KonstantinKrystallis Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο είναι υποχρεωμένες οι εταιρείες κοινοχρήστων να δέχονται POS ή κατά, διότι άκουσα ότι η εταιρεία μας πολυκατοικίας δέχεται μόνο μετρητά και όχι κατάθεση σε λογαριασμό. Κατά πόσο επιτρέπεται αυτό?
Moderators Malthador Δημοσ. 1 Μαϊου Moderators Δημοσ. 1 Μαϊου Όχι μόνο δεν είναι υποχρεωμένες, αλλά μάλιστα το σωματείο τους έχει ζητήσει να πάψουν να δέχονται πληρωμές με POS καθολικά μέχρι να ξεκαθαριστεί το νομικό πλαίσιο, καθώς κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας με τα μέχρι τώρα ισχύοντα: https://www.capital.gr/epixeiriseis/3892100/stop-stin-eispraxi-koinoxriston-meso-pos-apo-tin-1i-ianouariou-2025/ 3
xsterg Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου (επεξεργασμένο) αυτο το καθοριζει η καθε εταιρεια. φαντασου ο διαχειριστης να ηταν ατομο απο την ιδια την πολυκατοικια. θα ηταν υποχρεωμενος ο ιδιωτης να εχει pos? ετσι και η εταιρεια. ασε που η πληρωμη κοινοχρηστων δεν ειναι εισοδημα. μετα μην απορισεις εαν επιμεινεις στην πληρωμη με pos η εταιρεια να σου βαλει καπελο. καπου πρεπει να μετακυλισει το κοστος και το λογικο ειναι σε εσενα που θελεις αυτον τον τροπο. υπαρχει παντως και η καταθεση σε τραπεζικο λογαριασμο. γιατι δεν το κανεις ετσι? Επεξ/σία 1 Μαϊου από xsterg
KonstantinKrystallis Δημοσ. 1 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 1 Μαϊου Ναι ναι, δεν εννοούσα ότι θέλω αποκλειστικά πληρωμή με POS. Εάν δηλαδή ο νόμος τους επιτρέπει να μην δέχονται POS, είναι πάλι υποχρεωμένοι να δέχονται τραπεζική κατάθεση, σωστά? 3 ώρες πριν, Malthador είπε Όχι μόνο δεν είναι υποχρεωμένες, αλλά μάλιστα το σωματείο τους έχει ζητήσει να πάψουν να δέχονται πληρωμές με POS καθολικά μέχρι να ξεκαθαριστεί το νομικό πλαίσιο, καθώς κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας με τα μέχρι τώρα ισχύοντα: https://www.capital.gr/epixeiriseis/3892100/stop-stin-eispraxi-koinoxriston-meso-pos-apo-tin-1i-ianouariou-2025/ Ναι ίσως δεν ήμουν όσο συγκεκριμένος έπρεπε. Δεν έχω θέμα με POS ή κατάθεση, αρκεί να μην είναι μετρητά.
KonstantinKrystallis Δημοσ. 6 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 6 Μαϊου Άρα τελικά, είναι υποχρεωμένες να δέχονται κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό?
k_w_t Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 41 λεπτά πριν, KonstantinKrystallis είπε Άρα τελικά, είναι υποχρεωμένες να δέχονται κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό? Στην εταιρια που μας βγαζει τα κοινοχρηστα εχουν βαλει πανω στο χαρτι iban κανονικα . Στο προηγουμενο σπιτι που δεν ειχαμε εταιρια και εβγαζα τα κοιχοχρηστα εγω οποιος ηθελε να πληρωσει με καρτα του ελεγα να τα βαλει στον λογαριασμο της κοινοχρηστης ΔΕΗ και συμπληρωνα το υπολοιπο μετα.
kage Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου (επεξεργασμένο) τι ψαχνεις δεν λες εδω κ μερες...μην σου φανε τα κοινοχρηστα?παιρνεις αποκομμα οτι πληρωσες κ στα μετρητα.. 99% Δεν υπαρχει κανενας νομος καμια υποχρεωση.. Ενας πιο νομιμοφανης τροπος ειναι..Βγαζει αφμ η πολ.κια με ονομα διαχειριστή κ εφοσον εχεις αφμ μπορεις να ανοιξεις λογαριασμο τραπεζης.. τωρα π βγηκαν κατι πλατφορμες στυλ Billys υποθετω ανοιγουν κ viva wallet (?)λογαριασμο γ να πληρωνουν κ ονλινε λογικα καποια χρεωση θα εχει ολο αυτο.. Επεξ/σία 6 Μαϊου από kage
lyda94 Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου Εμείς έχουμε εξωτερικό διαχειριστή και του έχω ζητήσει του ανθρώπου απλά ένα iban. Τώρα προσωπικό πρέπει να είναι, αν συμπεραίνω σωστά από από το όνομα, αλλά ούτε που με νοιάζει. Μου ρίχνει τα κοινόχρηστα κάτω από την πόρτα, του κάνω την κατάθεση και μετά, όταν είναι η ημέρα πληρωμής, απλά μου ρίχνει πάλι την απόδειξη. Όλα καλά, κύριοι και οι 2!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα