[email protected] Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου Καλησπέρα. Έμενα το bitorrent στην έκδοση 7.11 έχει τις αρχείο επιλογές και βοήθεια πάνω αριστερά. Που βρίσκονται οι ρυθμίσεις για να ακολουθήσω την διαδικασία που περιγράφεται στο πρώτο post? Εγώ είμαι με cyberghost vpn αλλά φαντάζομαι παρόμοια θα είναι. Ευχαριστώ προκαταβολικά
sakisgri Δημοσ. 19 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 19 Μαϊου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, [email protected] είπε Καλησπέρα. Έμενα το bitorrent στην έκδοση 7.11 έχει τις αρχείο επιλογές και βοήθεια πάνω αριστερά. Που βρίσκονται οι ρυθμίσεις για να ακολουθήσω την διαδικασία που περιγράφεται στο πρώτο post? Εγώ είμαι με cyberghost vpn αλλά φαντάζομαι παρόμοια θα είναι. Ευχαριστώ προκαταβολικά Καλησπέρα, Δεν υποστηρίζουν όλα τα Torrent Clients binding στο VPN Interface. https://premiervpn.net/torrent-clients-that-support-binding-to-the-vpn-interface/ Και δεν ξέρω καν αν γίνεται να κάνεις bind στο BitTorrent. Tο BitTorrent/uTorrent "Classic" είναι τα ίδια με διαφορετικό branding, δες στο link επάνω εκεί που γράφει για το uTorrent, είναι για τη paid έκδοση, δεν ξέρω αν δουλεύει στο BitTorrent. H δες και εδώ (#3 BitTorrent/uTorrent "Classic") https://www.reddit.com/r/VPNTorrents/comments/ohe3xm/10_bittorrent_clients_tested_who_offers_proper/ Προσωπικά δεν θα έμπαινα καν στο κόπο, θα κατέβαζα το qBittorrent και με ένα click θα ξεμπέρδευα. Επεξ/σία 20 Μαϊου από sakisgri 1 1
sakisgri Δημοσ. 20 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 20 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, thelos257 είπε Καλησπερα για το utorrent 2.2.1 κανει αυτο το nordvpn ; Διάβασε πιο πάνω και εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/842320-τα-πάντα-για-το-nordvpn/#findComment-60718813 Αν θέλεις επιπλέον ασφάλεια, άσε το utorrent και κατέβασε το qbittorrent και κανε bind με το interface όπως δείχνω στο link. Επεξ/σία 20 Μαϊου από sakisgri 1 1
ak156 Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου 8 ώρες πριν, sakisgri είπε Διάβασε πιο πάνω και εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/842320-τα-πάντα-για-το-nordvpn/#findComment-60718813 Αν θέλεις επιπλέον ασφάλεια, άσε το utorrent και κατέβασε το qbittorrent και κανε bind με το interface όπως δείχνω στο link. Αρχικά να υπενθυμίσω ότι δεν έχω πλέον NordVPN αλλά Surfshark. Επίσης ότι το VPN (είτε Nord είτε Surfshark) το έβαζα/βάζω στο Cudy router μου. Σε αυτή την περίπτωση ΔΕΝ υπάρχει ως interface το NordLynx (ή το wireguard/Surfshark) στον υπολογιστή, εφόσον το VPN ελέγχεται απευθείας από το router. Οπότε σε αυτή την περίπτωση μάλλον δεν έχει νόημα να κάνεις κάτι bind (π.χ. το wifi)? Σωστά? Όταν είχα NordVPN που το είχα βάλει στο ρούτερ, κάποια στιγμή το έβαλα επιπλέον και στο λαπτοπ/windows. Εκεί πράγματι υπήρχε interface Nordlynx. Επίσης μία ειδική περίπτωση είναι το stremio. Όπου χρησιμοποιούνται torrent links χωρίς να πρέπει να έχεις βάλει κάποιο ειδικό πρόγραμμα torrent (θέλει απλά σίγουρα p2p server για να δουλέψει). Ξέρεις εάν χρειάζεται κάτι επιπλέον εκεί? ή απλά βάζεις τον p2p server και είσαι ΟΚ/ασφαλής?
sakisgri Δημοσ. 21 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 21 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ak156 είπε Σε αυτή την περίπτωση ΔΕΝ υπάρχει ως interface το NordLynx (ή το wireguard/Surfshark) στον υπολογιστή, εφόσον το VPN ελέγχεται απευθείας από το router. Οπότε σε αυτή την περίπτωση μάλλον δεν έχει νόημα να κάνεις κάτι bind (π.χ. το wifi)? Σωστά? Όταν είχα NordVPN που το είχα βάλει στο ρούτερ, κάποια στιγμή το έβαλα επιπλέον και στο λαπτοπ/windows. Εκεί πράγματι υπήρχε interface Nordlynx. Όχι δεν υπάρχει νόημα να κάνεις bind διότι έτσι και αλλιώς μόνο με το tunnel του vpn θα συνδέεται. Το wifi από το κανονικό router το απενεργοποιεις και αφήνεις ανοιχτό μόνο το wifi από το Cudy που είναι και αυτό με το tunnel του vpn. 1 ώρα πριν, ak156 είπε Επίσης μία ειδική περίπτωση είναι το stremio. Όπου χρησιμοποιούνται torrent links χωρίς να πρέπει να έχεις βάλει κάποιο ειδικό πρόγραμμα torrent (θέλει απλά σίγουρα p2p server για να δουλέψει). Ξέρεις εάν χρειάζεται κάτι επιπλέον εκεί? ή απλά βάζεις τον p2p server και είσαι ΟΚ/ασφαλής? Και εδώ εφόσον η σύνδεση είναι από το Cudy, άρα με το tunnel του vpn, είσαι προστατευμένος. Αυτοί που δεν έχουν το vpn να περνάει από router, μάλλον στηρίζονται μόνο στο killswitch, και αυτό αν υπάρχει στο vpn που έχουν (για Android tv/tv box μιλάω, διότι στα άλλα υπάρχει). Αλλιώς απ, ότι καταλαβαίνω (αν δεν κάνω λάθος) αν γίνει κάποια διακοπή στο vpn μπορεί να υπάρχει κάποιο leak. Βέβαια δεν είναι ακριβώς το ίδιο με τη περίπτωση του qBit, διότι στη περίπτωση με το stremio δεν κάνεις share, αλλά όσο να ναι.... Επεξ/σία 21 Μαϊου από sakisgri 1
ak156 Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου 6 ώρες πριν, sakisgri είπε Το wifi από το κανονικό router το απενεργοποιεις και αφήνεις ανοιχτό μόνο το wifi από το Cudy που είναι και αυτό με το tunnel του vpn. Εδώ όμως ίσως έχουμε ένα θεματάκι που ίσως λύνεται εύκολα. Έχω επιλέξει να έχω ενεργοποιημένα και τα 2 wifi (isp router & Cudy). Αυτό γιατί συνδεόμενος στο isp router έχεις το "κανονικό" σου Ιντερνετ και όλες τις συσκευές σου (π.χ. smart συσκευές) εκεί. Επίσης "βγαίνεις" στο Διαδίκτυο με DNS που εσύ έχεις επιλέξει εκεί. Δηλαδή κάνεις όλες τις "νορμάλ" συνδέσεις σου (τράπεζες, gov.gr κλπ) από εκεί. Όταν βάλεις το wifi του Cudy έχεις την δυνατότητα (με ένα switch) να είσαι πίσω από VPN ή όχι. Η "παρενέργεια" που έχουμε διαπιστώσει στο Cudy είναι ότι βγαίνεις από το DNS του VPN είτε το έχεις ενεργοποιήσει στο PC/laptop σου, είτε όχι ! Δεν ξέρω εάν κάτι αντίστοιχο ισχύει και σε άλλα router που δέχονται VPN. Πιθανόν να ισχύει και να ΜΗΝ το ξέρουν🙃. Εάν δεν το έλεγε κάποιος στο ειδικό θέμα του Cudy να το ελέγξω (dnsleaktest), ούτε εγώ θα το ήξερα. Ας το ψάξουν και οι άλλοι λοιπόν αυτό😉. Τέλος πάντων σε 1 τέτοια ρύθμιση υπάρχει βέβαια ο κίνδυνος το PC/laptop να "πηδήξει" απότομα από το ένα wifi στο άλλο. Νομίζω ότι αυτό εξασφαλίζεται εάν στις ρυθμίσεις που λες στο qbitorrent πας και βάλεις (ένα βήμα πιο κάτω) την διεύθυνση που έχει στο Cudy το PC/laptop σου (στη φωτό 192.168.10.130 ή οποιαδήποτε άλλη στο range 192.168.10.ΧΧΧ παίρνει το PC/laptop). Οι διευθύνσεις του isp router είναι στο range 192.168.1.ΧΧΧ). Το παραπάνω λογικά ισχύει είτε έχεις NordVPN, είτε οποιοδήποτε άλλο VPN. 1
kallair Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου 6 ώρες πριν, ak156 είπε Όταν βάλεις το wifi του Cudy έχεις την δυνατότητα (με ένα switch) να είσαι πίσω από VPN ή όχι. Η "παρενέργεια" που έχουμε διαπιστώσει στο Cudy είναι ότι βγαίνεις από το DNS του VPN είτε το έχεις ενεργοποιήσει στο PC/laptop σου, είτε όχι ! Δεν ξέρω εάν κάτι αντίστοιχο ισχύει και σε άλλα router που δέχονται VPN. Πιθανόν να ισχύει και να ΜΗΝ το ξέρουν🙃. Εάν δεν το έλεγε κάποιος στο ειδικό θέμα του Cudy να το ελέγξω (dnsleaktest), ούτε εγώ θα το ήξερα. Ας το ψάξουν και οι άλλοι λοιπόν αυτό😉. Tσεκαρε οταν μπορεσεις κατι γιατι λογικα αυτο φταιει (και λογικα ειναι αυτο που μου ειχε δημιουργησει και σε εμενα θεμα και μολις εφαγα φλασια). Στα extra settings του cudy, εχεις επιλεξει custom DNS και εχεις βαλει το dns του VPN σου; Αν θυμαμαι καλα, αν επιλεξεις αυτο, τοτε χρησιμοποιει αυστηρα μονο το dns που εχεις ορισει και δεν παιρνει του ISP σου. Oποτε ειτε εισαι πισω απο VPN, ειτε εχεις επιλεξει να εχεις κλειστο το VPN για την συσκευη, το dns σου θα ειναι αυτο που εχεις ορισει στο πεδιο custom DNS. Αν ολες τις συσκευες που εχεις συνδεμενες τις θες να εχουν vpn τοτε ειναι εξτρα ειδος ασφαλειας για dns leak. Kill switch ομως ρυθμιση την κανεις μεσα απο το αντιστοιχο μενου του vpn. Eνα δευτερο περιεργο που ειδα και τσεκαρα, ήταν οταν εκανα dnsleak test με το κινητο, συνδεμενο στο cudy. Απο υπολογιστη μου εβγαζε servers της nord, απο το κινητο μου εβγαζε servers αλλης χωρας (ιταλια) και google. Απενεργοποιησα λοιπον το custom dns μεσα απο το android (ειχα το google dns απο παλια) και πλεον μου εμφανιζει κ εκει το dns της nord. 1
ak156 Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου 40 λεπτά πριν, kallair είπε Tσεκαρε οταν μπορεσεις κατι γιατι λογικα αυτο φταιει (και λογικα ειναι αυτο που μου ειχε δημιουργησει και σε εμενα θεμα και μολις εφαγα φλασια). Στα extra settings του cudy, εχεις επιλεξει custom DNS και εχεις βαλει το dns του VPN σου; Αν θυμαμαι καλα, αν επιλεξεις αυτο, τοτε χρησιμοποιει αυστηρα μονο το dns που εχεις ορισει και δεν παιρνει του ISP σου. Όταν είχα NordVPN, από G2a.com, για καμιά 15αριά μέρες, δεν το είχα τσεκάρει το θέμα με τα DNS, γιατί απλούστατα κανείς δεν το είχε θέσει τότε. Βάλεις δεν βάλεις δικά σου DNS sto "custom DNS" του Cudy, φαίνεται ότι από την στιγμή που έχεις ενεργοποιήσει το VPN switch στο Cudy, το λαπτοπ βγαίνει πλέον με DNS του VPN🙃.....Άσχετα που πιθανόν στην πράξη να μην το έχεις βαλει/ενεργοποιήσει σε καμία συσκευή. Μόλις κλείσεις το VPN switch of Cudy τότε κανένα θέμα. Θα βγει με αυτούς τους DNS του ISP router ή τυχόν αυτούς που έχεις βάλει εσύ στο λαπτοπ (π.χ. Cloudflare που έχω εγώ). Μιλάω για Windows, γιατί σε Android δεν φαίνεται να ισχύει αυτό. Περίεργο πάντως. Θέλει λίγο διερεύνηση. Γιατί με αυτό τον τρόπο δεν σε αφήνει σε κάποια sites (π.χ. Bestprice κλπ). Όχι ότι είναι σημαντικό αυτό, αλλά έτσι από περιέργεια και για να ξερουμε τι και πως. 1
kallair Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου 1 λεπτό πριν, ak156 είπε Όταν είχα NordVPN, από G2a.com, για καμιά 15αριά μέρες, δεν το είχα τσεκάρει το θέμα με τα DNS, γιατί απλούστατα κανείς δεν το είχε θέσει τότε. Βάλεις δεν βάλεις δικά σου DNS sto "custom DNS" του Cudy, φαίνεται ότι από την στιγμή που έχεις ενεργοποιήσει το VPN switch στο Cudy, το λαπτοπ βγαίνει πλέον με DNS του VPN🙃.....Άσχετα που πιθανόν στην πράξη να μην το έχεις βαλει/ενεργοποιήσει σε καμία συσκευή. Μόλις κλείσεις το VPN switch of Cudy τότε κανένα θέμα. Θα βγει με αυτούς τους DNS του ISP router ή τυχόν αυτούς που έχεις βάλει εσύ στο λαπτοπ (π.χ. Cloudflare που έχω εγώ). Μιλάω για Windows, γιατί σε Android δεν φαίνεται να ισχύει αυτό. Περίεργο πάντως. Θέλει λίγο διερεύνηση. Γιατί με αυτό τον τρόπο δεν σε αφήνει σε κάποια sites (π.χ. Bestprice κλπ). Όχι ότι είναι σημαντικό αυτό, αλλά έτσι από περιέργεια και για να ξερουμε τι και πως. Μαλλον δεν καταλαβες. Μιλαω για συγκεκριμενη ρυθμιση (custom DNS) και σε ρωταω αν την εχεις πειραξει στο cudy για να δω/κανω μετα περαιτερω τσεκαρισματα το βραδυ οταν παω στο σπιτι. Γιατι αν θυμασαι, εγω ειχα θεμα οταν προσπαθουσα να λειτουργησω συσκευες με κλειστο το VPN αλλά ενεργοποιημενο το custom DNS. 2η φλασια: δεν ειχα θεμα μονο στο κινητο μου που ειχα στις ρυθμισεις custom DNS (dns.google.com), που οπως ανεφερα πριν, στο dnsleaktest.com μου εβγαζε οτι συνδεομαι με dns servers της google στην ιταλια... Αραγε εκει προστατευομουν ή εκανε παπαρια με την google;
ak156 Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, kallair είπε 2η φλασια: δεν ειχα θεμα μονο στο κινητο μου που ειχα στις ρυθμισεις custom DNS (dns.google.com), που οπως ανεφερα πριν, στο dnsleaktest.com μου εβγαζε οτι συνδεομαι με dns servers της google στην ιταλια... Αραγε εκει προστατευομουν ή εκανε παπαρια με την google; προφανώς δεν διάβασες που έγραψα ότι το "πρόβλημα" αυτό δεν φαίνεται να ισχύει σε Android (Android smartphone, TVbox, Tablet). Άρα εάν το κινητό σου είναι Android...όπερ έδει δείξαι. 59 λεπτά πριν, ak156 είπε Μιλάω για Windows, γιατί σε Android δεν φαίνεται να ισχύει αυτό. Επεξ/σία 21 Μαϊου από ak156
kallair Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου (επεξεργασμένο) εκανα μια ακομα δοκιμη να δω στο κινητο. 1η δοκιμη: κλειστο custom dns και κλειστο το nordvpn. μου εβγαλε κανονικα την ip μου και οτι ειμαι απο vodafone dns. 2η doκιμη: ανοιχτο custom dns και κλειστο το vpn. μου εβγαλε την ελληνικη μου ip αλλά σαν dns μου εβγαλε τους ιταλικους της google. 3η δοκιμη: ανοιχτο custom dns και ανοιχτο vpn. ip εβγαλε της nord και dns μου εβγαλε παλι τους ιταλικους της google. 4η δοκιμη: κλειστο custom dns και ανοιχτο το vpn. μου βγαζει τους dns της nord και ip της nord. Και η ερωτηση ειναι η εξης: Με το google custom dns, προστατευομαι αποτελεσματικα ή παιζει να εχω πιθανο θεμα λογω του google dns; edit. διευκρινιση. στα παραπανω τεστ αναφερομαι στις ρυθμισεις του android για custom dns. οχι στο cudy. οπως ανεφερα, το android (οταν εχω ορισει δικο μου dns στις ρυθμισεις του) για καποιον λογο κανει bypass το dns που εχω ορισει στο cudy. Επεξ/σία 21 Μαϊου από kallair
sakisgri Δημοσ. 21 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 21 Μαϊου 16 λεπτά πριν, kallair είπε εκανα μια ακομα δοκιμη να δω στο κινητο. 1η δοκιμη: κλειστο custom dns και κλειστο το nordvpn. μου εβγαλε κανονικα την ip μου και οτι ειμαι απο vodafone dns. 2η doκιμη: ανοιχτο custom dns και κλειστο το vpn. μου εβγαλε την ελληνικη μου ip αλλά σαν dns μου εβγαλε τους ιταλικους της google. 3η δοκιμη: ανοιχτο custom dns και ανοιχτο vpn. ip εβγαλε της nord και dns μου εβγαλε παλι τους ιταλικους της google. 4η δοκιμη: κλειστο custom dns και ανοιχτο το vpn. μου βγαζει τους dns της nord και ip της nord. Και η ερωτηση ειναι η εξης: Με το google custom dns, προστατευομαι αποτελεσματικα ή παιζει να εχω πιθανο θεμα λογω του google dns; Είναι safe, αλλά το θέμα είναι ότι τα DNS της google είναι unencrypted που σημαίνει μπορεί να τα δει η ISP σου. Γιαυτό προτείνουμε Cloudflare που είναι encrypted. Ναι, τα standard Google DNS (8.8.8.8 και 8.8.4.4) είναι μη κρυπτογραφημένα, δηλαδή τα δεδομένα DNS δεν κρυπτογραφούνται κατά την μετάδοση. Αυτό σημαίνει ότι οι αιτήσεις DNS μπορούν να παρακολουθούνται και να χειραγωγούνται από τρίτους, όπως τον ISP ή τον επόμενο μεσοπρόσωπο δικτύου, σύμφωνα με το Quadrant Information Security. Για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας DNS, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρυπτογραφημένες λύσεις DNS, όπως DNS over TLS ή DNS over HTTPS. Αυτές οι λύσεις κρυπτογραφούν τα δεδομένα DNS, κάνοντάς τα ασφαλή για μετάδοση και προστατεύοντας την ιδιωτικότητά σας, αναφέρει το Quadrant Information Security. Συνοπτικά: Google DNS (8.8.8.8 και 8.8.4.4): Μη κρυπτογραφημένο, εκτείνεται στον ελεύθερο τομέα και μπορεί να εκτελεστεί στους τομείς του Internet. Μπορεί να παρακολουθείται και να χειραγωγείται κατά τη μετάδοση. DNS over TLS/HTTPS: Κρυπτογραφημένες λύσεις που προστατεύουν την ιδιωτικότητά σας, παρόμοιες με το σύστημα. Προτείνεται: Η χρήση κρυπτογραφημένων DNS για μεγαλύτερη ασφάλεια και ιδιωτικότητα, σύμφωνα με το Quadrant Information Security. Ναι, η Cloudflare προσφέρει κρυπτογραφημένη DNS μέσω της χρήσης των μεθόδων DNS over TLS (DoT) και DNS over HTTPS (DoH). Η Cloudflare υποστηρίζει DNS over TLS (DoT) χρησιμοποιώντας το τυπικό TCP port 853 και είναι συμβατή με το RFC 7858 IETF | Internet Engineering Task Force. Η DoH χρησιμοποιεί το port 443, που είναι το τυπικό port για HTTPS traffic, για να κρυπτογραφεί τις DNS ερωτήσεις και απαντήσεις μέσα σε HTTPS requests. Περισσότερα για την κρυπτογράφηση DNS: DNS over TLS (DoT): Η κρυπτογράφηση γίνεται στο επίπεδο μεταφοράς, προσθέτοντας κρυπτογράφηση TLS πάνω από μια TCP σύνδεση. DNS over HTTPS (DoH): Προστατεύει τις DNS ερωτήσεις και απαντήσεις κρυπτογραφώντας τις και στέλνοντας τις μέσω HTTPS ή HTTP/2. Αυτό εμποδίζει τους εισβολείς να παραποιήσουν ή να τροποποιήσουν την DNS κυκλοφορία 2 1
ak156 Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου 8 λεπτά πριν, sakisgri είπε Ναι, η Cloudflare προσφέρει κρυπτογραφημένη DNS μέσω της χρήσης των μεθόδων DNS over TLS (DoT) και DNS over HTTPS (DoH). Σε Android TVbox/smartphone μπαίνει σχετικά εύκολα DOT. Αντίθετα σε Android TV πιο δύσκολα. Εδώ και πολύ καιρό έβαλα DOT to Android TV TCL 65C805. Σχετική η φωτογραφία (φαίνεται και το τζάκι από κάτω😁). Όμως στα τελευταία ποστ μάλλον φύγαμε εκτός θέματος (NordVPN)...αν και τα DNS είναι σημαντικά σε κάθε VPN. 2
bstefos Δημοσ. 25 Μαϊου Δημοσ. 25 Μαϊου 1) https://support.surfshark.com/hc/en-us/articles/360003103833-How-to-set-up-a-router-with-Surfshark 2) https://support.surfshark.com/hc/en-us/articles/360003207373-How-to-set-custom-DNS-on-a-Windows-device 3) Για το κινητό πού χρησιμοποιεί το wi-fi του ρούτερ οι πιο κάτω ρυθμίσεις. Μού τα έχει δώσει το support της support.surfshark.com Τα περνάω εδώ για να βοηθήσει όποιον το χρειάζεται. Την καλησπέρα μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα