρόμο μονής (χωράνε όμως 2 αμάξια πορεία παράλληλα με τα παρκαρισμένα δεξιά αριστερά), ενώ υπήρχαν πολύ μεγάλα πεζοδρόμια για τους πεζούς, στένεψαν το δρόμο ίσα να χωράει ένα αμάξι και φάρδυναν τα ήδη τεράστια πεζοδρόμια. Ως αποτέλεσμα πολύς κόσμος δεν βρίσκει πλέον να παρκάρει. Οι πεζοί είχαν και πριν χώρο. Επίσης στη γειτονιά που μένω, για να μην παρκάρουν φορτηγά πάνω σε πεζοδρόμιο με φάτσα τοίχο (οι πεζοί ποτέ δεν το χρησιμοποιούσαν), έβαλαν κώνους από άκρη σε άκρη. Ενώ η λογική είναι σωστή, η εφαρμογή έχει καταστήσει επικίνδυνη την οδήγηση σε ορισμένα σημεία, ειδικά σε μια κλειστή στροφή, καθώς ο δρόμος είναι διπλής και πάνω στη στροφή οριακά χωράει ο ένας. Καλός ο νόμος, αλλά χρειάζεται και λογική και σωστή συμπεριφορά του πολίτη εξαρχής. Σκεφτείτε ότι στον ίδιο δρόμο διπλής πέφτει κάθετο στενό όπου δεν υπάρχει στοπ. Δηλαδή βγαίνουν άνθρωποι χωρίς να ξέρουν το μέρος και τους έρχονται από δεξιά αριστερά αμάξια με ταχύτητα. Έχουν συμβεί κι ατυχήματα, κι ακόμα ο δήμος να βάλει ένα στοπ. Επεξ/σία 3 Μαϊου από LuciferX 1
nvel Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου Για ποιο λόγο όλοι σταθμεύουν πάνω στο πεζοδρόμιο μήπως δεν χωράει ο δρόμος στάθμευση στην δική σου πλευρά;
LuciferX Δημοσ. 3 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 3 Μαϊου (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, nvel είπε Για ποιο λόγο όλοι σταθμεύουν πάνω στο πεζοδρόμιο μήπως δεν χωράει ο δρόμος στάθμευση στην δική σου πλευρά; Ναι δεν χωράνε ακριβώς. Περνάει λεωφορείο και είναι ήδη πολύ οριακή η διέλευσή του. Ωστόσο δεν έχω δει πινακίδα απαγόρευσης στην στην αρχή του δρόμου. Επεξ/σία 3 Μαϊου από LuciferX
nvel Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου Οπότε γιατί διαρκώς γράφεις ότι θέλεις να σταθμεύουν κανονικά στο δρόμο και όχι παράνομα στο πεζοδρόμιο,ενώ γνωρίζεις ότι αυτό είναι αδύνατο;; Το οποίο δεν το ανέφερες πότε. 3
k_w_t Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου Την λύση με το μηχανάκι την ξεχνάς γιατί θα αλλάξει ο νόμος για τα εγκαταλειμμένα. Πλέον θα γίνετε έλεγχος τέλη , ασφάλεια, ΚΤΕΟ εάν κάτι από τα 3 δεν υπάρχει θα το μαζεύει ο Δήμος σε 15 μέρες. Δεν θα είναι όπως τώρα που απλά έβγαζες το αυτοκόλλητο και το μετακινούσες λίγο πιο κάτω. Θα πρέπει να προσκομίσεις στο δήμο τα χαρτιά για να μην περάσει να το πάρει. Κάνε μια αίτηση στο Δήμο έστω και μέσω NOVOVILLE να τοποθετήσουν κολωνάκια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις