Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους!
Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις που έχω για το πάρκινγκ ενός παπιού που σκέφτομαι να φέρω στη Θεσσαλονίκη και θα εκτιμούσα πολύ τη γνώμη σας για τις επιλογές που έχω.

Είμαι φοιτητής εδώ στη Θεσσαλονίκη και σκέφτομαι να φέρω το παπάκι μου για να κινούμαι πιο άνετα στην πόλη. Είναι ένα Modenas Kriss 2, όχι και το πιο συνηθισμένο μηχανάκι, αλλά το έχω σε πολύ καλή κατάσταση και με έχει βολέψει γενικά.

Το θέμα όμως είναι το πάρκινγκ και η ασφάλεια. Έχω διαβάσει για τις πολλές κλοπές μηχανών, ειδικά σε κεντρικά σημεία, και για το πόσο εύκολα μπορούν να τις σηκώσουν ακόμα και καταμεσήμερο, αν δεν είναι καλά ασφαλισμένες.
Δυστυχώς, δεν έχω οικονομική άνεση για να νοικιάσω θέση πάρκινγκ και η οικοδομή μου δεν έχει πυλωτή (ναι, ξέρω... δύσκολη φάση 😪).

Οπότε οι επιλογές μου είναι δύο:

1. Να το παρκάρω ακριβώς κάτω από το σπίτι μου, στη Λεωφόρο Καραμανλή (για όσους ξέρετε), δεμένο με χοντρή αλυσίδα σε σταθερό σημείο και με δισκόφρενο με συναγερμό. Τουλάχιστον θα το βλέπω από το μπαλκόνι και, με λίγη τύχη, αν γίνει κάτι, μπορεί να το ακούσω ή να αποθαρρυνθεί ο κλέφτης.

2. Να το παρκάρω λίγο πιο κάτω, όπου υπάρχει ένα 24ωρο μαγαζί και βλέπω συχνά παπιά εκεί, οπότε υποθέτω ότι είναι πιο "ασφαλής" πιάτσα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει πού να το δέσω και αν βάλω συναγερμό, υπάρχει περίπτωση να βαράει μόνος του επειδή περνάει κόσμος και να γίνει ενοχλητικό.

Ποια από τις δύο επιλογές θα διαλέγατε;
Αν έχετε δοκιμάσει κάτι παρόμοιο ή έχετε ιδέες για καλύτερη λύση, πείτε μου γιατί το σκέφτομαι σοβαρά.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απέναντι από αστυνομικούς τμήμα με σκοπια διαφορετικά όπου αλλού και να το βάλεις το ίδιο είναι. Το 24ωρο μαγαζί δεν πρόκειται να ασχοληθεί. Επίσης έχω δει πολλούς να τα παρκάρουν σε 24ωρα βενζινάδικα. Κανονίζεις μια μικρή αμοιβή για τον μήνα και το αφήνεις εκεί.

Πάντως το μηχανάκι αν θέλουν να στο κλέψουν μπορούν να το κάνουν οπουδήποτε. Μπορεί να πας μια βόλτα ή στη σχολή σου και απλά να μην το βρείς μετά. Οπότε μην πολυαγχωνεσαι. Πάρε μια καλή αλυσίδα και μια κλειδαριά για το δισκόφρενο και να ελπίζεις πώς δεν θα τους ενδιαφέρει.

Επεξ/σία από bill999r
  • Thanks 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, bill999r είπε

Απέναντι από αστυνομικούς τμήμα με σκοπια διαφορετικά όπου αλλού και να το βάλεις το ίδιο είναι. Το 24ωρο μαγαζί δεν πρόκειται να ασχοληθεί. Επίσης έχω δει πολλούς να τα παρκάρουν σε 24ωρα βενζινάδικα. Κανονίζεις μια μικρή αμοιβή για τον μήνα και το αφήνεις εκεί.

Πάντως το μηχανάκι αν θέλουν να στο κλέψουν μπορούν να το κάνουν οπουδήποτε. Μπορεί να πας μια βόλτα ή στη σχολή σου και απλά να μην το βρείς μετά. Οπότε μην πολυαγχωνεσαι. Πάρε μια καλή αλυσίδα και μια κλειδαριά για το δισκόφρενο και να ελπίζεις πώς δεν θα τους ενδιαφέρει.

Δυστυχως ετσι ειναι τα πραγματα!
Σε ευχαριστω για τον χρονο σου!

• Like 1
Δημοσ.

φιλε μου του ξαδελφου μου του ειχαν κλεψει μηχανη διπλα ακριβως απο αστυνομικο τμημα. δεμενη με αλυσιδα. στην αθηνα. εαν θελουν να σου το παρουν ειναι να μην το βαλουν στο ματι. 

• Like 1
Δημοσ.

Το καλό είναι πως δεν έχεις κανένα hot μηχανάκι , το να το έχεις τσίλικο δεν βοηθάει αλλά και πάλι δεν αποτελεί 1ο στόχο για κλέφτες. Εγώ είχα για 7 χρόνια ενα Runner 125 παρκαρισμένο έξω με ένα λουκέτο δισκόφρενου , μου είχαν κλέψει αεραγωγούς, καθρεύτες, χειρολαβές αλλά όχι το μηχανάκι. Αντίθετα του κολητού που είχε φέρει ενα τσίλικο GLX 90 του το πήραν σε 2 μήνες. Εγώ θα έλεγα κάτω απο το σπίτι καλά ασφαλισμένο και ίσως μια κάμερα να το κοιτάει. Τα μικρά δεν τα κλέβουν τίποτα επιστήμονες αλλά πρεζόνια- πιτσιρίκια, αν σε αγχώνει πάντο στο today που λογικά θα έχει απο έξω πολύ καλύτερα μηχανάκια για κλέψιμο.
Το σίγουρο είναι πως θα το ευχαριστηθείς στην Σαλονίκη, έκανα 30.000χλμ μέσα στην πόλη σαν φοιτητής και τα απόλαυσά, απλά πολύ προσοχή.

• Like 1
Δημοσ.
12 hours ago, bill999r said:

Απέναντι από αστυνομικούς τμήμα με σκοπια διαφορετικά όπου αλλού και να το βάλεις το ίδιο είναι.

Έτσι μου έκλεψαν το 2ο και τελευταίο παπάκι που είχα. Θεσσαλονίκη, παρκαρισμένο στο τετράγωνο του αστυνομικού τμήματος που έχει σκοπιά γύρω από το τετράγωνο.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Xvipes είπε

Έτσι μου έκλεψαν το 2ο και τελευταίο παπάκι που είχα. Θεσσαλονίκη, παρκαρισμένο στο τετράγωνο του αστυνομικού τμήματος που έχει σκοπιά γύρω από το τετράγωνο.

Κρίμα φίλε μου, εγώ Αθήνα πάντα το παρκαρα έξω από το αστυνομικό τμήμα δίπλα στα ιδιωτικά μηχανάκια των αστυνομικών. Ευτυχώς δεν το πείραξαν. Τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο, όπως και στη δική σου περίπτωση, τους κλέφτες δεν τους σταματάει τίποτα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...