Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα στο φορουμ.

Ειμαι προς στησιμο ενος νεου PC για την κορη μου με budget μεχρι τα 800-900 ευρω.

Θα κινηθω αποκλειστικα σε AMD πλατφορμα και AM4 socket γιατι εδω και πολλα χρονια μονο AMD δουλευω και θεωρω ειναι πιο φθηνη σε σχεση με την INTEL.

To AM5 το αποκλειω λογω κοστους και λογω του οτι οι απαιτησεις σε gaming δεν θα ειναι μεγαλες καθως εχω ενα monitor της LG 24αρι στα 1080p.

Εγω να φανταστειτε ειμαι ακομη με chippset 990FX + cpu 8350 + rx 570 4GB + 16GB DDR3 + Monitor-TV 1080p 32αρι.Αυτο το PC θα ελεγα παιζει αξιοπρεπεστατα fortnite-honkai star rail-genshin impact,παιχνιδια που παιζει η κορη μου.

Εχω ξεκινησει με το κουτι και ειναι αυτο:  https://www.e-shop.gr/case-be-quiet-pure-base-500dx-white-p-PER.589295

Monitor οπως προειπα προσωρινα υπαρχει.

Θελω την βοηθεια σας σχετικα με την επιλογη mobo+cpu+ram+vga γιατι εχω μενει πισω.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Επεξ/σία από chriss2
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ ΝΕΟ PC BUILD.
Δημοσ.

Aπο που θελεις να τα αγορασεις? Θα τα συναρμολογησεις εσυ? Ολα απο το ιδιο καταστημα ή απο διαφορετικα? 

Γραφεις οτι θελεις βοηθεια για mobo+cpu+ram+vga. Ομως ενα πληρες PC χρειαζεται και PSU και SSD. Λογικα θελεις και για αυτα προταση, σωστα?

Μεσα στα 800-900Ε περιλαμβανεται και το κοστος 109Ε για το κουτι που ηδη εχεις διαλεξει? Αν ναι, σιγουρα πληρωνεις κατι παραπανω απο ενα απλο  κουτι, που θα σε περιορισει λιγο στα υπολοιπα εξαρτηματα. Το εχεις αποφασισει οριστικα αυτο?

Δημοσ.

Πρότασή μου είναι πως σε όποιο σύστημα και να καταλήξεις, στην κάρτα γραφικών να μην βάλεις κάτι λιγότερο από RX6600 (200-230€).

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, sattack είπε

Aπο που θελεις να τα αγορασεις? Θα τα συναρμολογησεις εσυ? Ολα απο το ιδιο καταστημα ή απο διαφορετικα? 

Γραφεις οτι θελεις βοηθεια για mobo+cpu+ram+vga. Ομως ενα πληρες PC χρειαζεται και PSU και SSD. Λογικα θελεις και για αυτα προταση, σωστα?

Μεσα στα 800-900Ε περιλαμβανεται και το κοστος 109Ε για το κουτι που ηδη εχεις διαλεξει? Αν ναι, σιγουρα πληρωνεις κατι παραπανω απο ενα απλο  κουτι, που θα σε περιορισει λιγο στα υπολοιπα εξαρτηματα. Το εχεις αποφασισει οριστικα αυτο?

Καλησπερα...ναι θα τα συναρμολογησω εγω.Το PC το δικο μου εγω το εχω στησει,οπως και αλλα πιο παλια πριν απ αυτο.Τωρα οι αγορες θα γινουν απο διαφορετικα καταστηματα...και θα κοιταξω και για μεταχειρισμενα cpu+mobo+vga.

Δεν εγραψα για PSU ετσι ωστε να παρω πρωτα αυτα που λεω για να δω τις καταναλωσεις-απαιτησεις και στο τελος να παρω το PSU.

Το κουτι το εχω ηδη παραγγειλει και ειναι μεσα στο budget.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ. Αν ψάξεις και μεταχειρισμένα, τοτε αλλαζει πολυ το πράγμα και δεν γινεται να προτείνουμε γιατι εξαρτάται απο τι βρίσκεις. 

Πάντως απο καινουργια σε κάρτες, η 6600 ειναι στα 200Ε, στα 300E η 4060, και στα 400E η καινούργια 5060Ti 8GB. Και αναμένονται η απλη 5060 και οι ΑΜD 9060 απλή/ΧΤ πιο φτηνες απο τα 400Ε. Ανάλογα με το κόστος της καρτας, βλεπει κανεις μετα τα υπόλοιπα.  

Επεξ/σία από sattack
  • Like 1
Δημοσ.

Mητρικη + cpu + ram 32GB, σε ΑΜ4 βγαινει γυρω στα 250-260-270Ε με στοκ cooler 5600 cpu. Αν θελεις και ψυκτρα για ισως πιο αθορυβη θελει αλλα 30Ε πχ μια arctic freezer 36. Με μητρικη μια Β550 full ATX απο Gigabyte, Αsrock, Asus, MSI, εχει πολλες ανάμεσα στα 95-110Ε. 

(Σε οικονομικο AM5 συστημα βγαινει περιπου 430Ε, ειτε με τον 7500f tray + arctic freezer 36 είτε με τον 7600 με στοκ cooler.)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σ ευχαριστω για την βοηθεια.

Οσο αναφορα την μητρικη εκλινα προς το Β550 εκτος κι αν εχεις διαφορετικη αποψη και προτεινεις το Χ570.Δεν ξερω τις διαφορες τους και overclocking δεν προκειται να κανω οποτε θα διαβασω και θα επιλεξω.

Καλα ειναι 270ευρω γι αυτα που λες πιο πανω.....εχει φαι ακομη το AM4.

Aπο cpu ποιον προτεινεις?

Μετα απο μια γρηγορη ματια που εριξα για τις διαφορες των δυο chipset ειδα οτι δεν ειναι σημαντικες (τουλαχιστον για μενα).

Unless you want to run multiple PCI-E 4.0 NVME drives at full speed, and don't need more than 8 USB ports, there is no reason to go for X570. A b550 has 20 PCI-E 4.0 Lanes, so you can run your GPU on 4.0 X16, and still have 4 lanes left over for a single 4.0 NVME. Which means the vast majority of users will see no benefit from X570.

X570 is you are a creator or use your PC for computer related work

B550 if you plan on just gaming on the PC.

X570 allows for multiple gen 4 PCIe lanes while b550 allows for 1 pcie gen 4 GPU and 1 pcie gen 4 SSD, usually most people rock 1 GPU and 1 SSD lol.

X570 also offers more high speed USB ports and has more PCIe gen 4 slots that can be utilized if needed. That's why x570.can be good for people who need a ton of fast storage

οποτε σε B550.Απο mobo ποια προτεινεις?

Επεξ/σία από chriss2
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι, ακριβώς αυτο, οι διαφορές ειναι στα pcie lanes και στις θύρες και για αυτο δεν χρειάζεται κάτι αλλο απο B550. 

Προτεινα ηδη μια full ATX ανάμεσα 95-110Ε απο αυτες τις μαρκες. Εχει πολλες εκει. Δεν χρειάζεται ακριβότερη γιατί τοτε μπαίνει στα χωράφια του ΑΜ5. 

Το ιδιο και απο cpu, τον 5600. Και μνήμες τις φτηνότερες ddr4 32gb 3200 κατι λιγοτερο απο 50Ε. Δεν χρειάζεται ακριβότερα κομματια γιατί τοτε μπαίνεις στα χωράφια του ΑΜ5 και ακυρωνεις το μόνο πλεονέκτημα του ΑΜ4 που είναι η φτηνότερη τιμη. 

Γιαυτό εγραψα οτι με 430Ε παίρνεις ΑΜ5. Αν ειναι να μείνεις ως τα 270Ε το πολυ σε ΑΜ4, υπάρχει μια διαφορά 160Ε που ειναι ενα σχετικά σεβαστό πόσο για κάποιον που εχει πιεσμένο budget. Αν όμως αρχίσεις να το ανεβάζεις αυτο το ποσό πάνω απο 270Ε, νομίζοντας οτι παιρνεις καλύτερα κομμάτια σε ΑΜ4, τοτε ειναι σφαλμα, γιατι θα μπορούσες απλως να παρεις ενα οικονομικο ΑΜ5 που θα ηταν καλυτερο. 

• Like 1
Δημοσ.
Δημοσ.

Η Gigabyte B550 Aorus Elite AX V2 είναι με Wi-Fi (υπάρχει και φθηνότερη έκδοση χωρίς Wi-Fi), ενώ οι άλλες δύο (MSI, Asus) δεν έχουν. Αν τυχόν το χρειάζεσαι επέλεξε μητρική με ενσωματωμένο Wi-Fi, φτάνει να μην το ακριβοπληρώνεις.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TopCLR είπε

Η Gigabyte B550 Aorus Elite AX V2 είναι με Wi-Fi (υπάρχει και φθηνότερη έκδοση χωρίς Wi-Fi), ενώ οι άλλες δύο (MSI, Asus) δεν έχουν. Αν τυχόν το χρειάζεσαι επέλεξε μητρική με ενσωματωμένο Wi-Fi, φτάνει να μην το ακριβοπληρώνεις.

Το εχω δει οτι οι αλλες δυο ειναι χωρις Wi Fi.Με Wi Fi ειναι 20 ευρω διαφορα στην Gigabyte ενω στις αλλες δυο ειναι κοντα στα 70 οποτε δεν συμφερει.Αν ψαξεις για εναν καλο adapter εχει πανω απο 20 ευρω.Στα συν ειναι οτι δεν θα το χρησιμοποιω εγω το PC αλλα ενα μικρο παιδι οποτε καλο θα ειναι να εχει επιλογες.Εδω ομως προκυπτει το γεγονος οτι ενσυρματα εχεις καλυτερο-σταθερο δικτυο οταν παιζεις παιχνιδια.

Ενσυρματα θα της τον συνδεσω αλλα καλο ειναι να υπαρχει αν προτιμησω την Gigabyte.

• Λύση
Δημοσ.

Το κουτι που εχει επιλεξει ειναι απο τα κορυφαια στην κατηγορια του και πανεμορφο. Με φοβιζει λιγο το ασπρο χρωμα, μηπως κιτρινισει με τον καιρο. Αυτο και ο λογος που σε δυο φιλους μου, επιλεξαμε το μαυρο. Κατα τα αλλα, ειναι λειτουργικοτατο, και με 4 ανεμιστηρες μπορει να ανταπεξελθει στα περισσοτερα συστηματα.

Συμφωνω, για gpu, οχι κατι λιγοτερο απο RX6600, αλλα για το μονιτορ που εχει, δεν χρειαζεται και κατι ακριβοτερο. Ειναι μια καρτα χιλιοδοκιμασμενη, με καλες κριτικες και αποδιδιε μια χαρα στα 1080p.

Tωρα για συστηματα με γνωμονα την μελλοντικη αναβαθμιση, εγω δεν εχω πειστει, βρε παιδια. ΟΚ να παρω σημερα ακριβοτερο επεξεργαστη/μητρικη, απο οτι χρειαζομαι, ωστε μετα ενα δυο χρονια να βαλω μια καλυτερη gpu. δεν θα χρειαστει να αλλαξω και οθονη, ωστε να προβαλει τις δυνατοτητες της νεας gpu? Δεν θα χρειαστει, ισως και πιο δυνατο τροφοδοτικο που θα καλυψει την καταναλωση της?

Πριν μερικα χρονια ειχα εναν 10400 με 2x16gb μνημη. Μετα δυο χρονια χρειαστηκα 64gb και δεν εβρισκα ιδιες μνημες, αναγκαστηκα να αγορασω, νεο σετ 2x32gb. Κοιταξα για μεταχειρισμενο 10600, ακριβοτερος απο τον αντιστοιχο της σειρας 11xxx.

Περισυ εστεισα ενα μηχανημα και εβαλα 2x16gb, ddr5, gskill trident Z5, 6400, cl32. (υποκλινομαι στις γνωσεις του nikol us, τον υπερευχαριστω για την συμβουλη του), οτι καλυτερο για το συστημα μου, τις κουμπωσα και τις ξεχασα. Ελα ομως, που προχθες, ετσι απο περιεργεια κοιταξα για ιδιες μνημες και δεν βρικα στην Ελληνικη αγορα.

Καταληγω στο συμπερασμα, οτι αγοραζω σημερα αυτο που χρειαζομαι και για μεθαυριο, εχει ο θεος, (εμεις δεν ξερουμε αν θα εχουμε), Ειδικα αν προκειται για παιδικο κομπιουτερ, φτιαχνεις κατι οικονομικο που καλυπτει το σημερα, με τα φωτακια του τα χρωματακια του, να το χαρει το παιδι. Σε δυο,τρια, πεντε χρονια θα εχει αποκτισει γνωσεις, θα εχει τα θελω του και θα κανει και τις προτασεις του.

Υ.Γ.   Ζαχαρωνω, αληθεια ειναι αυτο το GTI Turbo, 1600ων κυβικων, της seasonic με noctua ιντερκουλερ και 15 χρονια εγγυηση, ωστε στο μελλον να βαλω μια RTX 8090 με 48gb gddr μνημη, παλι σκεφτομαι θα μπορω τοτε να ανοιξω το PC η θαχω κλαταρει απο γεροντικη ανοια?

Ααααχ! πανε τα χρονια, που γυρναγα το ιντερνετ με 800αρι Pentium, τωρα για τυχον μελλοντικη αναβαθμιση, πρεπει πρωτα να παω σε μεντιουμ.

Καλες αγορες, σε ολους και κουραγιο στους τεχνικους μας, να μας αντεχουν και να μας συμβουλευουν

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλε μου καλησπερα.

το χρωμα του κουτιου ηταν απλα επιλογη της κορης μου......εγω μαυρο θα επαιρνα.

πολυ σωστα τα λες οσο αναφορα την τεχνολογικη εξελιξη.Υπαρχουν 2 πολυ απλες απαντησεις-επιλογες στο σκεπτικο σου.

1.Στηνεις ενα gaming PC και καθε φορα που βγαινει κατι νεο (χρονολογικα δεν εχουν μεγαλη διαφορα αυτο που θα στησεις σε σχεση με το νεο) πουλας αυτα που εχεις και αναβαθμιζεις με χαμηλο κοστος.

2.Στηνεις ενα gaming PC και το κρατας οσο μπορεις.....οπως αυτο που εχω και εγω μεχρι να ερθει η ωρα της αναβαθμισης μετα απο μερικα χρονια.(990FX-FX8350-RX 570).

Και στις δυο επιλογες.....ο μοναδικος παραγοντας που τις καθοριζει ειναι το ποσο "ΑΠΛΗΣΤΟΣ" εισαι.   

Εμενα η κορη μου ειναι 13-14 και δεν εχει τιποτα αλλο περα απο το κινητο...σε σχεση με κατι αλλα παιδια της ηλικιας της ανεξαρτητως φυλλου που εχουν τουμπανο PC,PS5,LAPTOP και Nintendo switch και iphone που εχει γινει της μοδος τωρα.

Και ας μην πουμε για την ηλικια της κορης μου.....ας πιασουμε εμας τους 45αρηδες που μεγαλωσαμε σε αλλες εποχες,ξερω πολλους σε αυτην την ηλικια που κυριολεκτικα εχουν "καει" με τα παιχνιδια στο PC η στο PS5 και αγοραζουν,αγοραζουν,αγοραζουν......και ξανα αγοραζουν και συνεχεια πισω ειναι....δεν τους φτανουν....θελουν κι αλλα...

Σε ολους τους τομεις πρεπει να υπαρχουν ΟΡΙΑ.

Επεξ/σία από chriss2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, chriss2 είπε

Φιλε μου καλησπερα.

το χρωμα του κουτιου ηταν απλα επιλογη της κορης μου......εγω μαυρο θα επαιρνα.

πολυ σωστα τα λες οσο αναφορα την τεχνολογικη εξελιξη.Υπαρχουν 2 πολυ απλες απαντησεις-επιλογες στο σκεπτικο σου.

1.Στηνεις ενα gaming PC και καθε φορα που βγαινει κατι νεο (χρονολογικα δεν εχουν μεγαλη διαφορα αυτο που θα στησεις σε σχεση με το νεο) πουλας αυτα που εχεις και αναβαθμιζεις με χαμηλο κοστος.

2.Στηνεις ενα gaming PC και το κρατας οσο μπορεις.....οπως αυτο που εχω και εγω μεχρι να ερθει η ωρα της αναβαθμισης μετα απο μερικα χρονια.(990FX-FX8350-RX 570).

Και στις δυο επιλογες.....ο μοναδικος παραγοντας που τις καθοριζει ειναι το ποσο "ΑΠΛΗΣΤΟΣ" εισαι.   

Εμενα η κορη μου ειναι 13-14 και δεν εχει τιποτα αλλο περα απο το κινητο...σε σχεση με κατι αλλα παιδια της ηλικιας της ανεξαρτητως φυλλου που εχουν τουμπανο PC,PS5,LAPTOP και Nintendo switch και iphone που εχει γινει της μοδος τωρα.

Και ας μην πουμε για την ηλικια της κορης μου.....ας πιασουμε εμας τους 45αρηδες που μεγαλωσαμε σε αλλες εποχες,ξερω πολλους σε αυτην την ηλικια που κυριολεκτικα εχουν "καει" με τα παιχνιδια στο PC η στο PS5 και αγοραζουν,αγοραζουν,αγοραζουν......και ξανα αγοραζουν και συνεχεια πισω ειναι....δεν τους φτανουν....θελουν κι αλλα...

Σε ολους τους τομεις πρεπει να υπαρχουν ΟΡΙΑ.

Καλησπέρα, σε καταλαβαίνω, και να σου ζήσει η κορη (και εγώ έχω μια).

Προτείνω τα παρακάτω.

https://www.skroutz.gr/s/40307319/AMD-Ryzen-7-5700X-3-4GHz-Epexergastis-8-Pyrinon-gia-Socket-AM4-Tray.html ή αν μπορείς τον https://www.skroutz.gr/s/50301406/AMD-Ryzen-7-5700X3D-3GHz-Epexergastis-8-Pyrinon-gia-Socket-AM4-se-Kouti.html

Μετά μνήμες https://www.skroutz.gr/s/20656727/G-Skill-Ripjaws-V-32GB-DDR4-RAM-me-2-Modules-2x16GB-kai-Tachytita-3600-gia-Desktop-F4-3600C16D-32GVKC.html Είναι λογικά CJR/DJR με 3600 16-19-19, έχει με 10-15 ευρώ φθηνότερες στα 18-22-22.

Μητρική όποια σε καλύπτει. Καλύτερα να πάρεις τον X3D με φθηνότερη μητρική παρά τον απλό Χ με ακριβή. https://www.skroutz.gr/s/24418762/Gigabyte-B550M-DS3H-AC-rev-1-0-Wi-Fi-Motherboard-Micro-ATX-me-AMD-AM4-Socket.html ακόμα και αυτή με τον X3D θα είσαι άψογα.

Διαφορετικά πας σε μια που είπες παραπάνω.

Ψύκτρα βάζεις καμία απλή, μέχρι 30 ευρώ, πχ https://www.skroutz.gr/s/51123713/Arctic-Freezer-36-Black-PSyktra-Epexergasti-gia-Socket-1700-1851-AM4-AM5.html

Κάρτα γραφικών όποια 6600/7600 θα σε καλύψει πιστεύω, αν και εγώ θα πήγαινα σε Nvidia (πες δουλειά, πες αυτό ξέρω αυτό προτιμώ), χωρίς να λέω οι AMD είναι κακές.

Τροφοδοτικό, σε καλύπτουν και 500watt, αλλά να είναι ποιοτηκά. https://www.skroutz.gr/s/19535758/Be-Quiet-System-Power-9-CM-600W-Mayro-Trofodotiko-Ypologisti-Semi-Modular-80-Plus-Bronze.html 600Watt, semi modular, ποιοτικό. 

Εγώ θα πήγαινα στην μητρική που πρότεινα, 32GB 3600 16-19-19, 5700X3D οπωσδήποτε και μια φθηνή ψύκτρα σαν αυτή που έβαλα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, Sheogorath said:

Καλησπέρα, σε καταλαβαίνω, και να σου ζήσει η κορη (και εγώ έχω μια).

Προτείνω τα παρακάτω.

https://www.skroutz.gr/s/40307319/AMD-Ryzen-7-5700X-3-4GHz-Epexergastis-8-Pyrinon-gia-Socket-AM4-Tray.html ή αν μπορείς τον https://www.skroutz.gr/s/50301406/AMD-Ryzen-7-5700X3D-3GHz-Epexergastis-8-Pyrinon-gia-Socket-AM4-se-Kouti.html

Μετά μνήμες https://www.skroutz.gr/s/20656727/G-Skill-Ripjaws-V-32GB-DDR4-RAM-me-2-Modules-2x16GB-kai-Tachytita-3600-gia-Desktop-F4-3600C16D-32GVKC.html Είναι λογικά CJR/DJR με 3600 16-19-19, έχει με 10-15 ευρώ φθηνότερες στα 18-22-22.

Μητρική όποια σε καλύπτει. Καλύτερα να πάρεις τον X3D με φθηνότερη μητρική παρά τον απλό Χ με ακριβή. https://www.skroutz.gr/s/24418762/Gigabyte-B550M-DS3H-AC-rev-1-0-Wi-Fi-Motherboard-Micro-ATX-me-AMD-AM4-Socket.html ακόμα και αυτή με τον X3D θα είσαι άψογα.

Διαφορετικά πας σε μια που είπες παραπάνω.

Ψύκτρα βάζεις καμία απλή, μέχρι 30 ευρώ, πχ https://www.skroutz.gr/s/51123713/Arctic-Freezer-36-Black-PSyktra-Epexergasti-gia-Socket-1700-1851-AM4-AM5.html

Κάρτα γραφικών όποια 6600/7600 θα σε καλύψει πιστεύω, αν και εγώ θα πήγαινα σε Nvidia (πες δουλειά, πες αυτό ξέρω αυτό προτιμώ), χωρίς να λέω οι AMD είναι κακές.

Τροφοδοτικό, σε καλύπτουν και 500watt, αλλά να είναι ποιοτηκά. https://www.skroutz.gr/s/19535758/Be-Quiet-System-Power-9-CM-600W-Mayro-Trofodotiko-Ypologisti-Semi-Modular-80-Plus-Bronze.html 600Watt, semi modular, ποιοτικό. 

Εγώ θα πήγαινα στην μητρική που πρότεινα, 32GB 3600 16-19-19, 5700X3D οπωσδήποτε και μια φθηνή ψύκτρα σαν αυτή που έβαλα.

Γιατί 5700x3d σε budget σύστημα(είναι x2 στην τιμή από τον "τίμιο" 5600)?

Για να σηκώσει άλλη μία αναβάθμιση GPU σε βάθος χρόνου?

Γενικά συμφωνώ με τον sattack, η μαζεμένο am4 , η αλλιώς am5.

Και για την χρήση του Ts θα πρότεινα(εάν προφανώς δεν ληφθούν από πουθενά αλλού) να πάει σε am5.

Για κοριτσάκι 14 χρόνων pc με am5 θα το έχει μέχρι να τελειώσει το πανεπιστήμιο (εάν δεν έχει τρομερές απαιτήσεις) με μια αναβάθμιση στα ~4 χρόνια (cpu, ram και GPU εάν παίζει παιχνίδια).

Και το συγκεκριμένο δεν το λέω έτσι.

Έχω 1 ανηψακι που πριν 5 χρόνια (12-13 ήταν τότε) έστησε pc με 2600/b450/8gb ram/μηχανικό δίσκο 550watt psu και 1050.

Διαδοχικά έβαλε αλλά 24gb ram και έναν nvme.Παιχνιδια μάλλον τα σταμάτησε αλλά εάν του έρθει η όρεξη ένας 5600 κάνει ~100ευρω + οποία κάρτα θέλει(δεν μιλάμε για grande καταστασεις, μια 7700xt πχ) και θα τον βγάλει άλλη μια 3-4ετια (μέχρι να τελειώσει το πανεπιστήμιο).

Το am5 βρίσκετε ~περιπου εκεί βρισκόταν το am4 τοτε για αυτό και το πρότεινω.

Πρακτικά το μόνο "καπελο" που θα πληρώσει ο Ts είναι τα +50ευρω της ddr5 ram σε σχέση με το να πήγαινε στον 5700x3d και ένας 7500f είναι σχεδόν ~εφαμιλλος σε gamming αλλα κατατι καλύτερος σε καθημερινές εργασίες

Spoiler

Και εγώ σκοπεύω σε ~8ετια+ με το pc μου που δεν είναι για casual χρήση, "βγαζει" δουλειά.

Αλλαγη της τιμιας 3060(πονεμένη ιστορία, περιμένω 5080 super 24gb), αλλά 96gb ram, ότι δίσκοι μου χρειαστούν και τέλος άλλος  cpu(φημολειτε ότι θα δούμε 32πυρηνους στο am5).

Επεξ/σία από @topos
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...