Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Vasilis 07 είπε

Ήταν αναμενόμενη εξέλιξη η αύξηση στα MS μετά τις τιμές Nintendo/PS5.

Συμφωνώ και πάνω σε αυτό θα συμπληρώσω ότι όλα αυτά ήταν αναμενόμενα όταν πλέον μία mainstream GPU κοστίζει όσο ένα ολόκληρο gaming PC πριν από 10-15 χρόνια περιπου. Το HW που έχουν PS5 και Series X το 2020-21 ήθελες πάνω από 1000€ για να το αγοράσεις.

Δεν έχω κάνει κάποια πρόσφατη έρευνα αγοράς αλλά αμφιβάλω αν ακόμα και σήμερα μπορείς να φτιάξεις ισάξιο PC με τα 500€ των Series X και PS5.

Όσον αφορά τις τιμές των παιχνιδιών κι εκεί δεν υπάρχει θέμα, πέρα της επιλογής του game pass που είναι VFM. Σε 6 με 12 μήνες που φεύγει το hype το αγοράζεις σε τιμή σχεδόν 1/3 της αρχικής.

Ειλικρινά πόσοι είναι αυτοί που έχουν τόσο πολύ ελεύθερο χρόνο στις ζωές τους για να παίζουν όλα αυτά τα παιχνίδια με το που κυκλοφορήσουν;; Θα πρέπει ή να μην δουλεύουν ή θα πρέπει να μην κάνουν κάτι άλλο πέρα από δουλειά και gaming για να καταλήγουν να παίζουν τα πάντα.

ΥΓ. Πιστεύω κι εγώ ότι οι νέες κονσόλες θα κοστίζουν γύρω στα 700€ που και πάλι VFM θα ειναι με τις τιμές που βλέπουμε να επικρατούν κυρίως στις GPU.

Επεξ/σία από Basilhs1982
  • Like 1
  • Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, ShadowSpectre είπε

Για αρχη, ας απορριψουμε τα επιχειρηματα τυπου ' ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΝΙΝΤΕΝΤΟ, ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ' . Οχι, δεν εχω Switch, εδω πρεπει να αφησουμε τον fanboyσμο στην ακρη για να μιλησουμε με επιχειρηματα. 

Τα παιχνιδια γενικα εδω και λιγο καιρο εχουν παρει τη ταση να κοστολογουνται στα 80€, απλα γινοταν απο καποιες εταιριες, απλα τωρα το βλεπουμε να εφαρμοζεται καθολικα το μετρο αυτο. Τα κοστη αναπτυξης εχουν οντως αυξηθει αλλα θεωρω οτι οταν μιλαμε ως επι το πλειστον για διαθεση ψηφιακων προϊοντων, μου φαινεται αστειο καπως, ειδικα με την Νιντεντο να κοστολογει παραπανω τα retail, δηλωνοντας πλεον τη προθεση να μη χαρισει ουτε λεπτο του λεπτου.

Το αστειο με την MS ειναι οτι επωφεληθηκε του buzz και τα πεταξε ολα μονομιας σε μια ανακοινωση του τυπου ' ΑΚΡΙΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ '. Είναι όντως οι δασμοί; Είναι όντως ο πληθωρισμός; Το μόνο σίγουρο είναι ότι από τότε που βγήκε πρόεδρος ο πατατοκέφαλος, τίποτα δε πάει καλά. Αυξήσεις είχαμε δει και πριν την εκλογή του βέβαια αλλά τώρα φάνηκε να διαταράσσονται εκ νέου τα νερά παγκοσμίως στο οικονομικό επίπεδο.

Μην αναρωτηθούν μόνο γιατί ο κόσμος θα στρέφεται περισσότερο στα κλειδάδικα. Όσον αφορά το hardware, δεν ξέρω πλέον τι αξίζει να χεις. Κονσόλα; PC;

Φίλος η Νιντέντο πάντοτε κοστολογούσε ακριβά τα παιχνίδια της. Όταν η Apple χρέωνε 1-3 δολάρια τις εφαρμογές στο Apple store, η Nintendo είχε διαμαρτυρηθεί επίσημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, jimarass26 είπε

Τα παιχνιδια πια ειναι μια τεράστια βιομηχανια δισεκατομμυρίων και θα αναπτυχθει περισσοτερο. Επομενως παυει να ειναι η "βιομηχανια των παιδιών" όπως μεγαλώσαμε μαζι της, και εγινε βιομηχανια ενηλικων. ΜΕ αντιστοιχη τιμολογηση. Τα games πια δεν ειναι για παιδιά ή φοιτητές. Ειναι για όσους έχουν εισοδημα. Που αντι να βγουν για ενα καφε 10-20 ευρώ ΜΙΑ φορά, θα πληρώσουν 50-100 ευρώ για άπειρες φορές "καφε". 

Τσάμπα ειναι και πάλι. Ακριβό ειναι αν το αγοράσεις και παιξεις 2 ώρες μονο. Αν παιξεις 1000 ώρες, τσάμπα ειναι.

Προσωπικά, όπως ειδαμε και με τη βιομηχανια της μουσικής, οτι ειναι φθηνό ή φθηναίνει, ακολουθει και η ποιότητα. Οπότε ενα καλό game αξιζει να το αγοράσεις οσα και να ζητάει. Ένα μαπα game δεν το αγοράζεις. 

Δλδ για το biadlo2 ή το baldurs gate δεν θα δινατε 100 ευρώ; και 200 θα εδινα. 10.000 ώρες. Έλιωσε και ο κώδικας.

Μόνο που πλέον η διάρκεια των παιχνίδιων επίσημα θα αρχίσει να πέφτει (το έχει ήδη προαναγγείλει η sony πρώτη) και οι ΑΑΑ titles που θα βγαίνουν είναι όλο και λιγότεροι λόγω έλλειψης αλλά και φυσικά κόστους.

Η βιομηχανία βγάζει συνέχεια remakes/remasters για να ανεβάσει το όφελος με μικρό κόστος και η πρωτοτυπία σε τίτλους (πέραν από franchise τέρατα) έχει πέσει κατά πολύ τα τελευταία χρόνια.

Αλλά και αυτό να μην ισχύει, 100 ευρώ (δλδ 1/8 βασικού μισθού) πόσες φορές θα μπορέσει κάποιος να δώσει ακόμα και να αξίζει φουλ?

Επεξ/σία από Banner7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Banner7 είπε

Μόνο που πλέον η διάρκεια των παιχνίδιων επίσημα θα αρχίσει να πέφτει (το έχει ήδη προαναγγείλει η sony πρώτη) και οι ΑΑΑ titles που θα βγαίνουν είναι όλο και λιγότεροι λόγω έλλειψης αλλά και φυσικά κόστους.

Η βιομηχανία βγάζει συνέχεια remakes/remasters για να ανεβάσει το όφελος με μικρό κόστος και η πρωτοτυπία σε τίτλους (πέραν από franchise τέρατα) έχει πέσει κατά πολύ τα τελευταία χρόνια.

Αλλά και αυτό να μην ισχύει, 100 ευρώ (δλδ 1/8 βασικού μισθού) πόσες φορές θα μπορέσει κάποιος να δώσει ακόμα και να αξίζει φουλ?

Κοίτα, αυτός που παίρνει τον βασικό μισθό, ε ας μην αγοράσει παιχνίδια των 100 ευρώ, ας περιμένει να πέσουν οι τιμές τους ή ας πάρει πιο παλιάς γενιάς. Δεν είναι όλα τα προιόντα για όλους, το Gaming δεν είναι φθηνό sport. Σε όλες τις κατηογρίες υπάρχουν και φτηνα προιόντα και ακριβά, π.χ. στις τηλεοράσεις έχω σπίτι μόνο OLED, άλλα δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν Oled, υπάρχουν και πιο οικονομικές προτάσεις, το ίδιο πάνω κάτω συμβαίνει και στο Gaming, δεν είναι ανάγκη όλοι να αγοράζουμε day one και τα πιο ακριβά...π.χ. μ έχω φίλο που παίζει σε ένα μεταχειρισμένο Xbox One Χ που το πήρε στα 140 ευρώ και έχει στακάρει Gamepass από Λατινική Αμερική εδώ και καιρό, μια χαρά ευχαριστιέται το gaming χωρίς να ξοδευτεί...

Επεξ/σία από karamela693
  • Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, karamela693 είπε

Κοίτα, αυτός που παίρνει τον βασικό μισθό, ε ας μην αγοράσει παιχνίδια των 100 ευρώ, ας περιμένει να πέσουν οι τιμές τους ή ας πάρει πιο παλιάς γενιάς. Δεν είναι όλα τα προιόντα για όλους, το Gaming δεν είναι φθηνό sport. Σε όλες τις κατηογρίες υπάρχουν και φτηνα προιόντα και ακριβά, π.χ. στις τηλεοράσεις έχω σπίτι μόνο OLED, άλλα δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν Oled, υπάρχουν και πιο οικονομικές προτάσεις, το ίδιο πάνω κάτω συμβαίνει και στο Gaming, δεν είναι ανάγκη όλοι να αγοράζουμε day one και τα πιο ακριβά...π.χ. μ έχω φίλο που παίζει σε ένα μεταχειρισμένο Xbox One Χ που το πήρε στα 140 ευρώ και έχει στακάρει Gamepass από Λατινική Αμερική εδώ και καιρό, μια χαρά ευχαριστιέται το gaming χωρίς να ξοδευτεί...

Όταν "αγοράζεις" από τα shops και τα passes, το game δεν σου ανήκει, απλά παίρνεις μια "άδεια" για αν το παίζεις.

Μη μιλώντας φυσικά για ΑΑΑ τίτλους, πιο παλιά games ανά πάσα στιγμή μπορεί να αποσυρθούν από το εκάστοτε shop, εσύ να μην μπορέσεις να το ξαναπαίξεις και φυσικά δεν θα μπορείς να έχεις καμία αξίωση ως προς την εταιρεία.

Όταν τα παιχνίδια που βγαίνουν είναι ακριβά και με μικρή διάρκεια στρέφεται στα λίγο ή πολύ παλιότερα τα οποία στο μέλλον θα είναι προσβάσιμα για όσο βολεύει την κάθε εταιρεία, αφού πάμε έτσι κι αλλιώς σε κατάργηση των physical media. Οπότε χάνεις και την ανταλλακτική αξία "θα πάρω ένα ακριβό game να λιωσω και σε 6 μήνες θα το πουλήσω ένα 30αρι να τσονταρω για το επόμενο".

Ακόμα και οι ενήλικες δλδ οδηγούνται στο πιο casual gaming, δεν είναι καλό ή κακό, it is what it is.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zio10 είπε

Οι hardcore θα τα δώσουν, ίσως κόβωντας από κάπου αλλού. Για τους πιο περιστασιακούς υπάρχουν αρκετές οικονομικές επιλογές. Πχ μια μεταχειρισμένη κονσόλα προηγούμενης γενιάς με άπειρα φτηνά παιχνίδια, ένα μέτριο pc, κάποιο ρετρό κονσολάκι κτλ. 

δεν είπες το σημαντικότερο που έχουν όλοι: το smartphone.

• Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Banner7 είπε

Όταν "αγοράζεις" από τα shops και τα passes, το game δεν σου ανήκει, απλά παίρνεις μια "άδεια" για αν το παίζεις.

Μη μιλώντας φυσικά για ΑΑΑ τίτλους, πιο παλιά games ανά πάσα στιγμή μπορεί να αποσυρθούν από το εκάστοτε shop, εσύ να μην μπορέσεις να το ξαναπαίξεις και φυσικά δεν θα μπορείς να έχεις καμία αξίωση ως προς την εταιρεία.

Όταν τα παιχνίδια που βγαίνουν είναι ακριβά και με μικρή διάρκεια στρέφεται στα λίγο ή πολύ παλιότερα τα οποία στο μέλλον θα είναι προσβάσιμα για όσο βολεύει την κάθε εταιρεία, αφού πάμε έτσι κι αλλιώς σε κατάργηση των physical media. Οπότε χάνεις και την ανταλλακτική αξία "θα πάρω ένα ακριβό game να λιωσω και σε 6 μήνες θα το πουλήσω ένα 30αρι να τσονταρω για το επόμενο".

Ακόμα και οι ενήλικες δλδ οδηγούνται στο πιο casual gaming, δεν είναι καλό ή κακό, it is what it is.

Θα στο ξαναπώ αλλιώς όταν ο μέσος Ελληνας δεν μπορεί να αγοράσει π.χ. μονοκατοικία, Audi Q3, να πάει διακοπές κάθε καλοκαίρι σε εξωτικά νησιά κλπ. ε και στο gaming ας μην πάρει το πο ακριβό και Day one, λύσεις υπάρχουν να παίξεις φτηνά και καλά παινχίδια. Ετσι και αλλιώς οι εταιρίες Gaming δεν κοιτάνε την χώρα μας σοβαρά, σε Βόρεια Ευρώπη, Αμερική, Ιαπωνία κλπ. χώρες με μεγάλη αγοραστική δύναμη, έχουν πολλαπλάσιους μισθούς οπότε δεν τους νοιάζουν τα 50-100 ευρώ πάνω κάτω....εμείς εδώ με την φτώχια μας ψάχνουμε πατέντες, φτηνά Gamepass από χώρες της Νότιας Αμερικής κλπ. και γκρινιάζουμε για 30-50 ευρώ αύξηση...τι να κάνουμε αυτό μπορούμε....όπως δεν μπορώ να γκρινιάξω γιατί δεν έχω Βίλα στην Βούλα με πισίνα, έτσι δεν θα γκρινιάξω γιατί δεν θα μπορώ να αγοράζω day one όλα τα games που θέλω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η φαση με τις τιμες/συνδρομες γενικα αρχιζει να θυμιζει λιγο Black Mirror S07 - Episode: Common People...

Επεξ/σία από Bluedive
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, karamela693 είπε

Θα στο ξαναπώ αλλιώς όταν ο μέσος Ελληνας δεν μπορεί να αγοράσει π.χ. μονοκατοικία, Audi Q3, να πάει διακοπές κάθε καλοκαίρι σε εξωτικά νησιά κλπ. ε και στο gaming ας μην πάρει το πο ακριβό και Day one, λύσεις υπάρχουν να παίξεις φτηνά και καλά παινχίδια. Ετσι και αλλιώς οι εταιρίες Gaming δεν κοιτάνε την χώρα μας σοβαρά, σε Βόρεια Ευρώπη, Αμερική, Ιαπωνία κλπ. χώρες με μεγάλη αγοραστική δύναμη, έχουν πολλαπλάσιους μισθούς οπότε δεν τους νοιάζουν τα 50-100 ευρώ πάνω κάτω....εμείς εδώ με την φτώχια μας ψάχνουμε πατέντες, φτηνά Gamepass από χώρες της Νότιας Αμερικής κλπ. και γκρινιάζουμε για 30-50 ευρώ αύξηση...τι να κάνουμε αυτό μπορούμε....όπως δεν μπορώ να γκρινιάξω γιατί δεν έχω Βίλα στην Βούλα με πισίνα, έτσι δεν θα γκρινιάξω γιατί δεν θα μπορώ να αγοράζω day one όλα τα games που θέλω. 

Η διαφορά είναι πως δεν μιλάμε για day one. Παιχνίδια τουλάχιστον για switch και ps5 δεν πέφτουν πάνω από 20 ευρώ Μαξ τα τελευταία χρόνια στο εμπόριο.

Εννοείται πως όταν μπορεις να βρεις μια φθηνή λύση καλώς και θα την βρει ο καθένας μας. 

Γενικά πρέπει και εκεί να αποκτηθεί μια καλύτερη καταναλωτική συνείδηση σε όσους όπως λες δεν έχουν πολλές δυνατότητες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά γενικώς.

Έτσι μπορεί να βγαινουν λιγότερα games και σε μια τιμή ίσως υψηλή αλλά αν είναι προσεγμένα και αξίζουν θα υπάρξει μια ισορροπία.

• Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Bluedive είπε

Η φαση με τις τιμες/συνδρομες γενικα αρχιζει να θυμιζει λιγο Black Mirror S07 - Episode: Common People...

Ισχύει, απλά δεν σε υποχρεώνει κανένας να έχεις οποιαδήποτε συνδρομή και ούτε είναι ζωτικής σημασίας. Ξέρω άτομα που δεν έχουν καμία συνδρομή, ούτε καν σταθερό τηλέφωνο σπίτι τους και είναι με καρτοκινητό....διασκεδάζουν με επιτραπέζια, διάβασμα και κατασκευές και όχι με ψηφιακή διασκέδαση...

Δημοσ.
8 ώρες πριν, panoulis77 είπε

Νταξει, το gaming θα καταντήσει πλεονέκτημα των λίγων να μου το θυμηθείτε.

Ο κοσμος προτιμάει να πεταει αυτα τα ποσα ανα τριμηνο σε τσιγαρα, εγώ ενα Steam Deck πηρα πριν 2μιση χρονια στα 400 ευρώ και το χαιρομαι ακομα.

7 ώρες πριν, Volga είπε

12 μηνιαία κάρτα GamePass Ultimate. (Forza (όλα), Call of Duty (όλα), Diablo (όλα), Crash Bandicoot (Όλα), Doom (όλα), (δεν θα φτάσει το post να απαριθμίοω τι έχει μέσα το Game Pass..)

Ίσως το gaming δεν ηταν τόσο προσιτό ΠΟΤΕ.

https://www.eneba.com/xbox-xbox-game-pass-ultimate-1-month-subscription-xbox-windows-non-stackable-key-europe

Πιο νορμαλ θεωρουσα τις εποχες που εβλεπα κοσμο να βγαζει λεφτα πουλωντας δισκακια με συλλογες από ROMS που κατεβαζε τσαμπα απο το διαδικτυο, από το να βλεπω κοσμο να αγοραζει κονσόλες, και μετά να σκάει λεφτά στη μαμα της εκαστοτε κονσολας για ψηφιακα παιχνιδια. Και δε θεωρουσα καθολου νορμάλ αυτό που γινότανε με τις ROMS.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Volga είπε

Το τι επιφυλάσει η φάση δεν το ξέρουμε. ΤΩΡΑ ομως που συζητάμε, το gaming είναι Η ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ μορφή διασκέδαση που θα μπορούσε να έχει κάποιος μετά τα επιτραπέζια.

*Φθηνό είναι να παίξεις ότι σου δίνουν στο πακέτο που παίρνεις χωρίς να μπορείς να ελέγξεις κάτι. 

Δημοσ.

Ουτως η αλλως αυτες οι κονσολες δεν πουλανε..σιγα το νεο αυτοι θα χασουν κι αλλο.Μονο για ενα μετανιωσα που πριν δυο χρονια bf ειχε πέσει το series s στα 170; 150, δεν θυμαμαι,επρεπε αγορά τοτε νομιζω το συγκεκριμενο το εχει αφησει ανοιχτο για jailbreak η microsoft και θα γινοταν δυνατη emulation console

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Razgriz είπε

*Φθηνό είναι να παίξεις ότι σου δίνουν στο πακέτο που παίρνεις χωρίς να μπορείς να ελέγξεις κάτι. 

Μισο λεπτάκι γιατι παμε τελείως αλλου τη συζήτηση. 😄 Η όλη μου ένσταση είναι η απάντησή μου στο φιλο παραπάνω που λεει πως το Gaming παει να γίνει για λίγους. Και απάντησα πως το Gaming είναι φθηνότερο από ΠΟΤΕ. Τι εννοείς να "ελεγξεις" κλπ;
Με 12 Ευρώ το μήνα έχεις
1. μια λίστα με όλα τα exclusive της Microsoft (αναμφίβολα ο μεγαλύτερος Publisher όπως έγινε).
2. μια μεγάλη λίστα με exclusives της EA
3. Μια τεράστια λίστα με 3rd party Κυκλοφορίες (άλλες νέες αλλες παλιές)
4. Online Multiplayer
5. Cloud Saves.
6. Εκπτώσεις (Γενναίες) να αγοράζεις digital σε χαμηλότερες τιμές από οτι οι υπόλοιποι.
7. Cloud gaming

Αν δεν ειναι αυτό προσιτό gaming δεν ξέρω τι να πω 

• Like 2
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...