Προς το περιεχόμενο

Τα πάντα για το NordVPN

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από sakisgri,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Εδώ ο TechGuru λέει πως όταν είμαστε συνδεδεμένοι με VPN, παίρνει το dns της Nord. https://youtu.be/h_7u_JsTScs

@korakios@manolis940@ak156@kallair και υπόλοιποι. Πιστεύεται θα ήταν καλή ιδέα να βάλω ως λύση το συγκεκριμένο βίντεο (που έκανα και link πιο πάνω)του TechGuru? Είχα την ευκαιρία να το δω όλο και νομίζω καλύπτει σχεδόν τα πάντα (εκτός ρυθμίσεις μέσω router) για το NordVpn και γενικά για απόρρητο, μέχρι και για killswitch για Android tv/tv box εξηγεί στο τέλος. Για να μη σπαμάρουμε το θέμα αν συμφωνείται, μπορείτε απλώς να πατήσετε ένα like.

απλά γράψε και για το anonymous mode που δεν παίζει σε όλους

• Like 2
  • Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, korakios είπε

απλά γράψε και για το anonymous mode που δεν παίζει σε όλους

Ναι , θα το γράψω.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάζω το συγκεκριμένο βίντεο του TechGuru ως λύση, διότι πιστεύω πως καλύπτει σχεδόν τα πάντα για ρυθμίσεις στο NordVPN και στα Windows για Πραγματικό Απόρρητο (εκτός ρυθμίσεις μέσω router). Επίσης δείχνει πως να ρυθμίσετε το qBittorent και Browsers, και πολλά άλλα.

Και άλλο VPN να έχετε, ισχύουν οι ίδιες ρυθμίσεις. Απλώς κάποιο άλλο VPN μπορεί να τις γράφει κάπως αλλιώς.

Μονο στο 30:40 που λέει για ενεργοποίηση το "anonymous mode", εμείς όταν το δοκιμάσαμε, σέρνονταν. Επίσης έχω διαβάσει σε πολλά sites πως δεν είναι απαραίτητο. Αν θέλετε, το δοκιμάζεται και αν δουλεύει καλά, το αφήνεται, αν όχι, το απενεργοποιείται.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sakisgri είπε

Εδώ ο TechGuru λέει πως όταν είμαστε συνδεδεμένοι με VPN, παίρνει το dns της Nord. https://youtu.be/h_7u_JsTScs

@korakios@manolis940@ak156@kallair και υπόλοιποι. Πιστεύεται θα ήταν καλή ιδέα να βάλω ως λύση το συγκεκριμένο βίντεο (που έκανα και link πιο πάνω)του TechGuru? Είχα την ευκαιρία να το δω όλο και νομίζω καλύπτει σχεδόν τα πάντα (εκτός ρυθμίσεις μέσω router) για το NordVpn και γενικά για απόρρητο, μέχρι και για killswitch για Android tv/tv box εξηγεί στο τέλος. Για να μη σπαμάρουμε το θέμα αν συμφωνείται, μπορείτε απλώς να πατήσετε ένα like.

Εγώ πλέον "εφυγα" από NordVPN και πήγα στο Surfshark😉....χρόνο να έχεις και από κάθε παρόμοιο βίντεο όλο και κάτι μαθαίνεις (πάντοτε βέβαια το προσαρμόζεις και στην δική σου χρήση).

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, sakisgri είπε

Βάζω το συγκεκριμένο βίντεο του TechGuru ως λύση, διότι πιστεύω πως καλύπτει σχεδόν τα πάντα για ρυθμίσεις στο NordVPN και στα Windows για Πραγματικό Απόρρητο (εκτός ρυθμίσεις μέσω router). Επίσης δείχνει πως να ρυθμίσετε το qBittorent και Browsers, και πολλά άλλα.

Και άλλο VPN να έχετε, ισχύουν οι ίδιες ρυθμίσεις. Απλώς κάποιο άλλο VPN μπορεί να τις γράφει κάπως αλλιώς.

Μονο στο 30:40 που λέει για ενεργοποίηση το "anonymous mode", εμείς όταν το δοκιμάσαμε, σέρνονταν. Επίσης έχω διαβάσει σε πολλά sites πως δεν είναι απαραίτητο. Αν θέλετε, το δοκιμάζεται και αν δουλεύει καλά, το αφήνεται, αν όχι, το απενεργοποιείται.

Δεν μπορείς να κάνεις edit το πρώτο σου post και να το βάλεις εκεί έτσι ώστε να υπάρχει ένα ολοκληρομένος οδηγός με τα όσα έχουμε πει εδώ;

Δημοσ.
14 ώρες πριν, sakisgri είπε

Oταν εισαι συνδεμενος, ναι παιρνει το dns του nord, για kill switch οσες ρυθμισεις εχω δει, λενε να βαλεις του nord στις ρυθμισεις σου για να αποφυγεις και πιθανο dns leak.

15 ώρες πριν, manolis940 είπε

Για αυτό σπάμε το κεφάλι μας με τα Mikrotik. Τι νομίζεις βίτσια έχουμε :P 

Δεν ξέρω βέβαια αν έχει κάποια ρύθμιση το cube έτσι ώστε συγκεκριμένες συσκευές να περνάνε απ' το VPN ή το να φτιάξεις δύο WIreguard interfaces με διαφορετικά settings και να βάλεις κάποιες συσκευές στο ένα, κάποιες άλλες στο άλλο ή κάποιες να περνάνε κατευθείαν έξω. 

Αν δεν το έχει ψάξε μήπως παίρνει openWRT το router σου και αν και το openwrt έχει αυτή την δυνατότητα αλλά εκεί παίζεις με την εγγύηση του και πάλι θα πρέπει να σπάσεις λίγο το κεφάλι σου.

Κλείσε το IPv6 χθες!!!!!

εχει κ το cudy κατι ρυθμισεις εξτρα αλλα δεν θελω να μπλεξω με το να ρυθμισω ποια domains θα μπαινουν μεσα απο το vpn και ποιες οχι. Και δεν θελω να του περασω openwrt γιατι ειναι μπελαλιδικο (100 μικρορυθμισεις για να φτιαξεις ενα kill switch rule στο firewall )ενω στο cudy απλα ενεργοποιεις τον διακοπτη kill switch και βαζεις τα dns του nord.

Kαι το πιο βασικο, το δικο μου προβλημα δεν ειναι ποιες συσκευες περνανε απο vpn, αυτο το εχει το cudy. με διαφορετικες εφαρμογες μεσα στην ιδια συσκευη ειναι το θεμα. για αυτο ηθελα να δω ποιος ειναι ο λιγοτερο "προβληματικος" vpn server/χωρα για να αφησω αυτον μεσα στο ρουτερ. 

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, manolis940 είπε

Δεν μπορείς να κάνεις edit το πρώτο σου post και να το βάλεις εκεί έτσι ώστε να υπάρχει ένα ολοκληρομένος οδηγός με τα όσα έχουμε πει εδώ;

Όχι δεν υπάρχει η επιλογή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Όχι δεν υπάρχει η επιλογή.

Νομίζω όμως λύση μπορείς να αλλάξεις όποτε θες, οπότε μπορείς να γράφεις ένα ολοκληρωμένο οδηγό και κάθε φορά να τον σημειώνεις ως λύση 

Ρε admins γιατί μας ταλαιπωρείται έτσι; :P 

Edit: Άκυρο ούτε αυτό γίνεται .....

Επεξ/σία από manolis940
  • Haha 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Νομίζω όμως λύση μπορείς να αλλάξεις όποτε θες, οπότε μπορείς να γράφεις ένα ολοκληρωμένο οδηγό και κάθε φορά να τον σημειώνεις ως λύση 

Ρε admins γιατί μας ταλαιπωρείται έτσι; :P 

Edit: Άκυρο ούτε αυτό γίνεται .....

Δεν πειράζει, το καλό είναι ως λύση είναι ακριβώς πάνω από το αρχικό post, και δεν θα χαθεί μέσα στις σελίδες.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nostradamus1980 είπε

με anonymous mode στο qbit ταβάνι η ταχύτητα μου.

κάνε μια επαλήθευση πρώτα οτι έχεις ορίσει το nordlynx σαν interface

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το NordVPN + public trackers είναι μία καλή λύση για όσους κατεβάζουν λίγα και δημοφιλή torrents και δεν έχουν γρήγορη γραμμή ή για όσους ψάχνουν την πιο φτηνή λύση και δεν τους ενδιαφέρει η μέγιστη ταχύτητα και το upload.

Όμως χωρίς port forward δεν μπορείς να κατεβάσεις γρήγορα αρκετά torrents από public trackers και κάποια δεν μπορείς να τα κατεβάσεις καθόλου. Μόνο τα δημοφιλή νέα torrents με πολλούς seeders κατεβαίνουν με λογική ταχύτητα.

Επίσης διαβάζοντας το thread θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Πολλοί χρήστες μπερδεύονται επειδή οι γρήγοροι active seeders έρχονται και φεύγουν γρήγορα (μισό λεπτό για να κατεβάσουν το torrent και 1-5 λεπτά για να το κάνουν seed με ratio 1-3) και νομίζουν ότι άσχετες ρυθμίσεις επηρεάζουν την ταχύτητα download τους.

Το να χρησιμοποιεί κάποιος SOCK5 proxy με το NordVPN (που αν δεν κάνω λάθος δεν έχει κανένα encryption αφού δεν παρέχει SSL proxy) δεν είναι τόσο ασφαλές. Στην περίπτωση που στο qbittorent το encyption mode είναι στο required encryption τότε το peer to peer traffic θα είναι encrypted αλλά όλα τα tracker announce θα είναι χωρίς encryption και θα φαίνονται από τον ISP.

Το να χρησιμοποιεί κάποιος OpenVPN (όχι Nordlynx/Wireguard) μειώνει αισθητά την ταχύτητα και το latency. Δεν είναι κάτι φοβερό αν δεν έχεις γρήγορη γραμμή αλλά υπάρχει αισθητή διαφορά. Επίσης με OpenVPN στο router (μια και το NordVPN δεν δίνει WIreguard στο router) το CPU usage θα είναι πολύ ψηλό σε μία γρήγορη γραμμή, βασικά σε ένα router από ISP θα είναι στο 100% συνέχεια και θα κάνει και throttle την ταχύτητα. Σε γραμμές κάτω από 100-200Mbit θα είναι οριακά οκ.

Όσο αφορά το anonymous mode, αν δεν είστε σε private tracker ώστε το libtorrent 2+ να στέλνει τα local IP σας και αν δεν έχετε ρυθμίσει κάποιο fixed announce ip τότε η μόνη διαφορά που κάνει είναι ότι στέλνει στον tracker ένα γενικό user agent και δεν λέει το client version στον peer που έχετε συνδεθεί. Με λίγα λόγια το anonymous mode είναι εντελώς αδιάφορο και δεν προσφέρει παραπάνω ασφάλεια στο 99.99% των χρηστών. Την ίδια στιγμή χωρίς το client version οι άλλοι peers δεν ξέρουν τι protocol extensions υποστηρίζει ο client σας και αυτό μπορεί να δημιουργήσει καθυστερήσεις στο startup. Το anonymous mode σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα.

Στα σχόλια πριν για port forward VPN, εκτός από το Proton και το Pure (extra addon) θα ήθελα να προσθέσω και το windscribe που έχει κάποιες καλές προσφορές κατά καιρούς. Το χρησιμοποιώ εναλλάξ με Proton και δεν έχουν καμία διαφορά (κυριολεκτικά νοικιάζουν server στην Ελλάδα από τον ίδιο provider).

Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για την καλύτερη εμπειρία θα πρέπει να επενδύσει λίγο χρόνο στο TL, να περιμένει να ανοίξουν πάλι registration και να αφήσει το PC να κάνει λίγο upload. Υπάρχουν πολύ καλύτεροι trackers αλλά αναφέρω το TL γιατί είναι εύκολο να μπεις και απαιτεί λίγη επένδυση για να παραμείνεις.

Τέλος να αναφέρω ότι ισχύει αυτό που έγραψε κάποιος ότι με router της Ubiquity μπορείς να κάνεις αρκετά προχωρημένα πράγματα όμως οι δυνατότητες που δίνουν τα router της Mikrotik είναι πραγματικά σε επόμενο επίπεδο (χρειάζεται όμως και αρκετά παραπάνω γνώσεις για να το ρυθμίσεις). Μπορείς πχ μέσα από το Group Policy των windows να ρυθμίσεις το QOS (DSCP value) για κάποια προγράμματα και μετά να πεις στο router ότι πακέτα έρχονται με αυτό το DSCP να τα δρομολογεί μέσα από το VPN tunnel.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Nostradamus1980 είπε

@sakisgri Με τις οδηγίες του TechGuruGR με anonymous mode στο qbit ταβάνι η ταχύτητα μου.

Μπορεί να μην είναι λόγο του anonymous mode, αλλά λόγο όλα τα υπόλοιπα (πιο πιθανόν)

Μπορεί τώρα να κατεβάζει σωστά, αλλά άλλες φορές να σέρνεται.

Εγώ όταν το είχα δοκιμάσει, όταν ήταν ενεργοποιημένο, η ταχύτητα στα torrents έπεφτε πάρα πολύ και σερνόταν, με το που το απενεργοποίησα ανέβαινε πάλι, δοκιμασμένο αρκετές φορές. Το κατάλαβα διότι εξαρχής το είχα απενεργοποιημένο, μετά διάβασα εδώ πως πρέπει να το ενεργοποιήσουμε, με το που το έκανα είδα πως ενώ πριν είχα ικανοποιητικές ταχύτητες κατεβάσματος, ξαφνικά έπεσαν. Και αφού το έψαξα και είδα πως δεν είναι απαραίτητο, ενημέρωσα το θέμα.

Γιαυτό έγραψα ας το δοκιμάσει ο κόσμος και αν δουλεύει το αφήνει ενεργοποιημένο, αν όχι η κάποια άλλη φορά σέρνεται, ας δοκιμάσει να το απενεργοποιήσει.

Στο ProtonVPN είτε είναι ενεργοποιημένο είτε όχι, η ταχύτητα δεν αλλάζει, και έτσι και αλλιώς, κατεβάζει με full ταχύτητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...