Miltos_91 Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου Καλησπέρα στην ομάδα. Λοιπόν , πρόσφατα έφτιαξα το νέο μου σύστημα που αποτελείται από τα εξής κομμάτια: CPU:9700x Gpu:7800xt(3 fans) Case:CASE SUPERCASE MARS SERIES MAR01A CPU cooler: BE QUIET! CPU COOLER PURE ROCK 2 BLACK BK007 150W T (PER.592497) Κάνοντας ένα stress test τον επεξεργαστή με το cpuz μου έβγαζε το πολύ μέχρι 75. Παρόλαυτα όταν έτρεξα το shadow of the tomb raider ήταν κατά μέσο όρο στους 80 με περίεργα spikes κατά βάση προς τα πάνω. Βέβαια το κουτί δεν έχει ανεμηστιρακι πίσω και μπροστά όπως θα δείτε έχει τζαμί ( φυσικά έχει ένα μικρό κενό από κάτω με τρεις ανεμιστήρες). Πέρα από το ότι είναι υψηλή θερμοκρασία , το παράξενο είναι ότι το stress test έδειξε αλλά σε υποθετικά full load και τρέχοντας ένα παιχνίδι έβγαλε αλλά χωρίς μεγάλο usage per core. Τι μπορεί να συμβαίνει?
ICE-T Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου (επεξεργασμένο) Βάλε thermal limit στον επεξεργαστή στους 65c , ελάχιστη απόδοση θα χάσεις σε gaming σενάρια,η ψυχτρα είναι ψιλομετρια ούτως ή άλλως. Επεξ/σία 2 Μαϊου από ICE-T 1
Miltos_91 Δημοσ. 2 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 2 Μαϊου Θεωρείς ότι ήθελε πιο ακριβή ψύκτρα?αν ναι , ποια θα πρότεινες και γιατί? Μου την πρότειναν ως κατάλληλη για τα συγκεκριμένα Watt.
Aris_ Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου τα παιχνιδια ειναι πιο καλα στο stress test γιατι πιανουν fpu-cache-memory και ειδικες εντολες avx κλπ , κατεβασε το aida64 και κανε stability test για να παρεις μια εικονα 2
ICE-T Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Miltos_91 είπε Θεωρείς ότι ήθελε πιο ακριβή ψύκτρα?αν ναι , ποια θα πρότεινες και γιατί? Μου την πρότειναν ως κατάλληλη για τα συγκεκριμένα Watt. φίλε μου ακόμα και η Artic Freezer 36 των 35 ευρώ έχει καλύτερη απόδοση από αυτήν που χρησιμοποιείς,στα 55 ευρώ πολύ καλή είναι και η Deepcool AK500 zero dark όπως είπα αν δεν θες να χαλάσεις χρήματα βάλε thermal limit στα 65watt και δεν θα έχεις κανένα θέμα η άλλαξε το tdp στα 65watt , λύσεις υπάρχουν.,δεν σου πρότεινα υδροψυξη γιατί δεν σε είδα πολύ ζεστό. Επεξ/σία 2 Μαϊου από ICE-T
nickol-us Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Miltos_91 είπε Κάνοντας ένα stress test τον επεξεργαστή με το cpuz μου έβγαζε το πολύ μέχρι 75. Παρόλαυτα όταν έτρεξα το shadow of the tomb raider ήταν κατά μέσο όρο στους 80 με περίεργα spikes κατά βάση προς τα πάνω. Βέβαια το κουτί δεν έχει ανεμηστιρακι πίσω και μπροστά όπως θα δείτε έχει τζαμί ( φυσικά έχει ένα μικρό κενό από κάτω με τρεις ανεμιστήρες). Πέρα από το ότι είναι υψηλή θερμοκρασία , το παράξενο είναι ότι το stress test έδειξε αλλά σε υποθετικά full load και τρέχοντας ένα παιχνίδι έβγαλε αλλά χωρίς μεγάλο usage per core. Τι μπορεί να συμβαίνει? Αναφέρεις ήδη το πρόβλημα αλλά δεν το έχεις εντοπίσει. Στο cpu stress test, η ψύκτρα καταφέρνει να κρατήσει τον επεξεργαστή σε σχετικά καλά επίπεδα. Ενώ στο παιχνίδι θεωρητικά οι θερμοκρασίες είναι καλύτερες απο τα stress test, εσένα γίνεται το αντίθετο. Το πιθανότερο είναι οτι ανεβάζει temps λόγω κακού κουτιού με μηδαμινό airflow σε συνδυασμό με μια αρκετά ενεργοβόρα κάρτα όπου βγάζει τα εσώψυχά της εντός. Φυσικά ένα airflow κουτί με καλύτερες ροές θα ήταν προτιμότερο, αν θες για την ώρα και για το οικονομικό του πράγματος, βάλε fans και βελτίωσε όσο μπορείς τη ροή στο παρόν. Οπωσδήποτε θες 1x120mm exhaust πίσω Επεξ/σία 2 Μαϊου από nickol-us 3
ICE-T Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Αναφέρεις ήδη το πρόβλημα αλλά δεν το έχεις εντοπίσει. Στο cpu stress test, η ψύκτρα καταφέρνει να κρατήσει τον επεξεργαστή σε σχετικά καλά επίπεδα. Ενώ στο παιχνίδι θεωρητικά οι θερμοκρασίες είναι καλύτερες απο τα stress test, εσένα γίνεται το αντίθετο. Το πιθανότερο είναι οτι ανεβάζει temps λόγω κακού κουτιού με μηδαμινό airflow σε συνδυασμό με μια αρκετά ενεργοβόρα κάρτα όπου βγάζει τα εσώψυχά της εντός. Φυσικά ένα airflow κουτί με καλύτερες ροές θα ήταν προτιμότερο, αν θες για την ώρα και για το οικονομικό του πράγματος, βάλε fans και βελτίωσε όσο μπορείς τη ροή στο παρόν. Οπωσδήποτε θες 1x120mm exhaust πίσω μπορεί να έχει πειράξει τα power limits, νομίζω είχε 55 watt ο 9700Χ και μετά έβαλαν επιλογή 105watt επειδή δεν είχε διάφορα από τον 7700Χ . Επεξ/σία 3 Μαϊου από ICE-T 1
ultraex2003 Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου 4 ώρες πριν, Miltos_91 είπε Όταν λες stability test? αυτο εννοει το stability τεστ του aida 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα