mandos Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου Πριν λίγες ημέρες έβαλα μια αγγελία στο Skoop, την πρώτη μου, και σήμερα ήρθε ενα email και sms από το Skroutz, ότι κάποιος ενδιαφέρεται. Μπαίνοντας βλέπω το παρακάτω μήνυμα, που ζητάει να πάω σε έναν σύνδεσμο που δεν είναι link, και δείχνει εντελώς τυχαίος. Βάζω το URL στον firefox και μου ζητάει να βάλω την κάρτα μου. Περιμένω κανά 20λέπτο όπου προσπαθώ, μάταια, να επικοινωνήσω με το Skroutz σε τηλέφωνο και email, ξανακάνω refresh και ο Firefox έχει ήδη ενημερώθει και απαντά: Αφενός κάνω το thread για να προλάβω κόσμο μην την πατήσει. Αφετέρου για να πω ότι είναι αδιανόητο 20 λεπτά να προσπάθω να μιλήσω με το Skroutz, να ενημερώσω ότι κόβουν βόλτες στα συστημάτα τους scammers και να μην μπορώ να μιλήσω με κανέναν. Έχουμε κανένα μέλος τους εδώ; Θυμάμαι ο @bandito αλλά ίσως να θυμάμαι πολύ λάθος (σε αυτή την περίπτωση ζητώ συγνώμη για το λάθος ping)
SabotazNic Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου 1 ώρα πριν, mandos είπε Βάζω το URL στον firefox και μου ζητάει να βάλω την κάρτα μου. Φαντάζομαι ότι ΔΕΝ έβαλες κάποιο στοιχείο της κάρτας σου 1 1
kormos Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου 1 ώρα πριν, mandos είπε Πριν λίγες ημέρες έβαλα μια αγγελία στο Skoop, την πρώτη μου, και σήμερα ήρθε ενα email και sms από το Skroutz, ότι κάποιος ενδιαφέρεται. Μπαίνοντας βλέπω το παρακάτω μήνυμα, που ζητάει να πάω σε έναν σύνδεσμο που δεν είναι link, και δείχνει εντελώς τυχαίος. Βάζω το URL στον firefox και μου ζητάει να βάλω την κάρτα μου. Περιμένω κανά 20λέπτο όπου προσπαθώ, μάταια, να επικοινωνήσω με το Skroutz σε τηλέφωνο και email, ξανακάνω refresh και ο Firefox έχει ήδη ενημερώθει και απαντά: Αφενός κάνω το thread για να προλάβω κόσμο μην την πατήσει. Αφετέρου για να πω ότι είναι αδιανόητο 20 λεπτά να προσπάθω να μιλήσω με το Skroutz, να ενημερώσω ότι κόβουν βόλτες στα συστημάτα τους scammers και να μην μπορώ να μιλήσω με κανέναν. Έχουμε κανένα μέλος τους εδώ; Θυμάμαι ο @bandito αλλά ίσως να θυμάμαι πολύ λάθος (σε αυτή την περίπτωση ζητώ συγνώμη για το λάθος ping) Παρόμοια εκδοχή είχα σε ένα δικό μου προιόν όπου "αποδέχτηκα" την αντιπροσφορά ενός μέλους αλλά αυτόματα 1 ή 2 ημέρες μετά, δεν το θυμάμαι (πάνε τώρα κοντά 2 μήνες) μου έστειλαν από Skroutz να μην ασχοληθώ γιατί ήταν "απάτη".
Engimek Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου 1 ώρα πριν, mandos είπε να ενημερώσω ότι κόβουν βόλτες στα συστημάτα τους scammers Αν καταλαβαίνω σωστά (επειδή skoop δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ) ο χώρος κάτω από το προιόν είναι για μηνύματα που μπορείς να λάβεις από ενδιαφερόμενους μαζί με την προσφορά τους, σωστά? Δηλαδή δεν είναι μηνύματα συστήματος. Οπότε είναι ένα σύνηθες phishing μήνυμα όπως τα χιλιάδες που έρχονται σε emails, facebook, sms, viber, whatsup κλπ. Ο τύπος άλλαξε το nickname του σε "Τεχνική υποστήριξη" (κλασσικά) και έγραψε ό,τι έγραψε. Έχεις ένα δίκιο που θορυβήθηκες, αλλά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι report τον χρήστη. Επίσης προσέχουμε γενικά για διαδικτυακά "ψαρέματα" και δεν ανοίγουμε καθόλου ιστοσελίδες με παράξενους domains όπως ο παραπάνω! Υπάρχει πάντα περίπτωση (μικρή εως μηδενική αλλά υπάρχει) να μπορεί η επίσκεψη σε μια σελίδα να σε μολύνει - ειδικά στα windows - αν δεν τρέχεις καποιο πρόσθετο που να κόβει javascript ή εαν χρησιμοποιείς παλαιότερη έκδοση browser! 1
Angvas Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου Πάντως το θέμα επικοινωνίας είναι απαράδεκτο με το skroutz. Θα έπρεπε να κάνουν κάτι να το διορθώσουν
mandos Δημοσ. 2 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 2 Μαϊου 1 ώρα πριν, SabotazNic είπε Φαντάζομαι ότι ΔΕΝ έβαλες κάποιο στοιχείο της κάρτας σου Όχι, αλλά ήταν πολύ καλοσχεδιασμένο το κόλπο. 1 ώρα πριν, Engimek είπε αλλά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι report τον χρήστη Δεν έχει επιλογή για report, εκτός και αν είναι τόσο καλά κρυμμένη. Δε φοβήθηκα να ανοίξω το domain γιατί είμαι σε linux, με badger και ublock. Είχα περιέργεια (από αυτή που σκότωσε τη γάτα βέβαια). Είχαν signed certs από google και όλα εκαναν point στη squareup.com (που μάλλον είναι legit και δεν το ξέρει καν). Δεν είναι δύσκολο για το skroutz να κόβει το "skroutz" από το όνομα του χρήστη 1
lector Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου 7 ώρες πριν, Engimek είπε Αν καταλαβαίνω σωστά (επειδή skoop δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ) ο χώρος κάτω από το προιόν είναι για μηνύματα που μπορείς να λάβεις από ενδιαφερόμενους μαζί με την προσφορά τους, σωστά? Δηλαδή δεν είναι μηνύματα συστήματος. Οπότε είναι ένα σύνηθες phishing μήνυμα όπως τα χιλιάδες που έρχονται σε emails, facebook, sms, viber, whatsup κλπ. Ο τύπος άλλαξε το nickname του σε "Τεχνική υποστήριξη" (κλασσικά) και έγραψε ό,τι έγραψε. Αυτα τα αφηνει να γραφονται ο σκρουτζ αερα πατερα, αμα ομως γραψεις καμια κριτικη που δεν τους γουσταρει μια χαρα ξερουν να τη λογοκρινουν. 1
Engimek Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου 15 ώρες πριν, mandos είπε Δεν είναι δύσκολο για το skroutz να κόβει το "skroutz" από το όνομα του χρήστη 9 ώρες πριν, lector είπε Αυτα τα αφηνει να γραφονται ο σκρουτζ αερα πατερα, αμα ομως γραψεις καμια κριτικη που δεν τους γουσταρει μια χαρα ξερουν να τη λογοκρινουν. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχουν φίλτρα που να αποκλείουν τα παραπάνω μηνύματα απευθείας βάσει λέξεων-κλειδιών. Κάτι τέτοιο είναι εφικτό από πλευράς τους. 1
svartevarg Δημοσ. 25 Μαϊου Δημοσ. 25 Μαϊου Στις 2/5/2025 στις 7:19 ΜΜ, mandos είπε Όχι, αλλά ήταν πολύ καλοσχεδιασμένο το κόλπο. Δεν έχει επιλογή για report, εκτός και αν είναι τόσο καλά κρυμμένη. Δε φοβήθηκα να ανοίξω το domain γιατί είμαι σε linux, με badger και ublock. Είχα περιέργεια (από αυτή που σκότωσε τη γάτα βέβαια). Είχαν signed certs από google και όλα εκαναν point στη squareup.com (που μάλλον είναι legit και δεν το ξέρει καν). Δεν είναι δύσκολο για το skroutz να κόβει το "skroutz" από το όνομα του χρήστη Είμαι σίγουρος ότι είσαι ψαγμένος και ασχολείσαι επαγγελματικά με IT, αλλά δεν θα ήταν καλύτερο να το ανοίξεις σε VM ;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα