Moderators stormrain Δημοσ. 3 Μαϊου Moderators Δημοσ. 3 Μαϊου 1 λεπτό πριν, archer100 είπε Φιλαδέλφεια Την Φιλαδέλφεια την λατρεύω σαν περιοχή, αλλά η συγκοινωνία της είναι ανύπαρκτη. Κατά τα άλλα, πραγματι οι περιοχές που ανέφερες είναι σαφώς πιο ασφαλείς συγκριτικά και καλύτερες επιλογές.
archer100 Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, fitsoulas2024 said: υπαρχουν και χειροτερες επιλογες, Ζεφυρι πχ. Το Ζεφύρι (από άποψη δόμησης) συγκριτικά με περιοχές όπως Κάτω Πατήσια, Κυψέλη και πέριξ μοιάζει με Εκάλη 6 minutes ago, stormrain said: Την Φιλαδέλφεια την λατρεύω σαν περιοχή, αλλά η συγκοινωνία της είναι ανύπαρκτη. Κατά τα άλλα, πραγματι οι περιοχές που ανέφερες είναι σαφώς πιο ασφαλείς συγκριτικά και καλύτερες επιλογές. Η Δεκελείας έχει ένα σωρό λεωφορεία και τρόλει και κοντά είναι και ο σταθμός Περισσού του ΗΣΑΠ. Και με το αμάξι πας σύντομα οπουδήποτε. Συν το πάρκο, συν τα μαγαζιά, κλπ Και μιας και μιλάμε για αγορά, δηλαδή μακροχρόνια, κάποια στιγμή θα φτάσει και σταθμός μετρό της Γραμμής 4 Επεξ/σία 3 Μαϊου από archer100
Fotis_Greece Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου 43 minutes ago, villasg said: Οταν ψηνουν σκυλους και γατες ή κανουν αλλα με τα μπαχαρια που βρωμαει η πολυκατοικια .... καλα ανεβα με τα ποδια απο πατησιων εσυ βραδυ εκει στο υψος του πορνειου Διπλα Πατησίων και Λέσβου εγινε το ξεκαθαρισμα της τουρκικης μαφιας Καλησπέρα απο Πατησίων και Λεσβου, ναι εδω εγινε το περιστατικό οπως και ενα αλλο στην Γλυφάδα και ενα στην Λουτσα με τους Τούρκους. Δεν ηταν θεμα περιοχης αυτο, ηταν καθαρα που τον τσιμπησανε να πινει καφε. Και στο Κολωνακι εαν τον ειχαν βρει και εκει το ιδιο θα εκαναν. Στο συγκεκριμένο σημείο παντως που είμαι τοσα χρονια θα ελεγα είμαστε γενικα ΟΚ (εξαιρω το πάρκινγκ) . Θα ελεγα στον φιλο μας να αποφύγει τα σημεια κατω απο Πατησίων και μεχρι Αχαρνών, προς Κυψέλη ειναι καλύτερα τα πράγματα. Προσοχή στην πολυκατοικία, σε οσες μενουν πολλοί αλλοδαποί υπαρχουν θεματα με θέρμανση, κοινόχρηστα, ατομα να μπαινοβγαίνουν κτλ. Σε εμας που είμαστε μικρο κτιριο και γνωριζόμαστε δεν εχουμε τετοια θεματα (350€ νοικιάζουν τα υπόγεια πλεον, φανταστείτε που φθασαμε)
fitsoulas2024 Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, archer100 είπε Το Ζεφύρι (από άποψη δόμησης) συγκριτικά με περιοχές όπως Κάτω Πατήσια, Κυψέλη και πέριξ μοιάζει με Εκάλη μα δε μιλαμε για τη δομηση τωρα Επεξ/σία 3 Μαϊου από fitsoulas2024
Uptheirons Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου Παντως στις επισκεψεις που κανω στους γονεις στα Πατησια βλεπω πολλες ανακαινισεις. Καδοι για μπετα κτλ. Μεσιτης ειχε πει σε φιλη οτι με τα ενοικια που εχουν φτασει στο Θεο πολλοι επιστρεφουν στα πατρικα τους. Μακαρι τι να πω. Ειναι κριμα οι γειτονιες.
jimmy213 Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου 1 hour ago, stormrain said: αλλα δεν ξερω τι μπορει να συμβει σε καποιον που διασχιζει την Αγιας Ζωνης Να κρατάει τη μύτη του μέχρι να στρίψει σε άλλο δρόμο και να πάρει ανάσα 😛 2
Giorgos241 Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου Προσωπικά, δεν νιώθω ασφάλεια πουθενά στο κέντρο βράδυ, ούτε Αμπελόκηπους που μεγάλωσα κιόλας. Μπορεί να φταίει το πως έχω δει να αλλάζει η γειτονιά μου και ο κόσμος της. Θα επέστρεφα στην περιοχή αν δεν είχα αμάξι και προφανώς αν τα ενοίκια ήταν πιο χαμηλά (τα θεωρώ πολύ υψηλά, για παλιά σπίτια παρατημένα τα περισσότερα, χωρίς πάρκινγκ), υπήρχε καλύτερη και ουσιαστική αστυνόμευση (έστω τυπική στην πλατεία, τροχαία για την κίνηση και στάθμευση) κ.ο.κ. Συγκεκριμένα για τον Άγιο Ελευθέριο μια φίλη μου που μεγάλωσε εκεί, προ ετών ενώ ήταν έξω με τον σκύλο βόλτα το βράδυ την ακολούθησε κάποιος μέχρι την πόρτα της. Όταν μπήκε μέσα, αυτός που την ακολουθούσε είχε κατεβασμένα τα παντελόνια και είχε κολλήσει στην τζαμαρία της πολυκατοικίας. Δεν είναι κάτι που έχει ξεχάσει ακόμα. 2 hours ago, stormrain said: Πλατεια Αμερικης Εκεί είχα περπατήσει μέρα μεσημέρι και ένιωθα εγώ άβολα, κοπέλα δεν ξέρω πως θα ένιωθε να περπατάει εκεί βράδυ. 2 hours ago, stormrain said: Ξερω πολυ καλα και τις δυο περιοχες. Πως είναι αυτές οι περιοχές καθημερινά; Έχουν κάποιον ουσιαστικό βαθμό επικινδυνότητας; Για εμένα που δεν μένω πλέον στο κέντρο , ήταν τρομακτικά μπορώ να πω (για την πλατεία Αμερικής τουλάχιστον) 2 hours ago, adi32 said: Μακρια απο τετοιες περιοχες Η καταντια της χωρας Ελπίζω να ισιώσει αυτό όμως κάποια στιγμή με κάποιον τρόπο. Θα μπορούσε να είναι η φθηνή αγορά κατοικιών ένας από αυτούς τους τρόπους ή κάτι άλλο που θα ωθήσει κόσμο στην αγορά κατοικιών εκεί;
Fotis_Greece Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου Ξαναλέω η Κυψέλη ειχε αρκετα σημεια που ειναι μια χαρα και αρκετά χαλια. Προσωπικά δεν θεωρω οτι υπαρχει θεμα επικινδυνότητας αλλα θεμα ποιότητας ζωης (εγω την εχω συνηθίσει δεν φεύγω ευκολα). Προσωπικά ουτε εγω ουτε απο οικογένεια συγγενείς εχει ερθει καποιος σε καποια περιεργη κατασταση (αν εξαιρέσουμε το σκηνικο με τους Τούρκους). Αγιας Ζωνης σημερα πέρασα, γεματο κοσμο. Η μαυρίλα ενοχλει σιγουρα αλλα. Τα ενοικια εδω εχουν ξεφυγει παρα πολυ. Μολις ολοκληρωθεί το μετρο στην πλατεία θα ειναι ακομα πιο άπιαστα. 2
dtk-386 Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου Δεν θα μπορούσα με τίποτα να μείνω σε αυτές τις περιοχές για να έχω το κέντρο κοντά. Ειδικά με μετρό πας οπότε θες κέντρο. 2
Gatoskylo8 Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου Να κοιτάξετε και περιοχές όπως η Νέα Ζωή Ασπρόπυργου. Νεαρή γυναίκα είναι η κόρη σας, δεν θα διατρέχει κανένα κίνδυνο. 1
Moderators stormrain Δημοσ. 4 Μαϊου Moderators Δημοσ. 4 Μαϊου 9 ώρες πριν, Giorgos241 είπε Πως είναι αυτές οι περιοχές καθημερινά; Έχουν κάποιον ουσιαστικό βαθμό επικινδυνότητας; Για εμένα που δεν μένω πλέον στο κέντρο , ήταν τρομακτικά μπορώ να πω (για την πλατεία Αμερικής τουλάχιστον) Koιτα, προσωπικα δεν εχω αισθανθει καποιου ειδους ανασφαλεια οσον αφορα τα σημεια πανω απο την Πατησιων. Τωρα σχετικα με την πλατεια Αμερικης συγκεκριμενα, προ δεκαετιας+ ηταν πολυ χειροτερα. Τωρα αν αποφυγεις καποια σημεια που οντως δημιουργουν περιεργο feeling, δεν πιστευω πως θα εχεις ουσιαστικο προβλημα. Αν με ρωτας παντως, θα ελεγα πως ειναι περισσοτερο θεμα αισθησης/αισθητικης παρα επικινδυνοτητας per se. Κι εγω δεν εχει τυχει να βιωσω κατι περιεργο, αλλα ουτε και ο κυκλος μου. Νομιζω προβληματα υπαρχουν σε ολες τις περιοχες, ειναι πως θα σου κατσει Το παρακατω λ.χ ειναι πολυ σοβαρο περιστατικο. Απο την αλλη, στο Μαρουσι (ή στο Ν. Ηρακλειο?) δεν ηταν ο τυπος που την εστηνε στην υπογεια διαβαση και κυνηγουσε γυναικες? Θελω να πω, προφανως αν κυκλοφορεις νυχτα, πρεπει να εισαι λιγο alert οπου κι αν βρισκεσαι. 9 ώρες πριν, Giorgos241 είπε Συγκεκριμένα για τον Άγιο Ελευθέριο μια φίλη μου που μεγάλωσε εκεί, προ ετών ενώ ήταν έξω με τον σκύλο βόλτα το βράδυ την ακολούθησε κάποιος μέχρι την πόρτα της. Όταν μπήκε μέσα, αυτός που την ακολουθούσε είχε κατεβασμένα τα παντελόνια και είχε κολλήσει στην τζαμαρία της πολυκατοικίας. Δεν είναι κάτι που έχει ξεχάσει ακόμα. 6 ώρες πριν, Fotis_Greece είπε Προσωπικά δεν θεωρω οτι υπαρχει θεμα επικινδυνότητας αλλα θεμα ποιότητας ζωης Κι εγω το ιδιο. Πιο πολυ με εκνευριζει που στην πολυκατοικια μου δεν πληρωνουν για να βαλουν μια ομορφη πορτα εισοδου αλλα δεν αισθανομαι αβολα να επιστρεψω σπιτι μου το βραδυ μετα απο μια εξοδο. Ειναι ακριβως οπως το ειπες και πριν, υπαρχουν χαλια σημεια και υπαρχουν και ωραια σημεια. 1
majunior Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου 2 ώρες πριν, stormrain είπε Koιτα, προσωπικα δεν εχω αισθανθει καποιου ειδους ανασφαλεια οσον αφορα τα σημεια πανω απο την Πατησιων. Τωρα σχετικα με την πλατεια Αμερικης συγκεκριμενα, προ δεκαετιας+ ηταν πολυ χειροτερα. Τωρα αν αποφυγεις καποια σημεια που οντως δημιουργουν περιεργο feeling, δεν πιστευω πως θα εχεις ουσιαστικο προβλημα. Αν με ρωτας παντως, θα ελεγα πως ειναι περισσοτερο θεμα αισθησης/αισθητικης παρα επικινδυνοτητας per se. Κι εγω δεν εχει τυχει να βιωσω κατι περιεργο, αλλα ουτε και ο κυκλος μου. Νομιζω προβληματα υπαρχουν σε ολες τις περιοχες, ειναι πως θα σου κατσει Το παρακατω λ.χ ειναι πολυ σοβαρο περιστατικο. Απο την αλλη, στο Μαρουσι (ή στο Ν. Ηρακλειο?) δεν ηταν ο τυπος που την εστηνε στην υπογεια διαβαση και κυνηγουσε γυναικες? Θελω να πω, προφανως αν κυκλοφορεις νυχτα, πρεπει να εισαι λιγο alert οπου κι αν βρισκεσαι. Στην πλατεία Αμερικής δεν είναι απλά η αίσθηση, αν και πάνω στην πλατεία δε θα σε πειράξει κανείς. Γίνονται συνέχεια όμως σκηνικά μεταξύ των μεταναστών και δε θες να είσαι στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Ακόμα και χωρίς την εγκληματικότητα, η γειτονιά έχει πρόβλημα με πάρκινγκ, σκουπίδια, βελόνες, κατουράνε παντού και άλλα πολλά. Τώρα η σύγκριση με το Μαρούσι… ok. 1
Moderators stormrain Δημοσ. 4 Μαϊου Moderators Δημοσ. 4 Μαϊου 36 λεπτά πριν, majunior είπε Γίνονται συνέχεια όμως σκηνικά μεταξύ των μεταναστών και δε θες να είσαι στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Ακόμα και χωρίς την εγκληματικότητα, η γειτονιά έχει πρόβλημα με πάρκινγκ, σκουπίδια, βελόνες, κατουράνε παντού και άλλα πολλά. Τώρα η σύγκριση με το Μαρούσι… ok. Δεν διαφωνω. Συνεκρινα παρεμπιπτοντως το περιστατικο στον Αγιο Ελευθεριο που αναφερθηκε, με εκεινο του Αμαρουσιου. Δεν θα συνεκρινα τις περιοχες ως περιοχες.
airtrelomike13 Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου Μείνε μακρυά από το κέντρο. Μέσα στη μπόχα και στη βρώμα, περιοχές παρατημενες και γενικώς πας εκεί και βλέπεις ότι ο αέρας δεν είναι ο ίδιος όπως σε περιοχές πχ Καισαριανή, Ηλιούπολη, Νέα Σμύρνη. Γενικά μακρυά από Πατήσια. ΠΛ.Αμερικης, Πλ. Αττικης, Κυψέλη και όλο το κέντρο. Αν μπορείτε και έχετε την οικονομική δυνατότητα, πάρτε σπίτι στις περιοχές που αναφέρατε παραπάνω δηλαδή Καισαριανή, Ηλιούπολη, Νέα Σμύρνη, Νέο Ηράκλειο κλπ. Αλλιώς κάντε υπομονή μπας και πέσουν οι τιμές Πήγε ένας φίλος μέσα στη κρίση και αγόρασε σπίτι στα Άνω Πατήσια προς Ριζουπολη το 2016, σε τιμή ευκαιρίας. Το μετανιωσε φριχτά γιατί το βράδυ φοβόταν να κυκλοφορήσει ενώ ακόμα και τη μέρα έβλεπε πράγματα που δεν του άρεσαν. Εν τέλει το πούλησε και πηγε και πήρε σπίτι στη Καλλιθέα και ηρέμησε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα