Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/5/2025 στις 6:51 ΜΜ, Narayan είπε

Δεν είναι παράνομη, απλά το υλικό της δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σαν στοιχείο στο δικαστήριο.

Αν όμως δείξεις το βίντεο σε 2-3 γνωστούς και αυτοί έρθουν να καταθέσουν πως τον είδαν να σπάει το παρμπρίζ, τότε είναι αποδεκτό σαν στοιχείο και μάλιστα πολύ ισχυρό.

οτι τον ειδαν να το σπαει απο το βιντεο ή σε real time?

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.
Στις 3/5/2025 στις 6:09 ΜΜ, kant12 είπε

Φίλε ευχαριστώ για το μήνυμα σου αλλά υπάρχουν πολλά άλλα..πέρυσι τέτοια εποχή με είχαν τρακάρει ενώ το είχα σταθμευμένο έξω από το σπίτι που έχει κάμερα στο ίδιο σημειο που τώρα χαρακωσαν το παρμπρίζ, μίλησα με την ιδιοκτήτρια να κοιτάξει την κάμερα και έκανε ότι δεν με γνωρίζει ενώ με έχει δει τόσες φορές, για να σε προλάβω το τρακάρισμα ήταν από άσχετο, πελάτη μιας ταβέρνας παραδίπλα δεν είχε σχέση με την γειτονιά, οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει καμία άνεση να πάω τώρα να της μιλήσω για να δει ποιος χαρακωσε το παρμπρίζ και τροχαία να καλέσω ποιος μου λέει εμένα ότι δεν θα κινηθούν εναντίον μου επειδή τους μπλέκω, γενικά έχω μπλέξει σε κακή γειτονιά μένω επειδή έχω χαμηλό ενοίκιο, έχει κάτι κωλοπαιδια εκεί που φωνάζουν όλη την μέρα, χτυπούν ότι βρουν και μια μέρα τους έκανα παρατήρηση πολύ έντονα, παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, που δεν τα ελέγχουν καθόλου οι γονείς του, μια μέρα πετούσαν νερομπαλες σε αυτοκίνητα που περνούσαν και έβριζαν τους οδηγούς, πιστεύω ότι αυτά τα κωλοπαιδια πειράζουν το αυτοκίνητο αλλά ούτε λεφτά για μήνυση έχω ούτε μ αρέσουν αυτές οι διαδικασίες..η μόνη λύση που βλέπω είναι να το παρκάρω μακριά από την γειτονιά ή να βρω πάρκινγκ, θα έβρισκα πάρκινγκ με ένα 50αρικο τον μήνα ή δεν παίζει κάτι τέτοιο;

Άλλαξε μερος που παρκάρεις, μακριά από το σπίτι και τελειώνει το θέμα. Τώρα άμα είναι έτσι ολόκληρη η περιοχή σου με κολοπαιδα που κάνουν ζημιές σε αμάξια, είτε αλλάζεις περιοχή, είτε μένεις εκεί και αποδέχεσαι την κατάσταση. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

οτι τον ειδαν να το σπαει απο το βιντεο ή σε real time?

Θα καταθέσουν πως ήταν στο μπαλκόνι του σπιτιού σου την τάδε ώρα και πως τον είδαν.

Technically δεν είναι ψευδομαρτυρία επειδή όντως τον "είδαν" στο βίντεο οπότε είναι αλήθεια, απλά δεν ήταν από το μπαλκόνι.

Η υπεράσπιση θα κάνει ερωτήσεις τύπου αν είναι σίγουροι πως ήταν αυτός, αν είχε επαρκή φωτισμό ώστε να υπάρχει αμφιβολία για την εγκυρότητα της κατάθεσης κλπ.

Δυστυχώς όπως λειτουργεί η διαδικασία υπέρ του κατηγορούμενου, μερικές φορές πρέπει να παίζεις βρώμικα για να βρεις το δίκιο σου.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Narayan είπε

Θα καταθέσουν πως ήταν στο μπαλκόνι του σπιτιού σου την τάδε ώρα και πως τον είδαν.

Technically δεν είναι ψευδομαρτυρία επειδή όντως τον "είδαν" στο βίντεο οπότε είναι αλήθεια, απλά δεν ήταν από το μπαλκόνι.

Ετσι ε? Ναι αλλα αν ειναι παραποιημενο? Και τωρα με την ΑΙ μπορει να γινει βιντεο οπου να φαινεται καποιος να σπαει οτιδηποτε.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fitsoulas2024 είπε

Ετσι ε? Ναι αλλα αν ειναι παραποιημενο? Και τωρα με την ΑΙ μπορει να γινει βιντεο οπου να φαινεται καποιος να σπαει οτιδηποτε.

Η σχετική νομοθεσία υφίσταται από εποχές που για να επεξεργαστείς βίντεο χρειάζοταν ολόκληρη αναλογική μονταζιέρα, σήμερα έχει περισσότερη λογική.

Αυτό που μου τη "σπάει" είναι η διχογνωμία που επιτρέπει τις φωτογραφίες ως αποδεικτικό στοιχείο, που είναι απείρως ευκολότερες να παραποιηθούν, αλλά όχι του βίντεο ακόμα κι οτάν τηρεί τις προϋποθέσεις του GDPR.

• Like 1
Δημοσ.

αν επιτρέπει τις φωτογραφίες ένα frame από το βίντεο και είσαι μια χαρά τότε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα εχουμε ξαναγραψει:

1)για το οχημα σου βαζεις μια καλη ασφαλεια που να καλυπτει βανβαλισμους και χαμηλες ιδιες ζημιες

2)Αν ξερεις το γειτονα που στο κανει τραβα μιλα και ζητα το λογο ή εστω να καταλαβει οτι εχεις καταλαβει τι παιζει. Μη τον απειλησεις.

3)Αν εχεις και αλλα θεματα απο αλλους ειτε προς σε εσενα ειτε προς το ιχ απλως αλλαζεις γειτονια: η επιβαρυνση της ψυχικης υγειας πολλες φορες επιφερει χειροτερα αποτελεσματα απο τη σωματικη!

Αν τωρα θες να σκορπισεις χρημα βρες ενα δικηγορο να αρχισει εξωδικα και αγωγες ή εγκατεστησε καμερες με κανενα AI λογισμικο και βαλε και ταμπελες οτι η περιοχη καταγραφεται

Επεξ/σία από vamvakoolas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...