Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Αγόρασα μία κάρτα μνήμης για να τη βάλω σε ένα  Dynabook Satellite Pro C40-H για μεταφορά αρχείων. Η κάρτα είναι τύπου SDXC στα 128GB. Το laptop τρέχει windows 11 .Με του που την έβαλα την αναγνώρισε 2 λεπτά και μετά χάθηκε. Δοκίμασα αναβαθμιση drivers ,έλεγχος ρυθμίσεων ενεργειας.Δεν δουλεύει τίποτα. 

Την δοκίμασα σε ένα πολύ πιο παλιό laptop και την βλεπει κανονικά και μεταφερει αρχεία χωρις πρόβλημα.

Έβαλα μία Sd στα 2 GB στο Dynabook την διαβαζει μια χαρά.

Δοκίμασα να φορμάρω την SDXC σε NTFS ,exFAT ,FAT 32 δεν την διαβαζει πάλι.

Τι μπορεί να φταιει εδώ;

Να μην υποστηρίζει το dynabook SDXC κάρτες μεγαλης χωρητικοτητας;

Δημοσ.

Αν μπορείς δοκίμασε να τοποθετήσεις στο νέο λάπτοπ σου (δανεική από κάποια φίλη/ κάποιο φίλο) SDHC κάρτα 16 ή 32 GB. Αν "δουλεύει" τότε ίσως μπορείς να χρησιμοποιείς στο λάπτοπ σου SDHC κάρτες.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Chloe2 είπε

Αν μπορείς δοκίμασε να τοποθετήσεις στο νέο λάπτοπ σου (δανεική από κάποια φίλη/ κάποιο φίλο) SDHC κάρτα 16 ή 32 GB. Αν "δουλεύει" τότε ίσως μπορείς να χρησιμοποιείς στο λάπτοπ σου SDHC κάρτες.

Δε μπορώ να βρώ δυστυχώς.Αλλα θεωρώ ότι κάτω άλλο συμβαίνει Δε γίνεται laptop 10ετίας που έχω να την βλέπει κανονικά και αυτό που είναι 2 ετών όχι.

Δημοσ.

δοκίμασες να μπεις στην διαχείριση δίσκων και να της δωσεις γραμμα . αν και λίγο περίεργο αφού αρχικά την αναγνώρισε

Δημοσ.
11 ώρες πριν, ice25 είπε

δοκίμασες να μπεις στην διαχείριση δίσκων και να της δωσεις γραμμα . αν και λίγο περίεργο αφού αρχικά την αναγνώρισε

Καλησπέρα.Δεν την βλέπει στη διαχείριση δίσκων.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mithrandir_gray είπε

Καλησπέρα.Δεν την βλέπει στη διαχείριση δίσκων.

εχθές είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα σε ένα λαπτοπ. αυτό δεν έβλεπε τους εξωτερικούς δίσκους. έβλεπε όμως  usb stick κανονικά . Τελικά έστρωσε μετά από bios update.

Αυτό το μηχάνημα πριν από δυο εβδομάδες έπαιζε τέλεια με το παλαιό bios

Δημοσ.

Σε κινητό φίλης μου δεν "δούλευε" SDXC κάρτα 32 gb.
Στο ίδιο κινητό "δούλευε" άψογα SDHC κάρτα 32 gb.
Μήπως το λάπτοπ σου "βλέπει" μόνο SD και SDHC κάρτες; Εάν έχεις διαθέσιμα γύρω στα 5 ευρώ μπορείς να αγοράσεις μια οικονομική SDHC κάρτα 16 gb και έπειτα να ελέγξεις εάν στο λάπτοπ  σου "δουλεύει" (μια λύση είναι να πάρεις μαζί σου στο όποιο κατάστημα εμπορίας καρτών επιλέξεις και το λάπτοπ σου ώστε να ελέγξεις επί τόπου εάν "δουλεύει" η κάρτα).

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, ice25 είπε

εχθές είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα σε ένα λαπτοπ. αυτό δεν έβλεπε τους εξωτερικούς δίσκους. έβλεπε όμως  usb stick κανονικά . Τελικά έστρωσε μετά από bios update.

Αυτό το μηχάνημα πριν από δυο εβδομάδες έπαιζε τέλεια με το παλαιό bios

Ξέχασα να το αναφέρω .Στη διαχείριση το bios ήταν με θαυμαστικό.Οπότε κατέβασα το bios από το site και το πέρασα και έφυγε το θαυμαστικό αλλά και πάλι δεν τη διαβάζει.

35 λεπτά πριν, Chloe2 είπε

Σε κινητό φίλης μου δεν "δούλευε" SDXC κάρτα 32 gb.
Στο ίδιο κινητό "δούλευε" άψογα SDHC κάρτα 32 gb.
Μήπως το λάπτοπ σου "βλέπει" μόνο SD και SDHC κάρτες; Εάν έχεις διαθέσιμα γύρω στα 5 ευρώ μπορείς να αγοράσεις μια οικονομική SDHC κάρτα 16 gb και έπειτα να ελέγξεις εάν στο λάπτοπ  σου "δουλεύει" (μια λύση είναι να πάρεις μαζί σου στο όποιο κατάστημα εμπορίας καρτών επιλέξεις και το λάπτοπ σου ώστε να ελέγξεις επί τόπου εάν "δουλεύει" η κάρτα).

Πολύ πιθανό αυτό αλλά δεν είναι περίεργο με i3 10ης γενιάς να μην την βλέπει και να τη βλέπει ένα με i3 1ης γενιάς;

Δεν μου κάνει δυστυχώς μια 16αρα γιατί το laptop που έχω θέλω μια 128+ για μεταφορά αρχείων γιατί έχει φουλαρει ο nvme .Θα μου πεις γιατί δεν επέλεξες ένα φλασάκι.Η κάρτα μνήμης είναι αόρατη .Ενώ το φλασάκι όσο μικρό και να ναι αφήνει προεξοχή.Και επειδή είναι φίλου το laptop και είναι λεπτεπίλεπτο του πρότεινα αυτό.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, mithrandir_gray είπε

θέλω μια 128+ για μεταφορά αρχείων γιατί έχει φουλαρει ο nvme

8 - 9 SDHC κάρτες 16 gb ή 4 - 5 SDHC κάρτες 32 gb δεν νομίζω να "πιάνουν" πολύ χώρο (χωράνε άνετα σε ένα πορτοφόλι).

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Chloe2 είπε

8 - 9 SDHC κάρτες 16 gb ή 4 - 5 SDHC κάρτες 32 gb δεν νομίζω να "πιάνουν" πολύ χώρο (χωράνε άνετα σε ένα πορτοφόλι).

Τι εννοείς;Εγώ θέλω να την έχω μόνιμα στο laptop .

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mithrandir_gray είπε

μόνιμα στο laptop

Μόνιμα στο λάπτοπ μπορείτε να τοποθετήσετε έναν μεγαλύτερο SSD.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Chloe2 είπε

Μόνιμα στο λάπτοπ μπορείτε να τοποθετήσετε έναν μεγαλύτερο SSD.

Σίγουρα ναι αλλά είναι nvme και δεν έχω κάποιο εργαλείο για να τον κάνω κλώνο.Γι αυτό επέλεξα την κάρτα μνήμης.

Δημοσ.

Εάν δεν θέλετε να τοποθετήσετε στο λάπτοπ μεγαλύτερο SSD μπορείτε:
#Εάν "δουλεύουν" στο λάπτοπ οι 32 gb SDHC κάρτες να τοποθετήσετε σ' αυτό  μία κάρτα και όσες άλλες χρειάζεστε τις αποθηκεύετε σε άμεσα προσβάσιμο σημείο π.χ σ' ένα πορτοφόλι.
#Να αποθηκεύετε δεδομένα (κρυπτογραφημένα ή και στεγανογραφημένα) στο "σύννεφο".
#Να αποθηκεύετε δεδομένα σε usb.

Δημοσ.

Thanks για τις προτάσεις  Το θέμα είναι ότι έχω κάπου 100 GB που θέλω να μεταφέρω .Έψαξα για κάποια υπηρεσία cloud αλλά δεν υπάρχει σε αυτά τα μεγέθη παρά μόνο με συνδρομή.

Λοιπόν ,το άνοιξα και βρήκα το control chip στη μητρική και είναι το RTS5170. Κατέβασα αντίστοιχο driver τον πέρασα και την διάβασε αμέσως.Μου ζήτησε επανεκκίνηση και πάλι δε τη βλέπει.Κατι παίζει εκεί ρε γμτ......

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mithrandir_gray είπε

Έψαξα για κάποια υπηρεσία cloud

Μπορείς να αποθηκεύσεις τα δεδομένα σε περισσότερες από μία υπηρεσίες cloud. Καλή συνέχεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...